Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μπουτάρης, Ζαγοράκης και ρόστερ!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ρόλο του Θοδωρή Ζαγοράκη και το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ολοκληρώθηκε η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος διατηρήθηκε τελικά υπό τον έλεγχο του Γιάννη Μπουτάρη και μακριά από την παράταξη που αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για την πρόοδο της Θεσσαλονίκης. Σε μία εκλογική μάχη που διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό πολύ καλό επίπεδο μιας και ο Σταύρος Καλαφάτης ουδέποτε καιγόταν να πάρει τη Δημαρχία. Εννοώ πως ουδέποτε ήθελε να κατέβει για Δήμαρχος, με το ζόρι τον κατέβασαν.
Γέλιο είχε η ΝΔ με τον Τζιτζικώστα, τον οποίο και άδειασε με αποτέλεσμα να τη ξεφτιλίσει. Η Θεσσαλονίκη των Ζορό και των ομιλιών που ύγραιναν γιαγιάδες για πρώτη φορά μετά τον β΄παγκόσμιο μας τελείωσε. Ας ευχηθούμε να τα πάνε καλά οι άνθρωποι και να προχωρήσουν σοβαρά πρότζεκτ που θα δώσουν ανάσες. Γιατί αν περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει ώθηση στη Θεσσαλονίκη θα περιμένουμε πολύ. Οι άνθρωποι αδιαφορούν πλήρως.
Ας έχω ανθρώπους που δεν βγήκαν υπό τη σκέπη της και αυτό σε πρώτη φάση αρκεί. Που δεν έχουν καμία εξάρτηση που είναι κόντρα στα θέλω της. Και ίσως έτσι υπάρχει μία ελπίδα.
Και στη μπουγατσομάνα έχουμε να λέμε πως δεν ψηφίσαμε με τα πόδια. Σε αντίθεση με άλλους δήμους.
Πάμε στα δικά μας τώρα, στα του ΠΑΟΚ. Ο Ζαγοράκης μάλλον βγαίνει κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως θα πρέπει να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα χρέη. Ένα αλισβερίσι που δε μου αρέσει, αλλά έγινε. Κοίτα που τα φέρνει η ζωή έτσι και ο Ζαγόρ θα είναι αυτός που θα σώσει τον Βρύζα, ο οποίος πήρε πάνω του τα χρέη του παρελθόντος και έβλεπε να μη προχωρά η υπόθεση. Με αποτέλεσμα να τον λούσει κρύος ιδρώτας τελευταία. Και δικαιολογημένα.
Αυτή η σχέση αν την βλέπεις λίγο αποστασιοποιημένος, έχει την πλάκα της. Μία σώζει ο ένας τον άλλο και παρόλα αυτά βρίσκονται απέναντι γιατί ενδιάμεσα υπάρχει και το κράξιμο. Θα κάνει τον κύκλο της και αυτή, όπως όλα στον ΠΑΟΚ τον κάνουν.
Τα έβαζα κάτω και προσπαθούσα να δω που θα χρειαστούμε ενίσχυση. Ο Βρύζας μιλάει για έξι μεταγραφές και με το ρόστερ που υπάρχει είναι εύκολο να καταλάβεις που θα κινηθεί το πράγμα.
Αν δε μείνει ο Λόπεθ θα πας να πάρεις έναν στόπερ τύπου Φυτανίδη. Έλληνα, που παίζει αυτό που μπορεί, είναι έμπειρος και ξέρει τι του γίνεται. Αν δε μείνει ο Ινσαουράλδε τελικά, θα πρέπει να δώσεις σοβαρά λεφτά για στόπερ. Που θα έχει γεμάτες σεζόν και όχι επιλογή ρίσκου.
Σίγουρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει δύο 8άρια υψηλού επιπέδου, σίγουρα θα πρέπει να πάρει δύο ακραίους υψηλού επιπέδου. Και του Νάτχο για τα 8άρια αλλά και του Στοχ στους ακραίους δε συγκεντρώνουν πάνω από 10% πιθανότητες.
Και κάπου εκεί, χωράει και ένας που θα παίζει και ακραίος αλλά και πίσω από τον φορ έτσι ώστε να μπορείς να παίξεις όλες τις παραλλαγές. Στην κορυφή δε νομίζω πως θα πάρουμε κανέναν με Κλάους, Σάλπι και Κουλούρη και με την ανάγκη ο τελευταίος να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στα 19 του χρόνια.
Ερωτηματικό υπάρχει για αρκετούς παίκτες. Χακόμπο, Λόπεθ, Μαντούρο, Μάρτενς ακόμη και Γκσπούρνιγκ σε συνδυασμό με τον πρώτο. Ειδικά οι δύο του Στέφενς, δύσκολα θα μείνουν αφού αποτελούν αδυναμία στην ισορροπία των συμβολαίων. Τα συμβόλαιά τους είδαν ο Λίνο με τον Βούκιτς, μαζί και αυτά των Νάτχο και Στοχ και είπαν πως θέλουν πολλά περισσότερα από αυτά που έπαιρναν.
Η εξισορρόπηση των  συμβολαίων είναι βασικός στόχος για να κρατήσεις αποδυτήρια. Και αυτός πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος αρχικά.
Σίγουρα μπορείς να έχεις τρία μεγάλα συμβόλαια, όμως θα πρέπει αυτά να το δείχνουν και εντός αγωνιστικού χώρου. Έτσι ώστε να μη μπορεί κανένας να μουρμουρίσει.
ΥΓ Χρύσανθε βρήκα σλόγκαν για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Έχω Μπουτάρη και πουθενά τον Άρη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: