Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης: Σε αυτούς “ανήκει” το 10ο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος ξεχωρίζει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης εφετινής πορείας της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Ρεάλ το κυνηγούσε 12 χρόνια. Οχι μόνο δεν το είχε πάρει, αλλά δεν το είχε πλησιάσει καν, αφού τα τελευταία 12 χρόνια δεν έφτασε καν σε έναν τελικό. Είχε γίνει κάτι σαν ψύχωση. Τέτοια ψύχωση που ενώ διεκδικούσε το ισπανικό πρωτάθλημα σχεδόν το παράτησε στις τελευταίες αγωνιστικές για να επικεντρωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Χρειάστηκε ένα γκολ του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις του τελικού με την Ατλέτικο για να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί η Ρεάλ να θριαμβεύσει και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.
Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στη φετινή σεζόν και στην πορεία προς την κατάκτηση του τροπαίου από την Ρεάλ θα βρούμε αρκετούς πρωταγωνιστές. Ποια είναι όμως τα 5 σημαντικότερα πρόσωπα αυτής της σεζόν;
 
5 Λούκα Μόντριτς
Επαιξε στα 11 από τα 13 ματς της φετινής διοργάνωσης και ήταν εκπληκτικός. Ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις από όλους τους βασικούς της Ρεάλ Μαδρίτης μετατράπηκε στα χέρια του Αντσελότι σε ένα deep lying playmaker που έκανε και πολύ από την... βρώμικη δουλειά σε πολλούς αγώνες. Γενικά η χρονιά του Κροάτη ήταν καταπληκτική, αλλά σε ορισμένα ματς του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ ήταν απολαυστικός. Με διαφορά ο καλύτερος κεντρικός χαφ, όχι της Ρεάλ, αλλά της διοργάνωσης. Επιπλέον ένα γκολ και 3 ασίστ στο ευρωπαϊκό ενεργητικό του.
 
4 Σέρχιο Ράμος
Μαζί με τον Πέπε δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σπουδαία σεζόν με κορυφαία στιγμή το γκολ στον τελικό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που κράτησε ζωντανή την Ρεάλ Μαδρίτης. Και αυτός έπαιξε σε 11 από τα 13 ματς και εκτός από το τέρμα στον τελικό πέτυχε άλλα δύο στη φετινή πορεία προς το 10ο, ενώ είχε και μία ασίστ. Ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ σε δύο στατιστικές κατηγορίες. Στις σωστές επεμβάσεις, και στα κερδισμένα οφσάιντ.
 
 
3 Ανχελ Ντι Μαρία
Ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Και όχι μόνο. Η αποκάλυψη της σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης σε όλα τα επίπεδα. Σε νέο ρόλο σε πολλά από τα φετινά ματς, αυτόν του εσωτερικού μέσου, ή του μέσα αριστερά όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Σπουδαία σεζόν αφού σε 9 ματς βασικός (έπαιξε και σε άλλα δύο ως αλλαγή) είχε 5 ασίστ (τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτης της Ρεάλ στη διοργάνωση) και τρία γκολ.
 
 
2 Κριστιάνο Ρονάλντο
Μπορείς να διαφωνείς ή και να εκνευρίζεσαι με την συμπεριφορά του, τον τρόπο που πανηγυρίζει, τον βεντετισμό του, την αδιαφορία για τους συμπαίκτες του. Παρά ταύτα η φετινή χρονιά του στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μυθική. Πολύ δύσκολο ως αδύνατον να επαναλάβει κάποιος τα νούμερα του στο μέλλον. Ο Ρονάλντο σημείωσε 17 γκολ σε 11 ματς του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είχε και 4 ασίστ. Σούπερμαν...
 
 
1 Κάρλο Αντσελότι
Παρά τον σούπερμαν Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση δεν μπαίνει γιατί αυτή δικαιωματικά πηγαίνει στον Κάρλο Ανστελότι. Ξόρκισε το “φάντασμα” του Πεπ Γκουαρντιόλα με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο διπλό ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπάγερν. Μεταμόρφωσε τον Μόντριτς, άλλαξε θέση στον Ντι Μαρία και απογείωσε την καριέρα του και την απόδοσή του, έφτιαξε μία Ρεάλ χορταστική και πέτυχε αυτό που δεν πέτυχαν άλλοι κι' άλλοι όπως ο Μουρίνιο και μάλιστα με την πρώτη. Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν το πρόσωπο της χρονιάς για την Ρεάλ Μαδρίτης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: