Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ολυμπιακός «παρών», Παναθηναϊκός στο… ΟΑΚΑ!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για την αντίδραση του... εκδικητικού Ολυμπιακού και τον επικίνδυνα επαναπαυμένο στην ασφάλεια (;) του ΟΑΚΑ Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός «παρών», Παναθηναϊκός στο… ΟΑΚΑ
Ο δεύτερος τελικός της Α1 τέλειωσε νωρίς. Γιατί ο μεν Ολυμπιακός ξεχείλιζε από πάθος και διάθεση για απαντήσεις μετά τον άδοξο τρόπο που έχασε την ευκαιρία για το break, ενώ παράλληλα επωφελήθηκε από την ευστοχία του στο ξεκίνημα όπου έβαζε τρίποντα σαν να πετά βότσαλα στο Πασά-λιμάνι και ο δε Παναθηναϊκός παρά τις «ντόπες» των οπαδών του λίγη ώρα πριν το τζάμπολ εμφανίστηκε άνευρος, άψυχος και μάλλον επαναπαυμένος στην ασφάλεια (;) του ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άριστη κυκλοφορία κι έβγαλαν δεκάδες ελεύθερα σουτ κι ωραίες φάσεις στην επίθεση, την ώρα που η άμυνά τους ήταν πολύ επιθετική απορρυθμίζοντας πλήρως τους αντιπάλους. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, από τον Σπανούλη μέχρι τον Σερμαντίνι κι από τον Περπέρογλου μέχρι τον… σέντερ (μιας και βρέθηκε πολλάκις να μαρκάρει αποτελεσματικά ψηλότερο παίκτη) Κόλινς, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που μπήκε κοιμισμένη τέσσερις μέρες πριν στο ΟΑΚΑ και «λύγισε» από το άγχος στο φινάλε. Μάλιστα επιδίωξαν να φτάσουν τη διαφορά στο μέγιστο δυνατό, αν και γνώριζαν πως είτε με +25 είτε με +1 διαφοράς το σκορ θα «έγραφε» 1-1 και το επόμενο ματς θα άρχιζε από απόλυτη ισορροπία.

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το χαρακτήρα που έβγαλε την Πέμπτη κερδίζοντας λόγω πάθους και προσωπικότητας ένα ματς που ήταν κακός, αυτή τη φορά ήταν αποκαρδιωτικός και έβγαλε… παραίτηση. Η διαφορά πήρε γρήγορα διαστάσεις, οι «πράσινοι» φάνηκε πως πρόωρα πέταξαν λευκή πετσέτα και ήταν σαν να περιμένουν τον αγώνα της Πέμπτης στο «σπίτι» τους. Η έλλειψη πάθους στον Παναθηναϊκό φάνηκε ξεκάθαρα στον τομέα που τον… «κουβαλά» από την αρχή της σεζόν. Οι πρωταθλητές δεν έχασαν επειδή ήταν κακοί επιθετικά, αφού στα ίδια επίπεδα σκορ είναι πάνω-κάτω στα περισσότερα δύσκολα φετινά παιχνίδια. Όταν όμως η ομάδα που φέτος αναγκάζει τον Ολυμπιακό να αγκομαχά για να φτάσει τους 60 πόντους δέχεται 89, δεν μπορεί να περιμένει τίποτα περισσότερο, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα σκορ βάσει φιλοσοφίας και υλικού.

Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η δύναμη της έδρας, που στην Ελλάδα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από κάθε άλλο πρωτάθλημα παγκοσμίως, έχει «μιλήσει» φέτος και στα επτά παιχνίδια.

Θα εφαρμοστεί ο περίφημος νόμος του ΟΑΚΑ ή θα τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός για το γεγονός ότι δείχνει να σκέφτεται μόνο πώς θα υπερασπιστεί την έδρα του; Θα αντλήσει ο Ολυμπιακός αυτοπεποίθηση από τη συντριπτική του υπεροχή στο δεύτερο ματς και θα μπει με άλλο αέρα στο «άντρο» του αντιπάλου για το απαραίτητο αν θέλει να στεφθεί πρωταθλητής break ή θα επανεμφανιστεί το σύμπλεγμα που τον καταλαμβάνει στο συγκεκριμένο γήπεδο;

Οι απαντήσεις προσεχώς… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: