Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Ο ΠΑΟΚ, πού ήταν;»

No 693191
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην παλαιστής και στενός φίλος του Παναγιώτης Ποικιλίδης, Γιάννης Μπαγανάς. Τόνισε πόσο σπουδαίο πρόσωπο ήταν ο Ποικιλίδης και ανέφερε πόσα πρόσφερε στον αθλητισμό, στους ανθρώπους γύρω του αλλά και στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Μπαγανάς:
Για την απώλεια του Παναγιώτη Ποικιλίδη:
“Έφυγε ένας φίλος καλός χρόνια αθλητής στο κλιμάκιο της Μίκρας, από τους  κορυφαίους της Ελληνικής πάλης και έφυγε πολύ νωρίς. Απίστευτο αυτό που συνέβη. Ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν το πιστεύω πως δεν θα δούμε τον Παναγιώτη, έναν τέτοιο γίγαντα από τους καλύτερους αθλητές που πέρασαν από την Ελληνική πάλη και το Ευρωπαϊκό στερέωμα. Ήμασταν μαζί στο κλιμάκιο της Μίκρας χρόνια με τον Γιώργο τον Ποζίδη. Σε όλες τις κατηγορίες ήμασταν πρώτος, δεύτερος, τρίτος πρώτοι. Δεν υπήρχε Αθήνα. Είχαμε ως ίνδαλμα τον Παναγιώτη. Ήταν καλό παιδί στα αποδυτήρια και δεν το έπαιζε.  Ήταν απλός και ήταν και τέταρτος Ολυμπιονίκης που τότε η οχτάδα ήταν κατόρθωμα καθώς η Σοβιετική Ένωση ήταν ενωμένη. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο που βγήκε σε ηλικία 18 ετών. Έχασε το μετάλλιο για έναν πόντο. Κέρδισε τον Αμερικάνο στο Λος Άντζελες και τον χειροκροτούσαν οι ίδιοι οι φίλαθλοι της Αμερικής”.
Για τον σεβασμό προς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη:
“Στην κηδεία ήταν ο Γαλακτόπουλος,  Χολίδης, ο Μιγιάκης και άλλοι πολλοί. Σε τέτοιες στιγμές ήταν σύσσωμοι στον Παναγιώτη όλοι. Τους είδα όλους σύσσωμους στον Παναγιώτη και αυτό σημαίνει κάτι. Μια πικρία είναι πως δεν είδα κάποιο λόγο από τον ΠΑΟΚ να εκφωνήσουν. Δεν είπε κάτι κάποιος για τον ΠΑΟΚ και ο Παναγιώτης έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα. Οι φίλαθλοι πλέον τον Παναγιώτη όταν τους μιλούσε δεν κουνιόταν κανείς.  Υπήρχε σεβασμός σε όλους. Βλέπω ότι ησυχάσανε και πέρα από τις σωματικές του ικανότητες ήξερε να μιλάει. Δεν το έπαιζε ποτέ και αυτό ότι είναι ο παλαιστής, ο Ολυμπιονίκης και όλα αυτά. Ήταν μορφωμένος, κιμπάρης και δεν έλεγε πολλά. Πρέπει τέτοιος ανθρώπους να τους έχουν πρότυπα για να μεγαλώσουν τα σημερινά παιδιά με τις αρχές που είχαν τα παιδιά παλιά. Επίσης, ο Παναγιώτης ποτέ δεν πήρε χημικές ουσίες. Ήταν φυσικός.  Ήταν σε διακοπές και ξαφνικά ήταν να πάνε σε κατηγορίες στην Ολυμπιάδα. Τον κάλεσαν από διακοπές και βγήκε όγδοος Ολυμπιονίκες. Αυτό το πράγμα, να πας να παλέψεις σε Ολυμπιάδα που ο άλλος κάνει τέσσερα χρόνια προετοιμασία για να βγει και να κερδίζεις είναι κάτι απίστευτο. Επίσης, θυμάμαι είχε παλέψει με τον Καρέλι τον Ρώσο και του είχα πει να κάνει ζέσταμα γιατί τον έβλεπα πολύ αγριεμένο. Μου είπε: “Μη μασάς” και πήγε και πάλεψε πολύ καλά. Μιλάμε για δύο γίγαντες. Ο Καρέλι είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ήταν όλο μυς 130 κιλά. Αν δει κάποιος τις επιτυχίες του ήταν πάντα πρώτος στο κόσμο και την Ευρώπη. Ο Παναγιώτης αυτόν τον πάλεψε πολύ καλά.Αυτοί οι αθλητές έχουν μεγάλη καρδιά και πρέπει να προσέχουν και λίγο. Ο οργανισμός όταν είσαι πρωταθλητής κινείται σε άλλα επίπεδα. Πρέπει να προσέξεις και λίγο. Ο Παναγιώτης κάπνιζε”.
Για το πόσο μεγάλη απώλεια είναι για τον ΠΑΟΚ:
“Εγώ πιστεύω πως και ο ΠΑΟΚ θα έχει απώλεια με τον Παναγιώτη. Με τους συνδέσμους θέλει προσωπικότητες. Ο Ζαγοράκης και κάποια άτομα είναι προσωπικότητες που μπορούν να μιλήσουν στην Αθήνα και παντού. Τέτοια άτομα έχουν προσωπικότητα.  Είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης. Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα ακόμα και στους φιλάθλους. Παλιά έβλεπες να σπάνε πράγματα και να τιμωρείται η ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: