Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ταχυδακτυλουργός ο Αδαμίδης!!

Το πρόβλημα με τον Χιμένεθ και την ΑΕΚ ξεκίνησε από τη στιγμή της πρόσληψής του. Το σκεπτικό της επιλογής του για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη του ποδοσφαίρου ήταν λανθασμένο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ταχυδακτυλουργός ο Αδαμίδης
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεώρησε ότι η πρόσληψη ενός τεχνικού υψηλού κόστους (πάνω από ένα εκατομμύριο τον χρόνο μαζί με τους συνεργάτες του) ήταν μια επένδυση που θα αντιστάθμιζε την αδυναμία της να αποκτήσει ακριβούς ποδοσφαιριστές, αφού ο Χιμένεθ θεωρήθηκε ο πιο κατάλληλος να αξιοποιήσει το υπάρχον έμψυχο υλικό, αλλά κυρίως να αναδείξει νεαρούς σε ηλικία από τις υποδομές του συλλόγου.
Και οι δύο συλλογισμοί ήταν εκ προοιμίου λανθασμένοι. Πρώτον, γιατί δεν είχε εκτιμηθεί σωστά (με ποδοσφαιρική γνώση) το περιθώριο βελτίωσης των παικτών που διέθετε η ΑΕΚ και, δεύτερον, γιατί η ανάδειξη των ταλέντων είναι μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία, που προϋποθέτει κατ' αρχήν μια πολύ προσεκτική και μεθοδευμένη επιλογή παιδιών που έχουν βάσιμες πιθανότητες εξέλιξης -πράγμα που πρέπει να γίνεται από έμπειρους τεχνικούς- στη συνέχεια να υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να δουλεύονται αυτά τα παιδιά και βέβαια να δίνεται μεγάλη πίστωση χρόνου για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Απ' όλα αυτά η ΑΕΚ δεν διέθετε τίποτε. Ουσιαστικά λοιπόν επέλεξε τον Χιμένεθ και τον πλήρωσε πανάκριβα μήπως και κάνει μια καλή χρονιά και βγάλει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα που ήταν ένας βραχυπρόθεσμος στόχος με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.
Η όλη «στρατηγική» της διοίκησης στην πραγματικότητα υπαγορεύτηκε από την άμεση ανάγκη εξασφάλισης χρημάτων. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι η πρόσληψη του Χιμένεθ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ζαριά με πολύ ρίσκο, για να μην πω με βέβαιη αποτυχία. Τα λάθη όμως πληρώνονται. Ο κ. Αδαμίδης πολύ θα ήθελε να... φιληθούν σταυρωτά με τον Χιμένεθ και να χωρίσουν. Διακοπές συμβολαίων με... φιλάκια όμως δεν γίνονται και η ΑΕΚ, όπως έγραφα προ ημερών, βρίσκεται και πάλι μπροστά στην ανάγκη να πρέπει να πληρώσει... τρεις προπονητές συγχρόνως.
Τον Μπάγεβιτς (που ευτυχώς δεν ζητάει τα χρωστούμενα), τον Χιμένεθ και τον επόμενο, δηλαδή τον Κωστένογλου. Ο κ. Αδαμίδης βλέποντας τις αράχνες στο ταμείο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα ταχυδακτυλουργικά: Να καταφέρει δηλαδή να μην πληρώσει τώρα κανέναν! Τον Μπάγεβιτς, τον Χιμένεθ και τον Κωστένογλου, με τον οποίο πιθανότατα θα συμφωνήσει να πληρωθεί, όταν βρει λεφτά! Εκεί κατάντησε η ΑΕΚ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: