Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τάκερ: «Στόχος η κατάκτηση του Eurocup»

Πολύ ψηλά τον πήχη θέτει ο Πι Τζέι Τάκερ για τον Άρη. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Eurocup με αφορμή την έναρξη της φάσης των «16», που βρίσκει την ομάδα του να υποδέχεται την Τρίτη την Μπουντιβέλνικ (21:00), ο Αμερικανός φόργουορντ δεν δίστασε να ορίσει σαν στόχο την κατάκτηση της διοργάνωσης.

«Θα ήταν κάτι απίστευτο, ο καλύτερος τρόπος για να ανταποδώσουμε στον κόσμο τη στήριξη που μας προσφέρει. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το πετύχουμε, γιατί η κατάκτηση του Eurocup είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας μας. Δουλεύουμε σκληρά για αυτό κι ελπίζω να είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε», δήλωσε.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο Eurocup και τους επόμενους στόχους του, είπε: «Μέχρι στιγμής η πορεία μας ήταν καλή. Αρχίσαμε πολύ καλά τη σεζόν κι όχι μόνο αξιοποιήσαμε την έδρα μας, αλλά πήραμε και δύο νίκες μακριά από αυτή τερματίζοντας στην πρώτη θέση. Πλέον είμαστε σε έναν ενδιαφέροντα όμιλο. Όλες οι άλλες ομάδες είναι πολύ καλές και μπορούν να νικήσουν σε ένα ματς. Κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό. Έχω αγωνιστεί στην Ουκρανία και ξέρω πως η Μπουντιβέλνικ είναι πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζω αρκετούς από τους παίκτες της και είμαι βέβαιος πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος».

Ο 25χρονος άσος έχει αποδειχτεί πολυσύνθετος παίκτης και δεν τον ενδιαφέρει σε ποια θέση καλείται να προσφέρει κάθε φορά: «Για μένα δεν έχει σημασία. Ο προπονητής μας με χρησιμοποιεί σε διαφορετική θέση καθημερινά. Μπορώ να παίξω από σούτινγκ γκαρντ μέχρι πάουερ φόργουορντ. Ακόμη και γκαρντ ή σέντερ μερικές φορές. Για μένα αυτό που μετρά είναι να βρίσκομαι στο γήπεδο κι όχι η θέση», τόνισε.

Για τη συνεργασία του με τον προπονητή του, Σαρόν Ντρούκερ, ανέφερε: «Δουλεύουμε πολύ μαζί. Μας βάζει να δουλεύουμε σκληρά σε συγκεκριμένα συστήματα για να βρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους να αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα. Είναι πολύ καλός στη στρατηγική. Δεν προσπαθεί να ελέγχει ό,τι κάνουμε, αλλά ξέρει καλά τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Όσο για τον Μπόμπι Μπράουν, που ενίσχυσε την περιφέρεια της ομάδας του, είπε: «Είναι ένας καλός παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Μου αρέσει η ταχύτητα και η ικανότητά του να πασάρει. Είναι στοιχεία που μας βοηθούν πολύ».

Ο Πι Τζέι Τάκερ μπαίνει στους «16» ως πρώτος σκόρερ από τις εναπομείναντες ομάδες της διοργάνωσης με 18,2 πόντους ανά αγώνα, αλλά και τέταρτος καλύτερος ριμπάουντερ με 7,2. Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθαρίζει πως πάνω από όλα μετρά η ομάδα: «Δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν παίζεις σαν ομάδα. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του. Οφείλω πολλά στους συμπαίκτες μου για τους δικούς μου αριθμούς. Προσπαθώ να είμαι έτοιμος να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ και να κάνω ό,τι άλλο χρειαστεί η ομάδα για να κερδίσουμε, αλλά όλα με τη βοήθεια των συμπαικτών μου».

Τέλος, δεν έκρυψε πως νιώθει ευτυχής στο εργασιακό του περιβάλλον. «Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη. Είναι μία αθλητική πόλη. Οι φίλαθλοι είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στην ομάδα κι έρχονται στα ματς για να μας στηρίξουν. Νιώθεις τη συμπαράστασή τους ακόμη κι όταν κυκλοφορείς στην πόλη. Είναι πολύ όμορφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: