Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

«Μάτια» σε Ντεμπά Μπα από Βενγκέρ..



Η φυγή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ δημιούργησε την ανάγκη απόκτησης επιθετικού στην Άρσεναλ και οι νεότερες πληροφορίες φέρουν τον Ντεμπά Μπα της Χόφενχαιμ, να βρίσκεται στο στόχαστρο του Αρσέν Βενγκέρ. Η εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ο Σενεγαλέζος επιθετικός στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ, ίσως αποτελέσει το «διαβατήριο» του για μια μετακίνηση στους «κανονιέρηδες» και την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 24χρονος Αφρικανός σημείωσε 14 γκολ πέρυσι στην, απρόσμενα καλή, «παρθενική» χρονιά της Χόφενχαϊμ στα «σαλόνια» της Γερμανίας, αναγκάζοντας πολλούς προπονητές -και από το εξωτερικό- να σημειώσουν ψηλά το όνομα του στη μεταγραφική τους λίστα. Όπως αναφέρεται, ωστόσο, σε αγγλικά και γαλλικά δημοσιεύματα, ο Αρσέν Βενγκέρ είναι εκείνος, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στο να τον εντάξει στην ομάδα του.

Η γνωστή προτίμηση του Βενγκέρ σε Γάλλους και Αφρικανούς ποδοσφαιριστές -όπως και το γεγονός ότι συνηθίζει να δίνει πολλές ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες- φέρονται να αποτελούν αρκετά δελεαστικούς λόγους για το Μπα, ώστε να αποδεχθεί την πρόταση της Άρσεναλ. Κάτι, άλλωστε, που επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, που έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική προσφορά» και για «έναν προπονητή που είναι πολύ κολακευτικό, για οποιοδήποτε παίκτη, να του δείχνει ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: