Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο χάρτης του ποδοσφαιρικού ζάπινγκ!!

Τι ποδοσφαιρικά ματς θα δείχνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα τα επόμενα χρόνια.
Ο χάρτης του ποδοσφαιρικού ζάπινγκ
Η ανακοίνωση της TEAM, εταιρείας που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ θα τις έχουν κατά πρώτο λόγο η Forthnet (novasport) και κατά δεύτερο η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) δείχνουν ότι το συνδρομητικό κανάλι επιχειρεί να κρατήσει τα κεκτημένα στην τηλεοπτική αγορά.

Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ
Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ως το 2015 κάθε Τρίτη τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ θα τους μεταδίδουν τα κανάλια του συνδρομητικού δικτύου της Forthnet.

Από το ίδιο δίκτυο θα μεταδίδονται και οι αγώνες κάθε Τετάρτης, εκτός από την αναμέτρηση «πρώτης επιλογής», ενώ και για τις δύο ημέρες του Τσάμπιονς Λιγκ, η πλατφόρμα της Nova θα μεταδίδει εκπομπή με τα επιλεγμένα στιγμιότυπα της αγωνιστικής.

Επιπλέον τα κανάλια της Forthnet θα μεταδίδουν και τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός από τον αγώνα «πρώτης επιλογής» (συνήθως θα είναι ελληνικού ενδιαφέροντος). Εκτός από τους 190 αγώνες της δεύτερης τη τάξη διασυλλογικής διοργάνωσης, στα κανάλια της Νοva θα μεταδίδονται και τα στιγμιότυπα κάθε αγωνιστικής.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και ο αγώνας για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ θα μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ), η οποία έχει κρατήσει και την «πρώτη επιλογή» για τα ματς της Τετάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πλέον στον κύριο ανταγωνιστή της Forthnet, το τηλεοπτικό δίκτυο του ΟΤΕ δηλαδή το conn-x TV) από τις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις έχουν μείνει στο «μπουκέτο» του τα λατινοαμερικάνικα Κόπα Λιμπερταδόρες και Κόπα Σουνταμερικάνα.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη το ποιο τηλεοπτικό δίκτυο θα έχει τα ματς «πρώτης επιλογής» του Γιουρόπα Λιγκ κάθε Πέμπτη, τα οποία διεκδικούν ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1.

Η εθνική Ελλάδας
Από τον Μάρτιο του 2008 και τον διαγωνισμό που είχε διενεργήσει η ΕΠΟ, τις αναμετρήσεις της εθνικής Ελλάδας στις προκριματικές φάσεις Μουντιάλ 2010, Euro 2012 και Μουντιάλ 2014 τις έχει εξασφαλίσει το ΜΕGA. Σε αυτή τη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες μπαράζ στους οποίους ενδεχομένως να χρειαστεί να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Euro 2012 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Πάντως, τους αγώνες της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, θα μεταδώσουν τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, όπως και τις αναμετρήσεις του Μουντιάλ 2014 που θα γίνει στη Βραζιλία.

Η μάχη των πρωταθλημάτων
Η είσοδος του ΟΤΕ στον τηλεοπτικό χάρτη πριν από μερικά χρόνια έβαλε τέλος στο μονοπώλιο της Nova, ωστόσο έχοντας χάσει τη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, τα κανάλια του conn-x TV θα πρέπει να περιοριστούν στη μετάδοση των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, της Football League (B' εθνικής), ενώ «σημαιοφόροι» τους παραμένουν τα πρωταθλήματα Ισπανίας, Γερμανίας και Ιταλίας.

Από την πλευρά της η πλατφόρμα της Nova διατηρεί εκτός από την ελληνική Σούπερ Λιγκ (από του χρόνου θα έχει και τους εντός έδρας αγώνες της Ξάνθης, την οποία για εφέτος μεταδίδει η ΝΕΤ) την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και το γαλλικό πρωτάθλημα και τα Κύπελλα Ιταλίας και Ισπανίας.
 
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: