Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Τραγωδία στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας



Από τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας Μία γυναίκα σκοτώθηκε το Σάββατο στη διάρκεια του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, όταν παρασύρθηκε από μοτοσυκλετιστή της Προεδρικής Φρουράς που συνόδευε τους αθλητές κατά το 14ο ετάπ των αγώνων μεταξύ των πόλεων Κολμάρ και Μπεζανσόν, ανακοινώθηκε από τη γαλλική χωροφυλακή.

Το θύμα, ηλικίας 61 ετών, ήταν μεταξύ των θεατών των αγώνων και βρήκε τον θάνατο καθώς διέσχιζε τον δρόμο. Τραυματίσηκαν άλλα δύο άτομα.

"Μία γυναίκα διέσχισε τον δρόμο και χτυπήθηκε από ένα άνδρα της Προεδρικής Φρουράς που επέβαινε μοτοσυκλέτας. Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα γλύστρησε και χτύπησε άλλα δύο άτομα", δήλωσε η ίδια πηγή. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Μιλούζ.

Πηγή, ΑΠΕ

TENORIO !....Στοίχημα......


επιμέλεια-TENORIO !



..ΞΑΜΑΞ-ΖΥΡΙΧΗ...Πολλά προβλήματα απουσιών στους φιλοξενούμενους, εδω υπάρχει η περίπτωση της έκπληξης. ΤΟΡΟΝΤΟ-ΧΙΟΥΣΤΟΝ..Χωρίς τούς δύο πρώτου της σκόρερ η ΧΙΟΥΣΤΟΝ... επιλογή ο ΑΣΣΟΣ... ΚΑΠΦΕΝΜΠΕΡΓΚ-ΡΙΝΤ...κυρίως βάση στατιστικής διαιτητή εδω.. αφού σε 8 μάτς ο συγγεκριμένος ρέφερυ εχει φέρει 7 άσσους...... προβάδισμα στον ΑΣΣΟ...... ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ-ΓΚΟΙΑΣ..Προβλήματα στούς γηπεδούχους. Επιστροφές οι φιλοξενούμενοι...

«Δύσκολα μένει ο Αλόνσο»

Παρόλο που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στασιμότητα στο θέμα της μεταγραφής του Τσάμπι Αλόνσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε μια ατάκα του Στίβεν Τζέραρντ να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες της «Βασίλισσας»!

Ο Άγγλος μέσος αποκάλυψε στη «Marca» ότι ο συμπαίκτης του διανύει πιθανότατα τις τελευταίες του μέρες ως παίκτης της Λίβερπουλ: «Δεν νομίζω ότι ο Τσάμπι θα μας ακολουθήσει τη νέα περίοδο», ήταν η δήλωση του Τζέραρντ. Κάτι περισσότερο θα ξέρει λογικά ο ίδιος…


επιμέλεια-TENORIO !

O Όουεν «έσωσε» την Γιουνάιτεντ .....


επιμέλεια-TENORIO !


Στον πρώτο του αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καινούριο μεταγραφικό απόκτημα των «μπέμπηδων», ο Μάικλ Όουεν χάρισε την νίκη στην ομάδα του στο φιλικό παιχνίδι με την Μαλαισία.

Ο 30χρονος επιθετικός μπήκε στο 80' λεπτό ως αλλαγή στην θέση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβαλε την Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ με 3-2.

Ο πρώην αρχηγός της Νιούκασλ έκανε αισθητή την παρουσία του στο ντεμπούτο του με τους «Κόκκινους Διάβολους» δίνοντας έτσι ένα πρώτο δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην συνέχεια...

Όσον αφορά τον φιλικό με την Μαλαισία τα υπόλοιπα γκολ για την Μάντσεστερ έβαλαν ο Ρούνεϊ στο 9' και ο Νάνι στο 28'. Για την αφρικανική ομάδα τα γκολ προήλθαν από τον Γιάχγια στο 45' και το 50'.

Ακυρώθηκε το φιλικό της ΑΕΚ...

επιμ'ελεια-TENORIO !


Ο καιρός στην Αυστρία δεν επέτρεψε τελικά να πραγματοποιηθεί το φιλικό της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας. Τα «αποκαλυπτήρια» της «Ένωσης» για φέτος ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19:00 κόντρα στην τσέχικη ομάδα, αλλά τελικά αυτό δεν θα συμβεί.

Η βροχή πέφτει ασταμάτητα στην Αυστρία από χθες το βράδυ και έτσι οι δύο ομάδες συμφώνησαν να αναβληθεί το φιλικό.

«Χρυσή» η Παπαχρήστου

papaxristou_torino09.jpgΤο πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα χρυσό κατέκτησε η χώρα μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Νέων (Α-Γ) που διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Ιουλίου. Πρωταγωνίστρια η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν που πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 14.34μ. Αυτό είναι και το 15ο συνολικά μετάλλιο της χώρας μας στις επτά μέχρι τώρα διοργανώσεις και το 9ο χρυσό (τα άλλα έξι είναι 3 ασημένια και 3 χάλκινα).


Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της 20χρονης Παπαχρήστου που ήλθε με νέο ατομικό ρεκόρ (14.34μ), καταρρίπτοντας την προηγούμενη καλύτερη επιδοσή της που ήταν 14.20μ από τις 30 Μαϊου στα «Παπαφλέσσεια» της Καλαμάτας. Πέρυσι (2008) είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, ενώ το Χειμώνα είχε μετάσχει στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στο Τορίνο, όπου προκρίθηκε από τα προκριματικά με το εντυπωσιακό 14.47μ.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ρουμάνα Κριστίνα Μπου\γίν με 14.26μ και το χάλκινο η Ουκρανή Λίλια Κούλικ με 13.88μ. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε από τον Άγγελο Αγγελάκη στον τελικό των 100μ. Ο Έλληνας σπρίντερ τερμάτισε 5ος με 10.45, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 10.48). Στα μετάλλια είχαμε βρετανική κυριαρχία. Πρώτος τερμάτισε ο Χάρι Εϊκινς Αριετέι με 10.15, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Λίβαν Γίαργουντ με 10.26 και το χάλκινο ο Ράιον Πιερ με 10.28, συμπληρώνοντας τη βρετανική τριάδα στο βάθρο των νικητών. Τέταρτος, μία θέση μπροστά από τον Αγγελάκη, τερμάτισε ο Λιθουανός Ρίτις Σακαλάουσκας με 10.38.

Στον τελικό των 400μ ο Πέτρος Κυριακίδης τερμάτισε στην 8η θέση με 46.84 (έχει ατομικό 46.25 από την Πεσκάρα) στον πρώτο μεγάλο τελικό της μέχρι τώρα καριέρας του/. Πρώτευσε ο Γάλλος Γιανίκ Φονσά με 45.68, δεύτερο τον Βρετανό Νάιτζελ Λέβιν με 45.78 και τρίτο τον Πολωνό Ιαν Τσεπιέλα με 45.81, επιτυγχάνοντας όλοι τους νέα ατομικά ρεκόρ.

Το πρωί ο Δημήτρης Πατσουκάκης προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ. Ο Ελληνας αθλητής, ο οποίος μετείχε στο Β΄ προκριματικό γκρουπ, πέρασε τα 5,30μ, κατετάγη πέμπτος και με την ενδέκατη καλύτερη επίδοση θα δώσει το «παρών» στον τελικό της Κυριακής. Εκεί δεν θα βρίσκεται ο δεύτερος Έλληνας που μετείχε στα προκριματικά του αγωνίσματος, ο Στέφανος Κουφίδης. Λαμβάνοντας μέρος στο Α΄ προκριματικό γκρουπ, υπερέβη τα 5,20 μέτρα, κατετάγη όγδοος (17ος συνολικά) και δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό ως ένας από τους 12 καλύτερους.

Εκτός τελικού στα 1.500μ έμεινε και η Μαρία Πάνου η οποία πάντως έκανε μια καλή κούρσα όπου τερμάτισε 9η στην 1η προκριματική σειρά με 4.21.03 σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 4.22.19, ενώ φέτος είχε καλύτερη επίδοση 4.26.66 από αρχές Ιουλίου στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα). Στο σύνολο κατετάγη 15η. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο πρόκρισης ήταν τα 5,40 μέτρα και το έπιασαν επτά αθλητές.

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια ο Απόλλων Καλαμαριάς


Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς Τζο Παλατσίδης  Στα Τρία Πέντε Πηγάδια βρίσκεται η αποστολή του Απόλλωνα Καλαμαριάς προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στην αποστολή περιλαμβάνονται εικοσιπέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γυμνάζονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την επίβλεψη του τεχνικού Τζο Παλατσίδη, ο οποίος έχει ρίξει το βάρος στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Το Σάββατο το πρόγραμμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις.

Γιάντσης: "Στόχος η κατάλληλη χημεία"


Ιωαννίδης και Γιάντσης πανηγυρίζουν "Ξεκινάει μια νέα σεζόν με αρκετά καινούργια πρόσωπά, που ήρθαν στην ομάδα. Φαίνεται να είναι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και στόχος μας είναι να υπάρξει η κατάλληλη χημεία. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι για την ομάδα του Ηρακλή", αναφέρει ο Δημήτρης Γιάντσης για την επόμενη σεζόν μιλώντας στους δημοσιογράφους της απσοτολής στην Αυστρία.

Ακόμη, ο Γιάντσης δήλωσε:
-Τι σας έχει ζητήσει ο Προτάσοφ;
"Δεν θέλει να κρατάμε την μπάλα για αρκετή και θέλει να παίζουμε απλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω, ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του και να παίζουμε όπως θέλει, έτσι ώστε να δείξουμε τις ικανότητες μας. Πιστεύω, ότι θα καταφέρουμε να σκορπίσουμε περισσότερο χαρά στη νέα σεζόν, την οποία έχει ανάγκη ο κόσμος μας. Είναι ένα στοίχημα για εμάς".

-Υπάρχει άγχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο;
"Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε αγχωμένοι. Ήρθε ένας νέος προπονητής που θα μας περάσει την δική του φιλοσοφία και με τους νέους παίκτες θα επιδιώξουμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο Θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στο πρωτάθλημα αφού το έχουμε ανάγκη όλοι μας".

-Πέρσι, η ομάδα δυσκολεύονταν να σκοράρει ακόμα και στις προπονήσεις.
"Δεν ήταν έτσι ακριβώς. Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε στην πρεμιέρα και αυτό μας επηρέασε σημαντικά. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε καθόλου τον παράγοντα έδρα έχοντας μόλις τέσσερις νίκες σε ολόκληρη την περίοδο. Νομίζω ότι τώρα παίζουμε περισσότερο στρωτό ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε όμως έτοιμοι σε καμία περίπτωση και θέλουμε να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά που κάνουμε στην Αυστρία. Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες καταστάσεις για την ομάδα".

-Γιατί η ομάδα πέρσι δεν τα κατάφερε στο Καυτανζόγλειο;
"Ο κόσμος έχει απαιτήσεις για την ομάδα και αυτό είναι καλό για όλους. Αγαπάνε τον Ηρακλή και είναι κοντά. Νομίζω, ότι πέρσι δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στον πρώτο αγώνα, που χάσαμε και αυτό μας επηρέασε. Βάραιναν απότομα τα πόδια μας. Φέτος, θα ξεκινήσουμε μακριά από την έδρα μας και νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο. Θα φάνει όμως στην συνέχεια γιατί η πράξη είναι διαφορετική από την θεωρία".

-Πως πάει η προετοιμασία στην Αυστρία;
"Έχουμε έρθει εδώ για να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Να μάθουμε πως παίζει τον χαρακτήρα του αλλά και να δημιουργήσουμε αυτό το σύνολο που όλοι θέλουμε. Θα φανεί μέσα στο γήπεδο ότι θα έχουμε καλύτερη ομάδα".

-Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός, αφού υπάρχουν περισσότεροι παίκτες;
"Δεν με φοβίζει ο ανταγωνισμός. Αντίθετα σε κάνει πιο δυνατό χαρακτήρα και σου δίνει δυνάμεις ώστε να παλέψεις περισσότερο και να βγάλεις αυτό που θέλεις. Μέσα από τον ανταγωνισμό βελτιώνεσαι και προσωπικά".

-Θα βοηθήσουν οι έμπειροι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα;
"Σίγουρα, ήρθαν παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία. Έχουν αγωνιστεί σε σημαντικά πρωταθλήματα και εμείς οι νεαροί παίκτες θα πρέπει να είμαστε σαν σφουγγάρια δίπλα τους. Να τους ακούμε όπως κάναμε τόσο καιρό με τον Τάσο Κατσαμπή"

-Θα είναι απρόβλεπτος ο φετινός Ηρακλής;
"Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν θα είναι απρόβλεπτος, αλλά ξέρω ότι δύσκολα θα μας κερδίζει μια ομάδα. Θα πρέπει ο αντίπαλος μας να είναι πολύ καλύτερος. Θα παλέψουμε με όλους και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

-Είναι καθοριστική αυτή η σεζόν;
"Έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο και πρώτα από όλα για εμάς. Θέλουμε να τους δώσουμε όσο γίνεται περισσότερες χαρές".

«Με κάλυψε ο ΠΑΟΚ»

savini.jpgΤο τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ήταν ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός ανέφερε ότι ο δικέφαλος τον κάλυψε σε όλα και τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίρκο Σαβίνι στην «Εξέδρα» και τον Σταύρο Κόλκα:
Η ομάδα δεν άρεσε εναντίον της Σίβας.

«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα. Ολα τα παιδιά έχουν φορτωθεί πολύ από τη δουλειά που γίνεται και το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε σωστά, ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουλίου».

Τι σ' έκανε να αφήσεις το Καμπιονάτο και να έρθεις στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;
«Αρχικά, όλοι γνωρίζετε πως υπάρχει προσωπική επαφή με τον Ζήση Βρύζα, η οποία μέτρησε στην τελική μου απόφαση. Είχα αρκετές προσφορές από την Ιταλία, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο ρεαλιστική προσέγγιση και με κάλυψε σε αυτά που ζητούσα από την επόμενη ομάδα μου».

Πότε θα είσαι στο 100%;
«Είναι σημαντικό να φτάσω γρήγορα, ωστόσο δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Ηδη νιώθω καλά».

Τι σε προβλημάτισε από την εικόνα της ομάδας σου στο φιλικό που αγωνίστηκες;
«Οντως δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να δίνεις την αξία που πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια και να τα αντιμετωπίζεις σωστά».

Θεωρείς πως η ομάδα είναι πιεσμένη επειδή πρέπει να είναι σύντομα έτοιμη;
«Οχι, δεν το νομίζω. Ο προπονητής μας είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να το διαχειριστεί για να είμαστε έτοιμοι».

Εμαθες τι έγινε στην πρώτη προπόνηση της σεζόν; Σε ενημέρωσαν πως έγινε sold out στα εισιτήρια διαρκείας;
«Με ενημέρωσε ο Μπρούνο (σ.σ.: Τσιρίλο) για όσα συνέβησαν με τον κόσμο. Ξέρω ότι στηρίζει πολύ την ομάδα και είχα ανθρώπους στη Νάπολι οι οποίοι έζησαν το παιχνίδι των δύο ομάδων και μου μιλήσουν για την ατμόσφαιρα του γηπέδου μας. Βέβαια, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα, αφού στη Νάπολι έπαιζα με 70.000 οπαδούς μέσα στο 'Σάο Πάολο'. Πάντως, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο ομάδων».

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος φέτος;
«Η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία και πρέπει να κάνει τουλάχιστον ανάλογη. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω να εκπληρωθούν οι στόχοι της και θα κάνω τα πάντα γι' αυτό».

Οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι κομβικοί για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα;
«Οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι κομβικοί για το τι θα κάνουμε στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα είναι ένας διαφορετικός θεσμός που πρέπει να κοιτάξουμε από διαφορετικό πρίσμα. Στο μυαλό μας τώρα είναι το Europa League και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Τα βρήκε με Μπουαζά ο Άρης

bouaza.jpgΜια ανάσα από την απόκτηση του 25χρονου αριστερού Ελγερινού εξτρέμ της Φούλαμ Αμούρ Μπουαζά βρίσκεται ο Άρης καθώς οι «κίτρινοι» έχουν έρθει σε αρχική συμφωνία με τον παίκτη. Παράλληλα σήμερα αναμένονται στην Θεσσαλονίκη ο Ντάριο Φερνάντεζ και οι άνθρωποι της Μπειτάρ για διαπραγματεύσεις.



Για νέο διπλό μεταγραφικό χτύπημα φαίνεται ότι ετοιμάζονται οι ιθύνοντες του Άρη οι οποίοι αισιοδοξούν ότι θα εντάξουν στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ ακόμα δύο παίκτες. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι οι παράγοντες του Άρη τα έχουν βρει σε όλα με τον 25χρονο Αλγερινό Αμούρ Μπουαζά και πιέζουν την διοίκηση της Φούλαμ ώστε να τον αποκτήσουν με την μορφή δανεισμού. Οι «κίτρινοι» καλύπτουν τις απαιτήσεις του παίκτη 500.000 ευρώ ετησίως και αναζητούν την χρυσή τομή με τον Αγγλικό σύλλογο αφού ο παίκτης έχει ανάψει το «πράσινο φως. Από την πλευρά τους οι διοικούντες της Φούλαμ εξετάζουν προσεκτικά την πρόταση του Άρη και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν μέχρι την Τρίτη.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να έρθει στην Θεσσαλονίκη ο 31χρονος Αργεντινός μέσος Ντάριο Φερνάντεζ μαζί με ανθρώπους της Μπειτάρ όπου και θα έχουν τις τελικές συζητήσεις με τους ιθύνοντες των «κίτρινων» , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ.

Ματαιώθηκε η προπόνηση

aris_proetoimasia.jpgΗ καταρρακτώδης βροχόπτωση των τελευταίων ωρών στο Σαν Βιτζίλιο είχε σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της πρωινής προπόνησης του Άρη. Ο Ιομάρ Μαζίνιο δεν ήθελε να ρισκάρει ένα πιθανό τραυματισμό, εξαιτίας του λασπωμένου τερέν του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, που προπονούνται οι «κίτρινοι» και αποφάσισε να στείλει τους ποδοσφαιριστές του στο γυμναστήριο.


Οι παίκτες του Άρη έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη για δυο περίπου ώρες. Στο πρόγραμμα πήρε μέρος και ο Λεάντρο Γκρασιάν ο οποίος από εχθές το βράδυ έβγαλε το νάρθηκα που του είχε τοποθετηθεί για προληπτικούς λόγους στο δεξιό καρπό. Οι καιρικές συνθήκες στη Βόρειο Ιταλία είναι πολύ κακές το τελευταίο 24ωρο, η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνει λόγο για βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κορυφές των Δολομιτικών Άλπεων είναι από σήμερα το πρωί χιονισμένες, γεγονός πως έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων».

*Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ελληνικά κανάλια για την τηλεοπτική κάλυψη των φιλικών αγώνων που θα δώσει ο Άρης επί Ιταλικού εδάφους.

* «Μάχη» γίνεται στο ξενοδοχείο της αποστολής για το ίντερνετ. Οι συνδέσεις είναι …παλαιολιθικές στο Σαν Βιτζίλιο και οι παίκτες του Άρη, στον ελεύθερό τους χρόνο, είναι με τα λαπτοπ ανά χείρας, αναζητώντας λίγες γραμμούλες σήματος.

* Η χθεσινή κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων προκάλεσε αρκετές συζητήσεις στην αποστολή των «κιτρίνων». Οι ποδοσφαιριστές του Άρη πάντως χαρακτήρισαν βατούς τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων.

Ο Κελάτι στον Ολυμπιακό


Τόμας Κελάτι Μία σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός που ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόμας Κελάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα και εξασφάλισαν με συνοπτικές διαδικασίες την υπογραφή του Αμερικάνου, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική μεταγραφή.

Ο Κελάτι πέρυσι αγωνίστηκε στη Μάλαγα και ήταν πρώτος σκόρερ της στην Ευρωλίγκα με 12,4 πόντους μέσο όρο και 40% στα τρίποντα. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στις θέσεις «2» και «3». Εκανε ρεκόρ πόντων στο παιχνίδι με τη Ρόμα για το Top 16 πετυχαίνοντας 33 με 9 τρίποντα. Είναι καλός αμυντικός και ένα «φονικό όπλο» στην επίθεση, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μόνος του φάσεις, ενώ σουτάρει από πολύ μακρινή απόσταση.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως πήρε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Ένα παίκτη με εξαιρετικό σουτ, με μεγάλες φιλοδοξίες και σε πολύ καλή ηλικία. Καλύτερη επιλογή από αυτή του 31χρονου Τράβις Χάνσεν. Πλέον όπως όλα δείχνουν απομένει η απόκτηση ενός Αμερικάνου πλέι μέικερ για να ολοκληρωθεί το... παζλ.

Ο Τόμας Κελάτι τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στην βελγική Μονς και τα επόμενα δύο χρόνια στην πολωνική Τουρόφ, από την οποία τον πήρε ο Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες για τη Μάλαγα. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν ο κορυφαίος και ασφαλώς δείχνει να έχει πολύ υψηλές δυνατότητες και να μπορεί να ανταποκριθεί σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Εκι: "Θα ήθελα να παίξω στην ΑΕΚ"


Ο Εκι Γκονζάλες.... Ο Εκι Γκονζάλες, μετά από μια καλή σεζόν με την Ροζάριο Σεντράλ, όπου είχε 29 συμμετοχές και τρία γκολ, επιθυμεί να επιστρέψει στην Ευρώπη θεωρεί ιδανικό προορισμό για την καριέρα του την Ελλάδα και την ΑΕΚ! Ο Αργεντίνος μέσος μίλησε στην "Εξέδρα" για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και για ενδεχόμενη πρόταση της Ενωσης.

"Είναι επιθυμία μου να επιστρέψω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ ξανά σε ένα ευρωπαϊκό κλαμπ. Πολύ περισσότερο αν αυτό είναι ελληνικό και είναι η ΑΕΚ! Σαφέστατα και θα με ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική. Θα ήθελα να παίξω στην ΑΕΚ", ήταν τα πρώτα λόγια του Εκι.

Για πιθανή πρόταση της ΑΕΚ: "Πρέπει, να πω ότι δεν έχω ακόμη κάποια πρόταση στα χέρια μου. Αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα που έχω αγαπήσει και θα ήθελα να επιστρέψω σε αυτή. Γνωρίζω την ποδοσφαιρική νοοτροπία εκεί και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Θα εξετάσω τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις που έχω στα χέρια μου και ελπίζω να φτάσει και μία από την ΑΕΚ".

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Ξέρω τι έχει πετύχει ο κ. Μπάγεβιτς ως προπονητής και γνωρίζω ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων που έχουν εργαστεί στην Ελλάδα. Θα ήταν καλό, λοιπόν, να δουλέψω μαζί του".

"Ότι καλύτερο για Έκι η ΑΕΚ"
Δηλώσεις για πιθανή πρόταση της ΑΕΚ στον Έκι Γκονζάλες, έκανε και ο μάνατζερ του, Κριστιάν Λε Μπιάν: "Ακόμη δεν υπάρχει κάτι από την ΑΕΚ για τον Γκονζάλες, αλλά εννοείται πως θα ήθελε να αγωνιστεί σε αυτή. Θα πρέπει όμως να δούμε τι θα γίνει και αν θα ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του η ΑΕΚ".

Τέλος ο Χατζηβρέττας!

xatzivrettas_nikos.jpgΤίτλοι... τέλους μπήκαν στην συνεργασία του Νίκου Χατζηβρέττα με τον Παναθηναϊκό. Ο 32χρονος γκαρντ έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας με το «τριφύλλι» στο στήθος αποτελεί παρελθόν από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο διεθνής άσος εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση τονίζοντας ότι φεύγει από τους πράσινους με γεμάτη την... βαλίτσα.

Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Ελληνας άσος επιθυμούσε κλειστό διετές με μίνιμουμ ένα εκατομμύριο ευρώ και ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε 400.000 ευρώ ετησίως για 1+1. Μέχρι πρότινος ο Χατζηβρέττας αμειβόταν με 650.000 ευρώ ετησίως και δεν είπε ναι στην μείωση των αποδοχών του. Ετσι, η εξαετής παρουσία του Νίκου Χατζηβρέττα στους «πράσινους» λαμβάνει τέλος, αφού ο έμπειρος σουτινγκ-γκαρντ, θα κληθεί να αναζητήσει τον νέο του επαγγελματικό σταθμό.

«Φεύγω με τη βαλίτσα γεμάτη»
Ο Νίκος Χατζηβρέττας μετά τις εξελίξεις που έφεραν το διαζύγιο του με τους πράσινους εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου , στους συμπαίκτες μου, στο γυμναστή, στο σταφ, στη διοίκηση και στον κόσμο της ομάδας για όσα μου πρόσφεραν και την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα έξι χρόνια. Έκλεισε ένας κύκλος της μπασκετικής μου πορείας και φεύγω με τη βαλίτσα γεμάτη από χαρές, τίτλους, επιτυχίες, δυνατές συγκινήσεις και όμορφα συναισθήματα. Αυτά τα έξι χρόνια θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πολύ, Νίκος Χατζηβρέττας».

Μένει στη Ferrari ο Ραϊκόνεν...


επιμέλεια-TENORIO !


Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Κίμι Ραϊκόνεν να φεύγει από τη Ferrari έβαλε ο Ρίκου Κουβάγια. Ο μάνατζερ του Φιλανδού πιλότου υπενθύμισε, επίσης, ότι το συμβόλαιο του πελάτη του λήγει το 2010.

«Το συμβόλαιο που έχουμε με τη Ferrari λήγει το 2010 και εμείς θα το τιμήσουμε», ανέφερε ο κ. Κουβάγια, ενώ η ιταλική ομάδα δια στόματος, Στέφανο Ντομενικάλι, υποστήριξε ότι ποτέ οι φήμες δεν ισχύουν.

Αρτέτα: «Είναι μεγάλο το ρίσκο»


Επιμέλεια-TENORIO !

Ο Μίκαελ Αρτέτα υποσχέθηκε πως δε θα κάνει το λάθος να βιαστεί να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του, για να μη ρισκάρει οποιαδήποτε υποτροπή. Ο Ισπανός μέσος αναρρώνει από την εγχείρηση που έκανε στο πόδι του, ύστερα από ρήξη χιαστών που υπέστη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε δηλώσεις του σε αγγλικά ΜΜΕ, ο Αρτέτα είπε πως «όλα πάνε καλά, ήταν ένας τραυματισμός που με κράτησε εκτός για 6 με 7 μήνες, οπότε ήταν αναμενόμενο να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα η αποθεραπεία μου. Όσο περνάνε οι μέρες καταλαβαίνω ότι καλυτερεύει το πόδι μου και αυτό με ευχαριστεί. Είναι εύλογο να θέλω να επιστρέψω γρήγορα, αλλά τέτοιου είδους τραυματισμοί θέλουν χρόνο. Δεν πρόκειται να βιαστώ καθόλου, δε θέλω να ρισκάρω. Αν είναι να παίξω μετά την πέμπτη αγωνιστική, ας είναι, δε με πειράζει».

Για Φορλάν η Μάντσεστερ Σίτι....


επιμέλεια-TENORIO !


Για την απόκτηση του διεθνούς Ουρουγουανού επιθετικού Ντιέγκο Φορλάν κινείται σύμφωνα με πληροφορίες της «Daily Mail» η Μάντσεστερ Σίτι. Οι ιδιοκτήτες των «πολιτών» μάλιστα, δείχνουν διατεθειμένοι ακόμα και να αγοράσουν το συμβόλαιο του παίκτη από την ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ηρεμία που είχε επανέλθει στο στρατόπεδο των «ροχιμπλάνκος» μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα για τον Φορλάν φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος, με τους ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας να προθυμοποιούνται να καταβάλλουν το ποσό των 36 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα αποδέσμευσης του Ουρουγουανού, στην ομάδα της Μαδρίτης προκειμένου να τον αποκτήσει.

Όλα αυτά, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τον Αντεμπαγιόρ συνεχίζονται. Στο Μάντσεστερ έχουν ξεκαθαρίσει πως η περίπτωση Φορλάν, αποτελεί την εναλλακτική επιλογή, σε ενδεχόμενη αποτυχία συμφωνίας με τον Τογκολέζο επιθετικό της Άρσεναλ.

Επέστρεψε στη Σάντος ο Λουξεμπούργκο....


επιμέλεια-TENORIO !


Ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο ανακοίνωσε ότι είναι ο νέος προπονητής της Σάντος. «Έχω υπογράψει με τη Σάντος και θα αναλάβω καθήκοντα τη Δευτέρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σ΄ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, με τον οποίο έχω μια ιδιαίτερη σχέση.»

Πρόσφατα ο έμπειρος τεχνικός είδε την «πόρτα της εξόδου» από την Παλμέιρας, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας στους προημιτελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουξεμπούργκο έχει ήδη αναλάβει τρεις φορές τα «ηνία» της Σάντος, με την οποία το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Διαδέχεται στο «τιμόνι» της ομάδας τον Βάγκνερ Μανσίνι, ο οποίος «πλήρωσε το μάρμαρο» για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, που άφησαν τη Σάντος στην 11η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς, 10 λιγότερους από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο.

Νέο τεστ (6:00 μ.μ.) Ηρακλή με Κλουζ

Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους θα δώσει σήμερα το απόγευμα ο Ηρακλής στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Χοφ, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Οι “κυανόλευκοι” σε διάστημα λίγων ημερών θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία καλή ομάδα, που κατέκτησε επίσης το Κύπελλο στην πατρίδα της. Ο λόγος για την Κλουζ, απ’ όπου ο Όλεγκ Προτάσοφ θα μπορεί να βγάλει χρήσιμα και προ πάντων αξιόπιστα συμπεράσματα για την πορεία και την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Ίσως σε αυτό το φιλικό πάρει χρόνο συμμετοχής τόσο ο Λέκι, όσο και ο Παπαστεριανός. Αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν για διαφορετικούς λόγους στην φιλική αναμέτρηση με την Λεχ Πόζναν. Ο αγώνας με την Κλουζ θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας Το σημαντικό και αυτό, που πρέπει να καταγραφεί βεβαίως, είναι πώς ο Ουκρανός τεχνικός του Ηρακλή θα κάνει και πάλι προπόνηση πρωινή, έτσι ώστε να “τεστάρει” και πάλι σε δύσκολες καταστάσεις την ομάδα του. Όσο για τη βασική ενδεκάδα, ίσως αυτή τη φορά ο προπονητής του Ηρακλή κάνει ορισμένες αλλαγές στην βασική ενδεκάδα, σε συνάρτηση με την προηγούμενη κόντρα στη Λεχ Πόζναν. Θα πρέπει να υπενθυμισθεί, πάντως, πώς οι “κυανόλευκοι” αγωνίστηκαν με τους Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλη, Κατσαμπή, Σαρακατσάνο, Πιλότο, Ντιέ, Επστάιν, Τουμά, Ντίκα και Γιάκομπ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Λεχ Πόζναν.Πηγη Μετροσπορ

Ετοιμος να βοηθήσει τον Ηρακλή ο Μιλάνο

Ο Μιλάνο από την αναχώρηση του Ηρακλή Ο Μάουρο Μιλάνο ήρθε φέτος στον Ηρακλή μετά από (ουσιαστική) απουσία 2 σχεδόν ετών από τα γήπεδα καθώς υπήρξε ιδιαίτερα άτυχος και είχε σοβαρούς τραυματισμούς, όμως δεν το βάζει κάτω και (όντως απολύτως υγιής πλέον) έχει ως στόχο να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και να βοηθήσει τον Ηρακλή να κάνει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντίνος επιθετικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και αρχικά τόνισε τα εξής :"Υπάρχει μεγάλη διάθεση για δουλειά στην ομάδα, βέβαια είμαστε λίγο κουρασμένοι αυτό το διάστημα αλλά οι προσδοκίες που υπάρχουν φέτος είναι υψηλές"

Μιλώντας για την προσαρμογή του στην ομάδας, ο Μάουρο Μιλάνο είπε :
"Είναι πλεονέκτημα για μένα ότι βρίσκομαι ήδη 2 χρόνια στην Ελλάδα, ξέρω λίγο την γλώσσα και πολλά ακόμη, που με βοηθούν να προσαρμοστώ εύκολα. Όσο για τους τραυματισμούς μου, οι Αργεντίνοι παίκτες μπορούμε και τους ξεπερνάμε αρκετά εύκολα, συγκεντρωνόμαστε μόνο στο ποδόσφαιρο και παίζουμε ξανά με πάθος και δύναμη. Στον Ηρακλή είναι ίδιες σχεδόν οι συνθήκες με τον Αστέρα αλλά ήμουν τραυματίας και δεν έπαιξα πολύ, έτσι αυτό που θέλω τώρα είναι να παίξω πολλά παιχνίδια φέτος, να κερδίσω χρόνο συμμετοχής και να παίξω καλό ποδόσφαιρο"

Για τον κόσμο του Ηρακλή, τόνισε :
"Είναι πολύ θετικό για την ομάδα ότι έχει πολύ και φανατικό κόσμο, είναι όπως στην Αργεντινή και αυτό για μένα είναι ένα έξτρα κίνητρο για να παίξω ακόμη καλύτερα για την ομάδα"

Για την πορεία της προετοιμασίας μέχρι στιγμής, ο Μάουρο Μιλάνο ανέφερε τα εξής:
"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ασχοληθεί πολύ με την τακτική στα παιχνίδια αλλά μου αρέσει η φιλοσοφία του προπονητή και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσαρμοστούμε όλοι στην φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή, τότε θα πάμε καλά ως ομάδα"

Εξηγώντας γιατί προτίμησε να έρθει στον Ηρακλή, είπε :
"Είχα πολλές προτάσεις και από Ελλάδα αλλά διάλεξα τον Ηρακλή, μόλις ο μάνατζερ μου είπε ότι υπάρχει πρόταση από τον Ηρακλή δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήξερα την ιστορία της ομάδας και για τον κόσμο της, ξέρω που έχω έρθει και πιστεύω θα πάμε καλά"

Αναφορικά με την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, ο Μάουρο Μιλάνο ανέφερε :
"Παίζω όπου μου ζητήσει ο προπονητής, δεν έχω κανένα πρόβλημα αρκεί να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Από μικρός το μόνο που ήθελα είναι να παίζω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και αυτό θέλω να κάνω και τώρα"

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας, ο Αργεντίνος επιθετικός είπε τα εξής: "Ο κόσμος του Ηρακλή έχει σίγουρα απαιτήσεις και ίσως ζητά την έξοδο στο Europa League κτλ αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και κάνουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Φέτος, όπως διαπίσωσα, όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος έχουν ενισχυθεί αλλά νομίζω ότι ο Ηρακλής πέτυχε διάνα με τις μεταγραφές που έκανε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα πάμε την ομάδα ψηλότερα"

Στην Ολλανδία ο Ζαγοράκης

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη στον ΠΑΟΚ για το όνομα της αντιπάλου, Βαλερέγκα, που βγήκε μετά από την κλήρωση για το Europa League που έλαβε χώρα στην Νιόν της Ελβετίας. Χαλκιάς: «στο χέρι μας η πρόκριση». Ο προπονητής της Βαλερένγκα, Τορ Όλε Σκούλερουντ δήλωσε πως: «Γνωρίζω από παίκτες μόνο τον Γκαρσία». Στην Ολλανδία ο Ζαγοράκης, αναμένεται να έχει συζήτηση με τον Φερνάντο Σάντος. Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας του Βιτόλο με την Ρασίνγκ και υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ

Στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ όταν πληροφορήθηκαν το όνομα της αντιπάλου για το Europa League δεν πανηγύρισαν, αλλά δεν τα έβαψαν ταυτόχρονα και μαύρα. Στον Δικέφαλο του Βορρά πιστεύουν πως όλα είναι στα… πόδια των παιχτών. Αν στις 30 του μηνός και στις 6 Αυγούστου που είναι οι αναμετρήσεις δεν έρθει η πρόκριση στην Τούμπα υπεύθυνοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ και κανείς άλλος.

Στο Δικέφαλο δεν θέλουν να σκέφτονται αρνητικά γι’ αυτό και δηλώνουν αισιόδοξοι παρότι η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του μονταρίσματος. Μάλιστα στα δύο τελευταία φιλικά με Ναιμέγκεν και Τσίβας Γουαλαδαχάρα με την απόδοση που είχε η ομάδα τρόμαξε ακόμα και τον Σάντος που φρόντισε να «χτυπήσει» το καμπανάκι.

Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε για την κλήρωση του ΠΑΟΚ και την Βαλερένγκα που θα είναι ο αντίπαλος στον ευρωπαϊκό θεσμό. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας υπογράμμισε ότι: «Εμείς πρέπει να ήμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα από την Νορβηγία που έχει παιχνίδια… στα πόδια της. Δεν παίζει σημαντικό ρόλο αν είναι μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας. Αυτό που έχει αξία είναι τι θα κάνουμε εμείς. Δεν είναι μία ομάδα που μας αφήνει αδιάφορους, αλλά δεν μας φοβίζει κιόλας. Το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός και πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στην ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη να έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Πιστεύω ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην Θεσσαλονίκη» και συνέχισε: «Έχουν ξεκινήσει αρκετά πρωταθλήματα αλλά σημαντικό ρόλο παίζει το δεύτερο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας. Σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς. Η τύχη είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά για την συγκεκριμένη ομάδα, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της, παίζει στην Ευρώπη άρα έχει κάνει καλή πορεία, εξαρτάται μόνο από εμάς».

Για τον πρώτο αγώνα είπε: «Είναι ένα ομορφο γήπεδο αυτό που θα παίξουμε, ξέρω ότι το νορβηγικό ποδόσφαιρο βασίζεται στην δύναμη και το πάθος, όχι τόσο στην τεχνική».
Ο Κώστα Χαλκιάς συνέχισε: «Από τα φιλικά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, βέβαια πρέπει να έχεις σοβαρότητα και προσοχή αλλά στο επίσημο η ψυχολογία είναι διαφορετική. Τώρα θέλουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή μας, να έχουμε συνοχή και να ήμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Ο προπονητής της Βαλερένγκα, Τορ Όλε Σκούλερουντ, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την κλήρωση που έφερε την ομάδα του αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω όμως ότι τερμάτισε δεύτερος πέρσι στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος» δήλωσε αρχικά ο Νορβηγός τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή. Θα δείξουμε σεβασμό στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε δύο δύσκολα παιχνίδια. Γνωρίζω ότι βρίσκεται στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, ενώ εμείς έχουμε δώσει 18 αγώνες πρωταθλήματος».

«Θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση»

Όσο για τις φιλοδοξίες της Βαλερένγκα στην Ευρώπη, ανέφερε: «Έχουμε βλέψεις να περάσουμε στον επόμενο γύρο και στη συνέχεια να παλέψουμε για την είσοδό μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε. Μετά από μια καλή αρχή, κάναμε μια κοιλιά. Θα προσπαθήσουμε για να είμαστε έτοιμοι στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς θα δώσουμε για το πρωτάθλημα πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ. Ο Αμπντελαουέ είναι ο καλός μας επιθετικός».

«Γνωρίζω τον Γκαρσία»

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει κάποιον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, στάθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία: «Γνωρίζω τον Πάμπλο Γκαρσία, που έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν ήξερα ότι τώρα ανήκει στον ΠΑΟΚ. Όταν πληροφορήθηκα ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, περνώντας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, κατάλαβα ότι πρόκειται για πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, ευχήθηκε η ομάδα του να έχει καλύτερη τύχη από τη Λιν: «Θυμάμαι ότι ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τη Λιν πριν από 5 χρόνια, την είχε κερδίσει 3-0 μέσα στο Όσλο. Ελπίζω εμείς να τα πάμε καλύτερα!».

Στην Ολλανδία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Ζαγοράκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο της ομάδας, αλλά και να στηρίξει την προσπάθεια των παιχτών και του προπονητή. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αναμένεται να έχει συνομιλία με τους Φερνάντο Σάντος και Ζήση Βρύζα με σκοπό να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι την πορεία της ομάδας. Σίγουρα θα συζητηθεί και η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ Βαλερέγκα.

Ψιθυροι......................

Λέτε αν η Λάρισα δεν καταφέρει να περάσει τους... ψαράδες της Ρέικιαβικ να υπάρξει ακόμη και θέμα Ουζουνίδη; Στον κάμπο πάντως ήδη το παρουσιάζουν ως σενάριο και μάλιστα όχι χωρίς βάση.



Η μεταγραφική περίοδος έχει ακόμη δρόμο και αυτό αναμένεται να εκμεταλλευτούν και στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε και ο Νικόλας Πατέρας από την Αυστρία δεν ήταν κατηγορηματικός ότι ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές. Μάλιστα οι φήμες λένε ότι μετά το πρώτο ματς με την Σπάρτα στην Πράγα θα γίνει κάποια κίνηση.





Οι φήμες λένε πως αρχικά στον Ολυμπιακό υπήρχε η σκέψη να βγάλει όλη την προετοιμασία ο Σοϊλέδης και μετά να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας για να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Όμως από την στιγμή που ο μικρός... βγάζει μάτια στο Έρμελο σύμφωνα με τους απεσταλμένους των εφημερίδων το θέμα δανεισμού δεν υφίσταται.



Η προθεσμία για τον Σεϊταρίδη που του έδωσε ο Θανόπουλος ολοκληρώνεται αλλά απάντηση ακόμη δεν δόθηκε από τον Έλληνα διεθνή. Το θέμα είναι ότι ήδη στην ΑΕΚ έχουν πάρει κάποια... μηνύματα πως δύσκολα θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό.



Προβληματισμένος είναι ο Σάντος από την εικόνα που παρουσίαζει η ομάδα του στα τελευταία φιλικά παιχνίδια. Μάλιστα οι φήμες λένε ότι είναι... φορτωμένος με συγκεκριμένη «δυάδα» παικτών που τους βλέπει να παρουσιάζονται χαλαροί και σε προπονήσεις και σε αγώνες. Μάλλον επειδή έχουν καταλάβει ότι δεν προορίζονται για βασικοί.

Νάτσο Γκαρσία... από καρδιάς!

Πιο ειλικρινής από ποτέ εμφανίστηκε ο Νάτσο Γκαρσία στην... εξομολόγηση του στο Σαν Βιτζίλιο. Ο βολιβιανός μέσος του Άρη, κατονόμασε τους υπευθύνους της περσινής κακής σεζόν των «κιτρίνων», ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης, διέψευσε τα δημοσιεύματα περί κακών σχέσεων με τον Μαζίνιο και εξέφρασε μέσω του gazzetta.gr που παρακολουθεί την προετοιμασία των Θεσσαλονικέων, την απόλυτη αισιοδοξία του για τη φετινή ομάδα.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία: «Πιστεύω ότι μέχρι τώρα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Οι προπονήσεις έχουν μεγάλη ένταση και πάθος το βλέπεται. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»



Για τις διαφορές συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Συγκριτικά με την περσινή προετοιμασία υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρυσι δεν δουλέψαμε σχεδόν καθόλου και αυτό επηρέασε την απόδοση μας στον αγωνιστικό χώρο και κατ΄ επέκταση δεν υλοποιήσαμε κανένα από τους στόχους που είχαμε θέσει. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είμαστε πλέον σαν μια γροθιά, για αυτό το λόγο πιστεύω πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».



Για τις ευθύνες για την περσινή αποτυχία: «Eμείς οι ποδοσφαιριστές κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να προπονούμαστε σκληρά για να παίξουμε όταν μας ζητηθεί. Ο προπονητής έχει περισσότερες αρμοδιότητες. Πρέπει να επιβλέπει την προπόνηση, να στήνει την ομάδα και να βάζει ξεκάθαρους κανόνες στους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε πέρυσι σε καμία περίπτωση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί εξ αρχής η απόδοση μας και τελικώς να μην καταφέρουμε τίποτα. Πρώτα αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς από το UEFA, μετά από το κύπελλο και στο τέλος δεν καταφέραμε να μπούμε στα play off και να βγούμε στην Ευρώπη».




Για την περσινή του απόδοση: «Φυσικά και δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που έπαιξα πέρσι. Η απόδοση μου δεν ήταν καθόλου καλή και έχω επίγνωση της κατάστασης. Υπήρχαν λόγοι όμως που δεν κατάφερα να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό. Το ανέφερα νωρίτερα πως δεν έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Δεν θέλω όμως ψάξω για δικαιολογίες. Φέτος θέλω να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω ότι η περσινή μου παρουσία ήταν απλά μια κακή παρένθεση».




Για το αν επαναπαύτηκε στο καλό του συμβόλαιο: «Αυτό δεν ισχύει και είναι ένα τεράστιο ψέμα. Προσωπικά δουλεύω σκληρά καθημερινά και προσπαθώ να δώσω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Από την αρχή πέρυσι ήταν φανερό πως δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα στον Άρη. Υπήρχε λανθασμένη νοοτροπία. Ίσως να μην ήμουν και εγώ καλά ψυχολογικά. Σε ο,τι αφορά αυτό το θέμα αναλαμβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Είχα κάποια άσχημα παιχνίδια, ωστόσο με την Εθνική Βολιβίας πραγματοποίησα εξαιρετικές εμφανίσεις. Άρα κάτι δεν πήγαινε καλά στον Άρη, που δεν μου επέτρεπε να αποδώσω, αυτό που πραγματικά μπορούσα».



Για τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του περί κακών σχέσεων με τον Μαζίνιο: «Είμαι πολύ θυμωμένος μ’ αυτό το θέμα, δεν ξέρω από που έχει προέλθει αυτό το ψέμα. Ποτέ μου δεν έχω κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις και δεν ξέρω από πού εκπορεύονται αυτές οι ανακρίβειες. Ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους συζήτηση με τον προπονητή μου. Αντιθέτως έχω μιλήσει με τη διοίκηση και μου είπαν ακριβώς το αντίθετο, δηλ. ότι με υπολογίζουν, τόσο ο προπονητής, όσο και οι ίδιοι. Είμαι υπάλληλος του Άρη και πάντα πρόθυμος να κάνω ο,τι μου ζητηθεί».



Για τις αλλαγές που έγιναν στον Άρη τα τελευταία χρόνια: «Tα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στον Άρη, σταδιακά το ρόστερ της ομάδας έχει αλλάζει ριζικά. Μόνο ο Κουλουχέρης και ο Βανγκέλι, έμειναν από την πρώτη μου σεζόν. Το κίνητρο που βρίσκει κάθε ποδοσφαιριστής για να παίζει καλά είναι καθαρά προσωπικό. Κάθε πρωί που ξυπνάω θέλω να δουλεύω σκληρά και να πηγαίνω ψηλά. Όλα όσα έχω πετύχει στη ζωή μου έγιναν επειδή δούλεψα σκληρά και χάρη στη βοήθεια του Θεού. Πέρυσι είχα μια κακή χρονιά για λόγους αγωνιστικούς αλλά και εξωαγωνιστικούς».




Για το γεγονός πως σκοράρει με τη Βολιβία και όχι με τον Αρη: «Δεν είναι θέμα το να σκοράρω, αλλά το να έχω κίνητρο για να παίζω καλά. Όταν πήγαινα στην Εθνική ομάδα της χώρας μου, υπήρχε πολύ καλό κλίμα και αυτό με βοηθούσε να έχω καλή ψυχολογία και να παίζω καλό ποδόσφαιρο. Ένας ποδοσφαιριστής για να έχει καλή απόδοση, πρέπει να νιώθει καλά. Πέρυσι στον Άρη δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος. Το αντίθετο θα έλεγα».



Για το αν η απόλυση του Κίκε Ερνάντεθ έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα: «Προσωπικά πιστεύω ότι η περσινή διοίκηση άργησε πάρα πολύ να πάρει την απόφαση. Όταν κατάλαβαν το λάθος τους, το «μήλο ήταν σάπιο», όπως λέμε και εμείς στη Βολιβία. Ο Κίκε Ερνάντεθ έπρεπε να φύγει νωρίτερα. Όταν έφθασαν ο Μαζίνιο και ο Ντονάτο, δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεση τους. Όσο και αν προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση δεν μπόρεσαν λόγω έλλειψης χρόνου, με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα και ο στόχος των play off . Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.



Για τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει φέτος για μια θέση στη μεσαία γραμμή: «Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση σε μια μεγάλη ομάδα. Μου αρέσει πολύ που υπάρχουν πολλοί και ικανοί παίχτες στη μεσαία γραμμή. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και μέσα από τον ανταγωνισμό να ξεχάσω την περσινή χρονιά, να τα αφήσω όλα πίσω και να αποδείξω στον κόσμο του Άρη ποιος είναι ο πραγματικός Νάτσο. Πιστεύω ότι θα μου δοθούν ευκαιρίες και με τη βοήθεια του Θεού αισιοδοξώ ότι θα πετύχω».



Για το αν θέλει να γίνει ο πρώτος αρχηγός του Άρη: «Φυσικά και θα ήθελα να γίνω ο αρχηγός. Προσωπικά πάντως νιώθω πολύ δυνατός. Αρχηγός πάντως αυτή την στιγμή είναι ο Σέρχιο Κόκε και το σέβομαι απόλυτα γιατί το αξίζει. Ο κάθε παίκτης πάντως θα πρέπει να νιώθει αρχηγός στο γήπεδο. Όταν ξέρεις ότι είναι σημαντικός και χρήσιμος, αυτό σε κάνει χαρούμενο και αποτελεσματικό».



Για το αν σκέφτεται αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ και θέλω να το πάρω. Έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες, ψάχνω να βρω τι λέει ο νόμος και τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά. Το να πάρω κοινοτικό διαβατήριο είναι πολύ σημαντικό για μένα αλλά και για την ομάδα. Για την ομάδα επειδή θα αδειάσει μια θέση ξένου και για μένα για …τουριστικούς λόγους. Για εμάς τους Βολιβιανούς όπου και να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό μας ζητάνε βίζα. Έτσι θα διευκολυνθώ εγώ και η οικογένεια μου και θα γλιτώσω πολύτιμο χρόνο».



Αν τον έχει προσεγγίσει άλλη ελληνική ομάδα: «Ναι πέρσι μου είχε κάνει επίσημη πρόταση η ΑΕΚ, αλλά την αρνήθηκα, γιατί ήθελα να μείνω στον Άρη».



Για τον αν σκέφτεται να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα: «Αυτή τη στιγμή έχω αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Άρη. Από εκεί και πέρα πάντα ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένεια του. Δεν ξέρω τι θα μου επιφυλάξει το μέλλον, αλλά για τώρα θέλω να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα

Επίσημα στον Πανθρακικό, Φαγιάρδο, Σακελλαρίου

Ο Φαγιάνδρο με τη φανέλα του Πανθρακικού Παίκτες του Πανθρακικού και επίσημα είναι από την Παρασκευή, ο Πορτογάλος Φαγιάρδο και ο Λευτέρης Σακελλαρίου. Η ομάδα της Κομοτηνής ανακοίνωσε την απόκτησή τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση του Πανρακικού αναφέρει: "Παίκτες του Πανθρακικού είναι πλέον ο Ζοάο Πάουλο Σίλβα Φρέιτας Φαγιάρδο και ο Λευτέρης Σακελλαρίου. Ο 30χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Γκιμαράες και τα προηγούμενα τέσσερα στη Ναβάλ, έφτασε στην Κομοτηνή χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

"Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας. Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό. Θέλω να βοηθήσω τον Πανθρακικό ώστε να φτάσει ψηλότερα από πέρσι", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Φαγιάρδο.

Για τρία χρόνια υπέγραψε και ο 21χρονος αριστερός μπακ Λευτέρης Σακελλαρίου (φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής), που πέρσι έπαιζε στον Εθνικό Αστέρα και τις τελευταίες δύο εβδομάδες δοκιμαζόταν από τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Ετσι, μετά τον Ενγκαμπί, που είχε υπογράψει για δύο χρόνια και τον Μαρσελάο, που είχε υπογράψει για τρία, ο Φαγιάρδο και ο Σακελλαρίου αποτελούν τη 10η και 11η μεταγραφή του Πανθρακικού".

Οσον αφορά τους υπόλοιπους υπό δοκιμήν παίκτες, οι Μανουέλ Μουνάφο, Μάριαν Μίτου και Ιβάν Νίματς θα ακολουθήσουν την αποστολή στη Γαλλία και εφόσον ικανοποιήσουν τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου, θα αποκτηθούν. Ο Ιβάν Σαντινί αποχώρησε. Επίσης, συνεχίζεται η αναζήτηση επιθετικού. Στο μεταξύ, ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων Ανέστης Αργυρίου επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το 2013. Ο Νίκος Ζαπρόπουλος έμεινε ελεύθερος, αφού δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με την ΠΑΕ, ενώ ο Εμάνουελ Λόπεζ θα δοθεί δανεικός. Ο νεαρός Γιάννης Μπαρμπουτέλης δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς το πρωί της Δευτέρας από την Αλεξανδρούπολη και θα φτάσει στη Γαλλία μέσω Αθηνών. Εκεί θα δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια. Θα επιστρέψει στην Κομοτηνή στις 2 Αυγούστου. Για την Παρασκευή 7 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί φιλικό με τον Αίαντα Σαλαμίνας στα Πηγάδια Ξάνθης, ενώ στις 12 Αυγούστου η ομάδα θα ταξιδέψει στις Σέρρες όπου και θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό. Τέλος, χθες ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο "ΟΠΑΠ ΔΑΚ Κομοτηνής"

Στην Μάλαγα ο Εντίνιο!

Ο Εντίνιο πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Πανιώνιο Το σίριαλ με τον Εντίνιο δείχνει να τελειώνει επιτέλους. Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με την Μάλαγα για την παραχώρηση του Πορτογάλου επιθετικού. Βέβαια οι "κιτρινόμαυροι" δεν θα βάλουν άμεσα στα ταμεία τους το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου που ζητούσαν για να τον παραχωρήσουν, όμως κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον. Και αυτό γιατί η Ισπανική ομάδα δεν αγόρασε το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη. Αντίθετα με το 1 εκατομμύριο που προσέφερε, πήρε το 60% του παίκτη και το άλλο 40% έμεινε στην Ένωση, κάτι που σημαίνει οτι αν πουληθεί ο Εντίνιο η ΑΕΚ θα λάβει ένα σημαντικό ποσό.

Απο εκεί και πέρα, δημοσιεύματα στην Γερμανία ανέφεραν πως το Αμβούργο εξετάζει πολύ σοβαρά την απόκτηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ο Σουηδός αμυντικός σίγουρα είναι θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως δύσκολα η ΑΕΚ θα πει το ναι για την παραχώρησή του. Εκτός βέβαια και αν η πρόταση των Γερμανών είναι εξαιρετική οικονομικά... Και πάλι όμως δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η προετοιμασία της ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο και θα ανέτρεπε τα πλάνα του Μπάγεβιτς.

Ο Ντούσκο πάντως στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής, έδειξε τα πλάνα του για το φιλικό του Σαββάτου με την Σλάβια Πράγας. Ο Σάχα θα καθίσει κάτω απο τα δοκάρια, με τους Γεωργέα και Χουανφράν (δείχνει να έχει ξεπεράσει την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε) να αγωνίζοντας στα άκρα και τους Κυργιάκο, Μαϊστόροβιτς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Απο εκεί και πέρα στον άξονα θα είναι οι Μάκος και Ενσαλίβα με τον Ιορντάκε αριστερά, τον Σκόκο δεξιά και τον Καφέ, πίσω απο τον Μπλάνκο.

Σεπτέβρη επιστρέφει ο Χαγκριβς ...



Την επιστροφή του Όουεν Χάγκριβς στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο προανήγγειλε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Σύμφωνα με τον Σκοτσέζο τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγγλος μέσος θα είναι έτοιμος να συμπεριληφθεί στα πλάνα του στα μέσα του Σεπτέμβρη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την αποκατάσταση σου. Μπορεί να μην είναι έτοιμος στα φιλικά παιχνίδια, όμως θα προπονείται με τους υπόλοιπους παίκτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «κόκκινων διαβόλων»

«Μάτια» σε Ντεμπά Μπα από Βενγκέρ..



Η φυγή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ δημιούργησε την ανάγκη απόκτησης επιθετικού στην Άρσεναλ και οι νεότερες πληροφορίες φέρουν τον Ντεμπά Μπα της Χόφενχαιμ, να βρίσκεται στο στόχαστρο του Αρσέν Βενγκέρ. Η εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ο Σενεγαλέζος επιθετικός στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ, ίσως αποτελέσει το «διαβατήριο» του για μια μετακίνηση στους «κανονιέρηδες» και την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 24χρονος Αφρικανός σημείωσε 14 γκολ πέρυσι στην, απρόσμενα καλή, «παρθενική» χρονιά της Χόφενχαϊμ στα «σαλόνια» της Γερμανίας, αναγκάζοντας πολλούς προπονητές -και από το εξωτερικό- να σημειώσουν ψηλά το όνομα του στη μεταγραφική τους λίστα. Όπως αναφέρεται, ωστόσο, σε αγγλικά και γαλλικά δημοσιεύματα, ο Αρσέν Βενγκέρ είναι εκείνος, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στο να τον εντάξει στην ομάδα του.

Η γνωστή προτίμηση του Βενγκέρ σε Γάλλους και Αφρικανούς ποδοσφαιριστές -όπως και το γεγονός ότι συνηθίζει να δίνει πολλές ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες- φέρονται να αποτελούν αρκετά δελεαστικούς λόγους για το Μπα, ώστε να αποδεχθεί την πρόταση της Άρσεναλ. Κάτι, άλλωστε, που επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, που έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική προσφορά» και για «έναν προπονητή που είναι πολύ κολακευτικό, για οποιοδήποτε παίκτη, να του δείχνει ενδιαφέρον».

Συμφωνία Μπάρτσα - Ίντερ για Ετό-Ζλάταν!..

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !



Την μπάνκα στον αέρα είναι έτοιμη να τινάξει η Μπαρτσελόνα προκειμένου να καταφέρει να ντύσει στα «μπλαουγκράνα» τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση που αποκάλυψε ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης, Ζοάν Λαπόρτα, ότι έγινε στην Ίντερ. Ο Λαπόρτα ανέφερε πως οι Καταλανοί πρόκειται να βγάλουν από τα ταμεία τους το ποσό των 45 εκατ. Ευρώ, αλλά και να δώσουν ως έμψυχο αντάλλαγμα τους Σάμουελ Ετό και Χλεμπ (με τη μορφή δανεισμού ο τελευταίος), στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της Μπάρτσα, τόνισε πως οι «νερατζούρι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ισπανικό σύλλογο και το μόνο που απομένει, είναι η τελική απόφαση που θα πάρουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Έδειξε ανέτοιμος...

Μια μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα ο Παναθηναϊκός, στο φιλικό που έδωσε με αντίπαλο την Χόφενχαϊμ, από την οποία ηττήθηκε με 1-0. Ο Χενκ Τεν Κάτε ασφαλώς είχε την ευκαιρία να δει τα σοβαρά λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του και να κοιτάξει πως θα διορθωθούν ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς λιγκ

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε να ηττηθεί. Σε καμία περίπτωση… Ναι μεν η αγωνιστική του παρουσία κόντρα στην Χόφενχαϊμ περιορίστηκε σε μέτρια ως κακά- σε ορισμένες περιπτώσεις- επίπεδα, αλλά και των Γερμανών δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Απεναντίας, αφού βάσει της εικόνας του πρώτου μέρους, μέχρι το γκολ του Ιμπίσεβιτς (27’), οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Από λάθος του Βύντρα προήλθε το μοναδικό τέρμα, σε ένα σημείο που κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Στον υπολειπόμενο χρόνο οι παίκτες του Τεν Κάτε προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, αλλά τους έλειπε η τελική προσπάθεια…

Ακριβώς το ίδιο και στην επανάληψη. Σταδιακά το παιχνίδι έχανε το ρυθμό του και παρουσίασε πολύ κακή εικόνα. Ελάχιστες σωστές προσπάθειες από το «τριφύλλι» και δείγματα ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος για να δέσουν οι καινούργιοι παίκτες με τη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο Ολλανδός. Ο Τζιμπρίλ Σισέ αγωνίστηκε σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητικός. Ο Γάλλος φορ στις περισσότερες περιπτώσεις χανόταν από το γήπεδο, μια και κανείς από την ομάδα δεν μπορούσε να του περάσει την τελική κάθετη πάσα για να πατήσει με τη μπάλα περιοχή.

Από τη μεριά του, ο Σεμπαστιάν Λέτο έπαιξε για 77 λεπτά. Κακός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, από τη στιγμή που σε κανένα σημείο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν μεταφέρθηκε από την αριστερή πτέρυγα. Κυρίως από το άξονα προσπάθησαν οι «πράσινοι» να κατεβάσουν τη μπάλα, με τον Κατσουράνη και ενίοτε τον Γκάμπριελ. Ο Έλληνας μέσος πήρε μπάλες πάνω του, όμως με την πίεση που ασκούσαν στα χαφ οι Γερμανοί δεν βρήκε κενούς χώρους.

Η ήττα αυτή μόνο υπέρ μπορεί να λειτουργήσει για το «τριφύλλι». Οι αδυναμίες στον τρόπο παιχνιδιού του ήταν φανερές και σίγουρα ο Χενκ Τεν Κάτε τις αντιλήφθηκε καλύτερα από όλους. Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και χρόνος υπάρχει. Μέχρι τις 28-29 Ιουλίου, όταν οι «πράσινοι» θα μεταβούν στην Πράγα για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σπάρτα.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι (66' Μπιέρσμιρ), Βύντρα, Μουν, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (72' Καντέ), Μάτος (59' Σιμάο), Γκάμπριελ, Λέτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ (83' Πετρόπουλος)

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ k ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ.....

επιμελεια-TENORIO.


Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Σάλτσμπουργκ/Μποέμιανς - Πιούνικ/Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ζρίνσκι/Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζυρίχη - Γεωργία Τιφλίδας/Μάριμπορ

Στρέιμουρ/ΑΠΟΕΛ - Ριλ/Παρτιζάν

Ιντερ Τούρκου/Σέριφ - Σλάβια Πράγας

Ακτόμπε/Χάφναρφιορντουρ - Μακάμπι Χάιφα/Γκλέντοραν

Εκράνας/Μπακού - Λέφσκι/Σαν Τζούλια

Βέντσπιλς/Ντούντελανζ - Σκόπια/Μπάτε

Βίσλα/Λεβάντια - Ντέμπρετσεν/Κάλμαρ

Κοπεγχάγη/Μόγκρεν - Τίρανα/Στάμπαεκ

Σπάρτα Πράγας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαχτάρ - Τιμισοάρα

Σπόρτινγκ Λισ. - Τβέντε

Σέλτικ - Ντιναμό Μόσχας

Αντερλεχτ - Σίβασπορ



Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

H ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Σαράγεβο/Σπάρτακ Τρνάβα - Ζεσταφόνι/Χέλσινμποργκ

Φρέντρικσταντ - Λεχ Πόζναν

Ντιφερντάνζ/Ριέκα - Μέταλιστ

Ναφτάν/Γάνδη - Ρόμα

Βασλούι - Ομόνοια/Τόρσβαν

Ααλμποργκ/Σλάβια - Κόζιτσε

Γκέτεμποργκ - Χαποέλ Τελ Αβίβ

Αϊντχόφεν- Τσέρνο Mόρε/Ισκρα

Μέταλουργκ Ντόνετσκ/Ρίπο - Λουμπλιάνα

Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ

ΑΠΟΠ Κινύρας - Ραπίντ Βιέννης/Βλάζνια

Φόλκερκ/Βαντούζ - Λίμπερετς

Χόνκα/Μπάνγκορ - Ρόζενμποργκ/Καράμπακ

Σεντ Πάτρικς/Βαλέτα - Κρίλια

Σούντουβα/Ράντερς - Αμβούργο

Ντιναμό Μινσκ/Τρόμσο - Μίλανο/Σλάβεν Κροπρίβνιτσα

Μπρόντμπι/Φλόρα -Λέγκια/Ολίμπι Ρούσταβι

Βοϊβοντίνα - Αούστρια Βιέννης

ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Σκόντο/Ντέρι

Στεάουα/Ούιπεστ - Φλαμουρτάρι/Μάδεργουελ

Ζιλίνα/Ντάτσια Τσισινάου - Χάιντουκ

Μπράγκα - Ελφσμποργκ/Χαλάντας

Αμπερντίν - Σίγκμα Ολομουτς/Φραμ

Κρουσέιντερς/Ραμποτνίτσκι - Οντένσε

Σεβόινο/Κάουνας - Λιλ

Ανόρθωση/Πέτροβατς - Στουρμ/Σιρόκι

Φενέρμπαχτσε - Χόνβεντ

Μπνέι Γιεχούντα/Ντίναμπουργκ - Ζίμπρου/Πάκος Φερέιρα

Μπριζ - Γκόριτσα/Λάχτι

Μπιλμπάο - Γιουνγκ Μπόις

ΚΡ Ρέικιαβικ/Λάρισα - Βασιλεία/Σάντα Κόλομα

Τομπόλ/Γαλατασαράι - Σλιέμα/Μακάμπι Νετάνια

Λιεπάγιας Μέταλουργκς/Ντ. Τιφλίδας - Ρούνταρ/Ερυθρός Αστέρας

Ντογκάνα/Πολόνια Βαρσοβίας - Μπρέντα/Γκαντζασάρ

Βέτρα/Ελσίνκι - Φούλαμ