Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

MVP ο Μήτρογλου, καλύτερο γκολ του Ριέρα

Ο Κώστας Μήτρογλου του Πανιωνίου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Αλμπερτ Ριέρα του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανσερραϊκό.
 -Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
  Κώστας Μήτρογλου  (Πανιώνιος)             76,92%
   Ηλίας Αναστασάκος (Ατρόμητος)             23,08%
    Ζοέλ Τσιμπάμπα    (Λάρισα)                    0%
-Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:

Άλμπερτ Ριέρα (Ολυμπιακός)                50,4%
Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)                 39,26%
Γιώργος Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός)         10,34%

Μπαλοτέλι σε έκσταση!

Ένας απολαυστικός Μάριο Μπαλοτέλι έδωσε μία συνέντευξη σε αγγλικά μέσα που σίγουρα θα συζητηθεί. Ο μεγάλος προπονητής και μικρός άνθρωπος Ζοσέ Μουρίνιο. Ο συντόμως Νο1, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο, από άλλο πλανήτη, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η πρωταθλήτρια Νάπολι και ο διασκεδαστικός Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Απολαύστε τον.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει συνηθίσει να τραβάει πάνω του τα φώτα. Άλλες φορές με την συμπεριφορά του εντός γηπέδου και άλλες φορές πάλι με τις …απίθανες δηλώσεις του. Ο Ιταλός φορ δεν δίστασε να απαντήσει ευθέως και ανοιχτά σε κάθε ερώτηση με κάποιες από τις απαντήσεις του να προκαλούν.

Αρχικά στάθηκε στον πρώην προπονητή του Ζοσέ Μουρίνιο με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα με τους «νερατζούρι» πέρυσι και τον συνέκρινε με τον νυν προπονητή του Ρομπέρτο Μαντσίνι:

«Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά σαν άνθρωπος έχει ακόμη να μάθει τι σημαίνει μόρφωση και σεβασμός. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ο πιο σημαντικός προπονητής που είχα. Πολύ σύντομα θα γίνει ο καλύτερος στον κόσμο. Σαν άνθρωπος είναι 10 χλμ μπροστά από τον Μουρίνιο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το Καμπιονάτο επιλέγοντας τον εξωπραγματικό Ζλάταν για MVP και για πρωταθλήτρια την Μίλαν, ή μάλλον την Ίντερ ή ίσως… τη Νάπολι:

«Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Ιταλία είναι ο Ιμπραΐμοβιτς. Είναι φοβερός, από άλλον πλανήτη. Όσο για το πρωτάθλημα ενστικτωδώς νιώθω ότι θα το κατακτήσει η Μίλαν. Αν βέβαια το σκεφτώ κάπως θα πω η Ίντερ. Μου έδωσαν τόσα πολλά. Αν το σκεφτώ ακόμη περισσότερο θα πω η Νάπολι! Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ δίπλα στον Καβάνι».

Τέλος μίλησε και για τους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Σίτι με τον αστείο Αντεμπαγιόρ να κλέβει την παράσταση:

«Από τους δικούς μου συμπαίκτες, ο (Άνταμ) Τζόνσον έχει φοβερή τεχνική, ο Αντεμπαγιόρ είναι ο πιο διασκεδαστικός, και οι Βιεϊρά και Κολάροφ είναι αυτοί που με βοήθησαν περισσότερο όταν έφτασα στην ομάδα».

Ποδοσφαιριστής κατηγορούμενος για βιασμό

Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν στον Ντέιβιντ Γκουντγουίλι και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σύντομα στις δικαστικές αίθουσες.

Ο ποδοσφαιριστής της Νταντί Γιουνάιτεντ φέρεται να παρενόχλησε σοβαρότατα σεξουαλικά μία 24χρονη σε πάρτι που έγινε σε ένα φιλικό σπίτι στις 2 Ιανουαρίου.

Ο 21χρονος Σκωτσέζος κατέθεσε στο κρατητήριο και αφέθηκε ελεύθερος, σε αναμονή του δικαστηρίου με τους ανθρώπους της ομάδας του να εκφράζουν την ανησυχία τους. Δεν αναμένεται όμως να αντιδράσουν μέχρι την ετυμηγορία των δικαστικών αρχών.

Στο κόλπο για Σάντσες η Τσέλσι

Σε επαφή με την Ουντινέζε για την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες ήρθε και η επίσημα η Τσέλσι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιταλικού συλλόγου. Η τιμή του 22χρονου επιθετικού κυμαίνεται στα 30 εκ ευρώ όμως η επιθυμία της διοίκησης είναι να τον παραχωρήσει το καλοκαίρι.

Οι «μπλε» διαδέχτηκαν την Ίντερ που είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Χιλιανού φορ που αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο Καμπιονάτο. Ο πρόεδρος της Ουντινέζε Τζιαμπάολο Πότσο παραδέχτηκε ότι οι συζητήσεις με τους «νερατζούρι» διακόπηκαν και τώρα υπάρχει το ενδιαφέρον της Τσέλσι:

«Με την Τσέλσι μιλήσαμε για ένα ποσό που θα αγγίζει το λιγότερο τα 30 εκ ευρώ. Υπήρξε και μια επαφή με την Ίντερ νωρίτερα την οποία αποφασίσαμε να μη συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να μιλάμε από τώρα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν θα πωληθεί στο μέσο της σεζόν».

«Θα γίνουν μεταγραφές»!

Αυτό ήταν το ρεζουμέ της συνάντησης του Έκτορ Κούπερ με τους διοικούντες του Άρη τη Δευτέρα.
Μπορεί το τελευταίο διάστημα το όνομα του Νέρι Καστίγιο να ακούγεται συνέχεια για τους «κίτρινους», ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι και ο μοναδικός στόχος της ομάδας του Άρη.
Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει ενίσχυση και αυτό φάνηκε και στην σημερινή συνάντηση του Αργεντινού τεχνικού με τη διοίκηση.

"Ο Ντιέγκο Αρίας κλείνει στον ΠΑΟΚ"

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας "eltiempo.com" φέρνει τον μέσο που ανήκει στην Ονσε Κάλντας από την Κολομβία κοντά στον "Δικέφαλο". Επιβεβαιώνει για τον παίκτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Η ιστοσελίδα "eltiempo.com" αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του μέσου της Όνσε Κάλντας, Ντιέγκο Αρίας. Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής είναι 25 ετών (γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1985) και έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο της Κολομβίας για ακόμη τρία χρόνια.
Στο κείμενο τονίζεται ότι κλείνει στον ΠΑΟΚ για έξι μήνες και ότι θα ενισχύσει τον "Δικέφαλο" στις "μάχες" με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Europa League. Επίσης, αναφέρεται ότι στο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του υπάρχει ρήτρα που του επιτρέπει να φύγει ανά πάσα στιγμή για ομάδα του εξωτερικού.
Το εξετάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Σε επικοινωνία που είχε το olaPAOK.gr με τους διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ρωτήσει σχετικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πήρε θετική απάντηση από τους "ασπρόμαυρους" για την ύπαρξη του ονόματος του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στη λίστα με τους υποψήφιους να περάσουν το κατώφλι της Τούμπας στη διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα  είπαν οι άνθρωποι του "Δικέφαλου", η περίπτωση του Ντιέγκο Αρίας πράγματι εξετάζεται σοβαρά για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Ό,τι είναι να γίνει, όμως, θα γίνει μετά το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο (την Τετάρτη 19/1), στον Πειραιά, κι αφού πρώτα γίνουν πληρωμές των υπαρχόντων στο ρόστερ παικτών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 20 του μηνός, την επομένη δηλαδή του ντέρμπι. 
Δείτε το δημοσίευμα εδώ.

Νέα έρευνα του ΣΔΟΕ στο ποδόσφαιρο

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε βάθος 15ετίας πρώην θεσμικού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και συγγενικών του προσώπων, όπως αποκαλύπτει το dikisports.blogspot.com
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ θεωρούν ότι η ροή του χρήματος και τα περιουσιακά στοιχεία των υπό διερεύνηση προσώπων δημιουργούν ενδείξεις ύποπτων συναλλαγών.
Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα, το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα παραδοθεί στο τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, η οποία θα κρίνει αν συντρέχει λόγος δίωξης.

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή!!

Είναι απίστευτο πόσα θέματα μπορεί να σου δώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να ασχοληθείς.
Ο «καπετάνιος» κάνει «ντου» σαν οπαδός χωρίς εισιτήριο στα δημοσιογραφικά θεωρεία (μπουθ όπως λέγεται εις τη νεοελληνική) και νουθετεί τον δημοσιογράφο. Συνάμα «εκδίδεται» νέος κώδικας δεοντολογίας για τους δημοσιογράφους.
Ο Μαρινάκης, ως πρόεδρος της Super League, (και όχι η S.L. όπως λέγεται και γράφεται καθώς δε νομίζω να έγινε κανένα έκτακτο Δ.Σ.) καταδικάζει το περιστατικό με ανακοίνωση ξεχνώντας τα δικά του «ντου» στην Ε.Π.Ο.. Ξέχασε μάλιστα, να μιλήσει για έγκλημα κατά της Ελλάδος ή έστω κατά της Δημοσιογραφίας.
Την ίδια στιγμή ο Κόντης με δηλώσεις του διευκρινίζει τη σχέση του με τον Πατέρα, που δεν είναι κουμπαριά, και λέει πως ο Άρης δεν είναι σε κανένα άρμα. Δηλαδή άρματα υπάρχουν!!
Την ίδια στιγμή μέσα και έξω από τα γήπεδα γίνεται της ιερόδουλης το κάγκελο με τις ρήτρες βίας να έχουν ξεχαστεί όπως και οι προειδοποιήσεις του Π.Σ.Α.Π. στο ξεκίνημα της χρονιάς.
Κερασάκι στην τούρτα.. η αποκάλυψη του ιστολογίου του Κυριάκου Θωμαΐδη (dikisports.blogspot) για έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. στους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην προέδρου της Ε.Π.Ο..
Τελικά έχουν δίκιο που μας λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Μια γιορτή με πολλούς κλόουν.Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Με Ίβιτς, Φωτάκη στην ενδεκάδα

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (19/1), στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" στην προπόνηση της Δευτέρας (17/1) που έγινε στην Τούμπα παρέταξε στο οικογενειακό διπλό τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Σνάουτσνερ δεξιά, Λίνο αριστερά, Κοντρέρας και Τσιρίλο στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Μπροστά από τους πέντε, τοποθέτησε τους Γκαρσία και Τσουκαλά, με τον Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξιά μεσαία γραμμή ο Χάβος τοποθέτησε τον Φωτάκη και αριστερά τον Βιεϊρίνια, με τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης, ως μοναδική αιχμή.
Από τη δοκιμή της Δευτέρας (17/1) είναι φανερό ότι ο Χάβος στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπολογίζει τον βασικό στα τελευταία παιχνίδια Αθανασιάδη ως παρτενέρ του "Σάλπι" από την αρχή της συνάντησης στον Πειραιά.

Συνεχίζει την αντεπίθεση...

 Ο Πανιώνιος κινείται δυναμικά τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταγραφές του. Νικολάου, Κβιρκβέλια, Σίσιτς οι επόμενοι στόχοι.

Ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Αρη, είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανιώνιος είναι έτοιμος να εντάξει και πάλι στο δυναμικό του τον Μάριο Νικολάου. Ο διεθνής Κύπριος παίκτης, που έπαιζε μέχρι το καλοκαίρι στην Νέα Σμύρνη και έφυγε με εισήγηση του τότε "ισχυρού άνδρα" της τεχνικής ηγεσίας, Γιένς Μπάγκσμπο, έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και αγωνίζεται με την φανέλα της ΑΕΛ. Η διοίκηση της τελευταίας όμως, έχει ζητήσει από τους παίκτες που έχουν υψηλά συμβόλαια να δεχτούν μείωση αποδοχών, αλλιώς θα λυθεί η συνεργασία τους. Πάνω εκεί ποντάρει ο Πανιώνιος, ο οποίος και έχει κάνει ήδη κρούση στον παίκτη και περιμένει την επιστροφή του στην Πλατεία.

Οσον αφορά στο αριστερό μπακ, φαίνεται πως ο εκλεκτός για την θέση είναι ο Γεωργιανός διεθνής Ντάτο Κβιρκβέλια, ο οποίος ανήκει στην ρωσική Ρούμπιν Καζάν, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Ανζι Μαντσκχάλα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο παίκτης θα είναι στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Από κει και πέρα, το όνομα του Μίρνες Σίσιτς επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα παραμείνει στον Ηρακλή. Ο Τάκης Λεμονής έχει δουλέψει και στο παρελθόν μαζί του και έχει καλή άποψη για την αξία του. Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Πανιώνιος να κινηθεί για την απόκτησή του.

Τέλος, η φημολογία για την παραμονή του Ραφίκ Τζιμπούρ στην Ελλάδα, έχει αναπτύξει και μία παράλληλη στην Νέα Σμύρνη. Η πρόταση του Πανιωνίου στον παίκτη για συνεργασία έξι μηνών ισχύει και μένει να δούμε αν και ο ίδιος, στην περίπτωση που δεν βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του, θα αποδεχτεί την επιστροφή του στους "κυανέρυθρους".

Τα εναπομείναντα εισιτήρια για τους "8"

Τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας θα δοθούν τις επόμενες τρεις μέρες. Την Τρίτη η Νάπολι φιλοξενεί την Μπολόνια, ενώ την Τετάρτη ια διεξαχθεί το ντέρμπι της πρωτεύουσας ανάμεσα σε Ρόμα και Λάτσιο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  
Πάρμα-Φιορεντίνα       2-1  
Παλέρμο-Κιέβο          1-0  
Ίντερ-Τζένοα           3-2  
Γιουβέντους-Κατάνια    2-0  
Νάπολι-Μπολόνια        18/1  
Σαμπντόρια-Ουντινέζε   19/1  
Ρόμα-Λάτσιο            19/1  
Μίλαν-Μπάρι            20/1

Σε... καραντίνα Χαραλαμπίδης, Μήτσιος

Οι Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης και τον Χρήστος Μήτσιος μπαίνουν στο... ψυγείο για κάποιους αγώνες λόγω των σφυριγμάτων τους στα ματς της 18ης αγωνιστικής των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.O Καβαλιώτης Χαραλαμπίδης έλαβε χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή του ματς Ολυμπιακος-Πανσερραϊκός, Γεράσιμο Μαζαράκη, που έδωσε πιο πολύ έμφαση στην φάση του πέναλτι που έδωσε στους Πειραιώτες. Στην φάση αυτή αρχικά έδειξε πέναλτι, μετά άλλαξε την απόφασή του και μέτρησε το γκολ του Φετφατζίδη και στο τέλος αφότου ενημερώθηκε από τον επόπτη για οφσάιντ του νεαρού υπέδειξε εκ νέου πέναλτι.

Από την άλλη ο Μήτσιος επίσης είχε χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή του αγώνα Παναθηναικος-Καβάλα, Δημήτρη Καλύβα. Όπως ανέφερε σχετικά στην έκθεσή του ο Καλύβας δεν υπήρξε καμία παράβαση ούτε στο πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό ούτε στο πέναλτι που δόθηκε στην Καβάλα. Έτσι αμφότεροι θα μπουν σε... καραντίνα σε κάποια παιχνίδια. Μάλιστα ο Χαραλαμπίδης ίσως δεχθεί πιο βαριά... καμπάνα καθότι έχει τιμωρηθεί και άλλες φορές φέτος.

Κοντά σε Πίεναρ η Τότεναμ

Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία με τον Στίβεν Πίεναρ είναι η Τότεναμ, μετά το πράσινο φως που άναψε η Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» έκαναν δεκτή την προσφορά των 3 εκ λιρών και τώρα απομένει το «ναι» του παίκτη για να ντυθεί «σπιρούνι».

Ο Νοτιοαφρικανός μεσοεπιθετικός θα έμενε ελεύθερος από την Έβερτον το καλοκαίρι, αφού δεν αποδέχτηκε την πρόταση ανανέωσης του συλλόγου. Έτσι η διοίκηση αποφάσισε να τον πουλήσει από τώρα για να βάλει κάποια χρήματα στα ταμεία της.

Πρόσφατα είχε γίνει δεκτή και η πρόταση της Τσέλσι ανάλογου ύψους με αυτή της Τότεναμ, όμως οι «μπλε» δεν κατάφεραν ποτέ να τα βρουν με τον παίκτη, ο οποίος ζητούσε χρόνο συμμετοχής που δεν μπορούσε να του εγγυηθεί ο Κάρλο Αντσελότι.

Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τα πράγματα μοιάζουν να είναι κάπως πιο εύκολα για εκείνον, παρόλο που δύσκολα θα μπορέσει να βρεθεί στα βασικά αγωνιστικά πλάνα του Χάρι Ρέντναπ. Ο Άγγλος τεχνικός όμως θα του υποσχεθεί αρκετό χρόνο σαν πρώτη επιλογή από τον πάγκο και αν του καλύψουν και τις σχετικά υψηλές οικονομικές απαιτήσεις τότε η Τότεναμ θα βρει άλλη μία πολύτιμη λύση για τη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Στη λίστα της Βέρντερ ο Τάτος

Από το «μικροσκόπιο» των ανθρώπων της Βέρντερ Βρέμης περνούν οι εμφανίσεις του Ανδρέα Τάτου στον Ατρόμητο. Ο νεαρός μέσος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της γερμανικής ομάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κινηθεί άμεσα για την απόκτησή του.

Η Βέρντερ «πονάει» στην αριστερή πλευρά της μεσαίας της γραμμής και έχει απλώσει τα δίχτυα της σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να βρει την κατάλληλη περίπτωση του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει αυτή τη θέση.

Οι καλές εμφανίσεις του 21 ετών μέσου στην ομάδα του Περιστερίου, έχουν αναγκάσει τους υπεύθυνους σκάουτινγκ της Βέρντερ να τον εντάξουν στη λίστα τους, ωστόσο, ο Τάτος, βρίσκεται εκεί μαζί με πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές και το να κινηθεί επίσημα η γερμανική ομάδα για να τον αποκτήσει δεν αποκλείεται ως ενδεχόμενο, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Θέλει Τσεσνάουσκις ο Εργοτέλης!

Πρόταση για την απόκτηση του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις έχει καταθέσει ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί επιθυμούν την επιστροφή του Λιθουανού άσου και έτσι έχουν προτείνει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια με απολαβές που θα αγγίζουν τις 175.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο παίκτης φαίνεται απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του, ενώ το μόνο που απομένει είναι η απάντηση του Άρη. Η διοίκηση των Κρητικών πιστεύει πως ρόλο θα παίξει μια οφειλή που υπάρχει από τους Θεσσαλονικείς και μπορεί να κάνει πιο εύκολο το έργο τους.

Ο Τσεσνάουσκις έχει μόλις 8 συμμετοχές με την φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα και φαίνεται πως δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Φαβορί ο Μάρκοβιτς για Άρη

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχτεί τον Σαρόν Ντρούκερ στον πάγκο του Άρη. Όλα δείχνουν πως για τον Ισραηλινό το ματς της Τρίτης θα είναι το τελευταίο και ο Βόσνιος πρώην προπονητής του Πανιωνίου έχει τον πρώτο λόγο για να τον αντικαταστήσει. Δεδομένη είναι και η ανάληψη καθηκόντων βοηθού από τον Νίκο Λινάρδο.

Οι διοικούντες τον Άρη εξέτασαν κι άλλες λύσεις, ωστόσο για διαφορετικούς λόγους δεν προχωρούν, ενώ ο διακαής πόθος των φιλάθλων για επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν ευδοκιμεί για οικονομικούς λόγους.

Για την ώρα, ο Σαρόν Ντρούκερ προετοιμάζει την ομάδα του για το ματς με την Μπουντιβέλνικ (21:00) στο «Αλεξάνδρειο» για την πρεμιέρα της φάσης των «16». Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κώστα Χαραλαμπίδη που αποχώρησε με διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο από την τελευταία προπόνηση.

«Ξεκινάμε σε ένα νέο επίπεδο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σε αυτή τη φάση με τον ίδιο τρόπο που τελειώσαμε τον πρώτο γύρο, δηλαδή με νίκη. Παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια το σημαντικότερο είναι να αγωνίζεσαι με καρδιά», δήλωσε ο τεχνικός του Άρη και πρόσθεσε: «Η Μπουντιβέλνικ είναι μια ομάδα που θέλει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι του Άντριου Μπετς που τον ξέρουμε πολύ καλά. Είναι επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι είναι πρώτη στην Ουκρανία λέει πολλά».

Από την πλευρά των παικτών, ο Κώστας Σλούκας τόνισε: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Θεωρώ ότι η πρεμιέρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό. Επίσης θα έχουμε τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου μας και μακάρι να κερδίσουμε. Θέλουμε να κρατήσουμε την εικόνα που έχουμε στην Ευρώπη. Είμαστε καλή ομάδα και έχουμε σαν στόχο να φτάσουμε μακριά στο Eurocup. Η Μπουντιβέλνικ είναι μια σκληρή ομάδα. Έχεις στις τάξεις της δύο γνώριμους παίκτες σε εμάς, τον Κις και τον Μπετς, οι οποίοι είναι παίκτες-κλειδιά. Επίσης έχουν και δυο-τρεις καλούς σουτέρ».

Κοντρέρας: «Μέχρι τέλος στον ΠΑΟΚ»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο «Αθλητικό Metropolis» ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, υπογράμμισε αρχικά για τα όσα συνέβησαν πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου πως: «πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο στην ζωή μου και νομίζω ότι αυτό ισχύει και για άλλους συμπαίκτες μου. Νιώσαμε έντονα τα χημικά και τα δακρυγόνα και ήταν αμφίβολο αν μπορεί να γίνει και παιχνίδι. Για μένα το χειρότερο είναι ότι τέτοιου είδους επεισόδια, στην Ελλάδα πλέον θεωρούνται αυτονόητα και δεν προκαλούν μεγάλη εντύπωση». Για το αγωνιστικό κομμάτι του ματς είπε: «Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυνατό αντίπαλο, αλλά ευτυχώς το παιχνίδι κύλησε καλά για μας και πήραμε τη νίκη. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Η έδρα, το κίνητρο που έχει μία ομάδα όταν παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς και τα προβλήματα στο να κοντρολάρουμε τους γρήγορους αντιπάλους μας. Ήμασταν, όμως, πολύ αποτελεσματικοί και πήραμε τους τρεις βαθμούς».
Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια του κυπέλλου επισήμανε ότι: «για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Σε κάθε αγώνα έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου με ιδιαιτερότητες, στο οποίο εμείς θέλουμε την πρόκριση. Νομίζω ότι το γεγονός πως έχουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα είναι θετικό».
Ο Πάμπλο Κοντρέρας χαρακτήρισε τον φονικό σεισμό στην πατρίδα του «ότι χειρότερο για το 2010″, ενώ σε ερώτηση για το μέλλον του τόνισε: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι πως θα είμαι εδώ και μέχρι την τελευταία μέρα θα δίνω τα πάντα για την ομάδα αυτή. Όμως θέλω να συνεχίσω να παίζω για πολύ ακόμη και μακάρι πραγματικά αυτό να γίνει με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Περνάω πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ ικανοποιημένος, νιώθω την αγάπη του κόσμου και δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεχίσω για αρκετά χρόνια ακόμη».

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Μπουσαϊντί

Παρελθόν αποτελεί από τον ΠΑΟΚ, ο Ανίς Μπουσαϊντί. Ο Τυνήσιος αμυντικός μαζί με τον εκπρόσωπο του βρέθηκαν από το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για την λύση συνεργασίας. Κατά συνέπεια ολοκληρώνεται η σύντομη όπως αποδείχθηκε πορεία του Μπουσαϊντί στην ομάδα του δικεφάλου.

«Τέλος» ο Σίσιτς από τον Ηρακλή, πρόστιμο στους «δυο»

Ο Μίρνες Σίσιτς θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον Ηρακλή, αφού ανακοινώθηκε ήδη στον Σλοβένο επιθετικό από τη διοίκηση της ομάδας ότι βρίσκεται εκτός των πλάνων του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη και ότι θα πρέπει να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Απολογήθηκαν οι Σεμπαστιάν Γκαρσία και Καρίμ Σολτάνι, που υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα (πλακώθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Λάρισας) και θα επιβληθεί πρόστιμο από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Καλόπουλος στο ΟΑΚΑ, Τριτσώνης στο Καραϊσκάκη

Ο Δημήτρης Καλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ την Τετάρτη. Την έτερη σπουδαία αναμέτρηση, αυτή ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα διευθύνει ο Αθηναίος Σταύρος Τριτσώνης. Ο Ζαχαριάδης σφυρίζει Ατρόμητος-Διαγόρας.

Αναλυτικά οι ορισμοί:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ (19/1, 18:00)
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Τσινιάρης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ (19/1, 21:00)
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
4ος: Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Δούρος (Κορίνθου)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ (20/1, 19:00)
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Γιαννουγλίδης (Αθηνών)
4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Χατζής (Καρδίτσας)

*Θυμίζουμε πως για την αυριανή (18/1, 17:00) αναμέτρηση ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον Ολυμπιακό Βόλου, έχει οριστεί ο Θάνος (Γρεβενών), με βοηθούς τους Δημητριάδη (Καστοριάς), Γεωργιάδη (Κοζάνης).

Μένει Ελλάδα ο Τζεμπούρ;

Πληθαίνουν οι φήμες πως ο Ράφικ Τζεμπούρ δεν θα… ξενιτευτεί, αλλά θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο Αλγερινός φορ μετά το διαζύγιο με την ΑΕΚ φερόταν έτοιμος να ταξιδέψει στη Γερμανία για να συζητήσει με ομάδα της Bundesliga, ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αναχώρησή του ματαιώθηκε και ο λόγος είναι ενδιαφέρον που προέκυψε από ελληνική ομάδα.

Τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από τον Παναθηναϊκό, διαψεύδεται επί της παρούσης κάθε ενδιαφέρον για τον 26χρονο επιθετικό. Όσο για λοιπούς μνηστήρες, κανείς δεν φαίνεται να διαθέτει τα χρήματα για να καλύψει τις απαιτήσεις του (ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ το χρόνο).

Σημειώνεται πως ο «τρομοκράτης» απέσυρε την προσφυγή του σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και δέχτηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ. Παράλληλα δεν περιορίζεται από την «Ένωση» να συμφωνήσει με άλλη ελληνική ομάδα.

Πλήρης απογοήτευση...

Η αναπάντεχη ήττα από τον Πανιώνιο που συνοδεύτηκε από το σπάσιμο μιας παράδοσης 50 ετών, σκόρπισε απογοήτευση στο στρατόπεδο του Αρη, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει άμεσα αυτό το σοκ! Οι ποδοσφαιριστές είδαν το βράδυ της Κυριακής τους φιλάθλους της ομάδας τους, να τους αποδοκιμάζουν έντονα μέχρι να αποχωρήσουν από το «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ το ίδιο «υπέστησαν» και οι διοικούντες την ΠΑΕ από τους οποίους οι αγανακτισμένοι οπαδοί ζητούσαν μεταγραφές.
Υπ' αυτές τις συνθήκες το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο ανύψωσης του ηθικού των παικτών του, καθώς ακολουθεί εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη.
Παράλληλα ο τεχνικός των «κιτρίνων» περιμένει μέσα στην εβδομάδα την ολοκλήρωση κάποιων μεταγραφικών κινήσεων, όπως ο ίδιος δήλωσε, προκειμένου να ενισχυθεί το υπάρχον έμψυχο υλικό. Η ήττα από τον Πανιώνιο, αλλά κυρίως η εμφάνιση του β΄ ημιχρόνου, κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ο Αρης «πονά» σε συγκεκριμένες θέσεις και πως χρειάζεται επειγόντως «μετάγγιση» νέου αίματος. Ολο το βάρος θα πέσει στο θέμα του σέντερ φορ, καθώς πλέον η ομάδα του Αρη διαθέτει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (μαζί με τους Νεοσμυρνιώτες) και η απόκτηση ενός γκολτζή είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η πιο εφικτή περίπτωση τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αυτή του Μάτε Μπίλιτς και άπαντες στην ομάδα ελπίζουν πως το θέμα του θα έχει αίσια έκβαση μέσα στα επόμενα 24ωρα.
 
Την ίδια ώρα πληροφορίες από το Ηράκλειο κάνουν λόγο για άμεση επιστροφή του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις στον Εργοτέλη. Ο Λιθουανός φέρεται δυσαρεστημένος από το ότι δεν χρησιμοποιείται αρκετά στη βασική ενδεκάδα, αλλά και από το ότι δεν αγωνίζεται στη φυσική του θέση. Ετσι πιέζει για λύση του συμβολαίου του και για επανένταξή του στους Κρητικούς με τους οποίους όπως λέγεται έχει έρθει ήδη σε συμφωνία.
Αγωνιστικά και ενόψει του κυριακάτικου ματς ο Κούπερ δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Ρουίζ ο οποίος απουσιάζει με την εθνική Γουατεμάλας και τον τραυματία Πρίττα. Αντιθέτως το πιο πιθανό είναι να πάρει στην αποστολή, μετά από αρκετό καιρό, τον Ρονάλντο Γκιάρο, ενώ ερωτηματικό αποτελούν αυτή τη στιγμή οι Κόκε και Μενδρινός αναφορικά με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται στη τελευταία δυνατή προπόνηση της Παρασκευής.     

Πλεξίδας: «Δεν έχω λόγια γι’ αυτόν το λαό»

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο ΑΟΤ, με το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Πλεξίδα να αναφέρεται στην ουσιαστική παρουσία του κόσμου και να υπόσχεται... μεταγραφή.
«Αν ο κόσμος των Τρικάλων είναι αυτός που ήταν και την Κυριακή, προσωπικά υπόσχομαι οι στόχοι της ομάδας θα είναι πάρα πολύ υψηλοί» τόνισε αρχικά ο κ. Πλεξίδας, ο οποίος και αναφέρθηκε άμεσα στις ενέργειες που θα κάνει ώστε να τους ικανοποιήσει: «Δεν έχω λόγια να πω για αυτό το λαό και τους υπόσχομαι πως εντός των ημερών θα ενισχύσουμε τον ΑΟ Τρίκαλα με ένα ακόμη ποδοσφαιριστή που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στους στόχους μας».

«Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο»
Μπορεί ο Βαγγέλης Πλεξίδας να θέλησε προσωπικά να μιλήσει για τον κόσμο των Τρικάλων, η εξαιρετική όμως παρουσία τους στο τελευταίο παιχνίδι οδήγησε και την ΠΑΕ να βγάλει ευχαριστήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Τρίκαλα αισθάνεται την ειλικρινή υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους Τρικαλινούς φιλάθλους που στάθηκαν μαζικά στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας και βοήθησαν τον ΑΟ Τρίκαλα να φτάσει στην 5η συνεχόμενη νίκη. Η παρουσία των φιλάθλων μας, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και θέληση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε κοντά μας τον υπέροχο φίλαθλο κόσμο των Τρικάλων».

Εκτός με πυρετό ο Μέσι

Απών από την προπόνησης της Μπαρτσελόνα ήταν την Δευτέρα (17/01) ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος, όπως επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς των Μπλαουγκράνα, ταλαιπωρείται από ίωση. Δέκα μέρες έξω ο Αλβες. Ο Αργεντινός έδωσε δύο ασίστ στο 4-1 των Καταλανών κόντρα στην Μάλαγα στο «Καμπ Νου» και μία μέρα μετά κρίθηκε σκόπιμο να πάει σπίτι του και να ξεκουραστεί. Ο 23χρονος έφτασε στο προπονητικό κέντρο για να γυμναστεί κανονικά με τους συμπαίκτες του ενόψει του επαναληπτικού με την Μπέτις στο κύπελλο, όμως μία ίωση τον θέτει αμφίβολο.

Το πιθανότερο είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα να τον αφήσει έξω προκειμένου να πάρει δυνάμεις, σε μία αναμέτρηση που έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μετά το 5-0 της Βαρκελώνης, ενόψει του αγώνα με την Σανταντέρ στο τέλος της εβδομάδας. Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας θα κάνει παρέα στον Ντάνι Αλβες, ο οποίος έχει υποστεί διάταση και θα λείψει από τις εντός γραμμών υποχρεώσεις των Μπλαουγκράναγια δέκα μέρες.

Κάουτ: «Νίκη για τον… θρύλο μας»!

Δεν… κρατιούνται! Ούτε την Κυριακή κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ να πάρουν την πρώτη τους νίκη με τον Κένι Νταλγκλίς στο πάγκο της ομάδας (2-2 με την Έβερτον) και η ανυπομονησία τους μεγαλώνει!

Δια στόματος Ντιρκ Κάουτ, θέλουν να πετύχουν γρήγορα μία νίκη, προκειμένου να την αφιερώσουν στον θρύλο του συλλόγου, καθώς από τις πρώτες του κιόλας μέρες στην επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους παίκτες!

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Ολλανδός επιθετικός είπε:

«Όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα θρύλο και η παρουσία του μας βοηθάει όλους. Λέει πολλά από μόνο του, το γεγονός πως θέλει να μας βοηθήσει. Το πρόγραμμα που ακολουθούμε στις προπονήσεις και ο τρόπος με τον οποίο μας προετοιμάζει για τα παιχνίδια, μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Ανυπομονούμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη υπό τις οδηγίες του και να την αφιερώσουμε σε αυτόν»!

Ζήτησε να φύγει ο Μπεντ

Αίτημα μεταγραφής κατέθεσε στη διοίκηση της Σάντερλαντ ο Ντάρεν Μπεντ και μετά την πρόταση ύψους 18 εκατομμυρίων λιρών που έχουν ήδη στα χέρια τους οι «μαύρες γάτες» από την Άστον Βίλα, το «διαζύγιο» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ο 26χρονος Άγγλος επιθετικός έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα της Σάντερλαντ, τους 18 τελευταίους μήνες που ανήκει σε αυτήν, αναγκάζοντας την διοίκηση της Άστον Βίλα να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 18 εκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η προσφορά που κατέθεσαν οι «χωριάτες» ήταν έτσι και αλλιώς πολύ ελκυστική για να απορριφθεί, αλλά μετά και το αίτημα μεταγραφής του ίδιου του παίκτη, το ενδεχόμενο να παραμείνει στο «Στάδιο του Φωτός» συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Μένει στη Σεβίλη ο Χεσούς Νάβας

Στην αγαπημένη του ομάδα θα παραμείνει ο Χεσούς Νάβας, ο οποίος συμφώνησε με την Σεβίλλη για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2015, με ρήτρα 35.000.000 ευρώ.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην ομάδα της Ανδαλουσίας από αμούστακο παιδί, όταν και πήγε στις ακαδημίες της ομάδας σε ηλικία 15 ετών. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο …κολλημένος με την ομάδα του Ισπανός ακραίος δήλωσε: «Δεν ήθελα να παίξω σε άλλη ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, αλλά εγώ ήθελα να συνεχίσω εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την υποστήριξη όλων και την προσπάθεια της διοίκησης».

Ο πρόεδρος της Σεββίλης, Χοσέ Μαρίς Ντελ Νίδο από την πλευρά του, τόνισε: «Ο Χεσούς θέλει να μείνει εδώ για πολλά χρόνια και θα το κάνει με ένα συμβόλαιο που του αξίζει. Ας μην ξεχνάμε πως είναι παγκόσμιος πρωταθλήτης» δείχνοντας πόσο αγαπούν ένα παιδί από τα σπλάχνα τους.

Τα «καναρίνια» τραγουδάνε ακόμη…

Η Αναγέννηση Καρδίτσας παρέμεινε ζωντανή. Στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Αστέρα κέρδισε με 1-0 και σκόρπισε χαμόγελα στους χιλιάδες φίλους της οι οποίοι τραγουδούσαν αρκετά λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης.

Οι επιστροφές των ντόπιων Βάιου Καραγιάννη(προπονητής) και Σωκράτη Μπουντούρη(παίκτης) έδωσαν πάθος στους γηπεδούχους, οι οποίοι με σουτ του τελευταίου στο 42΄ λεπτό μπήκαν μπροστά στο σκορ που το κράτησαν μέχρι τέλους.

Η Καρδίτσα με τη νίκη αυτή έφτασε τους 14 βαθμούς, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα για τη συνέχεια και απέχει πλέον τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη των play out της Football League. Ο Εθνικός Αστέρας παρέμεινε στους 21 βαθμούς, όσους έχουν οι ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη για τα μπαράζ του υποβιβασμού.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάιος Καραγιάννης): Πίτκας, Κουτρομάνος, Θεοδοσιάδης, Ρουίζ Καρλός, Σενόνε (33' λ.τ Βούκοβιτς), Μελαμπιανάκης, Μπιτέλης, Ραονέ, Ντοριβάλ, Μπουντούρης, Αθανασιάδης.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής, Παριανός, Καρατζάς, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Παλάσκας, Βάσι, Λουάμο, Παπαζούδης, Άντονι.

Αργούν και τα… μασούν οι Άραβες

Παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και την υπομονή του κόσμου του ΠΑΟΚ ζήτησαν οι Άραβες υποψήφιοι επενδυτές. Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του ομίλου Οντέι Αλ Σαμαρί αναφέρει ότι τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται είναι περισσότερα από ό,τι είχαν προβλεφθεί. Παράλληλα επιχειρεί να αποσυνδέσει το ενδιαφέρον για την ΠΑΕ με οποιεσδήποτε άλλες επιχειρηματικές βλέψεις του ομίλου και υποστηρίζει πως η πρόθεση επένδυσης στην ΠΑΕ παραμένει.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αφενός μεγαλώνει η δυσπιστία για την αληθινή «ατζέντα» των Αράβων, καθώς η παράταση που ζήτησαν συνδέεται από πολλούς με καθυστερήσεις σε άλλες επενδύσεις που θέλουν να κάνουν στη Βόρεια Ελλάδα. Αφετέρου, η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης αντιλαμβάνονται πως τουλάχιστον για την ώρα πρέπει να πορευτούν μόνοι τους και με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτουν.

Αναλυτικά η δήλωση του Οντέι Αλ Σαμαρί:

«Όπως είναι ήδη γνωστό το επενδυτικό consortium-fund, Αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή και της CRYSTREGAL, το οποίο εκπροσωπώ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του, του ελέγχου δηλαδή, δια της καταβολής μετρητών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον αυτό παραμένει και είναι ακόμη πιο ισχυρό κατά την δημοσίευση της παρούσης.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχαμε αρχικά εξαγγείλει, είχαμε προγραμματίσει να καλυφθεί η αύξηση το αργότερο μέχρι τις 20-1-2011. Πλην, όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό για τον πολύ απλό λόγο, ότι εμείς προχωρούμε σε αυτή την επένδυση με γνώμονα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει τα επόμενα χρόνια επίπεδο. Με βάση το business plan, που έχουμε ήδη καταρτίσει, και που είναι γνωστό, και στο λεκτικό του οποίου, περιμένουμε τις θέσεις της προσωρινής Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και την στήριξη των οπαδών του ΠΑΟΚ, τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια αυτών που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Η τελική επιβεβαίωση ώστε να μπορεί να γίνει και η πρώτη εκταμίευση του ποσού που απαιτείται θεωρούμε ότι θα μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία και το άγχος των οπαδών, φιλάθλων και απλών φίλων του ΠΑΟΚ να έρθει η ομάδα σε ένα υγιές επιχειρηματικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και η δική μας προσπάθεια είναι σοβαρή, δεν μπορούμε δε να ρισκάρουμε το σύνολο της επένδυσης υπό την πίεση μίας ημερομηνίας. Άλλωστε, για καθαρά τυπικούς νομικούς λόγους απαιτείται και χρόνος στη σύγκλιση του νέου ΔΣ, που θα διαχειριστεί την ομάδα.

Αποδείξαμε στην διάρκεια των εξάμηνων διαπραγματεύσεων που κανείς δεν γνώριζε, ότι δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή. Σημαντικό ρόλο, άλλωστε, σε αυτή την επαφή έπαιξε η παρουσία του κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επίσης, τα εισαγόμενα από τον Αραβικό κόλπο, χρήματα, που απαιτούνται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή για όποια άλλη επένδυση κάνουμε στην Ελλάδα, δεν έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από το Ελληνικό κοινωνικό ή οικονομικό σύστημα. Πρέπει να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στο Ελληνικό και κυρίως το Ευρωπαϊκό και Αγγλικό Δίκαιο, που έχουμε εμείς υπόψη μας. Υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα προκύψει μετά την αύξηση του του μετοχικού κεφαλαίου, τα μέλη αυτού θα είναι εις ολόκληρο υπεύθυνα και με την ατομική παρουσία τους και με ποινική ευθύνη, για τα παλιά χρέη της ομάδας προς το Ελληνικό Δημόσιο, και αυτό δεν ίσχυε για τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης. Παρά ταύτα εμείς θα προχωρήσουμε.

Τέλος διαψεύδω κατηγορηματικά ότι η επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οποιαδήποτε σχέση ή εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη επένδυση της οικογένειας μου και του ομίλου που εκπροσωπώ στη Βόρεια ή Νότια Ελλάδα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δήλωση και δεν επιθυμούμε να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε από την πλευρά των πληρεξουσίων δικηγόρων μας, παρά μόνο μετά την οριστική άφιξη, την δική μου στην Ελλάδα, που καθυστέρησε, πλην των άλλων, για σοβαρούς επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Στο μεσοδιάστημα, αναμένουμε από την Διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά και τους οπαδούς να δείξουν ακόμη λίγη υπομονή και να εκφράσουν την στήριξή τους στο business plan, που έχουμε προτείνει.

Το πρόβλημα ο Καμάνιο

Με τον μάνατζερ του Εκτορ Κούπερ, Αλεχάντρο Καμάνιο τα έβαλαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Αρη. Από την εκπομπή τους στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου, ο Super 3 χαρακτήρισε τον Καμάνιο, ως τον βασικό υπεύθυνο γιατί δεν έγιναν μέχρι τώρα μεταγραφές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μετά από συνεννόηση διοίκησης και Κούπερ, η ομάδα προχώρησε σε συμφωνίες με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Όμως, μετά την εμπλοκή του μάνατζερ του κ. Κούπερ, αλλά και ορισμένων άλλων από το περιβάλλον του, άλλαξαν τα δεδομένα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και εμπόδια για την ολοκλήρωσή τους».

Στην ίδια εκπομπή, αποκαλύφθηκε ακόμη, ότι το προγραμματισμένο ραντεβού για το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα στον πρόεδρο της ομάδας Θανάση Αθανασιάδη και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, το οποίο αναβλήθηκε γιατί ο Αργεντινός προπονητής επικαλέστηκε πονοκέφαλο.

«Ξαφνικά φταίει μόνο ο Μπαλάφας»

Ενοχλημένος από τα σχόλια που γίνονται εις βάρος του το τελευταίο χρονικό διάστημα δήλωσε ο Σωτήρης Μπαλάφας. «Αφού δεν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αντέχω. Όταν μπαίνεις σε μια ομάδα και αυτή χάνει, ξαφνικά φταίει μόνο ο Μπαλάφας», τόνισε χαρακτηριστικά…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Sport 103.

Για τη νίκη στο Βόλο:
«Ο ΠΑΟΚ αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είναι σημαντικό ότι δε δεχτήκαμε γκολ. Στο Α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία κυριαρχία, αλλά οι μεγάλοι παίκτες εκεί φαίνονται. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ καλή και νίκησε άνετα. Στο Β' ημίχρονο δεν απειλήθηκε καθόλου η ομάδα, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ που πήγε στο δοκάρι. Η τύχη είναι με τους δυνατούς».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ:
«Η ομάδα είναι μέσα σε τρεις στόχους. Υπάρχει κούραση, είναι φυσιολογικό, αλλά είμαστε μέσα στους τρεις στόχους και υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου. Πηγαίνουμε για το Κύπελλο, είναι στόχος μας και πρέπει να περάσουμε τον Ολυμπιακό».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαλέγουν παιχνίδια:
«Σίγουρα στην Ευρώπη υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά δε νομίζω ότι μπαίνει κανείς αδιάφορος στον αγώνα. Μπαίνεις για να κερδίσεις. Δε νομίζω ότι διαλέγουμε παιχνίδια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν, σε όλα τα παιχνίδια».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
«Πάμε για να πάρουμε την πρόκριση. Να κερδίσουμε εκεί, να κερδίσουμε κι εδώ και να τελειώνουμε. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση».

Για το αν η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή για τον ΠΑΟΚ:
«Στις δύο προηγούμενες χρονιές, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο το πρωτάθλημα, δεν ήταν μέσα σε όλους τους στόχους. Είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Δείχνουμε ότι αντέχουμε και πιστεύω ότι θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι η ομάδα φέτος είναι πιο ολοκληρωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Πιστεύω ότι η παρουσία μας στον τελικό του Κυπέλλου είναι ένας στόχος. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι».

Για το παράπονό του και την κριτική που του ασκείται:
«Είμαι ο δεύτερος πιο παλιός στην ομάδα, μετά τον Μαλεζά. Αντέχω ακόμα. Με αυτά που πέρασα εγώ, έχω μεγάλη υπομονή. Αφού δε σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αντέχω. Όταν μπαίνεις σε μία ομάδα και αυτή χάνει, ξαφνικά φταίει μόνο ο Μπαλάφας. Αυτό έγινε και με την Κέρκυρα. Η ομάδα έκανε το χειρότερο παιχνίδι της και έτυχε να παίξω κι εγώ εκεί και έλεγαν ότι έφταιγε ο Μπαλάφας. Φτάνει πια αυτή η καραμέλα. Δε λέω ότι δε φταίω κι εγώ, αλλά δε φταίω μόνο εγώ. Η αγάπη για την ομάδα, όμως, με κάνει να τα ξεχνάω όλα αυτά. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες, αλλά πρέπει να κάνεις υπομονή και να παίζεις όποτε στο ζητάει ο προπονητής. Έπαιξα ξαφνικά με την Κέρκυρα και όλοι έλεγαν για μένα, ακόμη και δημοσιογράφοι. Και φανταστείτε ότι μπήκα στο 1-1. Πού να έπαιζα και σε ολόκληρο παιχνίδι. Πιστεύω ότι σε ένα-δυο χρόνια, ο Θεός θα σου δώσει κάτι, αν πιστεύεις».

Για το μέλλον του:
«Δεν κρύβω ότι έχω μιλήσει με μία ομάδα, αλλά από τη στιγμή που είμαι εδώ, αγαπώ την ομάδα και μου λέει ο προπονητής "παίξε", πρέπει να παίξω. Εγώ θέλω να μείνω, δεν το κρύβω. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να παίξω στον ΠΑΟΚ. Έτυχε να παίξω μισό ημίχρονο στο χειρότερο παιχνίδι της ομάδας. Από τη στιγμή που μου λέει, όμως, ο προπονητής να μπω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μίλησα μαζί του. Ο προπονητής έχει να κάνει με 30 άτομα, όχι μόνο με τον Μπαλάφα, αλλά πιστεύω ότι με κατάλαβε. Θα δούμε τι θα γίνει, είναι απόφαση και της διοίκησης. Έχω συζητήσει με μία ομάδα και περιμένω. Δε λέω ότι θα φύγω σήμερα ή αύριο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι εγώ θέλω να μείνω».

Έκτακτη σύσκεψη για μεταγραφικά στον Άρη

Τις εξελίξεις γύρω από την μεταγραφική ενίσχυση του Άρη, επισπεύδει η ήττα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έκτακτη μεταγραφική σύσκεψη παρουσία και του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στα γραφεία της ΠΑΕ.

Η ενίσχυση της ομάδας κρίνεται απολύτως απαραίτητη τόσο από την διοίκηση όσο και από τον Αργεντινό τεχνικό των «κίτρινων», ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα μόνο ξεκάθαρη δεν είναι.

Γι’ αυτό το λόγο, πραγματοποιείται σήμερα (Δευτέρα) έκτακτη σύσκεψη με βασικό θέμα τα μεταγραφικά, παρουσία και του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο σκοπός της είναι να επαναπροσδιοριστούν όλοι οι μεταγραφικοί στόχοι, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις με αποτέλεσμα όλες οι περιπτώσεις που υπήρχαν στα υπόψη (Μπίλιτς, Καστίγιο) να έχουν μείνει σε μηδενικό στάδιο και να πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες από την αρχή.

Στη σύσκεψη ο Κούπερ αναμένεται να παραδώσει τη λίστα με τους παίκτες που επιθυμεί να ενισχύσουν την ομάδα, με την υποσημείωση, όποιος από αυτούς αποκτηθεί να ενσωματωθεί άμεσα, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού.

Κράμερ εναντίον Κράμερ!

Η Σούπερ Λίγκα καταδίκασε την «επίσκεψη» Καπετάνιου στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, ωστόσο στον Παναθηναϊκό στράβωσαν, θεωρώντας ότι ο πρόεδρός της λειτουργεί μόνο ως πρόεδρος του Ολυμπιακού!
Κράμερ εναντίον Κράμερ!
Η αντίδραση της Λίγκας, βέβαια, ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη, καθώς πέρα από τη διακοπή της μετάδοσης και τον τρόπο που αυτή έγινε, με το "ντου" του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά θεωρεία, η διοργανώτρια αρχή έχει και ένα βαρύ συμβόλαιο με τη συνδρομητική τηλεόραση, το συνεργείο της οποίας δέχθηκε την φραστική "επίθεση" του Καπετάνιου. Κακά τα ψέματα, η Λίγκα έπρεπε να αντιδράσει και …λίγα είπε.
Από την άλλη, βέβαια, ο Παναθηναϊκός ενοχλείται μάλλον επειδή ο πρότερος βίος του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, δίνει δικαιώματα και όχι φυσικά εξαιτίας της σκληρής - αλλά δίκαιας - ανακοίνωσης. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που ο Μαρινάκης έβαλε πάνω από τη θεσμική ιδιότητά του ως προέδρου της διοργανώτριας, τα ερυθρόλευκα αισθήματά του.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας και τα συμπεράσματα δικά σας...
Αναλυτικά:
H Super League θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή της να καταδικάσει απερίφραστα την παρέμβαση του πρώην Προέδρου του Παναθηναϊκού κυρίου Γιώργου Βαρδινογιάννη προς τον σχολιαστή του καναλιού NOVA, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναικός – Καβάλα. Η συνεργασία της Super League με το συνδρομητικό κανάλι αποτελεί επιστέγασμα της κοινής προσπάθειας να προσφερθεί στον Έλληνα φίλαθλο ένα αναβαθμισμένο προϊόν το οποίο θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ως θεατή.
Πρακτικές οι οποίες έχουν ως στόχο την νουθεσία προς τον σχολιαστή και ως αποτέλεσμα την διακοπή μιας μετάδοσης, δεν συνάδουν με την προσπάθεια για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στον οποιονδήποτε να έχει άποψη επί των όσων αναφέρονται από τους σχολιαστές των αγώνων, αλλά η διαδικασία καταγραφής της άποψης αυτής θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν επηρεάζει την ζωντανή μετάδοση των αγώνων. Είναι επίσης προφανές ότι μία ΠΑΕ η οποία έχει ήδη τιμωρηθεί για την συμπεριφορά των φιλάθλων της θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική για την διασφάλιση ομαλών συνθηκών παραγωγής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα κατά τον οποίο εκτίεται η σχετική ποινή.

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι σε μία περίοδο όπου το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι η πάταξη φαινομένων βίας που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα εντός αλλά και εκτός των αγωνιστικών χώρων, ο ρόλος των παραγόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Συμπεριφορές που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, από όσους συσχετίζονται με τις ΠΑΕ και επιτελούν κάποιο θεσμικό ρόλο, ουσιαστικά νομιμοποιούν και προσφέρουν άλλοθι για τις όποιες ακραίες αντιδράσεις από τον απλό φίλαθλο. Είναι σημαντικό σε μία περίοδο όπου οι απόλυτοι αριθμοί δικαιώνουν την διαρκή προσπάθεια της Super League για αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος, οι ίδιοι οι παράγοντας με δράσεις και δηλώσεις τους να υποβαθμίζουν και να ακυρώνουν αυτή την προσπάθεια.

Μήτρογλου: "Κόκκινα πιστόλια"

Ο Κώστας Μήτρογλου αποκάλυψε ότι ο πανηγυρισμός με τα πιστόλια αφορά μόνο τον Ολυμπιακό. Στη σελίδα του στο facebook ο διεθνής επιθετικός έγραψε με αφορμή τις επιτυχίες του στο "Κλεάνθης Βικελίδης": «Τα πιστόλια μόνο με Ολυμπιακό»

Στη συνέχεια ο Μήτρογλου άρχισε στο facebook ένα διάλογο με τον πρώην συμπαίκτη του Κυριάκο Παπαδόπουλο, που τώρα παίζει στην Σάλκε. Παπαδόπουλος: «Εγώ το μόνο που έχω να γράψω είναι γιατί γελούσες όταν έβαλες το δεύτερο γκολ. Σε έβλεπα εδώ Γερμανία και πέθανα να γελάω, ...κορόιδευες, χα, χα, χα».
Μήτρογλου: «Χα, χα, χα τρελέ. Αφού ήξερα ότι το βλέπεις». Παπαδόπουλος: «Γελάει ο κόσμος τίποτα άλλο δεν έχω να πω, είσαι θεός και τον νέτο εκεί, ήταν στάνταρ η ντρίπλα, το ήξερα πως θα το κάνεις, δεν κόβει με τίποτα εκεί».

Άγριο ξύλο στη Σερβία

Εικόνες του φιλικού (;) Ελλάδα-Σερβία από τον περασμένο Αύγουστο είδαν οι θεατές της χθεσινής αναμέτρησης της Νάπρεντακ με την Προλετέρ για το σερβικό πρωτάθλημα. Ένα σκληρό φάουλ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ παικτών, παραγόντων και κάποιων θεατών μέσα στο παρκέ για αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι οι (λίγοι) ψύχραιμοι να αποκαταστήσουν την τάξη. Για την ιστορία, η φιλοξενούμενη Προλετέρ επικράτησε 93-84.

Να κάνει το πρώτο «βήμα»

Tην προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα, για το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ, ολοκλήρωσε με την προπόνηση της Δευτέρας ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μετέβη στο νησί των «Φαιάκων», όπου στόχο έχει να κάνει την Τρίτη το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Έλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τους: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Ντολεζάι, Τομάς, Ούμπιντες, Μάρτιν, Μπρέσκα, Καπετάνος, Άλβαρεζ, Αναστασίου, Σανκαρέ, Ακόστα, Ρόκας, Σζέλεζι, Μόνχε, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Σολάκης, Μπερτόλντι.

«Προκαλεί σοκ η εισβολή του κ. Βαρδινογιάννη».

Για πρωτοφανές και απαράδεκτο περιστατικό λογοκρισίας, κάνει λόγο το ΔΣ του ΠΣΑΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την… εισβολή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΟΑΚΑ και την παρέμβαση του προς τον σχολιαστή της Nova κατά την διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός-Καβάλα. Παράλληλα, καλεί την διοίκηση των «πράσινων» να πάρει θέση αλλά και την Σούπερ Λίγκα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΣΑΤ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), καταδικάζει με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτοφανές όσο και απαράδεκτο περιστατικό λογοκρισίας και βίαιης διακοπής της τηλεοπτικής μετάδοσης, που συνέβη χθες Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του «κεκλεισμένων των θυρών» αγώνα Παναθηναϊκός-Καβάλα.

Επιπλέον, μέσω της ανακοίνωσης, γνωστοποιείται ότι την Τρίτη (18/1) θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου, ώστε να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

Η «εισβολή» του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη στην δημοσιογραφική καμπίνα, η φραστική επίθεση και συγχρόνως η αφαίρεση της κάσκας μετάδοσης του συναδέλφου Άγγελου Στυλιάδη, που περιέγραφε τον αγώνα σε απευθείας σύνδεση για λογαριασμό της NOVA, είναι γεγονότα που μας γυρίζουν σε εποχές που πιστεύαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το θλιβερό γεγονός προκάλεσε σοκ στη φίλαθλη κοινή γνώμη και στη δημοσιογραφική οικογένεια.

Αλήθεια, σε τι διαφέρει η ενέργεια του κ. Βαρδινογιάννη, που έχει διατελέσει πρόεδρος επί σειρά ετών σε αυτό το ιστορικό σωματείο, από ανάλογες συμπεριφορές χουλιγκανισμού οπαδών που επιχειρούν να επιτεθούν σε δημοσιογράφους γιατί δεν συμφωνούν με την κρίση τους;

Καλούμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να πάρει θέση και να καταδικάσει άμεσα την ενέργεια του πρώην προέδρου της, που ωστόσο εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της ΠΑΕ και άρα έχει άμεση σχέση και ευθύνη, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να την καταγγείλουμε στην Αθλητική Δικαιοσύνη, προασπίζοντας την ελευθεροτυπία και την αξιοπρέπεια των αθλητικών δημοσιογράφων.

Καλούμε, τέλος, τη Διοίκηση της Superleague, αλλά και της Ένωσης Ποδοσφαίρου Β και Γ εθνικής κατηγορίας, να πάρουν μέτρα προστασίας των δημοσιογραφικών θεωρείων έτσι ώστε να μη μπορεί να εισβάλει σε αυτά ο οποιοσδήποτε, είτε αυτός είναι παράγοντας, νυν και τέως, είτε οπαδός και να επιτίθεται στους δημοσιογράφους. Τούς λειτουργούς της ενημέρωσης που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν απλώς την δουλειά τους. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα πεφρούρησης της ελευθεροτπίας και της σωματικής ακεραιότητας των αθλητικών συντακτών και πρός τούτο καλούμε να παρέμβουν τόσοη ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΕΣΥ.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του αφού ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες απαράδεκτης αυτής πράξης, που ελπίζουμε να είναι η τελευταία σε βάρος των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης.

Κατσιαρός: «Να πιεστούν κι άλλες ομάδες»

Τη «θηλιά» του υποβιβασμού γύρω από το λαιμό κι άλλων ομάδων πρέπει να περάσει η Λάρισα, ώστε να υπάρχει και σε αυτές πίεση, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κατσιαρό. Ο αμυντικός των «βυσσινί», μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε επίσης στον Νίκο Κωστένογλου και τα όσα άλλαξε στην ομάδα με την έλευσή του.

Αναλυτικότερα όσα είπε ο 33χρονος μπακ:

Για τη συνέχεια: «Μέχρι το τέλος δεν πρόκειται να ηρεμήσουμε ούτε μία εβδομάδα. Δεν μας αξίζει να είμαστε εκεί που είμαστε. Εγώ από την πλευρά μου είμαι συνηθισμένος σε τέτοια δεδομένα».

Για τον Κωστένογλου: «Ο νέος τεχνικός προσπάθησε να μας ανεβάσει την ψυχολογία και σε μια τέτοια κατάσταση είναι το πιο δύσκολο, Καλώς ή κακώς ήταν πολύ λίγος ο χρόνος για να αλλάξει πολλά πράγματα, ωστόσο κατάφερε να βάλει το στίγμα του».

Για το τι συνέβαινε τις προηγούμενες αγωνιστικές: «Προσπαθούσαμε και ποτέ δεν μπορούσαμε να επιβραβευτούμε. Μετά από πολλά ανεπιτυχή αποτελέσματα σε παίρνει από κάτω. Δεν μπορείς να στηριχτείς τον εαυτό σου».

Για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή: «Δεν φοβήθηκα στο ματς. Είχα πιο πολύ άγχος πριν αρχίσει. Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πριν το ματς. Μετά το πρώτο γκολ είπα η τύχη είναι μαζί μας. Δεν χάνουμε. Κάτι που μας έλειπε στους προηγούμενους αγώνες».

Για τον Τσιμπάμπα: «Είναι μόλις δύο εβδομάδες μαζί μας. Προσπαθεί να προσαρμοστεί ακόμα και στην πόλη και στην ομάδα. Είναι δύσκολο για αυτόν»

Για το επόμενο ματς με την Κέρκυρα: «Όλα τα παιχνίδια από τώρα και στο εξής είναι το ίδιο».

Για τη μείωση της διαφοράς από τις υπόλοιπες ομάδες: «Το ότι μειώσαμε τη διαφορά στα δύο ματς, από τα τρία και βάλε που ήμασταν είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθούμε να προβληματίσουμε κι άλλους για να μην νιώθει κανείς άνετα».

Για τον κόσμο της Λάρισας και την πίεση που ασκεί: «Πρόβλημα δεν νομίζω να μας δημιουργήσει. Μέχρι στιγμής είναι στο πλευρό μας. Είναι απαιτητικός και το ξέρουμε. Πολλά χρόνια ήμασταν στην αφάνεια και τώρα περιμένουν άλλα από εμάς».

Τάκερ: «Στόχος η κατάκτηση του Eurocup»

Πολύ ψηλά τον πήχη θέτει ο Πι Τζέι Τάκερ για τον Άρη. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Eurocup με αφορμή την έναρξη της φάσης των «16», που βρίσκει την ομάδα του να υποδέχεται την Τρίτη την Μπουντιβέλνικ (21:00), ο Αμερικανός φόργουορντ δεν δίστασε να ορίσει σαν στόχο την κατάκτηση της διοργάνωσης.

«Θα ήταν κάτι απίστευτο, ο καλύτερος τρόπος για να ανταποδώσουμε στον κόσμο τη στήριξη που μας προσφέρει. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το πετύχουμε, γιατί η κατάκτηση του Eurocup είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας μας. Δουλεύουμε σκληρά για αυτό κι ελπίζω να είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε», δήλωσε.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο Eurocup και τους επόμενους στόχους του, είπε: «Μέχρι στιγμής η πορεία μας ήταν καλή. Αρχίσαμε πολύ καλά τη σεζόν κι όχι μόνο αξιοποιήσαμε την έδρα μας, αλλά πήραμε και δύο νίκες μακριά από αυτή τερματίζοντας στην πρώτη θέση. Πλέον είμαστε σε έναν ενδιαφέροντα όμιλο. Όλες οι άλλες ομάδες είναι πολύ καλές και μπορούν να νικήσουν σε ένα ματς. Κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό. Έχω αγωνιστεί στην Ουκρανία και ξέρω πως η Μπουντιβέλνικ είναι πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζω αρκετούς από τους παίκτες της και είμαι βέβαιος πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος».

Ο 25χρονος άσος έχει αποδειχτεί πολυσύνθετος παίκτης και δεν τον ενδιαφέρει σε ποια θέση καλείται να προσφέρει κάθε φορά: «Για μένα δεν έχει σημασία. Ο προπονητής μας με χρησιμοποιεί σε διαφορετική θέση καθημερινά. Μπορώ να παίξω από σούτινγκ γκαρντ μέχρι πάουερ φόργουορντ. Ακόμη και γκαρντ ή σέντερ μερικές φορές. Για μένα αυτό που μετρά είναι να βρίσκομαι στο γήπεδο κι όχι η θέση», τόνισε.

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή του, Σαρόν Ντρούκερ, ανέφερε: «Δουλεύουμε πολύ μαζί. Μας βάζει να δουλεύουμε σκληρά σε συγκεκριμένα συστήματα για να βρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα. Είναι πολύ καλός στη στρατηγική. Δεν προσπαθεί να ελέγχει ό,τι κάνουμε, αλλά ξέρει καλά τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Όσο για τον Μπόμπι Μπράουν, που ενίσχυσε την περιφέρεια της ομάδας του, είπε: «Είναι ένας καλός παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Μου αρέσει η ταχύτητα και η ικανότητά του να πασάρει. Είναι στοιχεία που μας βοηθούν πολύ».

Ο Πι Τζέι Τάκερ μπαίνει στους «16» ως πρώτος σκόρερ από τις εναπομείναντες ομάδες της διοργάνωσης με 18,2 πόντους ανά αγώνα, αλλά και τέταρτος καλύτερος ριμπάουντερ με 7,2. Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθαρίζει πως πάνω από όλα μετρά η ομάδα: «Δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν παίζεις σαν ομάδα. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του. Οφείλω πολλά στους συμπαίκτες μου για τους δικούς μου αριθμούς. Προσπαθώ να είμαι έτοιμος να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ και να κάνω ό,τι άλλο χρειαστεί η ομάδα για να κερδίσουμε, αλλά όλα με τη βοήθεια των συμπαικτών μου».

Τέλος, δεν έκρυψε πως νιώθει ευτυχής στο εργασιακό του περιβάλλον. «Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη. Είναι μία αθλητική πόλη. Οι φίλαθλοι είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στην ομάδα κι έρχονται στα ματς για να μας στηρίξουν. Νιώθεις τη συμπαράστασή τους ακόμη κι όταν κυκλοφορείς στην πόλη. Είναι πολύ όμορφα».

Βέλλιο από τώρα

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να εντάξει από τώρα στο δυναμικό της τον Απόστολο Βέλλιο με τον οποίο έχει έρθει σε συμφωνία. Σε περίπτωση που δεν "τα βρει" με τον Ηρακλή στο οικονομικό, τότε η μετεγγραφή θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι που ο παίκτης μένει ελεύθερος.

Το συμβόλαιο του Βέλλιου με την ΑΕΚ θα έχει ισχύ μέχρι το 2014. Στις συζητήσεις που έχει κάνει η διοίκηση της "Ενωσης" διαπιστώθηκε διαφορά με τον Ηρακλή στο οικονομικό. Ο Γηραιός έχει ζητήσει ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ, αλλά η ΑΕΚ προσφέρει μέχρι 100.000 ευρώ.

"Σφήνα" ΠΑΟ για Μιραλάς

Για "σφήνα" του Παναθηναϊκού στην υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς κάνει λόγο το κρατικό κανάλι του Βελγίου  «rtbf.be»Σύμφωνα με τους Βέλγους οι "πράσινοι" θέλουν να κλέψουν τον Μιράλάς από το λιμάνι. Ο τίτλος του θέματος είναι «ο Παναθηναϊκός φλερτάρει με τον Μιραλάς.

Σε αυτό αναφέρεται: "Ο Μιραλάς είναι ο πολυπόθητος στόχος του Παναθηναϊκού, ενώ αυτή την στιγμή ο παίκτης ανήκει στην Σεντ Ετιέν αλλά αγωνίζεται δανεικός στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είχε την δυνατότητα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να αγοράσει τον παίκτη από την Σεντ Ετιέν με 2.500.000 δολάρια".
"Ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού για αυτή την συμφωνία είναι ο Παναθηναϊκός ο οποίος θέλει να «χαλάσει»  το deal και να αρπάξει τον παίκτη. Ο Παναθηναικός είναι πρόθυμος να κάνει μεγάλη οικονομική προσπάθεια για να αποκτήσει τον Βέλγο επιθετικό από τα χέρια του Ολυμπιακού. Ο Μιραλάς θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό των Τζιμπρίλ Σισέ, Σίντνεϊ Γκοβού»

«Είναι το στήριγμα για όλη την επίθεση»

Το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε ο Τάκης Λεμονής μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 για τη νίκη του Πανιωνίου επί του Άρη. «Μπορεί να είναι το στήριγμα για όλη την επίθεση», τόνισε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», αλλά φρόντισε να ρίξει τους τόνους: «Χρειάζεται ψυχραιμία, βλέπουμε έναν τρελό βαθμολογικό πίνακα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6

-Για την επιμονή του να αποκτηθεί ο Μήτρογλου και την χθεσινή του εμφάνιση κατά του Άρη:
«Αυτό που έκανε ο Κώστας είναι πολύ σημαντικό, αλλά θέλω να μείνω στη συνολική παρουσία της ομάδας, η οποία ήταν καλή σε όλο παιχνίδι, εκτός των πρώτα λεπτά του. Αυτό μέτρησε.
Τα χαρακτηριστικά του Μήτρογλου ήταν αυτά που μας έκανε να επιμείνουμε να τον πάρουμε. Μπορεί να είναι το στήριγμα όλης της επίθεσης της ομάδας μας και πλέον μπορούμε να κουβαλήσουμε την μπάλα πιο εύκολα.
Αν απουσίαζε ο Μήτρογλου θα ήταν πιο δύσκολο, να παίρναμε κάτι».

-Για τη δήλωσή του πως… περιμένει περισσότερα από τον Μήτρογλου:

«Είναι ένας παίκτης που σε αυτή την αγωνιστική σεζόν έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που σε φέρνει πίσω σε φυσική κατάσταση και τώρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τα παιχνίδια. Χθες το βράδυ, επικοινώνησα και μου είπαν ότι έχει 10-15 προσκλήσεις από ΜΜΕ για να μιλήσει. Εντάξει κέρδισε η ομάδα. Θέλει ψυχραιμία. Την περασμένη εβδομάδα, που είχα μιλήσει αυτό είχα πει. Βλέπουμε έναν τρελό βαθμολογίκό πίνακα, στον οποίο κάθε εβδομάδα αλλάζουν δεδομένα».

-Για την απόκτηση του Σβέρκος και την παρουσία του με τον Μήτρογλου στην 11άδα:
«Με τον Σβέρκος και με άλλους δύο παίκτες θα γίνουμε πιο ευέλικτοι. Οι καλοί παίκτες χωράνε παντού. Το σημαντικό όμως είναι οι ποδοσφαιριστές να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον».

-Για την ψυχολογία της ομάδας:
«Νομίζω ότι οι προσθήκες κάποιων ωφελούν και ψυχολογικά την ομάδα. Μπορούσα να διακρίνω και από τις προπονήσεις ότι η παρουσία του Κώστα (Μήτρογλου) είχε δώσει άλλη δυναμική. Δυστυχώς ήμασταν μια ομάδα που δεν μπορούσε να αντιδράσει σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το αγωνιστικό, το πόσο μπορούμε να φανούμε δυνατοί σε κάποια πράγματα.

-Για την βελτίωση στον επιθετικό τομέα:
«Έχουμε δουλέψει αρκετά στο «πως θα αναπτυχθούμε». Αλλά στην τελικά προσπάθεια παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Η φαντασία, η προσωπικότητα…»

-Για την παράδοση κόντρα στον Άρη που έσπασε:
«Και εγώ τις τελευταίες ημέρες έμαθα για την παράδοσή αυτή. Το Σάββατο το πρωί μάλιστα, το είπα στους παίκτες και δεν ήξερα αν έκανα σωστά. Είναι σημαντικό που την «σπάσαμε» γιατί ήταν μια μεγάλη παράδοση».

-Για την επόμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό:
«Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Ίσως τέτοιου είδους παιχνίδια , είναι πιο εύκολα γιατί μπορούμε μόνο να κερδίσουμε πράγματα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα ξέρεις πόσο δύσκολα είναι, αλλά κανένα ματς δεν είναι τελειωμένο πριν γίνει».

«Περασμένα… ξεχασμένα»

Χαρούμενος δηλώνει στη Μάντσεστερ Σίτι ο Κάρλος Τέβεζ, ξεκαθαρίζοντας πως ό,τι προηγήθηκε πριν από μερικούς μήνες -όπου ζητούσε να φύγει- ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο Αργεντινός επιθετικός, επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι «πολίτες» μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και τον τίτλο, καθώς έχουν σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

«Τώρα είμαι χαρούμενος. Ό,τι έγινε πριν ανήκει το παρελθόν», δήλωσε ο 26χρονος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε: «Υπήρχαν κάποιες αποκλίσεις με τον προπονητή μου, ωστόσο μετά τη συνομιλία που είχαμε λύθηκαν όλα».

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ και γενικά με τη φετινή της εικόνα δείχνει να είναι αρκετά ανταγωνιστική: «Είμαστε στο σωστό δρόμο και παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε δυναμώσει αρκετά τα τελευταία δύο με τρία χρόνια», είπε ο Αργεντινός και συμπλήρωσε: «Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι ομαδικά, τότε τα αποτελέσματα θα έρχονται όπως τα θέλουμε. Θέλω να γράψουμε ιστορία με την ομάδα, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, καθώς έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που το πήρε».

Τσιρίλο: "Έχω καλό προαίσθημα"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο δήλωσε αισιόδοξος για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" ο Ιταλός αμυντικός μίλησε ακόμη για το δικό του μέλλον του και το μέλλον του ΠΑΟΚ.

- Η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και το σκορ δίνουν ψυχολογία στην ομάδα ενόψει του αγώνα Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη;
«Σίγουρα μας δίνουν δύναμη κι εγώ προσωπικά έχω καλό προαίσθημα για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Είναι όμως άλλο παιχνίδι αυτό της Τετάρτης και δεν θα είναι εύκολο για κανένα μας. Ωστόσο εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και έχω καλή αίσθηση».
- Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα θα καθορίσει το ποιος θα προκριθεί ή ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει συνολικά και τα δύο παιχνίδια;
«Στο παιχνίδι της Τετάρτης (19/01) μπορεί να συμβούν τα πάντα. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει καλό αποτέλεσμα, τότε μπορεί να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάνοντας όμως αυτό που πρέπει στην Τούμπα. Οπως σε όλα τα γήπεδα, έτσι και στο Καραϊσκάκη θα κυνηγήσουμε τη νίκη».
- Το θέμα με τους Αραβες επενδυτές βρίσκεται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό. Θεωρείς ότι αυτό το σκηνικό σάς έχει επηρεάσει;
«Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με εμάς όσο με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη όλον αυτό τον καιρό. Οταν οι παίκτες ακούν συνεχώς γι' αυτό το θέμα στο ραδιόφωνο και το διαβάζουν στις εφημερίδες, είναι λογικό να το συζητούν. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι για το ζήτημα. Πάντως και οι παίκτες δεν θεωρούν ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι τόσο σημαντικό ώστε να επηρεάζει την ομάδα και τα αποδυτήριά της».
- Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Πιστεύεις ότι θα συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ;
«Και ο πρόεδρος αλλά και ο Παντελής Κωνσταντινίδης γνωρίζουν ποιος είναι ο Τσιρίλο και τι μπορεί να κάνει. Δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για εμένα να σκέφτομαι διαρκώς το θέμα του συμβολαίου μου».
- Η επιθυμία σου ποια είναι; Θέλεις να παραμείνεις;
«Φυσικά και θέλω να μείνω. Αυτός είναι και ο προσωπικός μου στόχος. Νιώθω καλά εδώ. Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που παίζει ρόλο δεν είναι μόνο η επιθυμία του παίκτη, αλλά και της ομάδας».
- Είναι φυσιολογικό, πλησιάζοντας στα 33, να κάνεις σκέψεις για ολοκλήρωση της καριέρας σου. Θα ήθελες αυτό να γίνει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ;
«Μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά εγώ μέσα μου νιώθω σαν μωρό! Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Γιατί όχι; Μπορώ να πω ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους μου. Είμαι χαρούμενος εδώ, έχω την οικογένειά μου και παίζω σε μια μεγάλη ομάδα. Θα δούμε όμως στη συνέχεια πώς θα εξελιχθεί το θέμα μου».

«Ο Ολυμπιακός μας έπιασε κορόιδο»

Μας έπιασαν κορόιδα. Θα χάσουμε τσάμπα, τον παικταρά»… Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Μπερνάρ Καϊασό –μέσω συνέντευξής του στον Ελεύθερο Τύπο- έδειξε την πικρία του για την συμφωνία που έκανε το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό η οποία, όπως παραδέχθηκε προκάλεσε πολλά κακά σχόλια από τη Γαλλία για τις κινήσεις του ίδιου αλλά και των άλλων μελών της διοίκησης της Σεντ Ετιέν.

«Μας έπιασαν κορόιδα. Θα χάσουμε τσάμπα, τον παικταρά», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της Σεντ Ετιέν και συνέχισε δίνοντας εξηγήσεις:

«Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρουμε από τον Ολυμπιακό είναι πολύ λίγα για την αξία του Κέβιν Μιραλάς. Ο ποδοσφαιριστής έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στην Ελλάδα απ’ ότι μαθαίνουμε, και δεν καταλαβαίνουμε πως θα τον πουλήσουμε με τόσο λίγα χρήματα», συνέχισε ο Μπερνάρ Καϊασό.

Ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν στη συνέντευξή του στον Μάνο Σταραμόπουλο παραδέχθηκε ότι: «Κανένας δεν είχε καταλάβει την πραγματική αξία του Μιραλάς. Γι’ αυτό και βάλαμε ως όρο οριστικής μεταγραφής του, το ποσό αυτό. Όμως ο Μιραλάς στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε και κάνει εκπληκτικά πράγματα και όλος ο κόσμος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την αξία του», τόνισε.

«Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι είχαμε χρυσάφι στα χέρια μας και κανείς από τους προπονητές μας δεν το πήρε χαμπάρι. Εμείς στη Σεντ Ετιέν χρησιμοποιούσαμε τον Μιραλάς, πότε δεξιά πότε αριστερά και κανένας ποτέ δεν τον έβαλε να παίξει στο κέντρο της επίθεσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν.

Ο κ. Καϊασό, όμως, δεν σταμάτησε εδώ. Συνέχισε να αναφέρεται στην παραχώρηση του Κέβιν Μιραλάς… «Είχαμε και λίγη ατυχία. Την εποχή που πήραμε τον Μιραλάς από τη Λιλ, δίνοντας, 3 εκατ. ευρώ είχε κι έναν τραυματισμό που τον κράτησε για αρκετά μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Έπειτα στη θέση του σέντερ-φορ αγωνίσθηκε ο Γκομίς που τα πήγε θαυμάσια και κανένας προπονητής δεν θέλησε να ρισκάρει τοποθετώντας τον Κέβιν στην κορυφή της επίθεσης. Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε να πάρουμε από τον Ολυμπιακό μόλις 2,5 εκατ. ευρώ και να χάσουμε πολλά περισσότερα που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αν οι προπονητές μας τόσο καιρό που είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν με τον Μιραλάς είχαν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο ταλέντο του κι ενδεχομένως να τον ρωτούσαν σε ποια θέση προτιμά να αγωνίζεται», τόνισε ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν και κατέληξε…

«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω»…

Κοιτάει Μπαστός η Γιουνάιτεντ

Τον Μισέλ Μπαστός της Λιόν θέλει να αποκτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την «Equipe». Ο βραζιλιάνος μέσος φαίνεται να είναι ο «εκλεκτός» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για αντικαταστάτης του Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος αναμένεται να σταματήσει από την ενεργό δράση μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Μπαστός έχει συμβόλαιο με τους «Λιονέ» μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και στην περίπτωση που θέλουν να τον αποκτήσουν οι «κόκκινοι διάβολοι», θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Φέτος, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει 16 συμμετοχές στο Σαμπιονά, όπου έχει πετύχει δύο τέρματα.

«Ερασιτεχνικός ο χειρισμός του ΟΣΦΠ στο θέμα Χαβίτο»

Λάθος τρόπο προσέγγισης υποστήριξε ο Γιάννης Κόντης πως χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Φρανθίθκο Χαβίτο από τον Άρη. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» αναφέρθηκε και σε όσα του καταλογίστηκαν μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα, αλλά και το μέλλον του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικότερα ορισμένα αποσπάσματα όσων δήλωσε ο κ.Κόντης στο ένθετο “ΕΘΝΟΣΠΟΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ”:

-Πρόσφατα δείξατε την ενόχλησή σας με αφορμή την πρόθεση του Ολυμπιακού να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Χαβίτο. Τι ακριβώς συνέβη;
«Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να προσεγγίσει έναν παίκτη έξι μήνες πριν από τη λήξη ενός συμβολαίου. Δικαίωμα που του δίνει ο νόμος. Οι χειρισμοί του Ολυμπιακού όμως σε αυτό το θέμα ήταν ερασιτεχνικοί».

-Κι ο Χαβίτο όμως ίσως να βιάστηκε να κάνει κάποιες δηλώσεις.
«Συμφωνώ, έχει κι αυτός ευθύνες».

-Θεωρείται αχάριστο τον Χαβίτο;
«Όχι, δεν θα το έλεγα ποτέ για κάποιον που πραγματικά πρόσφερε. Δεν μου αρέσει να απαξιώνω αξίες. Το ότι δεν θα φύγει με τον τρόπο που εμείς θέλαμε, είναι όμως κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε».

-Το θέμα (σ.σ. προσωπική επίθεση από κύκλους του Ολυμπιακού) ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν διαμαρτυρηθήκατε έντονα για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό;
«Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να κόψω το κεφάλι του διαιτητή; Πήρε ξεκάθαρη θέση και τις δύο φορές που υπήρξε θέμα με διαιτησίες σε παιχνίδια του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Και στην περίπτωση του Δαλούκα υποστήριξα ότι κακώς δόθηκε εκείνο το πέναλτι. Και με τον Σταθόπουλο είπα πως το γκολ που πετύχαμε ήταν κανονικό. Οφείλω όμως να κάνω και μία επισήμανση. Πάντα είχα την πεποίθηση πως ο Δαλούκας δεν είναι καλός διαιτητής. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Σταθόπουλο, άσχετα αν στο τελευταίο ματς έκανε ένα λάθος που μας στοίχισε. Υπάρχουν όμως κάποιοι που προφανώς περίμεναν να εξυπηρετήσω δικά τους συμφέροντα. Και τί είναι ο Άρης; Μπαλάκι τους; Θα ήταν ικανοποιημένοι αν φώναζα επτά μερόνυχτα; Εγώ, ό,τι είχα να πω το είπα πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα. Να ξέρετε κάτι: ο Άρης δεν είναι στο άρμα κανενός. Ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να αποδείξουν ότι ο Άρης αντιμετωπίζει διαφορετικά τα παιχνίδια μ τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι απαράδεκτο να αφήνεις αιχμές για έναν σύλλογο, αιχμές σε παίκτες πως δήθεν δεν προσπαθούν, ενώ είναι γνωστό πως και πέρσι και φέτος η ομάδα μας αποδεδειγμένα πάλευε, δημιουργώντας ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο λεπτό».

-Με τον κ. Πατέρα είστε κουμπάροι;
«Όχι, δεν είμαστε κουμπάροι. Για την ακρίβεια, η αδερφή του κ. Πατέρα, η Μαρία, με τον σύζυγό της, τον Γιάννη Ξυλά, βάφτισε την κόρη μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ναι, ο κ.Πατέρας είναι φίλος μου. Θα ποινικοποιηθεί η φιλία;»

-Αισθάνεστε ότι σας στοχοποιούν;
«Ο δυνατός Άρης ενοχλεί. Και εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κάποιοι που δεν γουστάρουν τον “Σούπερ 3”. Θεωρούν ότι ο “Σούπερ 3” προστατεύει εμένα. Κι αν αύριο εγώ τσακωθώ με τον “Σούπερ 3” θα είναι θα είναι υπέρ του Κόντη, και πάει λέγοντας».

-Ο Κούπερ θα παραμείνει;
«Έχουμε εκδηλώσει πρόθεση ανανέωσης της συνεργασίας μας, όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο και από το οικονομικό θέμα. Αν οι απαιτήσεις του είναι διαφορετικές από αυτές που εμείς ως σύλλογος μπορούμε να αντέξουμε, τότε θα υπάρξει θέμα».

KAE Αρης-Πρώτη επιλογή ο Γιαννάκης

Επισήμως παραμένει στηn τεχνική ηγεσία και την Δευτέρα (17/01)θα αποφασιστεί η τύχη του. Ανεπισήμως όμως στον Αρη ήδη άρχισαν οι διερευνητικές επαφές για την εύρεση του αντικαταστάτη του Σαρόν Ντρούκερ, με το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη να έρχεται στο προσκήνιο.

Ο «Δράκος» βρέθηκε στη χθεσινή (16/01) εκδήλωση του ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη και στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και όταν ρωτήθηκε επί τούτου, δήλωσε άγνοια. Πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι άνθρωπος του Αρη επικοινώνησε μαζί του και εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε σχετικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται όμως για μια υπόθεση που είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς, μεταξύ των «θέλω» του Γιαννάκη και των δυνατοτήτων του Αρη, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Οπως και να έχει, οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα, αν και όλα δείχνουν ότι ενδιαφέρον υπάρχει μόνο επί του θέματος του αντικαταστάτη, αφού η αντικατάσταση του Ντρούκερ συγκεντρώνει τις ψήφους της ολομέλειας του διοικητικού συμβουλίου.

Απλά, για να προχωρήσει ο Αρης σε αυτή την κίνηση, είναι απαραίτητο να βρει αντικατάσταση και κυρίως άνθρωπο που ξέρει το περιβάλλον, το πρωτάθλημα, τις συνθήκες... Γι' αυτό εξάλλου κυκλοφόρησε έντονα και του Λευτέρη Σούμποτιτς.

Σβέρκος: «Γιατί διάλεξα Πανιώνιο…»

Μαζί με τη μεγάλη νίκη επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήρθε και ο Βάτσλαβ Σβέρκος για τον Πανιώνιο. Ο Τσέχος επιθετικός, αφού υπέγραψε στους «κυανέρυθρους» και σε δηλώσεις που έκανε στη SPORTDAY εμφανίστηκε αρκετά χαρούμενος και εξήγησε την επιλογή του… «Έχω καλό προαίσθημα».

«Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Πανιώνιο. Γνώρισα τον πρόεδρο Γεράσιμο Βεντούρη και άλλους ανθρώπους του συλλόγου και διαπίστωσα ότι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έμαθα ότι νικήσαμε τον Άρη. Πολύ σημαντική νίκη», τόνισε αρχικά ο Τσέχος επιθετικός.

Σχετικά με τον λόγο που επέλεξε την ομάδα της Νέας Σμύρνης: «Έχω καλό προαίσθημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Επίσης, ο Μάρτιν Λάτκα μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο της και σίγουρα έπαιξε ρόλο», κατέληξε.

Μία ακόμα θέση στο Μουντιάλ

Την επιθυμία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) να στέλνει απευθείας τέσσερις ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αρχής γενομένης από το προσεχές που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία το 2014, εξέφρασε ο πρόεδρός της, Τζακ Γουόρνερ.

«Πιστεύουμε ότι η CONCACAF αξίζει μία πλήρη θέση ακόμα στις τελικές φάσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων, λόγω της καλής παρουσίας των ομάδων μας εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά και των ενεργειών της ομοσπονδίας εκτός γηπέδων» υποστήριξε ο Γουόρνερ με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, καταλήγοντας: «Έχουμε συσπειρώσει τις δυνάμεις μας στο να το επιτύχουμε».

Η CONCACAF στέλνει μέχρι στιγμής τρεις εκπροσώπους της απευθείας, με τον τέταρτο να δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα διαφορετικής άλλης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η FIFA δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον τρόπο πρόκρισης για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ωστόσο στην CONCACAF αναμένουν απάντηση στο αίτημά τους τον Μάρτιο.