Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Αποσύρω την υποψηφιότητα μου»

παπαδόπουλος
Ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον Arena FM 89,4 και δήλωσε ότι στην αυριανή(28/5) συνέλευση θα αποσύρει την υποψηφιότητα του. Αναφέρθηκε στην τωρινή διοίκηση και δήλωσε ότι το τελευταίο εξάμηνο έχει αφήσει χρέη πάνω από 200.000 ευρώ.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89.4:
«Το να στοχοποιούμαι εγώ συνέχεια για να απενοχοποιούνται το θεωρώ πολύ άδικο».
Για το γιατί έθεσε υποψηφιότητα: «Δεν έχω καμία βούληση να είμαι ξανά και να στήσω διοίκηση στον Ερασιτέχνη Άρη. Ο λόγος που έθεσα υποψηφιότητα και μάλιστα ως αναπληρωματικός, είναι να βοηθήσω για κάποια ζωτικής σημασίας θέματα που έχει ο σύλλογος και έχουν να κάνουν με τα φορολογικά ζητήματα του Άρη. Με την εμπειρία μου και τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω.
Το δηλώνω από τώρα ότι αύριο(28/5) στην συνέλευση θα αποσύρω την υποψηφιότητα μου. Προκειμένου να δημιουργείται θέμα για το παρελθόν, προτιμώ να μείνω αμέτοχος. Έχω αναγνωρίσει πολλές φορές τα λάθη μου».
Για το πρόστιμο από το ΣΔΟΕ: «Προήλθε από εικονικά τιμολόγια τα οποία εμείς τα αμφισβητούμε παρόλο που ο πρόεδρος ο κ.Γιώτας έχει διαφορετική άποψη».
Για τον κ.Γιώτα και αν θα κατέβει ως υποψήφιος: «Δεν ξέρω δεν θα μιλήσω εγώ για τον κ.Γιώτα, εμένα μου είπαν ότι θέλει να κατέβει. Δικαίωμα του είναι. Εγώ βλέπω ότι είναι 5-6 υποψήφιοι που θα είναι στο επόμενα σχήμα. Εικάζω ότι θα πάμε για διοίκηση πρωτοδικείου».
Για την διοίκηση του κ.Γιώτα και αν έχει πετύχει: «Η συγκεκριμένη διοίκηση ανέλαβε σαν διοίκηση ειρηνοδικείου. Το πρωτεύον που πρέπει να κάνεις σε τέτοια περίπτωση είναι να ασχοληθείς με τα ζωτικά θέματα του συλλόγου. Όταν δεν έχει επικυρωθεί το ΦΠΑ, δεν έχει γίνει τίποτα με τα θέματα του ΙΚΑ, δεν έχει πληρωθεί τίποτα. Η διοίκηση με αυτά που υπολογίζω το τελευταίο εξάμηνο έχει αφήσει το λιγότερο 200.000 ευρώ χρέη.
Το θέμα αυτή την στιγμή είναι να λυθούν τα προβλήματα που έχει ο σύλλογος. Λέμε πολλά και στην ουσία γίνονται πάρα πολύ λίγα. Άμα δεν είναι κάτι σίγουρο, δεν έχουν μπει οι υπογραφές είναι καλύτερα να μην ανακοινώνουμε τίποτα».
Για τα χρήματα που χρειάζεται η ομάδα για να ανταπεξέλθει: «Θέλει να πιστεύω ότι στην Β Εθνική, με 2 εκ,ευρώ βγαίνει η χρονιά. Και άλλα 2 εκ.ευρώ για να παγώσει κάποια χρέη και να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές. Με 4 εκ. ευρώ δηλαδή νομίζω ότι ο Άρης θα είναι πολύ καλύτερη κατάσταση».
Πηγή: arenafm.gr

Τα είπαν Γιώτας-Καϊτεζίδης!

ӕ͔ͅŕ· ԕЏՠS Q
Όπως είχε προαναγγείλει ο Θωμάς Γιώτας, σήμερα (27/05) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη σχετικά με την προοπτική συνεργασίας για ανταλλαγή οικοπέδων και τη δημιουργία εμπορικού και αθλητικού κέντρου για τους κιτρινόμαυρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος επεσήμανε στον Γιώτα ότι παρά τη δεδομένη επιθυμία του να βοηθήσει τον Άρη, ο δήμος του δεν έχει να προσφέρει χώρο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του συλλόγου. Το ζήτημα αναλύθηκε διεξοδικά και λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης θα δώσει ο πρόεδρος του ΑΣ στην αυριανή (28/05) γενική συνέλευση του φορέα.
Πηγή: arenafm.gr

Κοιτούν προς Καλαϊτζίδη!

kalaitzidis
Οι καταστάσεις γύρω απ’ την ΠΑΕ Άρης είναι ιδιαίτερα ρευστές σε ό,τι αφορά το διοικητικό μέλλον της.
Ακόμη δεν είναι σίγουρη ούτε καν η συμμετοχή στη Φούτμπολ Λιγκ, παρά το γεγονός ότι άπαντες τη θέλουν και τη θεωρούν δεδομένη. Παρόλα αυτά, σκέψεις και πλάνα υφίστανται πάντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υλοποιηθούν. Μια απ’ τις σκέψεις της νέας διοίκησης, σε περίπτωση που όλα πάνε καλά στις προσπάθειες της, είναι να δώσει τα “κλειδιά” του αγωνιστικού στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Οι άνθρωποι των κιτρινόμαυρων έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον 57χρονο τεχνικό, ο οποίος θεωρούν ότι διαθέτει τις γνώσεις και την πείρα για να αναλάβει το δύσκολο φορτίο της καθοδήγησης του Άρη την ερχόμενη σεζόν. Το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκφραστεί επισήμως.
Ο ίδιος ο κ. Καλαϊτζίδης επεσήμανε στο “arenafm.gr“: “Τα τελευταία δύο χρόνια πάντα υπάρχει κάτι απ’ τον Άρη. Δε με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο, αλλά γνωρίζω ότι το όνομα μου συζητείται. Εννοείται ότι θα με ενδιέφερε αυτή η προοπτική, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ ρευστή στο σύλλογο και είναι λογικό να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Και εγώ αν ήμουν παράγοντας, δε θα με έπαιρνα τηλέφωνο αυτή τη στιγμή!“.
Πηγή: arenafm.gr

Συνδέουν τον Στοχ με τον… Ολυμπιακό!!

Ένα σενάριο που αγγίζει τα όρια της φαντασίας ανέπτυξαν ΜΜΕ της Τουρκίας. Σύμφωνα με ιστοσελίδα, ο Ολυμπιακός έχει μπει «σφήνα» στην υπόθεση Στοχ, καταθέτοντας μάλιστα και προσφορά στη Φενέρμπαχτσε.

Συνδέουν τον Στοχ με τον… Ολυμπιακό!
Μια φημολογία με αρκετή δόση φαντασίας -τουλάχιστον με βάση τα όσα εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας- ανέπτυξαν ΜΜΕ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Fotospor», ο Ολυμπιακός -όχι μόνο ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ, αλλά έχει καταθέσει και πρόταση στη Φενέρμπαχτσε για την απόκτησή του.

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, ο ποδοσφαιριστής θ’ ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας του (και θα κριθεί απ’ τον προπονητή Ερσούν Γιανάλ) ωστόσο εκείνη παραμένει διατεθειμένη να τον πουλήσει.

Ενώ λοιπόν ο ΠΑΟΚ δεν προσφέρει -όπως αναφέρεται- τα 5 εκατ. ευρώ που κοστολογείται, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται να έχει προσεγγίσει τη Φενέρ με μια πρόταση που φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά ότι ισχύει, ενώ και η ένταση που προηγήθηκε φέτος μεταξύ του Στοχ και του Ολυμπιακού (ειδικά με κάποια λεγόμενά του πριν τη ρεβάνς της Τούμπας) δε βοηθάει ιδιαίτερα στο να γίνει πιστευτό το σενάριο.
Πηγή: sport-fm.gr

Βήμα μπροστά από την ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Την πρωτοβουλία να βγάλουν εκτός γηπέδου δύο οπαδούς που έκαναν χρήση λέιζερ στον δεύτερο τελικό του ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, πήραν υπάλληλοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Βήμα μπροστά από την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Σε μία κίνηση που συμβάλει σημαντικά στο να γίνει ένα βήμα για την καταπολέμηση της βίας ή αν θέλετε της γηπεδικής… βλακείας, προχώρησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στον χθεσινό δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ως είθισται τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το γήπεδο, αλλά και στο ΟΑΚΑ (μιλώντας για μπάσκετ) δύο οπαδοί της ομάδας, σημάδευαν με λέιζερ τον πάγκο και τους παίκτες των «πράσινων».

Παρά τις συνηθισμένες εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του σταδίου (έγιναν πολλάκις και για τα υβριστικά συνθήματα), οι οπαδοί συνέχιζαν τον… χαβά τους, που πολλές φορές έχει στοιχίσει ακριβά (πρόστιμα) σε όλες τις ομάδες. Οι υπάλληλοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, άρχισαν αμέσως έρευνα για να εντοπίσουν τους «δράστες» και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πήγαν άμεσα στο μέρος που κάθονταν για να τους κάνουν συστάσεις και να τους συνετίσουν.

Μετά από ευγενική συζήτηση που είχαν μαζί τους, τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, κάτι που έγινε, χωρίς μάλιστα να αντιδράσουν οι γύρω οπαδοί, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή ήταν συμβολική και για παραδειγματισμό, αλλά σίγουρα αν υιοθετηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά για την… αποβολή των στοιχείων που καταστρέφουν τον ελληνικό αθλητισμό.Πηγή: sport-fm.gr

Έφυγαν… νωρίς η Να Λι και Ντιμιτρόφ!

Αποκλεισμός-σοκ για την κάτοχο του Ρολάν Γκαρός, Να Λι, που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του γαλλικού Open από την άσημη Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Έφυγαν… νωρίς η Να Λι και Ντιμιτρόφ
Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Η κάτοχος του τροπαίου το 2011, Να Λι, ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-5, 3-6 και 6-1) από την Κριστίνα Μλαντένοβιτς και αποκλείστηκε.

Η Κινέζα, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε 35 αβίαστα λάθη απέναντι στην Γαλλίδα αντίπαλό της, που βρίσκεται μόλις στο νούμερο 103.

Έκπληξη σημειώθηκε και στους άνδρες. Ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, νούμερο 12 στον κόσμο, φαίνεται πως είχε το μυαλό του στη σύντροφό του, Μαρία Σαράποβα, καθώς έχασε από τον πανύψηλο (2,11μ.) Κροάτη Ίβο Κάρλοβιτς (Νο 37) με 3-0 σετ, 6-4 7-5 7-6 (7-4).Πηγή: sport-fm.gr

Big in Japan η Κύπρος! (video)

Η Κύπρος έδειξε το δρόμο στην Εθνική εν όψει Μουντιάλ, αφού πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στην Ιαπωνία χάνοντας με 1-0 σε φιλικό στη Σαϊτάμα.

Big in Japan η Κύπρος (video)
Πρόσωπο που κάθε άλλο παρά φόβισε την Ελλάδα, εκ των αντιπάλων της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, παρουσίασε η Ιαπωνία στο τελευταίο εντός έδρας φιλικό της πριν την τελική φάση. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι επικράτησε 1-0 της Κύπρου σε φιλικό που έγινε στη Σαϊτάμα.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αλλά δεν παρουσίασαν κάτι εντυπωσιακό απέναντι στο συγκρότημα της Μεγαλονήσου που με αρκετά νέα πρόσωπα (Πάνος Κωνσταντίνου και Μάριος Στυλιανού έκαναν ντεμπούτο) είχε αρκετά καλή παρουσία.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε μετά από φάση διαρκείας ο Ατσούτο Ουτσίντα της Σάλκε στο 43ο λεπτό.

Ιαπωνία (Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα (46’ Χασέμπε), Ναγκατόμο (79’ Ινόχα), Μορισίγκε, Κόνο (46’ Σακάι), Χόντα, Έντο (46’ Γιοσίντα), Καγκάουα, Γιαμαγκούτσι, Οκαζάκι (70’ Κιγιοτάκε), Κακιτάνι (58’ Οκούμπο).

Κύπρος (Χριστοδούλου): Κωνσταντίνου, Στυλιανού, Μερκής, Α. Χαραλάμπους, Η. Χαραλάμπους (69’ Βασιλείου), Νικολάου (82’ Αρέστη), Λαμπάν (65’ Ντομπρασίνοβιτς), Μακρίδης, Γ. Εφραίμ, Κυριάκου (54’ Ρουσιάς), Μυτίδης (72’ Σωτηρίου).


Πηγή: sport-fm.gr

Να ΦΑΝ τα… μάτια σου!!

Διαιτητής σε ένα πρωτότυπο τουρνουά «5 επί 5», όπου γυναίκες συμμετείχαν μόνο με τα εσώρουχά τους, ήταν ο πρώην διεθνής άσος Άντι Φαν Ντερ Μέιντε και… ομολογουμένως είχε δύσκολο έργο!

Να ΦΑΝ τα… μάτια σου!
Ο πρώην διεθνής Ολλανδός άσος, Άντι Φαν Ντερ Μέιντε, επέστρεψε στα γήπεδα για να διαιτητεύσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο… εσωρούχων!

Γυναίκες από την Ολλανδία, τη Βραζιλία, τη Νότιο Κορέα, την Αλγερία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Ρωσία συμμετείχαν στο πρωτότυπο τουρνουά.

Για την ιστορία νικήτρια ομάδα ήταν η οικοδέσποινα, Ολλανδία.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!! (video)

Τα highlights της φετινής σεζόν παρουσιάζει σε βίντεο που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω (video)
Δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια, βγήκε δεύτερος στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και απώλεσε την ευκαιρία να παίξει στα προκριματικά του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όμως, οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» είχαν και τις καλές στιγμές τους και αυτές είναι συγκεντρωμένες σε ένα βίντεο που έφτιαξε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

«Αφιερωμένο στον Ποικιλίδη»

Στη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη αφιέρωσε τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

«Αφιερωμένο στον Ποικιλίδη»
Ο ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη στον χθεσινό αγώνα με τον Πανιώνιο και ο Κώστας Χαραλαμπίδης αφιέρωσε τη νίκη στον αδικοχαμένο ολυμπιονίκη.

«Ήταν δύσκολες ημέρες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε από τη ζωή», δήλωσε ο 38χρονος σούτινγκ γκαρντ.

Όσο για την εικόνα του αγώνα, είπε: «Νομίζω ότι και στα δύο παιχνίδια ανταπεξήλθαμε στη σκληρότητα της άμυνας του Πανιωνίου. Είχαμε καθαρό μυαλό σε καίρια σημεία του αγώνα και κερδίσαμε. Το 2-0 δεν λέει κάτι γιατί η σειρά τελειώνει στις τρεις νίκες και θα πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί στο επόμενο παιχνίδι. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει αρκετά. Για αυτό το στόχο θα κατέβουμε στην Αθήνα. Για να τελειώσουμε τη σειρά. Το 2-0 όπως είπα δεν λέει κάτι γιατί ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα. Με οδηγό τα δύο αυτά παιχνίδια θα πάμε τη σειρά εκεί που θέλουμε».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τόνισε επίσης: «Νομίζω ότι έχουμε ένα μομέντουμ ως ομάδα που είναι πολύ καλό. Είμαστε στο καλύτερο μας φεγγάρι. Είχαμε δύο ήττες στην κανονική διάρκεια από τον Πανιώνιο αλλά πλέον δεν μετράει αυτό. Φαίνεται ότι αξίζουμε να είμαστε τρίτοι», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το εάν η τρίτη θέση είναι σαν να παίρνει μία ομάδα το πρωτάθλημα, ο Κώστας Χαραλαμπίδης συμφώνησε. «Είναι αλήθεια αυτό. Θα είμαστε οι πρώτοι από το πρωτάθλημα των 12», ανέφερε.

Μίλησε με Σηφάκη, απίθανο του Τζόρβα!

Τις περιπτώσεις των δύο διεθνών γκολκίπερ, του Σηφάκη και του Τζόρβα, έχει ξεχωρίσει η διοίκηση του Εργοτέλη, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Μίλησε με Σηφάκη, απίθανο του Τζόρβα
Σε αναζήτηση τερματοφύλακα είναι ο Εργοτέλης, την ώρα που περιμένει την απάντηση του Γρηγόρη Αθανασίου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, οι Κρητικοί ήρθαν σε επαφή με δύο διεθνείς γκολκίπερ, ώστε να δυναμώσει αισθητά η θέση στον «άσο» εν όψει της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του συλλόγου μίλησαν με τον Αλέξη Τζόρβα και τον Μιχάλη Σηφάκη.

Ο πρώτος δεν παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Ηράκλειο, κάτι που δεν ισχύει με τον δεύτερο που ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί ή να δει αν προκύψει άλλη πρόταση.

Οι διοικούντες την κρητική ΠΑΕ παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να συμφωνήσουν με τον Σηφάκη. Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι «έκλεισε» τον Γκατούζο!

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του ΟΦΗ με τον Τζενάρο Γκατούζο για να καθίσει ο Ιταλός στον πάγκο των Κρητικών αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Έτσι «έκλεισε» τον Γκατούζο
Αρκετό κόσμο αιφνιδίασε (ευχάριστα) η συμφωνία του ΟΦΗ με τον Τζενάρο Γκατούζο, καθώς ήταν γνωστό πως οι Κρητικοί κινούνται στην Ιβηρική Χερσόνησο για τον διάδοχο του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Η αλήθεια είναι πως ο Μάνθος Πουλινάκης ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με κάποιον Πορτογάλο ή Ισπανό τεχνικό, όμως του… κόλλησε στο μυαλό η περίπτωση του Ιταλού κόουτς και η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει της λεπτομέρειες…

Ενώ ήταν στην Πορτογαλία ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ τηλεφώνησε σε κάποιον γνωστό του στην Ιταλία και τον ρώτησε αν ο Γκατούζο είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τον σύλλογο του Ηρακλείου.

«Μη την ψάχνεις την περίπτωση, θα ζητήσει πάνω από 1 μύριο», ήταν η απάντηση που έλαβε ο κ. Πουλινάκης, όμως σα… ξεροκέφαλος Κρητικός που είναι είπε στον γνωστό του: «πάρ' τον τηλέφωνο και πες του ότι θέλω να του μιλήσω».

Κάπως έτσι κλείστηκε το ραντεβού με τον Γκατούζο στο Μιλάνο, όπου συναντήθηκαν για περισσότερες από έξι ώρες στο γνωστό εστιατόριο που έχει ο παλαίμαχος χαφ.

«Ξέρεις, τα οικονομικά μας δεν μπορούν να σε καλύψουν», ήταν η εξήγηση που έκανε από νωρίς ο κ. Πουλινάκης στον Γκατουζο, ο οποίος απάντησε: «Δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Εχω τόσα. Σημασία έχει το πλάνο. Είμαι φιλόδοξος. Θέλω να φτιάξω όνομα και στην προπονητική».

Από την Ιταλία ο πρόεδρος του ΟΦΗ ταξίδεψε για τη Λισαβόνα, καθώς ήταν προσκεκλημένος του Σα Πίντο για να παρακολουθήσει τον τελικό του Champions League και από εκεί τηλεφώνησε εκ νέου στον Γκατούζο, τον οποίο ρώτησε αν μπορεί να έρθει μαζί του από την Πορτογαλία στο Ηράκλειο.

Μετά τον τελικό οι δύο άνδρες ταξίδεψαν για την Κρήτη, όπου ο Ιταλός ξεναγήθηκε στην πόλη, τις εγκαταστάσεις της ομάδας και γενικώς ενημερώθηκε για όλα όσα αφορούν τη ζωή στο Νησί.

Μάλιστα, ο Γκατούζο φέρεται - από την Πέμπτη που έγινε το πρώτο ραντεβού – να έχει παρακολουθήσει σε βίντεο πέντε αγώνες των Κρητικών. Όσον αφορά τους συνεργάτες του, βοηθός του θα είναι ο Ρίτσιο, με τον οποίο είχε δουλέψει και σε άλλες ομάδες. Μάλιστα, διοικητικές πηγές του ΟΦΗ έλεγαν χθες ότι στερούνται αληθείας τα όσα γράφτηκαν περί Μπρούνο Τσιρίλο, πως θα είναι αυτός ο άμεσος συνεργάτης του Γκατούζο. Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής θα φέρει και δικό του γυμναστή. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Λόπεθ!

Η Θέλτα αποφάσισε να μην κρατήσει τον Ινίγκο Λόπεθ και ο Ισπανός αμυντικός περιμένει από τον ΠΑΟΚ να αποφασίσει την τύχη του.

Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Λόπεθ
Δεν πρόκειται να παραμείνει στη Θέλτα ο Ινίγκο Λόπεθ. Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Μιγκέλ Τορεσίγια, δήλωσε πως η ομάδα του Βίγκο δεν θα επιχειρήσει να αγοράσει ή να επεκτείνει το δανεισμό του Ισπανού αμυντικού από τον ΠΑΟΚ.

Ο 32χρονος άσος, που φέτος είχε 18 συμμετοχές και 2 γκολ στην Primera Division, θα περιμένει πλέον από το «Δικέφαλο του Βορρά» να αποφασίσει για την τύχη του, ενώ φαίνεται πως έχει προτάσεις για να παραμείνει στην πατρίδα του.Πηγή: sport-fm.gr

10 πράγματα που μας έμειναν από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος κάνει έναν απολογισμό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και γράφει για αυτά που του έμειναν στο μυαλό μετά το πέρας της διοργάνωσης.
Το 10ο τρόπαιο της Ρεάλ Μαδρίτης, τα 17 γκολ (που αποτελούν ρεκόρ) του Κριστιάνο Ρονάλντο σε μια σεζόν και ο πρώτος τελικός στην ιστορία ανάμεσα σε δύο ομάδες από την ίδια πόλη δεν ήταν τα μόνα γεγονότα, που αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρξαν άλλα 10 tips, τα οποία ήταν αξιοσημείωτα και έμειναν... στην ιστορία.
1. Η κατάρα του Μουρίνιο στα ημιτελικά
Είναι από τους προπονητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας το τρόπαιο δύο φορές με Πόρτο και Ίντερ. Με τη φετινή του συμμετοχή με την Τσέλσι στα ημιτελικά, έφτασε συνολικά τις οκτώ παρουσίες (αριθμός ρεκόρ) στους «4», όμως στις έξι από αυτές γνώρισε την πίκρα του αποκλεισμού. Δύο προκρίσεις στις οκτώ παρουσίες δεν το λες και καλό ποσοστό για τον Μουρίνιο.
2. Η κατοχή δεν είναι το παν
Μια νέα Μπαρτσελόνα προσπάθησε να δημιουργήσει φέτος στο Μόναχο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όμως εκ του αποτελέσματος απέτυχε παταγωδώς. Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν είχε 69% κατοχή απέναντι στη Ρεάλ, όμως ηττήθηκε με το βαρύ 0-4 στην Αλιάνζ Αρίνα.
3. Οι δανεικοί παίζουν και εναντίον της ομάδας τους
Όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα – έστω και δανεικός – ούτε περιορισμοί υπάρχουν, ούτε... μειωμένες αποδόσεις. Έτσι και ο Τιμπό Κουρτουά που ανήκει στην Τσέλσι, αλλά αγωνίζεται ως δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όχι μόνο έπαιξε κανονικά εναντίον της ομάδας που ανήκει, αλλά ήταν και από τους καλύτερους παίκτες των «ροχιμπλάνκος» στους ημιτελικούς απέναντι στους Λονδρέζους.
4. Υποκλιθείτε στον Κάρλο Αντσελότι
Οι προπονητικές του ικανότητες έχουν αμφισβητηθεί από... κόσμο και κοσμάκη. Ο ίδιος δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να απαντήσει και να ασχοληθεί με κάθε πικρόχολο σχόλιο. Το μόνο που κάνει είναι να δίνει τις δικές του απαντήσεις στο γήπεδο. Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το τρίτο στην καριέρα του ως προπονητής (2003, 2007 με Μίλαν) και φυσικά έχει μπροστά του χρόνια για να διευρύνει το προσωπικό του ρεκόρ.
5. Ο Mr. 100 εκατομμύρια ευρώ Γκάρεθ Μπέιλ
Όλη τη χρονιά προσπαθούσε να αποδείξει πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν... πέταξε στα σκουπίδια το ποσό-ρεκόρ των 100 εκατομμύριων ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει από την Τότεναμ. Και την κατάλληλη στιγμή έκανε την απόσβεση. Μετά το νικητήριο τέρμα του στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Μπέιλ έκανε το 2-1 στην παράταση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κλειδώνοντας... το τρόπαιο.
6. Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο
Όταν μιλάμε για αθλητές-πρότυπα, ο παράγοντας ηλικία είναι απλά συμπληρωματικός για έναν ποδοσφαιριστή. Έτσι και για τον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος στα 41 του χρόνια ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον επαναληπτικό απέναντι στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα οι «μπέμπηδες» να επικρατήσουν με 3-0 και να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη.
7. Ένας Σέρχιο Ράμος για όλες τις δουλειές
Ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς του πλανήτη δεν αποτελεί είδηση, όμως φέτος ο Σέρχιο Ράμος έβγαλε στην επιφάνεια και ένα ακόμη ταλέντο, αυτό στο σκοράρισμα. Και μάλιστα όταν η μπάλα «καίει». Η αρχή έγινε στο δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο, όταν πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο και καθάρισε την υπόθεση πρόκριση, ενώ το αποκορύφωμα ήταν φυσικά στον τελικό με το γκολ στο 93’ που έδωσε το φιλί της ζωής στη Ρεάλ και έστειλε το ματς στην παράταση.
8. Η κυριαρχία της Ισπανίας
Δε χρειαζόταν να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Η παρουσία όμως και δεύτερης ισπανικής ομάδας στον τελικό (Ατλέτικο Μαδρίτης) αλλά και η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ επίσης από ισπανική ομάδα (Σεβίλλη) αποδεικνύουν πως το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πολλά βήματα μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους.
9. Η δυσκολία να κατακτήσεις για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο
Θεωρητικά φέτος υπήρχαν όλες οι κατάλληλες προϋποθεσεις για να πραγματοποιηθεί αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Να κατακτήσει δηλαδή ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο. Η Μπάγερν Μονάχου πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, όμως την κρίσιμη στιγμή οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα κατέρρευσαν, χάνοντας την ευκαιρία - μετά από πέρσι - να κατακτήσουν και φέτος τη διοργάνωση.
10. Η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης
Τα 10 τρόπαια στην ιστορία του κυπέλλου Πρωταθλητριών κατατάσσουν την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της σχετικής λίστας, όμως υπήρχαν πολλοί που κατηγορούσαν τους Μαδριλένους πως τα περισσότερα τα έχουν κατακτήσει επί εποχής Φράνκο. Φέτος όμως η Ρεάλ ανέβηκε στην πρώτη θέση και των κατακτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ (από το 1992-93) με 4 τρόπαια (1998, 2000, 2002, 2014) αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 3 τη Μίλαν (1994, 2003, 2007) και την Μπαρτσελόνα (2006, 2009, 2011).
Πηγή: gazzetta.gr

Ρεάλ Μαδρίτης: Σε αυτούς “ανήκει” το 10ο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος ξεχωρίζει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης εφετινής πορείας της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Ρεάλ το κυνηγούσε 12 χρόνια. Οχι μόνο δεν το είχε πάρει, αλλά δεν το είχε πλησιάσει καν, αφού τα τελευταία 12 χρόνια δεν έφτασε καν σε έναν τελικό. Είχε γίνει κάτι σαν ψύχωση. Τέτοια ψύχωση που ενώ διεκδικούσε το ισπανικό πρωτάθλημα σχεδόν το παράτησε στις τελευταίες αγωνιστικές για να επικεντρωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Χρειάστηκε ένα γκολ του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις του τελικού με την Ατλέτικο για να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί η Ρεάλ να θριαμβεύσει και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.
Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στη φετινή σεζόν και στην πορεία προς την κατάκτηση του τροπαίου από την Ρεάλ θα βρούμε αρκετούς πρωταγωνιστές. Ποια είναι όμως τα 5 σημαντικότερα πρόσωπα αυτής της σεζόν;
 
5 Λούκα Μόντριτς
Επαιξε στα 11 από τα 13 ματς της φετινής διοργάνωσης και ήταν εκπληκτικός. Ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις από όλους τους βασικούς της Ρεάλ Μαδρίτης μετατράπηκε στα χέρια του Αντσελότι σε ένα deep lying playmaker που έκανε και πολύ από την... βρώμικη δουλειά σε πολλούς αγώνες. Γενικά η χρονιά του Κροάτη ήταν καταπληκτική, αλλά σε ορισμένα ματς του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ ήταν απολαυστικός. Με διαφορά ο καλύτερος κεντρικός χαφ, όχι της Ρεάλ, αλλά της διοργάνωσης. Επιπλέον ένα γκολ και 3 ασίστ στο ευρωπαϊκό ενεργητικό του.
 
4 Σέρχιο Ράμος
Μαζί με τον Πέπε δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σπουδαία σεζόν με κορυφαία στιγμή το γκολ στον τελικό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε ζωντανή την Ρεάλ Μαδρίτης. Και αυτός έπαιξε σε 11 από τα 13 ματς και εκτός από το τέρμα στον τελικό πέτυχε άλλα δύο στη φετινή πορεία προς το 10ο, ενώ είχε και μία ασίστ. Ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Στις σωστές επεμβάσεις, και στα κερδισμένα οφσάιντ.
 
 
3 Ανχελ Ντι Μαρία
Ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Και όχι μόνο. Η αποκάλυψη της σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης σε όλα τα επίπεδα. Σε νέο ρόλο σε πολλά από τα φετινά ματς, αυτόν του εσωτερικού μέσου, ή του μέσα αριστερά όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Σπουδαία σεζόν αφού σε 9 ματς βασικός (έπαιξε και σε άλλα δύο ως αλλαγή) είχε 5 ασίστ (τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτης της Ρεάλ στη διοργάνωση) και τρία γκολ.
 
 
2 Κριστιάνο Ρονάλντο
Μπορείς να διαφωνείς ή και να εκνευρίζεσαι με την συμπεριφορά του, τον τρόπο που πανηγυρίζει, τον βεντετισμό του, την αδιαφορία για τους συμπαίκτες του. Παρά ταύτα η φετινή χρονιά του στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μυθική. Πολύ δύσκολο ως αδύνατον να επαναλάβει κάποιος τα νούμερα του στο μέλλον. Ο Ρονάλντο σημείωσε 17 γκολ σε 11 ματς του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είχε και 4 ασίστ. Σούπερμαν...
 
 
1 Κάρλο Αντσελότι
Παρά τον σούπερμαν Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση δεν μπαίνει γιατί αυτή δικαιωματικά πηγαίνει στον Κάρλο Ανστελότι. Ξόρκισε το “φάντασμα” του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο διπλό ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν. Μεταμόρφωσε τον Μόντριτς, άλλαξε θέση στον Ντι Μαρία και απογείωσε την καριέρα του και την απόδοσή του, έφτιαξε μία Ρεάλ χορταστική και πέτυχε αυτό που δεν πέτυχαν άλλοι κι' άλλοι όπως ο Μουρίνιο και μάλιστα με την πρώτη. Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν το πρόσωπο της χρονιάς για την Ρεάλ Μαδρίτης.
Πηγή: gazzetta.gr

Η διαχείριση του +25 θα κρίνει τον τίτλο!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει τον 2ο τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και υπενθυμίζει πως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Όποιος το καταλάβει καλύτερα, θα πανηγυρίσει τον τίτλο.  Η διαφορά μίας καλής ομάδας από μία πολύ καλή ομάδα είναι ο τρόπος ο οποίος διαχειρίζεται καταστάσεις που προκύπτουν μεσούσης της σεζόν. Ο Ολυμπιακός μπήκε πεισμωμένος στο παρκέ και αποφασισμένος να δείξει πως είναι καλύτερη ομάδα. Και το κατάφερε με ευκολία.
Ειλικρινά δε νομίζω να έπαιζαν τόσο καλά αν δεν είχαν «πειραχθεί» από την κριτική η οποία τους ασκήθηκε για την απόδοσή τους στον πρώτο τελικό. Θα μπορούσαν να βέβαια να έχουν εκνευριστεί και να παρουσιάζονταν αγχωμένοι ώστε να αποδείξουν. Θα μπορούσαν (όπως και έκαναν) να πεισμώσουν και να βγάλουν την ανωτερότητά τους στο παρκέ.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες πως η κριτική ρέει στο αίμα του Έλληνα (ειδικά η ανέξοδη μέσω facebook), όπως φυσικά και οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο πολλές φορές φαίνονται.
Τα μάτια των «ερυθρολεύκων» γυάλιζαν, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβαζαν την αυτοπεποίθησή τους λεπτό με λεπτό και ταυτόχρονα έριχναν στα… τάρταρα αυτή των αντιπάλων τους. Πηδούσαν στις περισσότερες φάσεις πάνω από τους αντιπάλους τους, πήγαιναν πρώτοι σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα και έβγαζαν μία φρεσκάδα στο παρκέ. Επέβαλλαν τους κανόνες τους και στα 40 λεπτά κάνοντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κατανοήσουν πως δεν είχαν καμία τύχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα επαναλάβουν τέτοια απόδοση (ειδικά στο ΟΑΚΑ), αλλά δε νομίζω να χρειάζεται κιόλας να πιάσουν τόσο υψηλά στάνταρ για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Βέβαια και στην άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσει, θεωρώ αδιανόητο να παίξει τόσο άσχημα για τρίτη συνεχόμενη φορά, αλλά πλέον το ερώτημα είναι κατά πόσο θα καταφέρει να διαχειριστεί την «εικοσιπεντάρα».
Κάποιος θα πει… «και 65-64 να έληγε πάλι στο 1-1 θα ήταν η σειρά». Επί της ουσίας της υπόθεσης δεν είναι λανθασμένη η σκέψη αυτή, αλλά το μπάσκετ είναι παιχνίδι ψυχολογίας εκτός από στρατηγικής και το +25 δίνει τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα έχει ρίξει στα σκοινιά τον Παναθηναϊκό.
Ο κόσμος του σε ελάχιστα λεπτά γέμισε τα social media με έντονη κριτική για αυτό που παρουσίασαν οι «πράσινοι» στο ΣΕΦ. Ζητούσαν μεταγραφές και όλα όσα ακολουθούν βαριές ήττες. Περισσότερο και ενδεχομένως το πιο σωστό ήταν το παράπονό τους για την έλλειψη προσπάθειας από αρκετούς παίκτες. Η πίεση είναι στις «πράσινες» πλάτες λόγω του +25 και μόνο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά απίστευτη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Και βασικό… έπαιζαν όλοι.
Η ψυχολογία είναι το παν. Μπήκαν τα πρώτα τρίποντα και εν συνεχεία η ευστοχία πίσω από τα 6,75 ήταν εκπληκτική. Με 6/9 στο πρώτο δεκάλεπτο και 8/14 στο ημίχρονο, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.
Εκπληκτική η κυκλοφορία της μπάλας. Εκπληκτική…
Ο Παναθηναϊκός χωρίς αποστάσεις στην επίθεσή του και κυρίως χωρίς ένταση στο παιχνίδι του. Πολλοί παίκτες ήταν κάπως soft. Ο Λάσμε στα 11’ του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε πάρει ούτε μία προσπάθεια και κανένα ριμπάουντ… και είχε παίξει 11 από τα 20 λεπτά.
Στην άμυνα οι «πράσινοι» είχαν πολύ κακές περιστροφές με αποτέλεσμα να δέχονται αρκετά καλάθια χωρίς να βγαίνει κανείς στη βοήθεια.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 19 πόντους, αλλά είχε 6/17 σουτ. 17 δίποντα είναι υπερβολικό νούμερο.
Καλύτερος παίκτης των «πράσινων» ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος έπαιζε απελπιστικά μόνος του μερικές φορές.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο Ολυμπιακός έδειξε στο ΣΕΦ πως είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να του δώσει και τον τίτλο. Χρειάζονται δύο ακόμη νίκες και οπωσδήποτε η μία να είναι στο ΟΑΚΑ (γήπεδο στο οποίο οι «πράσινοι» δεν έχουν ηττηθεί σε τελικό).
Κλειδί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν οι ομάδες τη διαφορά. Αν ο Ολυμπιακός δε μείνει ήρεμος και μείνει στο +25 θα έχει πρόβλημα.
Αν ο Παναθηναϊκός δε βρει άμεσα λύσεις και αφήσει την ψυχολογία από το -25 να τον επηρεάσει τότε θα έχει τεράστιο πρόβλημα.
ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ!
ΥΓ: Επιτέλους είδαμε τουλάχιστον τη μία ομάδα να παίζει μπασκετάρα!
ΥΓ 2: Όσο θα διαρρέονται μέσω ανυπόγραφων κειμένων για το ότι ο Βαγγέλης Μάντζαρης πάει στον Παναθηναϊκό, αυτά θα κάνει ο διεθνής γκαρντ στο παρκέ. Πεισμώνουν με κάτι τέτοια οι παίκτες. Οπότε ας συνεχίσουν οι «καλοθελητές».
ΥΓ 3: Διέκρινα αρκετή γκρίνια μεταξύ των παικτών των φιλοξενούμενων.
ΥΓ 4: Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ φυσικά και έπαιξε ρόλο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Αλβέρτης επέλεξε να αφήσει εκτός Α1 τον Μπατίστ. Επειδή αναφερόμαστε σε αθλητισμό να ξεκαθαρίσω κάτι. Αν είχε τραυματιστεί κάποιο γκαρντ και ήταν ο Μπατίστ στην Α1 αντί π.χ του Κάρι... θα λέγαμε το ίδιο. Εκ τους αποτελέσματος κρίνοντας οι προπονητές βγαίνουν πάντα χαμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι οιωνοί μιας «25άρας»

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τη «βαριά» ήττα του ΣΕΦ που ήταν αποκορύφωμα των κακών εμφανίσεων του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα, την απουσία του Γκιστ που δεν αρκεί ως δικαιολογία και τον Αλβέρτη που ψάχνει να βρει πώς θα καλύψει τις... τρύπες στο rotation. 

Μπορεί η εικόνα να ήταν απογοητευτική, μπορεί πολλοί να είπαν «μα τι βλέπουμε», μπορεί άλλοι τόσοι να ξαφνιάστηκαν από το μέγεθος της διαφοράς, αλλά η ουσία είναι πως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ δεν ήρθε από το πουθενά, ούτε ξάφνιασε όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια από τον τελευταίο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ και ύστερα.
Σαφέστατα και το -25 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αλλά η εικόνα στο παρκέ ανταποκρίνεται πλήρως με την συνολική εμφάνιση των «πράσινων» τον τελευταίο μήνα.
Πρώτα η «30άρα» από την ΤΣΣΚΑ, ακολούθως τα πρώτα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ που οι πρωταθλητές αγκομάχησαν για να νικήσουν, εν συνεχεία η κάκιστη εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό, για να έρθει η απογοήτευση του ΣΕΦ που συνδυάστηκε βεβαίως με την πολύ καλή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων».
Με λίγα λόγια, όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού «εκτέθηκαν» μονομιάς στο παρκέ, αφού συνδυάστηκε η δική του κακή εμφάνιση με την εξαιρετική ευστοχία του Ολυμπιακού που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση σε ντέρμπι την τελευταία διετία.
Η βασική αιτία για τη «βαριά» ήττα του Παναθηναϊκού είναι η αδυναμία να ακολουθήσει έναν διαφορετικό ρυθμό απ’ αυτό που έχει συνηθίσει. Οι «πράσινοι» φτιάχτηκαν το καλοκαίρι με συγκεκριμένη «συνταγή», πάτησαν στην πεπατημένη για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και τα κατάφεραν σ’ όσα ματς επέβαλλαν τον δικό τους αργό ρυθμό.
Επειδή όμως δεν παίζεις πάντα μόνος σου, αλλά παίζει κι ο αντίπαλος, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο για να αλλάξει το «τσιπάκι». Πολύ πιο επιθετικός, με διάθεση να ρισκάρει, προσήλωση στο στόχο και την έξτρα πάσα σε κάθε νταμπλ τιμ στη ρακέτα, οι «ερυθρόλευκοι» τιμώρησαν τον Παναθηναϊκό και από την στιγμή που πέτυχαν 29 πόντους σ’ ένα 10λεπτο είχαν ουσιαστικά «κλειδώσει» τη νίκη.
Καλώς ή κακώς οι «πράσινοι» είναι μια ομάδα που με τα «υλικά» που διαθέτουν δεν μπορούν να πετύχουν διπλάσιους πόντους σ’ ένα 10λεπτο από τον αντίπαλό τους για να «ρεφάρουν» μια κακή περίοδο. Είναι μια ομάδα που θα ζήσει και θα πεθάνει από την άμυνά της και που θα πρέπει να πάει στους 60-65 πόντους για να έχει τύχη απέναντι σε ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας.
Ο Αλβέρτης έφτασε στο σημείο να δοκιμάσει τον Γιάνκοβιτς στη θέση του πάουερ φόργουορντ, ρισκάροντας μάλιστα να τον ρίξει στο μαρκάρισμα του Πρίντεζη, γνωρίζοντας το μις ματς που προέκυπτε. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη κακή περίοδο του Μπράμου, την αδυναμία του Κάρι να βοηθήσει, την πολύ κακή χρονιά του Ούκιτς και τις περιορισμένες δυνατότητες του Ράιτ που σ’ άλλες εποχές δεν θα βρισκόταν καν σε ρόστερ αυτού του επιπέδου. Με λίγα λόγια προσπαθεί να ανοίξει το rotation, αλλά είναι τόσο περιορισμένες οι λύσεις του που θα πρέπει να «βγάλει» άσο από το μανίκι στα επόμενα παιχνίδια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Το μοναδικό κέρδος του Παναθηναϊκού από τον δεύτερο τελικό ήταν η νέα καλή εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη. Ο Αλβέρτης έχει κερδίσει έναν παίκτη κι αυτό το πιστώνεται 100% ο ίδιος, με τα όποια πλεονεκτήματα (στην επίθεση) και τις όποιες αδυναμίες (άμυνα) προκύπτουν, όταν ο Ελληνας φόργουορντ βρίσκεται στο παρκέ.
Η απουσία του Γκιστ στέκει σαν δικαιολογία για το «ξεχαρβάλωμα» της άμυνας, με την έννοια πως ο Αμερικανός είναι παίκτης – κλειδί στις αμυντικές περιστροφές, αλλά βεβαίως δεν επιτρέπεται σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να παθαίνει καθίζηση και να χάνει με κάτω τα χέρια, επειδή στερήθηκε τον Γκιστ.
Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Ολυμπιακός, έχουν μάθει να διαχειρίζονται τέτοιου είδους ήττες και μπορεί το -25 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του δεύτερου τελικού, αλλά δεν αποτελεί στοιχείο του επόμενου αγώνα.
Σαφέστατα και ο Ολυμπιακός πείθει περισσότερο αγωνιστικά τον τελευταίο μήνα, αλλά δεν έχει αποδείξει πως μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: gazzetta.gr

Η περήφανη ΑΕΚ, η Δούρου και ο Βασιλόπουλος!

Ο Βασίλης Σαμπράκος χειροκροτεί την ΑΕΚ που δεν έδωσε γραμμή στις εκλογές και καταγράφει τα δεδομένα της επόμενης ημέρας σχετικά με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ηταν, το λιγότερο, σεβαστή η επιλογή της ΑΕΚ να μην πει, δημοσίως και ανοιχτά, κουβέντα σχετικά με τις εκλογές, δηλαδή να μη δώσει γραμμή ούτε για την Περιφέρεια της Αττικής ούτε για τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν το έκανε προεκλογικά ούτε πριν από την πρώτη ούτε πριν από την δεύτερη Κυριακή. Και έκανε πολύ καλά, ή, πιο σωστά, δεν έκανε το λάθος να μπλέξει τον αθλητισμό και τα χρώματά της με την πολιτική και να επιχειρήσει, μια διοίκηση, να επηρεάσει τους ΑΕΚτσήδες ως ψηφοφόρους χτυπώντας στο θυμικό τους. Η ζημιά θα ήταν μεγάλη. Για τον σύλλογο, όχι για την διοίκηση, αφού η συμπεριφορά μιας διοίκησης αντανακλά στον σύλλογο.
Ετσι κι αλλιώς δεν ζητά κανένα ρουσφέτι η ΑΕΚ στην υπόθεση του γηπέδου που θέλει να χτίσει. Ναι, έχει μια σειρά από ενστάσεις επί του σχεδίου ο νέος δήμαρχος, ή τουλάχιστον είχε εκφράσει τέτοιες προεκλογικά και τις επαναλαμβάνει μετεκλογικά. Για τα στρέμματα του άλσους, για την μετατροπή του άλσους από δασική έκταση σε πάρκο, για το ύψος του κτίσματος και των πυλώνων, για τις θέσεις πάρκινγκ, για το κυκλοφοριακό. Ενστάσεις σοβαρές, που αν δεν αλλάξουν μετεκλογικά μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση με την ΑΕΚ και να βάλουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του σχεδίου. Στην πραγματικότητα όμως η ΑΕΚ δεν ζητά τίποτα υπερβολικό. Θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο, δηλαδή ακριβώς ότι είχε και πριν, και όχι ένα εμπορικό κέντρο. Και σχεδιάζει να το φτιάξει με ένα σωρό παροχές προς τον Δήμο, δηλαδή προς τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάνεις μια βόλτα στο παρατημένο άλσος, σε πιάνει η ψυχή σου με την κατάντια του, και μετά το φαντάζεσαι ζωντανό και καθαρό πάρκο και όλο αυτό σου αρκεί για να δώσεις, αν είσαι κάτοικος της περιοχής, την ψήφο εμπιστοσύνης σου προς την υλοποίηση του σχεδίου για την ανέγερση της “Αγια Σοφιάς”. Πόσο μάλλον που η ΑΕΚ έχει μέχρι σήμερα ακολουθήσει σε κάθε της βήμα την διαδικασία, περνώντας το σχέδιό της από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η διοίκηση της ΑΕΚ, δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα μπορούσε να επιχειρήσει ανοικτά, δηλαδή με τον δημόσιο λόγο, με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις, να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Να δώσει γραμμή. Δεν το έκανε. Και ενδεχομένως να το πληρώσει αυτό το κόστος, δηλαδή να βρει μπροστά της περισσότερα εμπόδια από όσα θα συναντούσε αν αντί του Αρη Βασιλόπουλου είχε απέναντί της τον Λύσανδρο Γεωργαμλή και αν αντί της Ρένας Δούρου είχε τον Γιάννη Σγουρό. Το πήρε αυτό το ρίσκο. Και έκανε πολύ καλά που στάθηκε στο ύψος της η ΑΕΚ και κράτησε τον εαυτό της μακριά από τον πρόλογο των εκλογών.
Αν βασιστεί κανείς στα λόγια του νέου δημάρχου, το γήπεδο θα γίνει. Αν βασιστεί κανείς στα όσα έχει πει η νέα περιφερειάρχης και μετά την εκλογή της, το γήπεδο θα γίνει. Μοιάζει απίθανο δύο νέοι άνθρωποι να εμποδίσουν την ΑΕΚ, αν αυτή δεν ζητά τίποτα παράλογο, όπως καλά έχουμε καταλάβει και διεκδικεί μόνο όσα της αναλογούν. Και θα είναι τραγικό το γήπεδο να εμποδιστεί για λόγους συμφέροντος ενός κατοίκου και μιας μεζονέτας, ή κάποιου που στήριξε μια καμπάνια με βασικό κίνητρο να κρατήσει άστεγη την ΑΕΚ.
Στη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά. Δεδομένου ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί την τελευταία ουσιαστική εκκρεμότητα, είναι χρήσιμο η ΑΕΚ να επικοινωνήσει με την πλατιά μάζα των οπαδών της και να εξηγήσει τα όποια νέα δεδομένα. Τώρα. Μετεκλογικά. Διότι η σύγχυση δημιουργεί ή αυξάνει την ανησυχία και την αγωνία του κόσμου, πάνω που αυτός πίστεψε ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στην ημέρα που θα δει τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Πηγή: gazzetta.gr

Πιο δύσκολο το έργο του Άγγελου ή του Στέφενς;

«Ντου από Παντού» για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του στον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης και η σύγκριση με τον δικέφαλο του Στέφενς.
Διαβάζει κανείς στα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ πόσοι παίκτες μπορεί να φύγουν από τον δικέφαλο. Είτε επειδή ήταν δανεικοί, είτε επειδή δεν κάνουν, είτε επειδή το συμβόλαιό τους τελειώνει.
Και καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας ότι ο δικέφαλος την επόμενη χρονιά θα έχει μια καινούργια ομάδα. Κι αυτό επειδή το ρόστερ θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό.
Το έργο
Έχει ή δεν έχει πολλή δουλειά ο Άγγελος Αναστασιάδης; Έχει ή δεν έχει δύσκολο έργο;
Και μάλιστα το έργο του Άγγελου είναι πιο δύσκολο από του Στέφενς κατά τη γνώμη μου. Με την έννοια ότι και κάποιους παίκτες από το προηγούμενο ρόστερ παραλάμβανε ο Ολλανδός όταν καθόταν στο τιμόνι και για τις μεταγραφές έπεσαν πολλά λεφτά το περασμένο καλοκαίρι.
Με ταβάνι
Το λέω αυτό επειδή σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αναμένεται να μειωθεί κάπως το μπάτζετ στον ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι. Ίσως και κατά 20%.
Έτσι κι ένα ολοκαίνουργιο ρόστερ θα έχει ο Άγγελος και θα υπάρχει, λογικά, ένα ταβάνι στις μεταγραφές. Όχι ιδιαίτερα χαμηλό, αλλά θα υπάρχει όπως φαίνεται.
Δεν μάσησε
Από εκεί και πέρα, βέβαια, είναι γνωστό ότι ο Αναστασιάδης ποτέ δεν μάσησε από τέτοιου είδους καταστάσεις στην καριέρα του. Ξέρει να παλεύει και να φτιάχνει ομάδα. Έχει τον τρόπο του, δηλαδή, για να τα καταφέρνει. Και μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ ούτως ή άλλως θα ενισχυθεί. Ακόμα και λίγο να πέσει το μπάτζετ, πάλι θα είναι μια χαρά. Και μόνο ότι θα έχει το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ στην λίγκα, λέει πολλά.

Πηγή: sportdog.gr

Κατέθεσε πρόταση μομφής...!

Ο δεύτερος τελικός της Α1 είναι σαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Δεν βγάζουν κυβέρνηση, αλλά επιτρέπουν στον νικητή να αμφισβητεί την κυβέρνηση.
Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι άνευ προηγουμένου στο ΣΕΦ και συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 89-64. Το πανηγύρισε, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στο ΣΕΦ, αλλά στο ΟΑΚΑ. Την Πέμπτη είναι οι εκλογές που βγάζουν κυβέρνηση, στην έδρα του Παναθηναϊκού κρίνονται όλα.
Αυτό που κρατούν οι ερυθρόλευκοι από το δεύτερο τελικό είναι ότι κέρδισαν κατά κράτος την μονομαχία. Σε βαθμό τέτοιο, που να δικαιούνται να πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι και αξίζουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Να ξαναγίνουν κυβέρνηση στο ελληνικό μπάσκετ.
Η ευστοχία τους στα τρίποντα ξεπέρασε τις προσδοκίες, ο ρυθμός ήταν τέτοιος, που συνδυάστηκε θέαμα και σκορ. Ο Πρίντεζης έδωσε το σύνθημα και στην πορεία βοήθησαν όλοι. Ο Ολυμπιακός έβαλε 13 τρίποντα, ηταν εύστοχος και στις βολές. Ο δε Παναθηναϊκός, χωρίς τον Γκιστ στο παρκέ είχε απίστευτα μεγάλο αμυντικό πρόβλημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δέχθηκε 89 πόντους. Τα αμυντικά του πλάνα πήγαν περίπατο και έτσι οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν.
Η κυβέρνηση του Παναθηναϊκού αμφισβητείται πλέον έντονα, τα exit poll δείχνουν Ολυμπιακό, αλλά η κάλπη θα στηθεί την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ... Εκει που οι πράσινοι είναι ανίκητοι.Πηγή: sportdog.gr

Κοντά στον Σβάινσταϊγκερ η Γιουνάιτεντ!

sweini

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοπεύει να εντυπωσιάσει με τις μεταγραφικές κινήσεις της και ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ φαίνεται να είναι ο πρώτο στην λίστα του Λουίς Φαν Χάαλ.
Σύμφωνα με τα Αγγλικά δημοσιεύματα ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα για την επόμενη σεζόν, ενώ οι συζητήσεις για την πώληση του ξεκινάνε από τα 10 εκ. λίρες. Πάντως ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου ήταν από τους στόχους και του Ντέιβιντ Μόγιες την περσινή χρονιά όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Πηγή: arenafm.gr

Κοντά στον Σβάινσταϊγκερ η Γιουνάιτεντ!

sweini

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοπεύει να εντυπωσιάσει με τις μεταγραφικές κινήσεις της και ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ φαίνεται να είναι ο πρώτο στην λίστα του Λουίς Φαν Χάαλ.
Σύμφωνα με τα Αγγλικά δημοσιεύματα ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα για την επόμενη σεζόν, ενώ οι συζητήσεις για την πώληση του ξεκινάνε από τα 10 εκ. λίρες. Πάντως ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου ήταν από τους στόχους και του Ντέιβιντ Μόγιες την περσινή χρονιά όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
Πηγή: arenafm.gr

Διαμαρτυρίες κατά της «Σελεσάο»!

brasil_adidraseis (1)
Η ομάδα της Βραζιλίας έφτασε στο προπονητικό της κέντρο αλλά οι αντιδράσεις εκεί ήταν πολύ διαφορετικές από ότι θα περίμεναν οι ποδοσφαιριστές.
Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες δυσαρεστημένων διαδηλωτών που δεν θέλουν το Μουντιάλ στην πατρίδα τους καθώς ενώ ακούστηκαν και πολλά συνθήματα για τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την διοργάνωση. Η ισχυρή αστυνομική παρουσία δεν άφησε να συμβεί κάτι παραπάνω ωστόσο οι εντυπώσεις παρέμειναν πέρα για πέρα αρνητικές.
Πηγή: arenafm.gr

«Πιο σοφός ο Άγγελος»

MARAGKOS-610x385
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Σπύρος Μαραγκός μίλησε στον Arena FM 89,4 για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη, αλλά και για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στον “Δικέφαλο”.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σπύρος Μαραγκός:
Για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη: “Είναι μια μεγάλη απώλεια. Όσοι τον  γνώριζαν μπορούν να καταλάβουν. Έφυγε ένας φίλος και ένας άνθρωπος υπόδειγμα. Το πλήγμα είναι μεγάλο πρώτα για την οικογένεια του, μετά για τους φίλους του και μετά για τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα τα επιτεύγματά του στον αθλητισμό δεν ήταν λίγα, αλλά το κυριότερο ήταν ένας αληθινός άνθρωπος. Όλα τ’ άλλα έρχονται μετά. Αυτό που έβλεπες, αυτό ήταν. Δεν κρυβόταν τίποτα από πίσω. Για όλους ήταν ένας καλός φίλος και το πιο δύσκολο είναι για την οικογένεια του. Πρέπει να βρουν την δύναμη να προχωρήσουν. Είπα και στον αδερφό του, τον Γιώργο ότι πρέπει να πάρει αυτός τα βάρη τώρα. Πολύ μεγάλη απώλεια. Κατέρρευσαν ακόμα και άνθρωποι θηρία. Ήταν άνθρωποι και αυτοί. Όσοι γνώριζαν τον Παναγιώτη ήξεραν πως είναι ένας αγαθός γίγαντας.
Δεν μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος που έχει τόση δύναμη να φύγει τόσο γρήγορα. Δεν του δόθηκε η δυνατότητα να παλέψει, γιατί θα κέρδιζε! Αυτό το ταξίδι της ζωής πρέπει να το εξαντλούμε… Στο τέλος λες αν αξίζουν όλα αυτά που δίνουμε σημασία με την κακία και την ίντριγκα. Πρέπει να ζούμε την ζωή μας. Όλα τα άλλα πρέπει να τα ξεχνάμε”.
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ:  “Μεγαλύτερη σημασία έχει αυτό που ζήσαμε τον Σάββατο… Τον Άγγελο δεν τον είδα, όπως και πολύ κόσμο. Το μόνο που θα πω είναι πως του εύχομαι να κάνει αυτό που ξέρει καλά, ξέρει και ο ίδιος σε τι δύσκολη καρέκλα κάθεται, αλλά η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ του δίνει δύναμη. Η εμπειρία του τον έχει κάνει πιο σοφό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Ξέρουμε την ποιότητα του, ως ανθρώπου και προπονητή, πρέπει να έχει δύναμη και θα πάνε όλα καλά. Αν ήταν σωστή ή λανθασμένη επιλογή, δεν είναι σωστό να το πούμε τώρα. Το ποδόσφαιρο δεν προχωράει με θεωρίες, αλλά με γεγονότα. Ο πήχης είναι ψηλά, όλοι θέλουν αποτέλεσμα από… χθες και πρέπει να δώσουμε χρόνο καθώς η πίεση δημιουργεί πρόβλημα. Χρειάζεται παραγωγική πίεση και πίστωση χρόνου, ώστε να καταφέρει ο Άγγελος να δείξει το έργο του”.
Πηγή: arenafm.gr

Κόντρα Γιώτα-Αναστασίου!!

10713_main
Ο γενικός γραμματέας του ΑΣ Άρη, Σάββας Αναστασίου μίλησε στον Arena FM 89,4 και δήλωσε πλήρη άγνοια για τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου. Τόνισε ότι ζήτησε πολλές φορές τα οικονομικά στοιχεία αλλά δεν του τα έδωσαν.
Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Είμαι ο τελευταίος γραμματέας εν δυνάμει του συλλόγου , η θητεία μου λήγει στις 28/5, στην γενική συνέλευση που θα γίνει, και όπως γνωρίζεται θα γίνει και ένας οικονομικός απολογισμός στα όσα έγιναν στην τρέχουσα χρήση μας. Πριν μια βδομάδα είχα ζητήσει με αίτημα μου ,τα οικονομικά στοιχεία για ενημερωθώ. Δεν πήρα καμία απάντηση. Σήμερα(26/5) έκανα μια επίσκεψη στα γραφεία του συλλόγου, γνώριζα φυσικά ότι θα γίνει η συνέντευξη τύπου του προέδρου, το οποίο με βρίσκει αντίθετο ως προς το σημείο, ότι κάνει μια συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και δεν είναι ενήμερο το ΔΣ στο τι θα έλεγε. Δεν έχει προηγηθεί ούτε καν ένα συμβούλιο. Το ζήτησα και αυτό αλλά δεν έγινε ποτέ.
Πως εγώ να υπογράψω έναν οικονομικό απολογισμό, όταν δεν έχω ενημερωθεί.
Το θέμα είναι ότι ο γενικός γραμματέας πηγαίνει στο λογιστήριο, ζητάει κάποια οικονομικά στοιχεία, το λογιστήριο αρνείται , και μου λέει ότι κατόπιν εντολής του  προέδρου, δεν μπορώ να σας το δώσω. Μιλάω με τον κ. Γιώτα και μου λέει ότι αυτά χρειάζονται 10 μέρες για να γίνουν. Εγώ πιστεύω ότι είναι έτοιμα, απλώς δεν μου τα έδωσε».
Για τον αν υπάρχουν απλήρωτες υποχρεώσεις: «Δεν πληρώθηκε π.χ το αέριο του συλλόγου, πληρώθηκαν εν μέρει κάποια ποσά, αλλά όχι όλο. Αυτή την στιγμή το αέριο έχει φτάσει σε πολύ μεγάλο ποσό, πάνω από 50.000 ευρώ. Υπάρχουν χρέη προς τρίτους και είναι αρκετά. Αμφισβητώ αρκετά από αυτά που είπε ο κ.Γιώτας».
Για το αν θα παραιτηθεί ο κ.Γιώτας: «Έχει παραιτηθεί τρεις φορές ο κ.Γιώτας και έχει ξαναγυρίσει πίσω. Μπορεί να ξανά είναι υποψήφιος είτε να έχει δικούς του ανθρώπους να κατεβάσει. Πολλά μπορούν να γίνουν».
*Κατά την διάρκεια της συνέντευξης έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας.
Ακολουθεί διάλογος
Γιώτας: Δεν υπάρχει καμία άρνηση από το λογιστήριο ,απλά κάποια στοιχεία που τα θέλουμε για την Τετάρτη στην γενική συνέλευση ,δεν τα ολοκληρώσαμε. Αυτό κάνουν οι λογιστές μέρες τώρα για να είμαστε έτοιμοι. Κανένας δεν αρνήθηκε να τα δώσει να τα δώσει στον κ.Αναστασίου
Αναστασίου:Τι να πω τώρα, εμένα μου τα αρνηθήκανε. Να εκθέσω το λογιστήριο, γιατί έγινε διοικητικό συμβούλιο για να ενημερωθούμε;
Γιώτας: Έγινε κ.Αναστασίου, δεν ήσασταν παρόντας.
Αναστασίου: Πότε έγινε κ.Γιώτα, σας ζήτησα να το κάνετε ΔΣ και εσείς προτιμήσατε να κάνετε συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους
Γιώτας: Ποιος δεν σας δίνει τα στοιχεία που θέλετε, από μένα δεν υπάρχει άρνηση, γιατί λέτε πράγματα που δεν πρέπει; Πότε τα ζητήσατε;
Αναστασίου: Και σήμερα τα ζήτησα
Γιώτας: Ναι κύριε Αναστασίου , σήμερα τα ζητήσατε αυτό λέω
Αναστασίου:Τα έχω ξαναζητήσει και πριν μια εβδομάδα, μίλησα με την γραμματεία, μίλησα με το λογιστήριο
Γιώτας: θα τα πάρετε την Τετάρτη που θα είναι έτοιμα. Εγώ πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας τα δώσω.
Αναφορικά με το αν ο Κ.Αναστασίου έχει έτοιμη λύση για να κατέβει σε περίπτωση που δεν κατέβει ο κ.Γιώτας: «Εμείς έχουμε θέσει τον εαυτό μας προς υποψηφιότητα. Υπάρχουν πέντε άτομα. Θα φανούν όλα στην γενική συνέλευση, έχουμε πάντως το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε».
Αναστασίου: Να μην πλατειάζουμε την συζήτηση και να μην την πάμε όπου θέλουμε
Γιώτας: Χρεώσατε τις τελευταίες διοικήσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν υποβληθεί φορολογικές δηλώσεις, δεν έχει γίνει απόδοση του ΦΠΑ, δεν μπορείτε να βγαίνετε και να λέτε τέτοια πράγματα
Αναστασίου: Έχεις τραβήξει χρήματα από τον ΑΣ και τα έδωσες όλα στο βόλεϊ . Είσαι σοβαρός τώρα; Έχεις πάρει 112 χιλιάδες ευρώ και τα έδωσες όλα στους βολεϊμπολίστες. Βρήκες κερκόποτρα και έγινες πρόεδρος του ΑΣ με διοίκηση πρωτοδικείου.
Γιώτας: Γιατί να μην γίνω; να πάρω στις πλάτες μου όλα αυτά που δημιουργήσατε;
Αναστασίου: Πόσο είναι το αέριο κ.Γιώτα;
Γιώτας: Κοντά στα 40.000 ευρώ
Αναστασίου: Ψέματα λες κ.Γιώτα, 61640 ευρώ είναι το αέριο!
Γιώτας: Καμία τέτοια περίπτωση
Αναστασίου:Γιαυτό σας αμφισβητώ, και εσένα και το λογιστήριο, τα «μαγειρεύετε» εκεί μέσα και δεν με αφήνετε να δω τα πραγματικά νούμερα. Θα τα πούμε στην γενική συνέλευση. Έχω στοιχεία. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέλευση της Τετάρτης.
Πηγή: arenafm.gr

«H τροπολογία θα περάσει»

danihlidhs-610x370
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Αναφέρθηκε στην νέα επικράτηση του στο Δήμο αλλά και στην τροπολογία η οποία δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλους τους δήμους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίμος Δανιηλίδης:
Για τα χρόνια που είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση:
“Είμαι εννιά τετραετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και δήμαρχος έξι τετραετίες. Ήμουν ο μικρότερος δημοτικός σύμβουλος το 1982 όταν ο συγχωρεμένος Γεννηματάς ως υπουργός εσωτερικών είχε κατεβάσει τον νόμο στο δικαίωμα του εκλέγεσθε στα 21 χρονών. Εγώ ήμουν 22 χρονών και τότε προεκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος. Έχω αγαπήσει τόσο πολύ την αυτοδιοίκηση και τον τόπο μου που δεν την εγκατέλειψα ποτέ για προτάσεις και πιέσεις να πάω σε υψηλότερες θέσεις. Πάντα απαντούσα πως υψηλότερη θέση από την αγάπη του κόσμου στην γειτονιά δεν υπάρχει”.
Για το γλέντι μετά την νέα επιτυχία του:
“Κάναμε ένα σεμνό αυτοσχέδιο γλέντι στην πλατεία του Ρολογιού. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε και πανηγυρίσαμε μέχρι τις 12 παρά για να μην ενοχλήσουμε και τον κόσμο. Ξαναγυρίσαμε μετά στο Δημαρχείο γιατί έχουμε και την ευθύνη της συγκέντρωσης και της αποστολής των αποτελεσμάτων. Νωρίς τα ξημερώματα ήρθαμε πρωί νωρίς πήγαμε να ξεκουραστούμε λίγο και ήδη ξεκινήσαμε τον αγώνα”.
Για την τροπολογία που θα βοηθήσει όλους τους δήμους:
“Μίλησα με το υπουργείο εσωτερικών, με τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή για το ραντεβού για την τροπολογία όχι μόνο για το προπονητήριο του ΠΑΟΚ αλλά για όλους του Δήμους. Μετά τις εκλογές η τροπολογία που είδε το φως από πλευράς των βουλευτών είναι ατελής και είναι πρόχειρη. Καλό είναι να μην γίνονται τέτοια πράγματα για άλλους λόγους. Η τροπολογία που έχουμε ετοιμάσει με νομικούς συμβούλους και έχει γίνει αποδεκτή από όλους τους Δημάρχους είναι ολοκληρωμένη και δεν αφορά μόνο την Θέρμη. Αν η τροπολογία είναι φωτογραφική, εύκολα μέσα στο Κοινοβούλιο θα την αρνηθούν και θα την πετάξουν στην άκρη. Αυτό που κάναμε εμείς και θεωρώ έξυπνο, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, είναι ότι προωθήσαμε μια νομοθετική ρύθμιση που έχει τέτοιο εύρος που δεν μπορούν να αρνηθούν. Για αυτό κιόλας κατάφερα να την κάνουν δεκτή, να την υπογράψουν και να την ζητάνε και οι 325 δήμαρχοι στην Ελλάδα. Μια τέτοια τροπολογία δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί να την υποστηρίξει”.
Για τις κινήσεις της επόμενης μέρας:
“Έχουμε ζητήσει και ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για έναν άλλο λόγο, για το θέμα του δημοψηφίσματος για την Ελιά ενώ ασχολούμαστε και με το θέμα που αφορά τα κοινωνικά με τους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς και το “βοήθεια στο σπίτι”. Δεν θέλουμε να μείνουν στον αέρα καθώς η χώρα πέτυχε να εγκριθεί τον νέο ΕΣΠΑ και πρέπει να τρέξουμε μέχρι το καλοκαίρι να βάλουμε υπογραφές. Πολλές φορές με ρωτάνε τέτοια εποχή τι παίρνω και αντέχω, αλλά είναι η αγάπη του κόσμου που αν κάποιος δεν την έχει πάρει δεν την καταλαβαίνει”.
Πηγή: arenafm.gr

«Να ενωθούν όλοι στον Ηρακλή»

papabasileiou
Ο πρώην προπονητής του Βατανιακού, Σάκης Παπαβασιλείου μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή το ταξίδι του στην Ισπανία, το μέλλον του αλλά και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Για το ταξίδι του στο Αλικάντε της Ισπανίας:  «Ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι για μένα σε μια χώρα που βλέπουμε να κυριαρχεί σε επίπεδα Ευρώπης. Ήταν τεράστια εμπειρία για μένα, που θα μου δώσει μεγάλη βοήθεια στην συνέχεια της προπονητικής μου καριέρας. Είδα πολλά στοιχεία από τον Ισπανικό σύλλογο που δείχνουν ότι είναι πολύ μπροστά και πολύ προχωρημένοι σε σχέση με μας».
Για τον Βατανιακό: «Έχω λύσει την συνεργασία μου με την Βατανιακό, έλειπα και 10 μέρες οπότε δεν έχω κάποια ενημέρωση. Από όσα ξέρω, περιμένουν την απόφαση στις 6 Ιουνίου από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται στην ερχόμενη σεζόν».
Για το μέλλον του: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι. Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με μια ομάδα από τον Νότιο και μια ομάδα από τον Βόρειο όμιλο. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω πάρει την απόφαση μου και θα ξέρω σε ποια ομάδα θα βρίσκομαι».
Για το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ: «Βλέπουμε ένα πολύ καλό μίνι πρωτάθλημα. Ξεχωρίζουν οι ομάδες της Κέρκυρας αλλά και του Βόλου και θεωρώ ότι άξια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Έχουν πολύ καλό ρόστερ αλλά και πολύ μεγάλο λαό που τις στηρίζουν από πίσω για να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία».
Για τον Ηρακλή: «Για να έχει τύχει αυτή η ομάδα πρέπει να ενωθούνε άπαντες και να κοιτάξουν το συμφέρον της ομάδας. Σε πολλά παιχνίδι έχασε τους βαθμούς στις λεπτομέρειες, όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αιγινιακό».
Πηγή: arenafm.gr

«Ο ΠΑΟΚ, πού ήταν;»

No 693191
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην παλαιστής και στενός φίλος του Παναγιώτης Ποικιλίδης, Γιάννης Μπαγανάς. Τόνισε πόσο σπουδαίο πρόσωπο ήταν ο Ποικιλίδης και ανέφερε πόσα πρόσφερε στον αθλητισμό, στους ανθρώπους γύρω του αλλά και στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπαγανάς:
Για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη:
“Έφυγε ένας φίλος καλός χρόνια αθλητής στο κλιμάκιο της Μίκρας, από τους  κορυφαίους της Ελληνικής πάλης και έφυγε πολύ νωρίς. Απίστευτο αυτό που συνέβη. Ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν το πιστεύω πως δεν θα δούμε τον Παναγιώτη, έναν τέτοιο γίγαντα από τους καλύτερους αθλητές που πέρασαν από την Ελληνική πάλη και το Ευρωπαϊκό στερέωμα. Ήμασταν μαζί στο κλιμάκιο της Μίκρας χρόνια με τον Γιώργο τον Ποζίδη. Σε όλες τις κατηγορίες ήμασταν πρώτος, δεύτερος, τρίτος πρώτοι. Δεν υπήρχε Αθήνα. Είχαμε ως ίνδαλμα τον Παναγιώτη. Ήταν καλό παιδί στα αποδυτήρια και δεν το έπαιζε.  Ήταν απλός και ήταν και τέταρτος Ολυμπιονίκης που τότε η οχτάδα ήταν κατόρθωμα καθώς η Σοβιετική Ένωση ήταν ενωμένη. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο που βγήκε σε ηλικία 18 ετών. Έχασε το μετάλλιο για έναν πόντο. Κέρδισε τον Αμερικάνο στο Λος Άντζελες και τον χειροκροτούσαν οι ίδιοι οι φίλαθλοι της Αμερικής”.
Για τον σεβασμό προς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη:
“Στην κηδεία ήταν ο Γαλακτόπουλος,  Χολίδης, ο Μιγιάκης και άλλοι πολλοί. Σε τέτοιες στιγμές ήταν σύσσωμοι στον Παναγιώτη όλοι. Τους είδα όλους σύσσωμους στον Παναγιώτη και αυτό σημαίνει κάτι. Μια πικρία είναι πως δεν είδα κάποιο λόγο από τον ΠΑΟΚ να εκφωνήσουν. Δεν είπε κάτι κάποιος για τον ΠΑΟΚ και ο Παναγιώτης έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα. Οι φίλαθλοι πλέον τον Παναγιώτη όταν τους μιλούσε δεν κουνιόταν κανείς.  Υπήρχε σεβασμός σε όλους. Βλέπω ότι ησυχάσανε και πέρα από τις σωματικές του ικανότητες ήξερε να μιλάει. Δεν το έπαιζε ποτέ και αυτό ότι είναι ο παλαιστής, ο Ολυμπιονίκης και όλα αυτά. Ήταν μορφωμένος, κιμπάρης και δεν έλεγε πολλά. Πρέπει τέτοιος ανθρώπους να τους έχουν πρότυπα για να μεγαλώσουν τα σημερινά παιδιά με τις αρχές που είχαν τα παιδιά παλιά. Επίσης, ο Παναγιώτης ποτέ δεν πήρε χημικές ουσίες. Ήταν φυσικός.  Ήταν σε διακοπές και ξαφνικά ήταν να πάνε σε κατηγορίες στην Ολυμπιάδα. Τον κάλεσαν από διακοπές και βγήκε όγδοος Ολυμπιονίκες. Αυτό το πράγμα, να πας να παλέψεις σε Ολυμπιάδα που ο άλλος κάνει τέσσερα χρόνια προετοιμασία για να βγει και να κερδίζεις είναι κάτι απίστευτο. Επίσης, θυμάμαι είχε παλέψει με τον Καρέλι τον Ρώσο και του είχα πει να κάνει ζέσταμα γιατί τον έβλεπα πολύ αγριεμένο. Μου είπε: “Μη μασάς” και πήγε και πάλεψε πολύ καλά. Μιλάμε για δύο γίγαντες. Ο Καρέλι είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ήταν όλο μυς 130 κιλά. Αν δει κάποιος τις επιτυχίες του ήταν πάντα πρώτος στο κόσμο και την Ευρώπη. Ο Παναγιώτης αυτόν τον πάλεψε πολύ καλά.Αυτοί οι αθλητές έχουν μεγάλη καρδιά και πρέπει να προσέχουν και λίγο. Ο οργανισμός όταν είσαι πρωταθλητής κινείται σε άλλα επίπεδα. Πρέπει να προσέξεις και λίγο. Ο Παναγιώτης κάπνιζε”.
Για το πόσο μεγάλη απώλεια είναι για τον ΠΑΟΚ:
“Εγώ πιστεύω πως και ο ΠΑΟΚ θα έχει απώλεια με τον Παναγιώτη. Με τους συνδέσμους θέλει προσωπικότητες. Ο Ζαγοράκης και κάποια άτομα είναι προσωπικότητες που μπορούν να μιλήσουν στην Αθήνα και παντού. Τέτοια άτομα έχουν προσωπικότητα.  Είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης. Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα ακόμα και στους φιλάθλους. Παλιά έβλεπες να σπάνε πράγματα και να τιμωρείται η ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Τον πρώτο λόγο για Τζανακάκη!

Ειλημμένη μοιάζει η απόφαση του Ατρομήτου να κινηθεί για την απόκτηση του Μανώλη Τζανακάκη, εφόσον ο παίκτης παραχωρείται από τον Ολυμπιακό.

Τον πρώτο λόγο για Τζανακάκη
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα και αφορά το μέλλον του Μανώλη Τζανακάκη.

Ο 22χρονος δεξιός μπακ ανήκει στον Ολυμπιακό, όμως φέτος παρέμεινε ως δανεικός στον Εργοτέλη και κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Ατρομήτου.

Όπως γράφει η SportDay, οι Περιστεριώτες θεωρείται δεδομένο ότι θα κινηθούν για την απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη, αφού κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ωστόσο, προτεραιότητα για τους «κυανόλευκους» φαίνεται πως αποτελεί η απόκτηση ενός σέντερ φορ και ενός επιτελικού μέσου, με τους κ.κ. Παράσχο και Αγγελόπουλο να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία.

Μάλιστα, μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά είναι εκείνη του Αντώνη Πετρόπουλου, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Επίσης, ψηλά στη σχετική λίστα για τη θέση του μέσου είναι ο Ανδρέας Τάτος και υπάρχουν φήμες για τον Ανιέτε που έχει πολύ καλή σεζόν με τη Νίκη Βόλου. Πηγή: sport-fm.gr

Απανωτές εξελίξεις στον Άρη!

Ο Γιώργος Γαλανός φέρεται να είναι ο επενδυτής που αποκάλυψε ο Θωμάς Γιώτας ότι ενδιαφέρεται να εμπλακεί στον Άρη. Ελεύθερος πλέον ο Τσουμάνης, πρόταση για πόστο στην ομάδα σε Χαριστέα.

Απανωτές εξελίξεις στον Άρη
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στον Άρη για τον άνθρωπο που παρουσιάζεται έτοιμος να επενδύσει στην «κίτρινη» ΠΑΕ, ύστερα από τις αποκαλύψεις του Θωμά Γιώτα.

Εκείνο που έγινε γνωστό πως πρόκειται για τον Γιώργο Γαλανό, ο οποίος παρουσιάζεται θετικός με την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα απαλλαγεί από τα χρέη που τη βαραίνουν, κάτι που σημαίνει την επιλογή της εκκαθάρισης και του υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική.

Αυτό είναι ένα πλάνο που θα αύξανε το ενδιαφέρον αρκετών «μνηστήρων», όμως η νέα διοίκηση του κ. Στεφανίδη έχει επιλέξει τον δύσκολο δρόμο και περιλαμβάνει συμφωνίες με όλους τους πιστωτές, πρώην και νυν, νέα ρύθμιση με το Δημόσιο, το ΙΚΑ και τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα προσπαθήσει να επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα.

Από την πλευρά του, ο Γαλανός φέρεται να έχε προτείνει να γίνει έλεγχος για τις προθέσεις του, ενώ θα αναλύσει τις σκέψεις του στην επικείμενη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα κάνει το ίδιο με στη ΚΜΑ.

Εν τω μεταξύ, σύντομα αναμένεται να αποχωρήσει ο Νίκος Τσουμάνης από τον Άρη. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος μπακ-χαφ αναμένεται να μείνει ελεύθερος στις 2 Ιουνίου, με τους Θεσσαλονικείς να καταβάλουν ένα ποσό της τάξεως των 17.000 ευρώ που έχει συμφωνηθεί.

Τέλος, στη συνάντηση των βετεράνων του Άρη με τον Γιώργο Γαλανό έδωσε το παρών ο Άγγελος Χαριστέας, στον οποίο προτάθηκε να συμμετέχει ως τεχνικό στέλεχος στην προσπάθεια της «επόμενης μέρας». Ο πρώην διεθνής επιθετικός φέρεται να εξετάζει πολύ προσεκτικά αυτό το ενδεχόμενο, αλλά είναι σίγουρο πως θα ήθελε να αναλάβει ένα πόστο στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στη «βασίλισσα», ποτίζεται και η Τότεναμ!

Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει πολύ πλουσιότερη την Τότεναμ λόγω… Γκάρεθ Μπέιλ.

Κοντά στη «βασίλισσα», ποτίζεται και η Τότεναμ
Το γκολ του Σέρχιο Ράμος, αλλά και τα τρία που ακολούθησαν στην παράταση του τελικού του Champions League, δεν πρέπει να πανηγυρίστηκαν μόνο από τους φίλους της Ρεάλ, αλλά και στο Λονδίνο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα τεράστια μπόνους που είχαν προβλεφθεί να εισπράξει η Τότεναμ από την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ σε περίπτωση κατάκτησης του κορυφαίου ευρωπαϊκού τίτλου από τη «βασίλισσα».

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, τα «σπιρούνια» θα βάλουν στα ταμεία τους επιπλέον 8 εκατ. ευρώ σαν μπόνους. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα 101 εκατ. ευρώ που έφτασε η συμφωνία της Ρεάλ με την Τότεναμ για τη μεταγραφή του Μπέιλ το περασμένο καλοκαίρι.

Συνολικά εκτιμάται πως η Ρεάλ θα δώσει σε μπόνους περίπου 32-35 εκατ. ευρώ, αφού πριμ θα εισπράξουν και κάποιοι υπάλληλοι της ομάδας βάσει της συμφωνίας που είχαν κάνει εδώ και χρόνια οι Ραούλ και Φερνάντο Ιέρο με τη διοίκηση. Πηγή: sport-fm.gr

Τα ηνία της Μίλαν στον Ιντζάγκι!!

Ο Πίπο Ιντζάγκι είναι ο νέος προπονητής της Μίλαν. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να καθαιρέσει τον Κλάρενς Ζέεντορφ και να βάλει στη θέση του τον άλλοτε συμπαίκτη του.

Τα ηνία της Μίλαν στον Ιντζάγκι!
Στον πάγκο της Μίλαν θα κάθεται στο εξής ο Πίπο Ιντζάγκι. Στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής που έγινε στους «ροσονέρι», με επικεφαλής τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά και το δεξί του χέρι, Αντριάνο Γκαλιάνι, αποφασίστηκε να λυθεί η συνεργασία με τον Κλάρενς Ζέεντορφ. Διάδοχός του θα είναι ένας άλλοτε συμπαίκτης του, ο Πίπο Ιντζάγκι, που ήταν παρών στη συνάντηση.

Ο «Καβαλιέρε» ήταν αυτός που το χειμώνα είχε επιλέξει τον Ζέεντορφ για την αντικατάσταση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Ολλανδός τεχνικός, που κρέμασε τα παπούτσια του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της παλιάς του ομάδας, βοήθησε τη Μίλαν να πάρει 35 πόντους στο δεύτερο γύρο και μετά από ένα εφιαλτικό πρώτο μισό στη σεζόν να φτάσει να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη, χωρίς όμως να τα καταφέρει στο τέλος. Ο Μπερλουσκόνι, ωστόσο, ποτέ δεν «έδεσε» με τον Ζέεντορφ και επέλεξε να τον απομακρύνει.

Πρώτη επιλογή του αφεντικού της Μίλαν για τον πάγκο ήταν ο Ουνάι Έμερι, ωστόσο ο Ισπανός προπονητής απάντησε αρνητικά και επέλεξε να συνεχίσει στη Σεβίλλη, την οποία οδήγησε φέτος στην κατάκτηση του Europa League. Η δεύτερη επιλογή και πιο… ασφαλής ήταν ο Ιντζάγκι, η πρόσληψη του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη μέρα.

Ο 40χρονος άλλοτε μεγάλος φορ θα έχει την πρώτη του εμπειρία σαν πρώτος προπονητής, αφού από το 2012, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του, ήταν στην ομάδα Νέων. Στους «ροσονέρι» αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το τέλος της καριέρας του κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, δύο Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κι ένα Κύπελλο Ιταλίας μεταξύ άλλων. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της 300 φορές πετυχαίνοντας 126 γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόρα για το break!

Ικανοποίηση, αλλά και χαμηλοί τόνοι στον Ολυμπιακό μετά την επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ισοφάριση στους τελικούς. Με ψυχολογία στα ύψη, πλέον, στόχος το break στο ΟΑΚΑ.

Με… φόρα για το break
Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 89-64 κι έκανε με εμφατικό τρόπο το 1-1 στη σειρά των τελικών. Όμως μετά το ματς τίποτα δεν πρόδιδε πως είχε προηγηθεί μία τόσο μεγάλη σε έκταση νίκη. Κι αυτό γιατί άπαντες στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» δεν κρατούν τίποτα περισσότερο από την ισοφάριση και γνωρίζουν καλά πως όσο επιβλητικά κι αν κερδίζουν στο ΣΕΦ τον αντίπαλό τους, αυτό δεν θα έχει καμία πρακτική αξία αν δεν συνοδευτεί από νίκη στο ΟΑΚΑ.

Επιτέλους… ξεμπούκωσε

Η διαφορά θέλησης και πάθους ήταν εμφανής στο χθεσινό ματς. Ο Ολυμπιακός μπήκε σαν… «καμικάζι» στο ΣΕΦ και έπιασε από το λαιμό τον αντίπαλό του, ουσιαστικά καθαρίζοντας το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο (29-12). Τα καταπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, 13/25, είναι η εύκολη εξήγηση για την άνετη επικράτηση. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μόνο μεγάλη ευστοχία. Έπαιξαν επιθετική άμυνα που απορρύθμισε τον αντίπαλο και λειτούργησαν υποδειγματικά στην επίθεση. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν υποδειγματική, εξ ου και οι 21 ασίστ (με μόλις 12 λάθη), ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε πράγματα από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε και ο Ολυμπιακός μετά από έξι ματς στα οποία είχε φέτος 58 πόντους κατά μέσο όρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, έφτασε τους 89 πόντους.

Διπλό στο ΟΑΚΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μένουν άλλο στον χθεσινό αγώνα. Πλέον ετοιμάζονται για την Πέμπτη, όπου θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να «σπάσουν» την έδρα του Παναθηναϊκού και να γίνουν αφεντικά της σειράς. Το χθεσινό +25 μπορεί να λειτουργήσει σαν τόνωση αυτοπεποίθησης για να σπάσει η κατάρα του ΟΑΚΑ (όπου έχουν 25 σερί ήττες σε τελικούς), αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς εκεί οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και γνωρίζουν πως ο πληγωμένος εγωισμός των «πράσινων» θα ζητεί απαντήσεις. Οι Πειραιώτες έχουν την αίσθηση της υπεροχής, αλλά πρέπει να τη βγάλουν και στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αν θέλουν να επιστρέψουν στο θρόνο της Α1.Πηγή: sport-fm.gr

Τα «μέτωπα» του Ιβάν και ο Γκαρσία!

Με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προχωρήσουν αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ. Ένα από αυτά είναι και η πρόσληψη του Γκαρσία στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

Τα «μέτωπα» του Ιβάν και ο Γκαρσία
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί αρκετά ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρώτο από όλα ο σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος εν όψει της νέας σεζόν για τις προσθήκες και τις αποχωρήσεις που θα υπάρξουν από την ομάδα.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι πλέον θα μπει τέλος στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό που δεν έχουν βοηθήσει σε γενικές γραμμές τον «Δικέφαλο του Βορρά» και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου θα κινούνται για την απόκτηση Ελλήνων παικτών, όπως επιθυμεί άλλωστε και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Για παράδειγμα μπορούν να υπάρξουν εξελίξεις με τους Φυτανίδη (φεύγει από τον Ατρόμητο) και τον Μαλεζά (που μένει ελεύθερος από τη Φορτούνα).

Από εκεί και πέρα, αναμένονται εξελίξεις για το θέμα των χρεών του συλλόγου και εκείνο του προπονητικού κέντρου στη Θέρμη, τα οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Όσον αφορά τώρα το θέμα του Γκαρσία, ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του περιμένουν την απάντηση του Αναστασιάδη για την πρόσληψη του Γκαρσία στο τεχνικό επιτελείο.

Ο ρόλος του Γκαρσία δεν έχει γίνει γνωστός. Αν, δηλαδή, θα είναι βοηθός του Έλληνα προπονητή ή θα έχει άλλο ρόλο στην ομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις που μπορεί να βοηθήσει αρκετά την ομάδα.

Ο Ουρουγουανός χαφ ήταν ηγέτης στα αποδυτήρια το διάστημα που ήταν στην ομάδα, μπορεί να εμπνεύσει τους νεαρούς παίκτες της (εκείνου που έχουν ανέβει ήδη ή εκείνους που θα ανέβουν στο μέλλον), είναι αντικείμενο λατρείας για τους οπαδούς και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα εντός και εκτός ΠΑΟΚ. Πηγή: sport-fm.gr