Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Είχαμε τον έλεγχο, αλλά κάναμε αβίαστα λάθη»

Όπως το είχε σχεδιάσει ο Πανιώνιος πήγαινε το ματς με τον ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο του μέρος, αλλά με τα λάθη του έγειρε στην πλευρά του αντιπάλου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

«Είχαμε τον έλεγχο, αλλά κάναμε αβίαστα λάθη»
Στα αβίαστα λάθη που έγιναν από την ομάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε ο προπονητής του Πανιώνιου, Γιάννης Σφαιρόπουλος. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά ένα σερί 13-0 των γηπεδούχων τους έδωσε νίκη με 81-63 και ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως το ματς πήγαινε όπως το είχαν σχεδιάσει οι «κυανέρυθροι». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι Νεοσμυρνιώτες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που δεν πρέπει να πάει χαμένη τώρα.

«Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ποικιλίδη», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος, αναφερόμενος στο πρόωρο χαμό του μέλους του ΔΣ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και στη συνέχεια σχολίασε το ματς.

«Θέλαμε σήμερα να παίξουμε καλύτερα από το πρώτο ματς, στην πρώτη περίοδο είχαμε τον έλεγχο και περιορίσαμε τις επιθετικές συνεργασίες του ΠΑΟΚ. Είχαμε το προβάδισμα και το ματς πήγαινε όπως το σχεδιάσαμε. Στην δεύτερη περίοδο κάναμε αβίαστα λάθη και δώσαμε εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ. Δώσαμε έτσι έξι πόντους στον ΠΑΟΚ από τρεις χαμένες μπάλες και η δεύτερη περίοδος πήγε διαφορετικά από την πρώτη. Στην τρίτη περίοδο και στο ξεκίνημα της τέταρτης ήμασταν αρκετά καλοί, φτάσαμε το ματς στο ένα σουτ και είχαμε το τρίποντο του ΜακΚόλουμ που δεν μπήκε. Στην επόμενη επίθεση ο Κούπερ σκόραρε, μετά πάλι αστοχήσαμε σε ελεύθερο σουτ και μετά ευστόχησε σε τρίποντο ο Δέδας. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την ψυχολογία και πήρε διαφορά».

Ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης, που θα διεξαχθεί στο κλειστό της «Αρτάκης» τόνισε: «Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε τώρα και να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς. Δεν θέλουμε να τα παρατήσουμε γιατί παλέψαμε όλη την χρονιά. Αυτό είπαμε στα αποδυτήρια κα αυτό θέλουμε να κάνουμε. Μπράβο στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς για τις 600 συμμετοχές του στην Α1».

Από την πλευρά του, ο σέντερ του Πανιωνίου, Γκάι Μίσελ πρόσθεσε: «Παίξαμε με μια ομάδα που παίζει ομαδικό μπάσκετ. Πρέπει να παίξουμε πιο δυνατή και επιθετική άμυνα, θέλουμε στο εξής να παίξουμε καλά και όσο πάει. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ως το τέλος και για 40 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες και εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με το δικό μας πλάνο και όχι με τον ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: