Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Mόνο τη νίκη θέλουμε, αυτό μας ενδιαφέρει"

Ο Φερνάντο Σάντος έκοψε... μαχαίρι τις ερωτήσεις για τον Βιεϊρίνια και ξεκαθάρισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει μόνο είναι η νίκη κόντρα στην Κροατία την Παρασκευή (7/10).
"Mόνο τη νίκη θέλουμε, αυτό μας ενδιαφέρει"
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος
Τι περιμένετε από το παιχνίδι;
"Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο αγώνας έχει καθοριστική σημασία και για τις δύο ομάδες. Είναι το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής. Περιμένω να έχει μεγάλη ένταση. Εμείς θέλουμε μόνο νίκη. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει. Η Κροατία βολεύεται και με την ισοπαλία. Αυτό το προβάδισμα ισορροπεί από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας. Η τακτική θα παίξει ρόλο, όπως συνέβη και στο Ζάγκρεμπ. Εμείς θα πρέπει να έχουμε πρωτοβουλία ων κινήσεων. Χωρίς άγχος όμως. Αυτό το ματς είναι σημαντικό και το ξέραμε από την αρχή της κλήρωσης. Οι δύο ομάδες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως εμείς θα χαρούμε στο τέλος."
Ποιά στοιχεία θα κρίνουν το αποτέλεσμα;
"Ο τρόπος που θα βάλουν οι ομάδες τα στοιχεία τους μέσα στον αγώνα."
Πριν από τον αγώνα θα τιμηθούν Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μπασινάς. Ένα σχόλιο...
"Αυτό είναι ένα δείγμα για το πόσο μεγάλοι παίκτες είναι και οι τρεις. Είμαστε περήφανοι όταν συναντάμε τέτοιους παίκτες. Τους είχαν ποδοσφαιριστές και τους τρεις. Τους δίνω συγχαρητήρια."
Επειδή είστε ο άνθρωπος που φέρατε τον Βιεϊρίνια στην Ελλάδα, θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο;
"Όχι. Απαντώ μόνο σε ερωτήσεις για το ματς με την Κροατία."
Πώς ήταν η ενσωμάτωση των παικτών που ήρθαν μετά από χρόνια στην Εθνική (σ.σ. Γκέκας, Χιώτης);
"Ετσι όπως είναι η οικογένεια της Εθνικής ο κάθε ποδοσφαιριστής ενσωματώνεται άμεσα. Τον υποδεχόμαστε άμεσα και δεν υπάρχει πρόβλημα."
Πότε αισθανθήκατε μεγαλύτερη πίεση. Στην πρεμιέρα σας στην Εθνική ή τώρα;
"Για μένα είναι το ίδιο. Ακόμα και τα φιλικά είναι σημαντικά. Μου αρέσει πάντα να κερδίζω. Είμαι συγκεντρωμένος στο 100% και θέλω οι ομάδες μου να παίζουν για να κατακτούν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κακό θα ήταν να μην έχουμε καταφέρει να παίζουμε σημαντικούς αγώνες. Η Ελλάδα θα συνεχίσει και στο μέλλον να δίνει σημαντικούς αγώνες."
Τι ρόλο θα παίξει ο κόσμος;
"Η στήριξη του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος δίνει δυνάμεις στους παίκτες που ούτε οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουν. Αλλά σε αυτό το ματς είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα. Θέλουν πολύ να αγωνιστούν. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουν το 120%. Αυτό πρέπει να γίνει με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους και χωρίς άγχος."
Τι απαντάτε στην υπεραισιοδοξία των Κροατών;
"Η Κροατία έχει μεγάλη αξία ως ομάδα και μεγάλους παίκτες. Ωστόσο το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Η Κροατία σκέφτεται το ίδιο. Έχουν τη δικιά τους αισιοδοξία και αυτό είναι νορμάλ."
Πόσα γκολ πιστεύετε ότι θα μπουν;
"Θα είμαι ικανοποιημένος αν μπει ένα γκολ για την Ελλάδα και κανένα για την Κροατία. Το ατού της Κροατίας είναι η ομάδα. Εκεί θα εστιάσουμε και όχι μόνο στους παίκτες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: