Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ανταγωνιστικό, αλλά χωρίς «λούσα»

Από την απαξίωση και την ισοπέδωση μέχρι τον άκρατο ενθουσιασμό υπάρχει απόσταση. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Και είναι αλήθεια ότι μια μέση κατάσταση μπορεί κατά τα πρώτα φαινόμενα να σκιαγραφήσει όσα περιμένουμε από το φετινό πρωτάθλημα της Α1.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, εξέφρασε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο σε όλα και θέλουμε να αποτελέσει διέξοδο σε όσα βιώνει καθημερινά ο κόσμος». Λίγες φράσεις παρακάτω, ήταν πιο... συγκρατημένος: «Θέλουμε να είναι καλύτερο το πρωτάθλημα σε πολλούς τομείς. Στην προβολή για παράδειγμα. Πρέπει να υπάρχουν πέραν των μεταδόσεων, τηλεοπτικές μπασκετικές εκπομπές, σποτ, συνεντεύξεις παικτών. Ολα αυτά που κάνουν πιο ελκυστικό το προϊόν».
Για να είμαστε ρεαλιστές, λοιπόν, όντως το πρωτάθλημα αναμένεται εξίσου ανταγωνιστικό με το προηγούμενο. Οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν ότι δεν θα γίνει λόγω κρίσης, το λένε κάθε καλοκαίρι και διαψεύδονται. Αυτοί που προέβλεπαν διάλυση των αιωνίων, επίσης... αρκέστηκαν σε ένα πολύ λογικό οικονομικό συμμάζεμα.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πάλι θα είναι μία κατηγορία μόνοι τους, οι άλλοι 11 ή 12 πάλι θα συνθέσουν πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια ικανά για συναρπαστικά ματς και αποτελέσματα.
Αλλο αυτά όμως κι άλλο το να υπάρχουν προσδοκίες για το κάτι παραπάνω. Θα γίνεται και φέτος κουβέντα για την Α1, σε ό,τι αφορά την αγωνιστική της δράση. Οσο για τα άλλα περί εκπομπών, σποτ και τα λοιπά, θα τα ξανακούσουμε τον επόμενο Οκτώβριο, πάλι υπό μορφή επιθυμίας. Τα «λούσα» δεν τα βλέπαμε στις καλές εποχές, τώρα που ζητείται ο επιούσιος θα τα περιμένουμε;
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: