Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Έκλεψαν; Έφαγαν; Όχι!"

Το πόρισμα του ορκωτού λογιστή έδιωξε τη λάσπη από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος του Α.Σ., Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.
"Έκλεψαν; Έφαγαν; Όχι!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "sport103":
Για το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας: "Είναι δύο θέματα. Το κεφάλαιο του Θοδωρή Ζαγοράκη και των άλλων παιδιών που δούλεψαν μαζί του και από εκεί που πριν τέσσερα χρόνια όλοι θυμόμαστε που ήταν, να διεκδικεί πρωτάθλημα, να είναι 42ος στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή που μιλάμε.
Δεν πρέπει να λησμονούμε τι έχει γίνει. Εγώ δε θα γίνω υποστηρικτής του Ζαγοράκη, αλλά άνθρωποι που ασχολούνται με κοινά του ΠΑΟΚ, βάζουν χρήματα, αφήνουν οικογένειες., πρέπει να υπάρχει σεβασμός.
Τη λάσπη δεν την έδιωξε η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, αλλά το πόρισμα του ορκωτού λογιστή. Σε μία ανακοίνωση μπορείς να γράψεις οτιδήποτε θέλεις. Το κυρίαρχο θέμα έχει διαλευκανθεί. Εγινε ένας έλεγχος για τρία χρονια για έσοδα της τάξης των 70 εκατομμυρίων και επειδή ο κόσμος ρωτούσε «έκλεψαν;», «φάγανε;» η απάντηση είναι όχι.
Θα πω και κάτι δεύτερο. Ο Ηλίας Βιολίδης είναι φίλος μου αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εχει βάλει λεφτά στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ τα τελευταία 4 χρόνια έχει βάλει 700.000 ευρώ και δεν έχει πάρει πίσω ούτε ένα χιλιάρικο. Στη μεταγραφή του Παπαδόπουλου την πρώτη χρονιά έβαλε 50.000. Δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ και κάθε χρόνο πληρώνει και τα διαρκείας του. Είναι λυπηρό να ακούγονται όλα αυτά. Για το μπάσκετ αναφέρθηκα γιατί γνωρίζω προσωπικά".
Για το άνοιγμα της ΠΑΕ: "Το άνοιγμα της εταιρείας που αποτυπώνεται στον ισολογισμό και το έχει υπογράψει και ο διορισμένος ορκωτός και ο ορκωτός της επιτροπής διαφάνειας, επιβεβαιώνει τον ισολογισμό που έχει υπογραφεί. Εγώ δεν είμαι ειδικός. Το να κάνουμε κριτική είναι το μόνο εύκολο. Ουδείς αλάνθαστος. Κανείς δεν ήταν εξειδικευμένος, εκτός από κάποιους που ήταν την πρώτη χρονιά που έχουν σχέση με τα οικονομικά.
Το αν υπάρχουν διαχειριστικά λάθη, αυτά καταγράφονται από τον ορκωτό λογιστή. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μιλάμε για ανθρώπους άμισθους. Δηλώθηκε επίσημα από την επιτροπή ότι όλοι ήταν αμισθί. Το μόνο εύκολο είναι η κριτική. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να εκτιμούμε την κάθε προσπάθεια και τα λάθη θα πρέπει να διορθωθούν για το καλό του ΠΑΟΚ".
Για τις απόψεις του Γιάννη Παπαδόπουλου: "Ο κ. Παπαδόπουλος που ξέρει καλά και τα οικονομικά, αυτό που έκανε, ήταν να πει την άποψή του. Ότι όλοι όσοι διαχειρίστηκαν δε θα πρέπει να ασχοληθούν ξανά με την ΠΑΕ. Πάνω σε αυτό, πήρα και εγώ θέση και είπα ότι δεν πρέπει να έχουμε την ευκολία και να χαλάσουμε ότι φτιάξαμε τέσσερα χρόνια.
Αυτή η ομόνοια και η συσπείρωση ήταν η τεράστια επιτυχία του Ζαγοράκη, από τη στιγμή που δεν έχεις επενδυτή. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο πως θα μπορέσει να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Το θέμα είναι αυτά τα παιδιά να κάνουν μία νέα διοίκηση που να βοηθήσουν την ομάδα. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που λέμε. Με βάση τη λογική κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάσπη. Οποιος κινείται με τα κοινά ενός συλλόγου, είναι νομοτέλεια ότι θα τον βρίσουν. Δεν πρέπει όμως να το βλέπουμε έτσι. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε σαν αγαπημένη οικογένεια.
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Το τι συζητήθηκε είναι θέμα του Δ.Σ. Αυτό που δε μου αρέσει είναι άλλα να λέμε στο Δ.Σ. και άλλα να λέμε έξω. Στη θέση που πήρε ο κ. Παπαδόπουλος, είπε ότι κατά την άποψή του, αυτοί που ασχολήθηκαν τα τέσσερα χρόνια, έχουν κάνει σοβαρά διαχειριστικά λάθη και δε θα πρέπει να συμμετέχουν στη νέα διοίκηση. Συμπεριλαμβανομένων όλων και του Ζαγοράκη. Δεν έχει να κάνει με μαρτυρία. Είναι καταγεγραμμένα και αυτά που είπε ήταν παρουσία 14 μελών του Δ.Σ".
Για τις λεπτομέρειες που δε δημοσιοποιήθηκαν: "Το πόρισμα που έγινε πριν να μάθει καν το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, το είδε ο πρόεδρος, η τριμελής επιτροπή και από ότι άκουσα και εκπρόσωποι των συνδέσμων. Εκεί συζητούσαν για λεπτομέρειες για περίπου πέντε ώρες. Τα δεδομένα της εταιρείας δεν είναι για το ραδιόφωνο. Αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει πουθενά σε άλλη ομάδα. Είναι λυπηρό αυτό το πράγμα. Και σε αυτό έχουν ευθύνη όλοι.
Δεν είναι είδηση αν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τη δόση του ΙΚΑ. Και μιλάω για το μπάσκετ που έχω γνώση. Στο μπάσκετ, θα βγούμε κάποια στιγμή, όταν τελειώσει το άρθρο 99 και ο έλεγχος του ορκωτού λογιστή και θα πούμε τι παραλάβαμε. Αυτά δεν είναι για συζητήσεις στα ραδιόφωνα. Καλό είναι που έγινε ο έλεγχος για να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Καλό θα είναι να υπάρχει πάντα η προσοχή στο τι γίνεται και να είναι όλα στο φως. Άλλο αυτό όμως και άλλο να γίνεται «καφενείο». Καλό θα είναι αυτό που χτίσαμε τέσσερα χρόνια, να μην το κλοτσήσουμε σε ένα λεπτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: