Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Είναι το στήριγμα για όλη την επίθεση»

Το εγκώμιο του Κώστα Μήτρογλου έπλεξε ο Τάκης Λεμονής μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 για τη νίκη του Πανιωνίου επί του Άρη. «Μπορεί να είναι το στήριγμα για όλη την επίθεση», τόνισε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», αλλά φρόντισε να ρίξει τους τόνους: «Χρειάζεται ψυχραιμία, βλέπουμε έναν τρελό βαθμολογικό πίνακα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6

-Για την επιμονή του να αποκτηθεί ο Μήτρογλου και την χθεσινή του εμφάνιση κατά του Άρη:
«Αυτό που έκανε ο Κώστας είναι πολύ σημαντικό, αλλά θέλω να μείνω στη συνολική παρουσία της ομάδας, η οποία ήταν καλή σε όλο παιχνίδι, εκτός των πρώτα λεπτά του. Αυτό μέτρησε.
Τα χαρακτηριστικά του Μήτρογλου ήταν αυτά που μας έκανε να επιμείνουμε να τον πάρουμε. Μπορεί να είναι το στήριγμα όλης της επίθεσης της ομάδας μας και πλέον μπορούμε να κουβαλήσουμε την μπάλα πιο εύκολα.
Αν απουσίαζε ο Μήτρογλου θα ήταν πιο δύσκολο, να παίρναμε κάτι».

-Για τη δήλωσή του πως… περιμένει περισσότερα από τον Μήτρογλου:

«Είναι ένας παίκτης που σε αυτή την αγωνιστική σεζόν έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που σε φέρνει πίσω σε φυσική κατάσταση και τώρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τα παιχνίδια. Χθες το βράδυ, επικοινώνησα και μου είπαν ότι έχει 10-15 προσκλήσεις από ΜΜΕ για να μιλήσει. Εντάξει κέρδισε η ομάδα. Θέλει ψυχραιμία. Την περασμένη εβδομάδα, που είχα μιλήσει αυτό είχα πει. Βλέπουμε έναν τρελό βαθμολογίκό πίνακα, στον οποίο κάθε εβδομάδα αλλάζουν δεδομένα».

-Για την απόκτηση του Σβέρκος και την παρουσία του με τον Μήτρογλου στην 11άδα:
«Με τον Σβέρκος και με άλλους δύο παίκτες θα γίνουμε πιο ευέλικτοι. Οι καλοί παίκτες χωράνε παντού. Το σημαντικό όμως είναι οι ποδοσφαιριστές να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον».

-Για την ψυχολογία της ομάδας:
«Νομίζω ότι οι προσθήκες κάποιων ωφελούν και ψυχολογικά την ομάδα. Μπορούσα να διακρίνω και από τις προπονήσεις ότι η παρουσία του Κώστα (Μήτρογλου) είχε δώσει άλλη δυναμική. Δυστυχώς ήμασταν μια ομάδα που δεν μπορούσε να αντιδράσει σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το αγωνιστικό, το πόσο μπορούμε να φανούμε δυνατοί σε κάποια πράγματα.

-Για την βελτίωση στον επιθετικό τομέα:
«Έχουμε δουλέψει αρκετά στο «πως θα αναπτυχθούμε». Αλλά στην τελικά προσπάθεια παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Η φαντασία, η προσωπικότητα…»

-Για την παράδοση κόντρα στον Άρη που έσπασε:
«Και εγώ τις τελευταίες ημέρες έμαθα για την παράδοσή αυτή. Το Σάββατο το πρωί μάλιστα, το είπα στους παίκτες και δεν ήξερα αν έκανα σωστά. Είναι σημαντικό που την «σπάσαμε» γιατί ήταν μια μεγάλη παράδοση».

-Για την επόμενη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό:
«Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Ίσως τέτοιου είδους παιχνίδια , είναι πιο εύκολα γιατί μπορούμε μόνο να κερδίσουμε πράγματα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα ξέρεις πόσο δύσκολα είναι, αλλά κανένα ματς δεν είναι τελειωμένο πριν γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: