Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ο Κελάτι στον Ολυμπιακό


Τόμας Κελάτι Μία σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός που ανακοίνωσε την απόκτηση του Τόμας Κελάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα και εξασφάλισαν με συνοπτικές διαδικασίες την υπογραφή του Αμερικάνου, ολοκληρώνοντας μία εξαιρετική μεταγραφή.

Ο Κελάτι πέρυσι αγωνίστηκε στη Μάλαγα και ήταν πρώτος σκόρερ της στην Ευρωλίγκα με 12,4 πόντους μέσο όρο και 40% στα τρίποντα. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στις θέσεις «2» και «3». Εκανε ρεκόρ πόντων στο παιχνίδι με τη Ρόμα για το Top 16 πετυχαίνοντας 33 με 9 τρίποντα. Είναι καλός αμυντικός και ένα «φονικό όπλο» στην επίθεση, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μόνος του φάσεις, ενώ σουτάρει από πολύ μακρινή απόσταση.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως πήρε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Ένα παίκτη με εξαιρετικό σουτ, με μεγάλες φιλοδοξίες και σε πολύ καλή ηλικία. Καλύτερη επιλογή από αυτή του 31χρονου Τράβις Χάνσεν. Πλέον όπως όλα δείχνουν απομένει η απόκτηση ενός Αμερικάνου πλέι μέικερ για να ολοκληρωθεί το... παζλ.

Ο Τόμας Κελάτι τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε στην βελγική Μονς και τα επόμενα δύο χρόνια στην πολωνική Τουρόφ, από την οποία τον πήρε ο Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες για τη Μάλαγα. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν ο κορυφαίος και ασφαλώς δείχνει να έχει πολύ υψηλές δυνατότητες και να μπορεί να ανταποκριθεί σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: