Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Ο Κατσικάρης είναι εξαιρετικός προπονητής»

Ο διεθνής σέντερ, που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί και στο ΝΒΑ, βρέθηκε ως καλεσμένος του Τόλη Κοτζιά στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

«Ο Κατσικάρης είναι εξαιρετικός προπονητής»
Ο διεθνής σέντερ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ, βρέθηκε ως καλεσμένος του Τόλη Κοτζιά και μίλησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ (www.kar.edu.gr) για την εμπειρία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, για την Ευρωλίγκα, για το Κυπριακό Πρωτάθλημα αλλά και για τον νέο προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Για το ΝΒΑ, πως είναι η ζωή εκεί, σε τι χρειάζεται να προσαρμοστεί ένας παίκτης: «Στο ΝΒΑ τα πράγματα είναι διαφορετικά από την Ευρώπη. Παίζεται πολύ πιο γρήγορο, πολύ πιο ελεύθερο μπάσκετ. Οσο για την ζωή, είσαι υποχρεωμένος να βρεις σπίτι, αμάξι και ό, τι άλλο χρειάζεσαι. Ακόμα και το φαγητό. Η ομάδα δεν ασχολείται με αυτά».

Για την προετοιμασία των αγώνων:«Η ομάδα στο ΝΒΑ κάποιες φορές θα παίξει πέντε ματς σε οχτώ μέρες σε διαφορετικές πολιτείες. Συνεπώς βρίσκεται συνέχεια σ' ένα αεροπλάνο και σ' ένα ξενοδοχείο. Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν όταν παίζει στην έδρα της. Εκεί γίνεται μία προπόνηση τη μέρα συνήθως για δύο ώρες. Μετά ο κάθε παίκτης μπορεί να προπονηθεί επιπλέον μόνος του. Δεν υπάρχουν όπως εδώ διπλές προπονήσεις».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρωλίγκα:«Θεωρώ πως πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Στις ΗΠΑ το μπάσκετ είναι πιο θεαματικό. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και στην Ευρωλίγκα. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο γιατί η Ευρώπη δεν παράγει τόσους παίκτες όσους οι ΗΠΑ αλλά το επίπεδο πρέπει να βελτιωθεί».

Για το Κυπριακό Πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε πρόσφατα με τον ΑΠΟΕΛ:«Στην Κύπρο το Πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό. Οι τρείς πρώτες ομάδες πηγαίνουν πολύ καλά, έχουν το μέγεθος της ελληνικής Α1. Από εκεί και κάτω όμως το επίπεδο είναι χαμηλό. Νομίζω το λάθος που γίνεται γενικότερα είναι πως στις ομάδες υπάρχουν αρκετοί ξένοι. Χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής σε Κύπριους».
Για τον Ομπράντοβιτς και τον Ιβκοβιτς, με τους οποίους έχει συνεργαστεί: «Μεταξύ τους έχουν αρκετές διαφορές κυρίως ως προς την φιλοσοφία τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την προπόνηση και το παιχνίδι. Ωστόσο και οι δύο είναι πολύ απαιτητικοί. Ελέγχουν πολλά πράγματα εκτός και εντός γηπέδου. Εχουν απίστευτες γνώσεις που τις μεταφέρουν σε κάθε προπόνηση. Είναι απίθανο να προπονηθείς μαζί τους και να μην γίνεις καλύτερος».

Για το νέο προπονητή της Εθνικής Ανδρών:«Ο κ.Κατσικάρης είναι πολύ καλή επιλογή. Είναι Ελληνας που σημαίνει πως μπορεί να καταλάβει τον τρόπο σκέψης των παικτών. Εχω συνεργαστεί μαζί του, είναι εξαιρετικός. Μ’ αυτόν η Ελλάδα θα έχει ένα ξεκάθαρο προφίλ. Ασχέτως με τους παίκτες που θα επιλέξει».

Για το πως ονειρεύεται να τελειώσει την καριέρα του:«Θα ήθελα να τελειώσω σε μια ομάδα που θα κάνει καλή χρονιά και με καλούς συμπαίκτες. Από εκεί και πέρα θα μου άρεσε να συνεχίσω στον αθλητισμό. Οχι απαραίτητα ως προπονητής. Ηδη με δύο συναδέλφους μου στα Χανιά (Καλαϊτζή, Παπαμακάριο) προετοιμάζουμε για μία ακόμη χρονιά το κάμπ, που κάνουμε εκεί. H ενασχόληση με τα παιδιά είναι το ιδανικό για μένα".



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: