Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αυτοδύναμη… «Αγιά-Σοφιά»

Η ετυμηγορία της κάλπης δεν ικανοποίησε την ΑΕΚ. Ούτε κι αλλάζει όμως τα σχέδια για την «Αγιά-Σοφιά». Αυτό που ενδιαφέρει την «Ένωση» είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να βγουν οι άδειες των έργων.

Αυτοδύναμη… «Αγιά-Σοφιά»
Τα εκλογικά αποτελέσματα στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας και στην Περιφέρεια Αττικής αναμφίβολα δεν ήχησαν καλά στην ΑΕΚ.

Με την έννοια ότι οι νικητές -χωρίς ουδέποτε να προκληθούν- χρησιμοποίησαν επιχειρήματα εναντίον πτυχών του σχεδίου για την «Αγιά-Σοφιά».

Ανεξάρτητα όμως απ’ το αποτέλεσμα της κάλπης (όπου έχει τη δική του ξεχωριστή, αλλά και τιμητική για την ΑΕΚ σημασία το ότι η ίδια δεν έδωσε οποιαδήποτε γραμμή για να το επηρεάσει) υπάρχει ένα δεδομένο που δεν αλλάζει:

Ότι η κατασκευή του γηπέδου της «Ένωσης» θα κριθεί απ’ τη Βουλή. Κι εκεί υπάρχουν ήδη δεσμεύσεις, τόσο απ’ την κυβέρνηση, όσο και απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα στηριχθεί.

Άσχετα λοιπόν απ’ τις προθέσεις Δημάρχου και Περιφερειάρχη, η προσοχή της ΑΕΚ παραμένει στραμμένη στην πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου του γηπέδου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μια συνεδρίαση που θα γίνει τελικά την Πέμπτη -και όχι την Τετάρτη όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί- χωρίς αυτό ν’ αλλάζει ουσιαστικά κάτι.

Διότι εφόσον η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρωθεί κανονικά στις τέσσερις συνεδριάσεις που απαιτούνται συνολικά πριν την κατάθεσή του στη Βουλή κι εκεί ψηφιστεί κανονικά, θα ‘ναι θέμα χρόνου πλέον η έκδοση των αδειών. Κι όταν αυτό γίνει και τα έργα ξεκινήσουν (μέσα στον Ιούλιο) εκτιμάται ότι δύσκολα θα υπάρξει εμπόδιο που δεν θα μπορεί να ξεπεραστεί.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: