Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Οι μεσάζοντες της τρόικας!!

Ο «φερόµενος» χρησιµοποιήθηκε κατ' αρχάς για τους συλληφθέντες ή τους κατηγορούµενους. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Οι μεσάζοντες της τρόικας
Προκειµένου ως ευνοµούµενη πολιτεία που είµαστε να προστατεύεται το τεκµήριο της αθωότητας. Δεν πάει να πει δηλαδή ότι επειδή είχε συλληφθεί κάποιος ή κατηγορείται για κάτι ότι είναι και ένοχος.
Κάπως έτσι είχε χαρακτηριστεί φερόµενος ως κοµιστής ο Θέµος Αναστασιάδης. Δεν ήταν δεδοµένο ότι αυτός είχε προσκοµίσει το DVD µε τον Ζαχόπουλο στη Νέα Δηµοκρατία. Τώρα έχουµε και τον φερόµενο ως εκπρόσωπο του πρίγκιπα, Βλάσση Τσάκα. Ετσι τον αναφέρουν αρκετές εφηµερίδες. Δεν είναι, σου λέει, 100% βέβαιο και εξακριβωµένο ότι εκπροσωπεί την αυτού µεγαλειότητα τον πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αµπντούλ Ραχµάν Αλ Σαούντ. Ο ίδιος το λέει. Δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόµα ο πρίγκηψ.
Κάτι ανάλογο, λοιπόν, θα µπορούσε να γίνει µε τα µέλη της κυβέρνησης, αλλά και µε αυτόν ακόµα τον πρωθυπουργό. Εκλεγµένοι είναι βέβαια όλοι τους και ασκούν νόµιµα την εξουσία. Είναι κυβέρνηση, όµως, αυτή και ειδικά ΠΑΣΟΚ; Αντί να κάνει προσλήψεις στο Δηµόσιο, όπως έκανε για είκοσι χρόνια, κάνει απολύσεις. Αντί να δίνει αυξήσεις, κόβει µισθούς και επιδόµατα. Αντί να περιφρουρεί τα κλειστά επαγγέλµατα, τα ανοίγει και τα κάνει ξέφραγο αµπέλι. Α
ντί για δωρεάν παιδεία, δεν δίνει ούτε καν βιβλία. Το κόµµα που καθιέρωσε τη σύνταξη της Εθνικής Αντίστασης, έκοψε τη 13η και τη 14η σύνταξη. Το κόµµα που τάιζε τους συνδικαλιστές παντεσπάνι, τους βγάζει τα άπλυτα στη φόρα και θέλει να τη βγάζουν µε ξεροκόµµατα. Κι όχι ότι ξαφνικά Λοβέρδοι, Βενιζέλοι και σία άλλαξαν κι από καλοί που ήταν έγιναν κακοί. Ιδιοι είναι.
Τα κάνουν όµως όλα αυτά µε βαριά καρδιά, επειδή τα επιβάλλει η τρόικα. Δεν είναι δικές τους αποφάσεις και επιλογές. Εντολές εκτελούν. Κατόπιν τούτων, λοιπόν, θα αποκαλώ κι εγώ τον Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα σαν φερόµενο ως πρωθυπουργό. Τον Βενιζέλο σαν φερόµενο υπουργό Οικονοµικών και πάει λέγοντας. Το ότι δηλώνει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός δεν σηµαίνει κι ότι είναι. Μεσάζοντες της τρόικας είναι και αυτός και οι υπουργοί του. Φερόµενος είναι ως πρωθυπουργός και φερόµενοι ως υπουργοί Βενιζέλος και λοιποί, φερόµενη είναι η κυβέρνηση.
Ως επαγγελµατίας-εκπρόσωπος παίρνει άριστα
ΕΤΣΙ πάει. Αφού ο Τσάκας δεν έχει εξουσιοδότηση από τον πρίγκιπα είναι φερόµενος. Η κυβέρνηση είχε εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό. Οταν είχανε γίνει εκλογές. Τώρα την έχει; Αµα γίνουνε τώρα οι εκλογές αντί για πλειοψηφία αυτό που θα πάρουνε θα είναι από τα τρία το µακρύτερο. Ο υπερήφανος ελληνικός λαός θα εναποθέσει τη σωτηρία του σε Αντώνη Σαµαρά και λοιπούς. Μέχρι τον Κικίλια θα δούµε υπουργό.
Στο µεταξύ, όσο κρατάει ο καιρός τη βγάζει µια χαρά κι ο Τσάκας: αθλητικό παπούτσι, παντελόνι κι ένα T-Shirt από πάνω XXXXL. Σκέφτεστε να µπει ο χειµώνας; Τι να βάλει ο άνθρωπος; Σακάκι; Μπουφάν; Παλτό; Δύσκολο. Και επώδυνο σαν θέαµα. Και για τον ίδιο και για τους απέναντι που θα βλέπουν έναν ντολµά µε ρούχα. Εκτός άµα τη αφίξει του πρίγκιπα λανσάρει κελεµπία. Τέλος πάντων.
Επειδή δεν είµαστε ρατσιστές κι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως χρώµατος, ύψους, βάρους είναι ίσοι, θα κρίνουµε τον Βλάσση Τσάκα σαν επαγγελµατία-εκπρόσωπο και µόνο. Οπου βαθµολογείται µε άριστα. Δέκα µε τόνο, όπως τα δικά µας χρόνια στο δηµοτικό σχολείο. Η τοποθέτηση σχετικά µε την αρνητική στάση της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού ήταν κατηγορηµατική: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιτρέπει την κατοχή ΠΑΕ από µη Ευρωπαίους πολίτες. Δεν µπορεί εποµένως η Ελλάδα να το απαγορεύει. Ο πρίγκιπας θα ζητήσει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόµος».
Ο Βλάσης σου λέει σαν χώρα πεινάτε κι έχετε καταντήσει στην κυριολεξία Ψωροκώσταινα. Κι έρχεται ένας άνθρωπος µαζί µε τα ωραία λεφτά του. Για ξεκίνηµα 220 εκατοµµύρια γιούρο. Για να φτιάξει και καινούργιο γήπεδο στον Παναθηναϊκό και να δώσει, πέρα από κελεµπίες, και ψωµί στον κοσµάκη. Κι εσείς κάνετε κόνξες; Οι επιτροπές αυτές είναι µέχρι Μπέους και Ψωµιάδηδες. Δεν µπορούνε να ακουµπήσουνε έναν πρίγκιπα. Κι επειδή τα παραπάνω είναι δικά µου λόγια να δούµε πώς κατέληξε ο Τσάκας: «Αν δεν θέλουν τα λεφτά του πρίγκιπα, να του το πούνε να φύγει». Σωστός ο παίκτης. Αν τολµάνε Γερουλάνοι και σία που είναι αρµόδιοι για τον αθλητισµό ας µην αλλάξουν τον νόµο. Πέρα όλων των άλλων θα τους κυνηγάει και η κατάρα του Αλλάχ. Χαίρετε.
Τζόρβας vs Κοστάντσο
ΜΙΑ καλή ιδέα θα ήταν οι Τζόρβας και Κοστάντσο να διοργανώσουν έναν αγώνα επίδειξης. Οπως στο µπάσκετ γίνεται το Ολ Σταρ Γκέιµ, αυτοί να κάνουν το Του Σταρ Γκολκίπερ Γκέιµ. Δεν θα γίνεται, βέβαια, διαγωνισµός στα τρίποντα όπως στο µπάσκετ. Οι δύο γκολκίπερ θα διαγωνίζονται στις σέντρες. Θα τους βαράνε κόρνερ από δεξιά κι αριστερά κι αυτοί θα πηδάνε µπας και πιάσουν την µπάλα. Το θέαµα θα είναι συγκλονιστικό και η µεταξύ τους µάχη αδυσώπητη.
Με όλα τα έσοδα από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώµατα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέµα γκολκίπερ στον Ολυµπιακό. Ο απολυθείς Μαθία, που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Κοστάντσο, το είχε πει στον Μαρινάκη: «Μίστερ Βαγγέλης. Ο Κονστάντσο θέλει 2-3 µήνες προσαρµογής».
Σε 1,5 µήνα θα έχει βγει το πόρισµα
ΔΕΝ αγοράσανε γουρούνι στο σακί. Ξέρανε τι πήρανε: «Ο Μαθία είχε προειδοποιήσει τον πρόεδρο ότι ο Αργεντινός θέλει το χρόνο του. Οπως είχε συµβεί και στη Βασιλεία». Ενας ενάµισης µήνας µένει λοιπόν. Από τη 1η Νοεµβρίου, άντε από τις 15 ή έστω τις 20 ο Κοστάντσο θα πετάει. Ταυτόχρονα προέκυψε και δήλωση στήριξης του Κοστάντσο από την Ελβετία. Από τον εµβληµατικό αρχηγό Φράι: «Με τον Κοστάντσο στη Βασιλεία είχαµε το κεφάλι µας ήσυχο.
Ηταν ο κορυφαίος γκολκίπερ του πρωταθλήµατος». Αφού όµως είχανε τον κορυφαίο, γιατί την αφήσανε να τους φύγει; Αν του δώσανε στον Ολυµπιακό οκτακόσια χιλιάρικα συµβόλαιο, να του δίνανε αυτοί ένα εκατοµµύριο. Το ρεπορτάζ όµως τρέχει και αναφέρει τον Βαλβέρδε σαν προβληµατισµένο:
Να αφήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοστάντσο µέχρι να στρώσει σε κάνα δύο µήνες όπως έχει πει ο Μαθία ή να βάλει τον Ούγγρο τον Μέγερι στα δύο κρίσιµα παιχνίδια που ακολουθούν µε ΑΕΚ και Ντόρτµουντ; Το συµπέρασµα, λοιπόν, είναι ότι έτσι όπως τα κάνανε ούτε πρώτο τερµατοφύλακα έχουνε ούτε δεύτερο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: