Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αν βρει ρυθμό, βρίσκει και σφυγμό ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό, ισοφάρισε την σειρά των τελικών της Α1 και το δεύτερο ματς μάς θύμισε το πρώτο.

Αν βρει ρυθμό, βρίσκει και σφυγμό ο Ολυμπιακός
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
 Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι μη συγκεντρωμένος, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο δυναμικός και αποφασιστικός. Το αντίστροφο είχε συμβεί στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη. Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τα σουτ από την αρχή και αυτό ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούσαν να κάνουν . Το γεγονός αυτό, όμως, φανερώνει και το ψυχολογικό πρόβλημα που αποκτούν λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, όταν παίζουν στο ΟΑΚΑ και δεν βρίσκουν ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι,  κατέθεσε… μυαλό κι ενέργεια στο παρκέ. Ηταν συγκεντρωμένος και έπαιξε με τον χρόνο και τον αντίπαλο, καθώς «διάβασε» τα miss match. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό από την άμυνά του και όταν τρέχει, τον «έχει» τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έτρεξε και νίκησε.  Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος, ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε σκεπτόμενα, ο Ματ Λοτζέσκι και ο Μπράιαντ Ντάνστον – ο οποίος είναι ο πιο σταθερός παίκτης στην σειρά για την ομάδα του – έδωσαν πολλά, ενώ καλός ήταν και ο Σέντρικ Σίμονς.
Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ ήταν πρόβλημα γα τον Παναθηναϊκό, τόσο στην κατάρτιση της άμυνας, όσο και στα ριμπάουντ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι ο παίκτης που μαρκάρει στο high, ενώ ο Ολυμπιακός ανανέωσε 13 επιθέσεις.
Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να βρει ρυθμό και στο ΟΑΚΑ. Η άμυνά του απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι καλή, αλλά πρέπει να βρει αυτοπεποίθηση και να διαβάσει καλύτερα τα pick and roll του Παναθηναϊκού και να τα καταστρέψει. Τα pick and roll του Παναθηναϊκού βγήκαν στο ΣΕΦ, αλλά τα καλάθια δεν μπήκαν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να «δέσει» το παιχνίδι του και αμυντικά.
Ο Παναθηναϊκός πάλι, πρέπει να εστιάσει στην άμυνά του. Αυτό είναι το «όπλο» του και αν χαλάσει ένα… γρανάζι στην άμυνα, είναι φανερό πως όλη η… μηχανή του χωλαίνει.  Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, αλλά αυτή έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ο Παναθηναϊκός ακόμα έχει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά…

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: