Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Έτσι «έκλεισε» τον Γκατούζο!

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας του ΟΦΗ με τον Τζενάρο Γκατούζο για να καθίσει ο Ιταλός στον πάγκο των Κρητικών αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Έτσι «έκλεισε» τον Γκατούζο
Αρκετό κόσμο αιφνιδίασε (ευχάριστα) η συμφωνία του ΟΦΗ με τον Τζενάρο Γκατούζο, καθώς ήταν γνωστό πως οι Κρητικοί κινούνται στην Ιβηρική Χερσόνησο για τον διάδοχο του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Η αλήθεια είναι πως ο Μάνθος Πουλινάκης ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με κάποιον Πορτογάλο ή Ισπανό τεχνικό, όμως του… κόλλησε στο μυαλό η περίπτωση του Ιταλού κόουτς και η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει της λεπτομέρειες…

Ενώ ήταν στην Πορτογαλία ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ τηλεφώνησε σε κάποιον γνωστό του στην Ιταλία και τον ρώτησε αν ο Γκατούζο είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τον σύλλογο του Ηρακλείου.

«Μη την ψάχνεις την περίπτωση, θα ζητήσει πάνω από 1 μύριο», ήταν η απάντηση που έλαβε ο κ. Πουλινάκης, όμως σα… ξεροκέφαλος Κρητικός που είναι είπε στον γνωστό του: «πάρ' τον τηλέφωνο και πες του ότι θέλω να του μιλήσω».

Κάπως έτσι κλείστηκε το ραντεβού με τον Γκατούζο στο Μιλάνο, όπου συναντήθηκαν για περισσότερες από έξι ώρες στο γνωστό εστιατόριο που έχει ο παλαίμαχος χαφ.

«Ξέρεις, τα οικονομικά μας δεν μπορούν να σε καλύψουν», ήταν η εξήγηση που έκανε από νωρίς ο κ. Πουλινάκης στον Γκατουζο, ο οποίος απάντησε: «Δεν με νοιάζουν τα λεφτά. Εχω τόσα. Σημασία έχει το πλάνο. Είμαι φιλόδοξος. Θέλω να φτιάξω όνομα και στην προπονητική».

Από την Ιταλία ο πρόεδρος του ΟΦΗ ταξίδεψε για τη Λισαβόνα, καθώς ήταν προσκεκλημένος του Σα Πίντο για να παρακολουθήσει τον τελικό του Champions League και από εκεί τηλεφώνησε εκ νέου στον Γκατούζο, τον οποίο ρώτησε αν μπορεί να έρθει μαζί του από την Πορτογαλία στο Ηράκλειο.

Μετά τον τελικό οι δύο άνδρες ταξίδεψαν για την Κρήτη, όπου ο Ιταλός ξεναγήθηκε στην πόλη, τις εγκαταστάσεις της ομάδας και γενικώς ενημερώθηκε για όλα όσα αφορούν τη ζωή στο Νησί.

Μάλιστα, ο Γκατούζο φέρεται - από την Πέμπτη που έγινε το πρώτο ραντεβού – να έχει παρακολουθήσει σε βίντεο πέντε αγώνες των Κρητικών. Όσον αφορά τους συνεργάτες του, βοηθός του θα είναι ο Ρίτσιο, με τον οποίο είχε δουλέψει και σε άλλες ομάδες. Μάλιστα, διοικητικές πηγές του ΟΦΗ έλεγαν χθες ότι στερούνται αληθείας τα όσα γράφτηκαν περί Μπρούνο Τσιρίλο, πως θα είναι αυτός ο άμεσος συνεργάτης του Γκατούζο. Μάλιστα, ο Ιταλός προπονητής θα φέρει και δικό του γυμναστή. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: