Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η περήφανη ΑΕΚ, η Δούρου και ο Βασιλόπουλος!

Ο Βασίλης Σαμπράκος χειροκροτεί την ΑΕΚ που δεν έδωσε γραμμή στις εκλογές και καταγράφει τα δεδομένα της επόμενης ημέρας σχετικά με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ηταν, το λιγότερο, σεβαστή η επιλογή της ΑΕΚ να μην πει, δημοσίως και ανοιχτά, κουβέντα σχετικά με τις εκλογές, δηλαδή να μη δώσει γραμμή ούτε για την Περιφέρεια της Αττικής ούτε για τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν το έκανε προεκλογικά ούτε πριν από την πρώτη ούτε πριν από την δεύτερη Κυριακή. Και έκανε πολύ καλά, ή, πιο σωστά, δεν έκανε το λάθος να μπλέξει τον αθλητισμό και τα χρώματά της με την πολιτική και να επιχειρήσει, μια διοίκηση, να επηρεάσει τους ΑΕΚτσήδες ως ψηφοφόρους χτυπώντας στο θυμικό τους. Η ζημιά θα ήταν μεγάλη. Για τον σύλλογο, όχι για την διοίκηση, αφού η συμπεριφορά μιας διοίκησης αντανακλά στον σύλλογο.
Ετσι κι αλλιώς δεν ζητά κανένα ρουσφέτι η ΑΕΚ στην υπόθεση του γηπέδου που θέλει να χτίσει. Ναι, έχει μια σειρά από ενστάσεις επί του σχεδίου ο νέος δήμαρχος, ή τουλάχιστον είχε εκφράσει τέτοιες προεκλογικά και τις επαναλαμβάνει μετεκλογικά. Για τα στρέμματα του άλσους, για την μετατροπή του άλσους από δασική έκταση σε πάρκο, για το ύψος του κτίσματος και των πυλώνων, για τις θέσεις πάρκινγκ, για το κυκλοφοριακό. Ενστάσεις σοβαρές, που αν δεν αλλάξουν μετεκλογικά μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση με την ΑΕΚ και να βάλουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του σχεδίου. Στην πραγματικότητα όμως η ΑΕΚ δεν ζητά τίποτα υπερβολικό. Θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο, δηλαδή ακριβώς ότι είχε και πριν, και όχι ένα εμπορικό κέντρο. Και σχεδιάζει να το φτιάξει με ένα σωρό παροχές προς τον Δήμο, δηλαδή προς τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάνεις μια βόλτα στο παρατημένο άλσος, σε πιάνει η ψυχή σου με την κατάντια του, και μετά το φαντάζεσαι ζωντανό και καθαρό πάρκο και όλο αυτό σου αρκεί για να δώσεις, αν είσαι κάτοικος της περιοχής, την ψήφο εμπιστοσύνης σου προς την υλοποίηση του σχεδίου για την ανέγερση της “Αγια Σοφιάς”. Πόσο μάλλον που η ΑΕΚ έχει μέχρι σήμερα ακολουθήσει σε κάθε της βήμα την διαδικασία, περνώντας το σχέδιό της από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Η διοίκηση της ΑΕΚ, δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα μπορούσε να επιχειρήσει ανοικτά, δηλαδή με τον δημόσιο λόγο, με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις, να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Να δώσει γραμμή. Δεν το έκανε. Και ενδεχομένως να το πληρώσει αυτό το κόστος, δηλαδή να βρει μπροστά της περισσότερα εμπόδια από όσα θα συναντούσε αν αντί του Αρη Βασιλόπουλου είχε απέναντί της τον Λύσανδρο Γεωργαμλή και αν αντί της Ρένας Δούρου είχε τον Γιάννη Σγουρό. Το πήρε αυτό το ρίσκο. Και έκανε πολύ καλά που στάθηκε στο ύψος της η ΑΕΚ και κράτησε τον εαυτό της μακριά από τον πρόλογο των εκλογών.
Αν βασιστεί κανείς στα λόγια του νέου δημάρχου, το γήπεδο θα γίνει. Αν βασιστεί κανείς στα όσα έχει πει η νέα περιφερειάρχης και μετά την εκλογή της, το γήπεδο θα γίνει. Μοιάζει απίθανο δύο νέοι άνθρωποι να εμποδίσουν την ΑΕΚ, αν αυτή δεν ζητά τίποτα παράλογο, όπως καλά έχουμε καταλάβει και διεκδικεί μόνο όσα της αναλογούν. Και θα είναι τραγικό το γήπεδο να εμποδιστεί για λόγους συμφέροντος ενός κατοίκου και μιας μεζονέτας, ή κάποιου που στήριξε μια καμπάνια με βασικό κίνητρο να κρατήσει άστεγη την ΑΕΚ.
Στη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά. Δεδομένου ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί την τελευταία ουσιαστική εκκρεμότητα, είναι χρήσιμο η ΑΕΚ να επικοινωνήσει με την πλατιά μάζα των οπαδών της και να εξηγήσει τα όποια νέα δεδομένα. Τώρα. Μετεκλογικά. Διότι η σύγχυση δημιουργεί ή αυξάνει την ανησυχία και την αγωνία του κόσμου, πάνω που αυτός πίστεψε ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στην ημέρα που θα δει τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: