Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Από τους Γκουμομπασινάδες στον Μπούρμπο!!

Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για επιχειρήματα. Μούφα ο προπονητής. Κατσίκια οι παίκτες. Τα συστήματα είναι για τους κυριλέδες... Το καφενείο στην εξέδρα. Μεγάλη υπόθεση. Γκελαριστή και γάργαρη. Πετάει κάποιος μια κουβέντα. Αυτό είναι αυτό. Τέλος. Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για επιχειρήματα. Μούφα ο προπονητής. Κατσίκια οι παίκτες. Τα συστήματα είναι για τους κυριλέδες.
Μιλάμε για ποδοσφαιρική ελίτ, που κακώς τη μεταφράζουν σαν καφενειακή κατάσταση. Στον δε Παναθηναϊκό η εξέδρα κάνει διαχρονικά το ίδιο παιχνίδι. Μου ήρθαν στο μυαλό διάφορα περιστατικά και εποχές, με αφορμή το θέμα Μπούρμπου.
Ο πρώην της ΑΕΚ, της Κέρκυρας, του Ηρακλέους και εσχάτως του ΟΦΗ οδεύει προς Λεωφόρο. Ετσι είπε το ρεπορτάζ και πλημμύρισε το διαδίκτυο με υποτιμητικές ατάκες για τον εν λόγω κύριο. Σε λένε Μπούρμπο και θες να παίξεις στην Πανάθα; Κάνε μας τη χάρη, ρε φίλε...
Ετσι είναι. Ο βάζελος δεν κυττάει την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του, με την κάθε κουτσή Μαρία να έχει φορέσει τη φανέλλα με το τριφύλλι. Οταν είχε πρωτοπάει ο Κώστας Αντωνίου στον Παναθηναϊκό από τον Απόλλωνα, έσκασε μύτη με μποτάκι αλυσίδα ελβιέλα. Ποιο είναι αυτό το μουλάρι, είπε κάποιος από τα κάγκελα και του βγήκε το όνομα.
Δεν συζητάμε για τα ψαρικά. Κάβουρας και Καραβίδας. Ούτε για τους Γκουμομπασινάδες που έκαναν μεγαλειώδεις πορείες στην Ευρώπη, όμως για το ελιτίστα βάζελο παρέμεναν πάντα ...Γκουμομπασινάδες. Μέχρι και τον Σισαί είχαν βγάλει στην αρχή κατσίκι.
Κι ένας διάλογος: «Ερχεται προπονητής ο τραγουδιστής(Ρότσα). Πώς να τραβήξει η ομάδα;»
- Σωστός είσαι, ρε. Με αυτό το σαμιαμίδι (Μπορέλι) στο κέντρο και το αρχικατσίκι μπροστά (Δώνης) δεν γίνετε να κάνεις προκοπή.
- Ξέχασες και τον τσέλιγκα πίσω (Κολιτσιδάκης).
Εκείνη η ομάδα είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του τσάμπιονς ληγκ. Δεν έχει καμμία σημασία. Λίγοι ήταν για τον εστέτ βάζελο που κάνει το ίδιο παιχνίδι στον αιώνα των αιώνων.

ΚΟΥΜΑΝΤΟ κάνει ο Καραγκούνης στον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ο Καραγκούνης στον Παναθηναϊκό. Είναι ένα σουξέ που πουλάει. Επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του ο Καραγκούνης. Το θέλει ο ίδιος. Το σκέπτονται στον Παναθηναϊκό. Τέτοια γράφουν και επειδή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο το παίζουν με ερωτηματικό. Θα επιστρέψει ο Καραγκούνης;
Περίεργο να γίνει μια τέτοια επιστροφή. Να τον κάνει τί ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη κάποιας ηλικίας; Να μανουριάζει στον πάγκο. Να θέλει να έχει λόγο στην ομάδα, ποιοι να παίζουν, ποιοι όχι. Γνωστές ιστορίες. Γνωστά πράγματα που του χρεώνουν.
Ρωτήσανε τις προάλλες τον Νταμπίζα, τι γίνεται με τον Καραγκούνη. Τι να απαντήσει το παλληκάρι. Ότι δεν τον θέλουμε. Ότι δεν μας κάνει. Θα το σκεφθούμε, είπε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα μας απασχολήσει η περίπτωση Καραγκούνη.
Από μία άποψη έχει την πλάκα του το σουξέ, που λέγαμε. Ο Καραγκούνης “προσέλαβε” τον Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό και ερωτάται σήμερα ο συνεργάτης του Αναστασίου τι πρόκειται να γίνει με την τυπάρα.
Ο αρχηγός της “ομάδας” στον Παναθηναϊκό, Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος, είναι ο Καραγκούνης. Γιατί, όχι; Παναθηναϊκός είναι ο Καραγκούνης, πιο παναθηναϊκός από τον Αλαφούζο και από ενδιαφέρον προς την ομάδα είχε συστήσει Αναστασίου, Νταμπίζα.
Ύστερα είναι και το άλλο. Υπάρχει μια οικονομική εκκρεμότητα του Παναθηναϊκού προς τον Καραγκούνη που ακόμα δεν την έχει ρυθμίσει ο Αλαφούζος. Μιλάμε για μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ας αφήσουν τα άλλα, ότι οι Χριστοδουλόπουλοι, Βύντρες και σία ότι δεν έπαιζαν διότι δεν τους ήθελε ο Καραγκούνης.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: