Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Ξαφνικά φταίει μόνο ο Μπαλάφας»

Ενοχλημένος από τα σχόλια που γίνονται εις βάρος του το τελευταίο χρονικό διάστημα δήλωσε ο Σωτήρης Μπαλάφας. «Αφού δεν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αντέχω. Όταν μπαίνεις σε μια ομάδα και αυτή χάνει, ξαφνικά φταίει μόνο ο Μπαλάφας», τόνισε χαρακτηριστικά…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Sport 103.

Για τη νίκη στο Βόλο:
«Ο ΠΑΟΚ αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνει. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και είναι σημαντικό ότι δε δεχτήκαμε γκολ. Στο Α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία κυριαρχία, αλλά οι μεγάλοι παίκτες εκεί φαίνονται. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ καλή και νίκησε άνετα. Στο Β' ημίχρονο δεν απειλήθηκε καθόλου η ομάδα, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ που πήγε στο δοκάρι. Η τύχη είναι με τους δυνατούς».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ:
«Η ομάδα είναι μέσα σε τρεις στόχους. Υπάρχει κούραση, είναι φυσιολογικό, αλλά είμαστε μέσα στους τρεις στόχους και υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου. Πηγαίνουμε για το Κύπελλο, είναι στόχος μας και πρέπει να περάσουμε τον Ολυμπιακό».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαλέγουν παιχνίδια:
«Σίγουρα στην Ευρώπη υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά δε νομίζω ότι μπαίνει κανείς αδιάφορος στον αγώνα. Μπαίνεις για να κερδίσεις. Δε νομίζω ότι διαλέγουμε παιχνίδια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν, σε όλα τα παιχνίδια».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
«Πάμε για να πάρουμε την πρόκριση. Να κερδίσουμε εκεί, να κερδίσουμε κι εδώ και να τελειώνουμε. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση».

Για το αν η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή για τον ΠΑΟΚ:
«Στις δύο προηγούμενες χρονιές, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο το πρωτάθλημα, δεν ήταν μέσα σε όλους τους στόχους. Είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Δείχνουμε ότι αντέχουμε και πιστεύω ότι θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι η ομάδα φέτος είναι πιο ολοκληρωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Πιστεύω ότι η παρουσία μας στον τελικό του Κυπέλλου είναι ένας στόχος. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι».

Για το παράπονό του και την κριτική που του ασκείται:
«Είμαι ο δεύτερος πιο παλιός στην ομάδα, μετά τον Μαλεζά. Αντέχω ακόμα. Με αυτά που πέρασα εγώ, έχω μεγάλη υπομονή. Αφού δε σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αντέχω. Όταν μπαίνεις σε μία ομάδα και αυτή χάνει, ξαφνικά φταίει μόνο ο Μπαλάφας. Αυτό έγινε και με την Κέρκυρα. Η ομάδα έκανε το χειρότερο παιχνίδι της και έτυχε να παίξω κι εγώ εκεί και έλεγαν ότι έφταιγε ο Μπαλάφας. Φτάνει πια αυτή η καραμέλα. Δε λέω ότι δε φταίω κι εγώ, αλλά δε φταίω μόνο εγώ. Η αγάπη για την ομάδα, όμως, με κάνει να τα ξεχνάω όλα αυτά. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες, αλλά πρέπει να κάνεις υπομονή και να παίζεις όποτε στο ζητάει ο προπονητής. Έπαιξα ξαφνικά με την Κέρκυρα και όλοι έλεγαν για μένα, ακόμη και δημοσιογράφοι. Και φανταστείτε ότι μπήκα στο 1-1. Πού να έπαιζα και σε ολόκληρο παιχνίδι. Πιστεύω ότι σε ένα-δυο χρόνια, ο Θεός θα σου δώσει κάτι, αν πιστεύεις».

Για το μέλλον του:
«Δεν κρύβω ότι έχω μιλήσει με μία ομάδα, αλλά από τη στιγμή που είμαι εδώ, αγαπώ την ομάδα και μου λέει ο προπονητής "παίξε", πρέπει να παίξω. Εγώ θέλω να μείνω, δεν το κρύβω. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να παίξω στον ΠΑΟΚ. Έτυχε να παίξω μισό ημίχρονο στο χειρότερο παιχνίδι της ομάδας. Από τη στιγμή που μου λέει, όμως, ο προπονητής να μπω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μίλησα μαζί του. Ο προπονητής έχει να κάνει με 30 άτομα, όχι μόνο με τον Μπαλάφα, αλλά πιστεύω ότι με κατάλαβε. Θα δούμε τι θα γίνει, είναι απόφαση και της διοίκησης. Έχω συζητήσει με μία ομάδα και περιμένω. Δε λέω ότι θα φύγω σήμερα ή αύριο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι εγώ θέλω να μείνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: