Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Στην Ολλανδία ο Ζαγοράκης

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη στον ΠΑΟΚ για το όνομα της αντιπάλου, Βαλερέγκα, που βγήκε μετά από την κλήρωση για το Europa League που έλαβε χώρα στην Νιόν της Ελβετίας. Χαλκιάς: «στο χέρι μας η πρόκριση». Ο προπονητής της Βαλερένγκα, Τορ Όλε Σκούλερουντ δήλωσε πως: «Γνωρίζω από παίκτες μόνο τον Γκαρσία». Στην Ολλανδία ο Ζαγοράκης, αναμένεται να έχει συζήτηση με τον Φερνάντο Σάντος. Από ώρα σε ώρα ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας του Βιτόλο με την Ρασίνγκ και υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ

Στο Ντόορβερθ της Ολλανδίας όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ όταν πληροφορήθηκαν το όνομα της αντιπάλου για το Europa League δεν πανηγύρισαν, αλλά δεν τα έβαψαν ταυτόχρονα και μαύρα. Στον Δικέφαλο του Βορρά πιστεύουν πως όλα είναι στα… πόδια των παιχτών. Αν στις 30 του μηνός και στις 6 Αυγούστου που είναι οι αναμετρήσεις δεν έρθει η πρόκριση στην Τούμπα υπεύθυνοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ και κανείς άλλος.

Στο Δικέφαλο δεν θέλουν να σκέφτονται αρνητικά γι’ αυτό και δηλώνουν αισιόδοξοι παρότι η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του μονταρίσματος. Μάλιστα στα δύο τελευταία φιλικά με Ναιμέγκεν και Τσίβας Γουαλαδαχάρα με την απόδοση που είχε η ομάδα τρόμαξε ακόμα και τον Σάντος που φρόντισε να «χτυπήσει» το καμπανάκι.

Ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε για την κλήρωση του ΠΑΟΚ και την Βαλερένγκα που θα είναι ο αντίπαλος στον ευρωπαϊκό θεσμό. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας υπογράμμισε ότι: «Εμείς πρέπει να ήμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα από την Νορβηγία που έχει παιχνίδια… στα πόδια της. Δεν παίζει σημαντικό ρόλο αν είναι μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας. Αυτό που έχει αξία είναι τι θα κάνουμε εμείς. Δεν είναι μία ομάδα που μας αφήνει αδιάφορους, αλλά δεν μας φοβίζει κιόλας. Το πρώτο παιχνίδι είναι εκτός και πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, ώστε στην ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη να έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Πιστεύω ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην Θεσσαλονίκη» και συνέχισε: «Έχουν ξεκινήσει αρκετά πρωταθλήματα αλλά σημαντικό ρόλο παίζει το δεύτερο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας. Σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς. Η τύχη είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά για την συγκεκριμένη ομάδα, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της, παίζει στην Ευρώπη άρα έχει κάνει καλή πορεία, εξαρτάται μόνο από εμάς».

Για τον πρώτο αγώνα είπε: «Είναι ένα ομορφο γήπεδο αυτό που θα παίξουμε, ξέρω ότι το νορβηγικό ποδόσφαιρο βασίζεται στην δύναμη και το πάθος, όχι τόσο στην τεχνική».
Ο Κώστα Χαλκιάς συνέχισε: «Από τα φιλικά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, βέβαια πρέπει να έχεις σοβαρότητα και προσοχή αλλά στο επίσημο η ψυχολογία είναι διαφορετική. Τώρα θέλουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή μας, να έχουμε συνοχή και να ήμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Ο προπονητής της Βαλερένγκα, Τορ Όλε Σκούλερουντ, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την κλήρωση που έφερε την ομάδα του αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω όμως ότι τερμάτισε δεύτερος πέρσι στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος» δήλωσε αρχικά ο Νορβηγός τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή. Θα δείξουμε σεβασμό στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε δύο δύσκολα παιχνίδια. Γνωρίζω ότι βρίσκεται στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, ενώ εμείς έχουμε δώσει 18 αγώνες πρωταθλήματος».

«Θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση»

Όσο για τις φιλοδοξίες της Βαλερένγκα στην Ευρώπη, ανέφερε: «Έχουμε βλέψεις να περάσουμε στον επόμενο γύρο και στη συνέχεια να παλέψουμε για την είσοδό μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε. Μετά από μια καλή αρχή, κάναμε μια κοιλιά. Θα προσπαθήσουμε για να είμαστε έτοιμοι στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς θα δώσουμε για το πρωτάθλημα πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ. Ο Αμπντελαουέ είναι ο καλός μας επιθετικός».

«Γνωρίζω τον Γκαρσία»

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει κάποιον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, στάθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία: «Γνωρίζω τον Πάμπλο Γκαρσία, που έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν ήξερα ότι τώρα ανήκει στον ΠΑΟΚ. Όταν πληροφορήθηκα ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, περνώντας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, κατάλαβα ότι πρόκειται για πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, ευχήθηκε η ομάδα του να έχει καλύτερη τύχη από τη Λιν: «Θυμάμαι ότι ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τη Λιν πριν από 5 χρόνια, την είχε κερδίσει 3-0 μέσα στο Όσλο. Ελπίζω εμείς να τα πάμε καλύτερα!».

Στην Ολλανδία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Ζαγοράκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο της ομάδας, αλλά και να στηρίξει την προσπάθεια των παιχτών και του προπονητή. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αναμένεται να έχει συνομιλία με τους Φερνάντο Σάντος και Ζήση Βρύζα με σκοπό να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι την πορεία της ομάδας. Σίγουρα θα συζητηθεί και η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ Βαλερέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: