Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Πράσινο" από την ΕΕ σε ξένο επενδυτή στον Παναθηναϊκό!!

Από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα ξεκαθάρισαν ότι η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής και επομένως, κάθε μη Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να πάρει μετοχές μιας ΠΑΕ.
"Πράσινο" από την ΕΕ σε ξένο επενδυτή στον Παναθηναϊκό
Η θέση που εξέφρασε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Παναγιώτης Περάκης ότι ο νόμος απαγορεύει την απόκτηση μετοχών μιας ΠΑΕ από επενδυτή που δεν έχει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, δημιουργεί πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ που επηρεάζεται, αλλά μπλοκάρεται και οποιοσδήποτε άλλος εκδηλώσει ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ.
Μόνο που επί της ουσίας, η θέση της ΕΕΑ είναι παράνομη... Το www.prasinanea.gr επικοινώνησε με το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα και ζήτησε διευκρίνιση για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία. Διότι σε άλλες χώρες της ΕΕ, Άραβες, Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν στην κατοχή τους ποδοσφαιρικές ομάδες και αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το νόμο.
"Η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής" ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του γραφείου, που δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Εφόσον λοιπόν ο Πρίγκιπας Σουλτάν ή άλλος επενδυτής ολοκληρώσει την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού και η ΕΕΑ δεν εγκρίνει τη μεταβίβαση, τότε ουσιαστικά η απόφαση της θα αντίκειται στο νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Όσο για το πως μπορεί να αντιδράσει ο μελλοντικός μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέδειξαν δύο δρόμους. Είτε το αρμόδιο Υπουργείο να εναρμονίσει την ελληνική τοποθεσία με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, είτε ο άμεσα θιγόμενος από τη διαφορά του ισχύοντος καθεστώτος να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου είναι βέβαιη η δικαίωση του.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: