Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Ερασιτεχνικός ο χειρισμός του ΟΣΦΠ στο θέμα Χαβίτο»

Λάθος τρόπο προσέγγισης υποστήριξε ο Γιάννης Κόντης πως χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον Φρανθίθκο Χαβίτο από τον Άρη. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» αναφέρθηκε και σε όσα του καταλογίστηκαν μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα, αλλά και το μέλλον του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Αναλυτικότερα ορισμένα αποσπάσματα όσων δήλωσε ο κ.Κόντης στο ένθετο “ΕΘΝΟΣΠΟΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ”:

-Πρόσφατα δείξατε την ενόχλησή σας με αφορμή την πρόθεση του Ολυμπιακού να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Χαβίτο. Τι ακριβώς συνέβη;
«Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να προσεγγίσει έναν παίκτη έξι μήνες πριν από τη λήξη ενός συμβολαίου. Δικαίωμα που του δίνει ο νόμος. Οι χειρισμοί του Ολυμπιακού όμως σε αυτό το θέμα ήταν ερασιτεχνικοί».

-Κι ο Χαβίτο όμως ίσως να βιάστηκε να κάνει κάποιες δηλώσεις.
«Συμφωνώ, έχει κι αυτός ευθύνες».

-Θεωρείται αχάριστο τον Χαβίτο;
«Όχι, δεν θα το έλεγα ποτέ για κάποιον που πραγματικά πρόσφερε. Δεν μου αρέσει να απαξιώνω αξίες. Το ότι δεν θα φύγει με τον τρόπο που εμείς θέλαμε, είναι όμως κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε».

-Το θέμα (σ.σ. προσωπική επίθεση από κύκλους του Ολυμπιακού) ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν διαμαρτυρηθήκατε έντονα για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό;
«Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να κόψω το κεφάλι του διαιτητή; Πήρε ξεκάθαρη θέση και τις δύο φορές που υπήρξε θέμα με διαιτησίες σε παιχνίδια του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Και στην περίπτωση του Δαλούκα υποστήριξα ότι κακώς δόθηκε εκείνο το πέναλτι. Και με τον Σταθόπουλο είπα πως το γκολ που πετύχαμε ήταν κανονικό. Οφείλω όμως να κάνω και μία επισήμανση. Πάντα είχα την πεποίθηση πως ο Δαλούκας δεν είναι καλός διαιτητής. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Σταθόπουλο, άσχετα αν στο τελευταίο ματς έκανε ένα λάθος που μας στοίχισε. Υπάρχουν όμως κάποιοι που προφανώς περίμεναν να εξυπηρετήσω δικά τους συμφέροντα. Και τί είναι ο Άρης; Μπαλάκι τους; Θα ήταν ικανοποιημένοι αν φώναζα επτά μερόνυχτα; Εγώ, ό,τι είχα να πω το είπα πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα. Να ξέρετε κάτι: ο Άρης δεν είναι στο άρμα κανενός. Ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να αποδείξουν ότι ο Άρης αντιμετωπίζει διαφορετικά τα παιχνίδια μ τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι απαράδεκτο να αφήνεις αιχμές για έναν σύλλογο, αιχμές σε παίκτες πως δήθεν δεν προσπαθούν, ενώ είναι γνωστό πως και πέρσι και φέτος η ομάδα μας αποδεδειγμένα πάλευε, δημιουργώντας ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο λεπτό».

-Με τον κ. Πατέρα είστε κουμπάροι;
«Όχι, δεν είμαστε κουμπάροι. Για την ακρίβεια, η αδερφή του κ. Πατέρα, η Μαρία, με τον σύζυγό της, τον Γιάννη Ξυλά, βάφτισε την κόρη μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ναι, ο κ.Πατέρας είναι φίλος μου. Θα ποινικοποιηθεί η φιλία;»

-Αισθάνεστε ότι σας στοχοποιούν;
«Ο δυνατός Άρης ενοχλεί. Και εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κάποιοι που δεν γουστάρουν τον “Σούπερ 3”. Θεωρούν ότι ο “Σούπερ 3” προστατεύει εμένα. Κι αν αύριο εγώ τσακωθώ με τον “Σούπερ 3” θα είναι θα είναι υπέρ του Κόντη, και πάει λέγοντας».

-Ο Κούπερ θα παραμείνει;
«Έχουμε εκδηλώσει πρόθεση ανανέωσης της συνεργασίας μας, όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο και από το οικονομικό θέμα. Αν οι απαιτήσεις του είναι διαφορετικές από αυτές που εμείς ως σύλλογος μπορούμε να αντέξουμε, τότε θα υπάρξει θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: