Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Έκανε σεφτέ η Μαγιόρκα, όρθια στο «Μολινόν» η Μπιλμπάο

Την πρώτη της νίκη στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν»» πήρε το απόγευμα η Μαγιόρκα.Η ομάδα που πέρυσι κατετάγη 5η στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά η ΟΥΕΦΑ της αρνήθηκε το ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων και χρεών, επικράτησε με 2-0 της Οσασούνα που ψάχνει ακόμα το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν.

Στο «Κορνέγια Ελ Πρατ» η Εσπανιόλ επικράτησε της με 1-0 της Αλμερία και διασκέδασε τις εντυπώσεις από την βαριά ήττα της περασμένης εβδομάδας στο «Μαδριγάλ».

Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε όμως στο «Μολινόν». Η Χιχόν προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 όμως η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να «τσιμπήσει» τον βαθμό με γκολ από τους Γκουρπέγι και Φερνάντο Γιορέντε.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Σάββατο 18/09

Εσπανιόλ-Αλμερία 1-0
47’ Καγιεχόν

Μαγιόρκα-Οσασούνα 2-0
23’ πεν. Κάστρο, 90’ Ντε Γκούζμαν

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2
13’ Ντε Λα Κουέβας, 23’ Σανγκόι/ 29’ Γκουρπέγι, 58’ Γιορέντε

23:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 19/09

18:00 Χέρκουλες-Βαλένθια
18:00 Ράσινγκ Σανταντέρ-Σαραγόσα
18:00 Λεβάντε-Βιγιαρεάλ
20:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
22:00 Μάλαγα-Σεβίλλη

Δευτέρα 20/09

22:00 Λα Κορούνια-Χετάφε

Ανακοίνωσε Μακ Γκραθ ο ΠΑΟΚ

Τον Ντόνι Μαγκράθ ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος Αμερικανός -με ιρλανδικό διαβατήριο- γκαρντ, είναι γνώριμος στην Α1 από τη θητεία του σε Αιγάλεω και ΑΕΚ. Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, βρίσκεται από το απόγευμα και ο Τοντόρ Γκετσέφκι. Ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδα και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Πάντως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει και το τυπικό κομμάτι της ανανέωσης της συνεργασίας του με το "δικέφαλο".

Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών και οι έδρες ήταν αυτές που «μίλησαν». Νικητής στο ντέρμπι των δικεφάλων ο ΠΑΟΚ, που πήρε το διπλό στο Μενίδι επικρατώντας με 22-20. Τρεις και πλέον μήνες μετά τα έκτροπα στο κλειστό «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, οι δύο από τους κύριους διεκδικητές του πρωταθλήματος συναντήθηκαν ξανά στην πρώτη αγωνιστική. Χωρίς οπαδούς αυτή τη φορά, λόγω της γνωστής τιμωρίας, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες της Ένωσης σε άμυνα και επίθεση, εξασφαλίζοντας, στις λεπτομέρειες, τους πρώτους του βαθμούς για τη νέα περίοδο.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας, το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους γηπεδούχους, με τον Αερωπό Έδεσσας να φτάνει με επιβλητικό τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Πανελλήνιο με 28-22. Σπουδαία νίκη και για τον Κύδωνα Χανίων στην Κρήτη, με 31-29 κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας, στην προσπάθειά του να ανανεώσει την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια.

Ο ΑΣΕ Δούκα δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει τους πρώτους του βαθμούς κόντρα στα Βριλήσσια. Μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Κυπέλλου, το συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων έφτασε πιο εύκολα στο «δίποντο» επικρατώντας με 30-20 της ομάδας του Νίκου Γραμματικού.

Ο Διομίδης Άργους δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον νεοφώτιστο Ιωνικό, νικώντας με 32-27, όπως και ο Φίλιππος Βέροιας που νίκησε στο «Φιλίππειο» την επίσης νεοφώτιστη ΧΑΝΘ με 33-26.

Τα αποτελέσματα

Αερωπός Έδεσσας-Πανελλήνιος 28-22
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 20-22
Κύδων Χανίων-Ζαφειράκης Νάουσας 31-29
Διομήδης Αργους-Ιωνικός Ν.Φ. 32-27
Φίλιππος Βερ.-ΧΑΝΘ 33-26
ΑΣΕ Δούκα-Βριλήσσια 30-20

Σοκ στο 95' για Αρσεναλ


Το 13' στο οποίο σκόραρε ο Σεσκ Φάμπρεγας αποδείχθηκε τελικά κακός οιωνός για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Η Αρσεναλ ισοφαρίστηκε στο 95' από την Σάντερλαντ σε 1-1 από τον Ντάρεν Μπεντ! Πολύ κοντά στην τέταρτη νίκη της σε πέντε αγώνες έφτασε η Αρσεναλ, η οποία ισοφαρίστηκε από τον Μπεντ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Βενγκέρ προηγήθηκε με πολύ τυχερό τρόπο στο 13' καθώς ο Φάμπρεγας πλησίασε τον Αντον Φέρντιναντ λίγο πριν τη σέντρα, όπως έκανε επίθεση η Σάντερλαντ, και ο τελευταίος αποφάσισε να διώξει. Η μπάλα κόντραρε στον Ισπανό και δημιουργήθηκε λόμπα 40 περίπου μέτρων η οποία κρέμασε τον Σιμόν Μινολέ για το 0-1.

Οι Λονδρέζοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 55' εξαιτίας της αποβολής του Αλεξάντερ Σονγκ με δύο κίτρινες, όμως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα θα μπορούσαν να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη στο 74' αν ο Τόμας Ροζίτσκι ευστοχούσε στο πέναλτι που εκτέλεσε. Τελικά η θεία δίκη για το τυχερό γκολ και το χαμένο πέναλτι, ήρθε στο 95' όταν Κλισί και Κοσιελνί δεν κατάφεραν να διώξουν και μέσα στην σύγχυση ο Μπεντ βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει στην κενή εστία.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (18/09)

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ 1-1

(48' Τζόουνς - 32' Πάρκερ)

Αστον Βίλα-Μπόλτον 1-1
(13' Γιάνγκ - 35' Ντέιβις)

Μπλάκμπερν-Φούλαμ 1-1
(30' Σάμπα - 56' Ντέμπσεϊ)

Εβερτον-Νιούκαστλ 0-1
(45' Μπεν Αρφά)

Τότεναμ-Γουλβς 3-1
(77' πεν. Φαν ντερ Φααρτ, 87' Παβλιουτσένκο, 90' Χάτον - 45' Φλέτσερ)

Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ 3-1
(51' αυτ. Νταν, 59' Oντεμβίνγκι, 69' Oλσον - 15' Τζερόμ)

Σάντερλαντ-Αρσεναλ 1-1
(95' Μπεντ - 13' Φάμπρεγας)

Κυριακή (19/09)

Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι
Τσέλσι-Μπλάκπουλ

Έκανε την Καβάλα... Μπαρτσελόνα

Ένας ανύπαρκτος Παναθηναϊκός έκανε την Καβάλα να φαίνεται... Μπαρτσελόνα και στο τέλος λέει και... ευχαριστώ παίρνοντας την ισοπαλία με 2-2 χάρη στην κλάση του Σισέ.

«Φρέσκαρε» το κέντρο


Ήταν δεδομένο πως ο Νίκος Νιόπλιας θα άλλαζε κάποια πρόσωπα σε σχέση με την συντριβή του «Καμπ Νού». Ο Κοζανίτης τεχνικός άφησε στον πάγκο τον ντεφορμέ Κώστα Κατσουράνη και τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Καραγκούνης και Νίνης πήραν το χρίσμα για την βασική ενδεκάδα. Ξεκάθαρη επιθυμία του 45χρονου τεχνικού να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Βύντρα, δεξιά ο Μαρίνος και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Νίνη σε ρόλο επιτελικού. Λέτο αριστερό εξτρέμ, Γκοβού δεξί, και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

Προηγήθηκε μέχρι να… εμφανιστεί η Μπαρτσελόνα!


Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να δείξει σημάδια αντίδρασης μετά την Βαρκελώνη. Στο πρώτο εικοσάλεπτο τα έδειξε και με το παραπάνω. Μπήκε δυνατά, πήρε την κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12’ με μια συνεργασία… συνηθισμένη από πέρυσι ανάμεσα σε Νίνη(εξαιρετική μπαλιά) και Σισέ(«γλυκό» κατέβασμα και εκτέλεση).

Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί στο γήπεδο η Καβάλα μεταμορφωμένη σε… Μπαρτσελόνα! Σε αυτό φυσικά συνέβαλλε και ο ανύπαρκτος Παναθηναϊκός σε κέντρο και άμυνα, με ένα άνευ προηγούμενου black out! Το δίδυμο Ζιλμπέρτο-Καραγκούνης ανασταλτικά πήρε… απουσία ενώ και επιθετικά δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι του «τριφυλλιού». Ντιέ και Καρντόζο ήταν τα απόλυτα »αφεντικά».

Οι γηπεδούχοι έκαναν… πάρτι, έφταναν έξω από την περιοχή των «πρασίνων με τεράστια ευκολία ενώ από αριστερά με τον Αμπντούν και τον Οικονόμου έκαναν πάρτι! Ισοφάρισε ο Ντουγκλάο στο 30’ μετά την έξοδο… δώρο του Τζόρβα και τρία λεπτά αργότερα ο Νταρσεβίλ πρόλαβε τον Καντέ και με κεφαλιά «ψαράκι» έφερε το ματς… τούμπα!

Πίεσε με Γκαρσία, «χτύπησε» με Σισέ!

Η τραγική εικόνα της ομάδας του δεδομένα ήθελε αλλαγές σε πρόσωπα και ο Νιόπλιας με το πρώτο σφύριγμα της επανάληψης πέρασε τον Λουίς Γκαρσία αντί του Γκοβού ενώ στο 60’ τον Ιωαννίδη(πήγε αριστερά και δεξιά ο Βύντρα) αντί του κάκιστου Μαρίνου. Αργότερα ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Κατσουράνη αντί του Μπουμσόνγκ(γύρισε ο Ζιλμπέρτο στόπερ και ο «Κατσούρ» στον άξονα).

Ο Ισπανός πότε δεξιά και πότε πίσω από τον Σισέ ανέλαβε δράση, έδωσε ποιότητα και σωστές επιλογές, ο Νίνης και ο Λέτο ανέβασαν την απόδοση τους και ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους «αργοναύτες». Οι γηπεδούχοι, όμως, με ηγέτη τον Ντουγκλάο απομάκρυναν τους όποιους κινδύνους για την εστία τους.

Μάλιστα, ο Γκαρσία είχε και τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Η… απάντηση της Καβάλας ήρθε με την τεράστια διπλή ευκαιρία του 77’ αλλά ο Τζόρβας φώναξε «παρών».

Και κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Σισέ. Ο Γάλλος που είχε… εξαφανιστεί, εμφανίστηκε και πάλι, χτυπώντας σαν τη… κόμπρα δύο λεπτά αργότερα. Με άλμα στον… Θεό όπως και πέρυσι έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται(όπως και πέρυσι) και έγραψε το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ(όπως και πέρυσι).

Όπως και πέρυσι. Νίκη Εργοτέλη με 1-0 επί της Ξάνθης στο Παγκρήτιο


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Παγκρήτιο Στάδιο, και πάλι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ντιέγκο Ρομάνο στο 63' ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στους Κρητικούς. Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα η Ξάνθη λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 64'.

Φτωχό θέαμα

Το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο για τον λίγο κόσμο, που βρέθηκε στις εξέδρες του Παγκρήτιου.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφρά υπεροχή, σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορεί να πει κανείς πως… καθήλωσαν τον αντίπαλό τους.

Λίγες οι καλές στιγμές

Σε ότι αφορά τις καλές στιγμές του πρώτου 45λέπτου, ο Χίμπλινγκερ είχε μια δυνατή κεφαλιά στο 3’, που εξουδετέρωσε ο Γκσπούρνινγκ.

Στο 6’ και στο 8’ ο Λεάλ προσπάθησε να φανεί απειλητικός χωρίς επιτυχία, ενώ στο 33’ το σουτ του Ολίσε από ευνοϊκή θέση έφυγε δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Τελευταία καλή φάση ήταν η κεφαλιά του Λεάλ στο 42’ μετά από σέντρα του Γιαλούση, που έφυγε δίπλα από τα καρέ της Ξάνθης.

Από την πλευρά τους, το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα αδύναμο σουτ του Φλίσκα στο 16’, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Δασκαλάκης.

Μεγάλη ευκαιρία ο Λεάλ

Στην επανάληψη, ο Σέρχιο Λεάλ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 50’ , την καλύτερη του αγώνα, με τον Ουρουγουανό να στριφογυρίζει μέσα στην περιοχή και να πλασάρει και με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει στο 60’, με τον Στρμπα να εκτελεί δυνατά ένα φάουλ, τον Δασκαλάκη να απομακρύνει με γροθιές και τον Στιούαρτ να κάνει νέο σουτ, που έφυγε ψηλά άουτ.

Γκολ για τον Εργοτέλη, αποβολή ο Μπέρτος

Στο 63’ οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, σε μια στιγμή που δεν προμηνυόταν κάτι τέτοιο. Ο Λεάλ έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και τροφοδότησε τον Μπούντιμιρ, ο οποίος με τη βοήθεια της τύχης βρήκε τον Ρομάνο.

Ο Αργεντινός άσος με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα και πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Σα να μην έφτανε το γκολ που δέχτηκε, τα πράγματα για την Ξάνθη έγιναν ακόμα πιο άσχημα, καθώς στο 64’ ο Μπέρτος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στο 67’, ο Γιαλούσης έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ και να αποσοβήσει το 2-0.

Κοντά και σε δεύτερο γκολ…

Μετά το 1-0 και με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ τους, οι παίκτες του Καραγεωργίου έπαιξαν πιο απελευθερωμένα, φτάνοντας κοντά και σε δεύτερο τέρμα.

Στο 74’ ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε σε κόρνερ γυριστή κεφαλιά του Μπούντιμιρ, ενώ στο 80’ το μακρινό σουτ του νεαρού Χρυσοφάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Σπάθα βρήκε τον Εργοτέλη να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και να φτάνει τους 6 βαθμούς, ενώ αντίθετα η Ξάνθη έμεινε στους 2.

Συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ολίσε (80' Oρφανός), Μπέτο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (57' Χρυσοφάκης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (90+1' Καρέλης)

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Αντεφέμι (88' Μπούγκα), Γκλέισον, Στιούαρτ, Φλίσκας, Στρμπα (83' Μάνδαλος), Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πόι (55' Μπεκαμένγκα).

Σίμιτς: «Ήταν πέναλτι του Μπλάζεκ»

Αγανάκτηση επικρατεί στο στρατόπεδο της Λάρισας με τη διαιτησία του Χαραμπίδη στο ματς με τον Ηρακλή, όπου η ομάδα του Κάμπου γνώρισε την ήττα με 1-0.Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλεξάντερ Σίμιτς κλήθηκε να σχολιάσει τη φάση του 82’ με την ανατροπή του Μπλάζεκ όπου υποστήριξε ότι ήταν «… ήταν πέναλτι». Όσον αφορά την απόδοσή της ΑΕΛ είπε:
«Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας».

Νίκησε με αυτογκόλ του Κουζέν ο Ηρακλής 1-0 τη Λάρισα

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ηρακλής, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν 1-0 της Λάρισας στο «Καυτατζόγλειο» με το αυτογκόλ του Ντάνιελ Κουζέν στο 29’.

Πλέον ο Ηρακλής έχει εφτά βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του κάμπου δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στην πρώτη της εξόρμηση εκτός Αλκαζάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ακυρώθηκε γκολ του Ηρακλή, ενώ το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό στο φινάλε, αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 84’ μετά την αποβολή του Ταυλαρίδη, καθώς και ο «γηραιός» στις καθυστερήσεις του αγώνα (κόκκινη στον Πίτου). Στο 90’ ο Μακίνουα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Κορυφαίος του Ηρακλή ήταν ο Ελευθερόπουλος, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του με καταπληκτικές αποκρούσεις.

Η σκακιέρα των προπονητών

Χωρίς Σολτανί και Ηλιάδη παρατάχθηκε ο Ηρακλής στον αγώνα με τη Λάρισα. Ο Ελευθερόπουλος υπερασπίστηκε την εστία του «γηραιού», έχοντας στα δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίμα, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Κατσαμπής με τον Χοσέμι. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ντάνι και ο Παπαστεριανός με τον Σίσιτς αριστερά και τον Κομπαγιάσι δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ιάκομπ με τον Μάρα από πίσω του να λαμβάνει ρόλο περιφερειακού, συμπληρώνοντας το 4-2-3-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το ίδιο σύστημα ακολούθησε και ο Γιάννης Παπακώστας. Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με τον Βιέρα κάτω από τα δοκάρια, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Νταμπίζας με τον Ταυλαρίδη, στα άκρα ο Βενετίδης (αριστερά) και ο Βελάσκο (δεξιά). Αμυντικά χαφ ήταν ο Γκέρεμι με τον Ρομέου. Δέξι εξτρέμ έπαιξε ο Μπλάζεκ με τον Κανόμπιο στα αριστερά, ενώ ο Μετίν αγωνίστηκε σε θέση επιτελικού μέσου πίσω από τον Κουζέν.

Μέτριο ημίχρονο

Πολύ φτωχό από πλευράς θεάματος ήταν το πρώτο ημίχρονο στο «Καυτατζόγλειο». Οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες και από τις δυο ομάδες, ενώ η μπάλα μετά δυσκολίας έμπαινε στην περιοχή του Ελευθερόπουλου και του Βιέρα αντίστοιχα. Η ΑΕΛ βέβαια ανέλαβε μια ουτοπική κυριαρχία στα πρώτα 25 λεπτά με τον Κουζέν να πραγματοποιεί την πρώτη αξιόλογη φάση στο 9’. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός διείσδυσε από τα αριστερά στην περιοχή του Ηρακλή, σούταρε αλλά ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Στο 16' η σέντρα του Κουζέν από τα αριστερά, δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί ο αμαρκάριστος Μετίν στο ύψος του πέναλτι.

Με την απουσία του Σολτανί οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι είχαν πολλές δυσκολίες στο ξετύλιγμα των επιθετικών τους προσπαθειών, με τον Ιάκομπ να φαίνεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στο κεντρικό δίδυμο της ΑΕΛ (Ταυλαρίδης-Νταμπίζας). Ο Ηρακλής στη μόνη φάση που κατάφερε να απειλήσει στην συνέχεια ήταν με την απευθείας (μακρινή) εκτέλεση φάουλ του Λίμα στο 25’, όπου ο Βιέρα απέκρουσε στα πλάγια. Η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε δυο λεπτά αργότερα με τη εκτέλεση φάουλ του Κανόμπιο, όπου ο Ελευθερόπουλος τεντώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Αυτογκόλ ο Κουζέν

Παρά την μερική κυριαρχία των φιλοξενούμενων, ο Ηρακλής ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Αλλά με αυτογκόλ. Στο 29’ ο Λίμα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κουζέν δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 32’ το σουτ ο Κανόμπιο δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Ελευθερόπουλο. Στις καθυστερήσεις ο Ιάκομπ πέτυχε γκολ αλλά ο διαιτητής Χαραλαμπίδης το ακύρωσε για φάουλ του Ρουμάνου στον Νταμπίζα.

Κέρβερος ο Ελευθερόπουλος

Στην επανάληψη, η Λάρισα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για την ισοφάριση, με εξαίρεση βέβαια μια γρήγορη αντεπίθεση του Ηρακλή στο 47’, η οποία ανακόπηκε από τον Νταμπίζα. Οι «βυσσινί» προσπαθούσαν συνεχώς με σέντρες, οι οποίες ήταν σε μεγάλο ποσοστό αναποτελεσματικές, αφού μερικές δεν έβρισκαν κάποιον παίκτη και άλλες εξουδετερώνονταν από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Μάλιστα ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε καταπληκτική απόκρουση στο 64’ σε κεφαλιά του Νταμπίζα. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ηρακλής βγήκε στην κόντρα αλλά το σουτ του Πίτου βγήκε πολλά μέτρα άουτ.

Με δέκα η Λάρισα

Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Παπακώστας άλλαξε το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2 τοποθετώντας τον Μακίνουα που είχε μπει στη θέση του Γκέρεμι δίπλα στον Κουζέν, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Στο 81’ οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Μπλάζεκ από τον Χοσέμι μέσα στην περιοχή, όμως ο Χαραλαμπίδης είχε διαφορετική άποψη και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο κλοιός στένευε επικίνδυνα για την ομάδα του κάμπου και σαν να μην έφτανε ο περιορισμένος χρόνος, έμεινε και με δέκα παίκτες στο 84’, αφού ο Ταυλαρίδης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Ένταση στο φινάλε!

Στο 90’ ο Μακίνουα έχασε την ευκαιρία του αγώνα για την Λάρισα! Ο Νιγηριανός επιθετικός βγήκε μόνος μπροστά στον Ελευθερόπουλο αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ! Στο φινάλε έμεινε και ο Ηρακλής με δέκα μετά την αποβολή του Πίτου Γκαρσία, ο οποίος έσπρωξε τον Μπλάζεκ. Προηγουμένως βέβαια δημιουργήθηκε ένταση όταν ο Κανόμπιο έκανε σκληρό φάουλ στον Παπαστεριανό, τον οποίο δεν δίστασε να τον πατήσει στο τελείωμα της φάσης. Κανείς όμως δεν είδε την ενέργεια του Ουρουγουανού… Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΛ, παρ' ότι πίεσε, δεν κατάφερε να βάλει γκολ και έτσι έμεινε το 1-0 υπέρ του "γηραιού".

Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Κατσαμπής, Χοσέμι, Ντάνι, Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι (Στσοτ), Σίσιτς (Καρλινιο), Μάρα (Πίτου), Ιάκομπ

Λάρισα (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι (Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν (Σίμιτς), Ρομέου, Βελάσκο (Ταλ), Κανόμπιο, Μπλάζεκ

Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Βενετίδης, Ιάκομπ, Ταυλαρίδης

Κόκκινη: Ταυλαρίδης, Πίτου

Λίνο: «Πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα»


Την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει την απαραίτητη ποιότητα, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Λίνο.Ο αριστερός μπακ του «δικεφάλου» μίλησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» και επεσήμανε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τα πάντα ώστε να εκπληρώσει η ομάδα τους στόχους της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Αναλυτικά ο Λίνο μίλησε:

Για τους στόχους της ομάδας του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο: «Έχουμε την ποιότητα, για να κατακτήσουμε τον τίτλο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι δυσκολότερο από το περσινό, διότι οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πολύ, αλλά εμείς θα δώσουμε την μάχη μας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
Για την εμφάνιση της ομάδας του στον αγώνα με την Μπριζ: «Η Μπριζ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως όλες όσες παίζουν στην Ευρώπη σε αυτήν την φάση. Πήραμε εκτός έδρας βαθμό και αυτό είναι το σημαντικό. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και στο Βέλγιο κάναμε ένα μικρό βήμα. Είμαι ευχαριστημένος με την ισοπαλία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κιόλας, αφού κάναμε ευκαιρίες».
Για το αν αλλάζει κάτι στην υπόθεση πρόκριση, μετά το αποτέλεσμα του Βελγίου: «Όχι, τίποτα δεν αλλάζει. Απλά, κάνει τον αγώνα με την Ντιναμό στην Τούμπα, ακόμη πιο ιδιαίτερο και πιο σημαντική την προσπάθειά μας για τη νίκη. Αποδεικνύεται ότι όλες οι ομάδες είναι εξίσου δυνατές».

Για την προσωπική του απόδοση μέχρι τώρα: «Σίγουρα δεν είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό. Αισθάνομαι πλέον πως σε κάθε αγώνα γίνομαι και καλύτερος και ανεβάζω την απόδοσή μου, με αποτέλεσμα να βοηθώ όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου».

Θέλει Κακά η Ίντερ

Το σενάριο είχε έρθει στην επιφάνεια πριν λίγες εβδομάδες, τώρα όμως παίρνει σάρκα και οστά! Όπως αναφέρει ιταλικό δημοσίευμα, λοιπόν, η Ίντερ θα κάνει κίνηση για τον δανεισμό του Κακά από τη Ρεάλ τον προσεχή Ιανουάριο!Ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε το δρομολόγιο Μιλάνο-Ισπανία και ξανά Μιλάνο, και δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με τον Κακά, με διαφορετική όμως ομάδα κατάληξης! Σύμφωνα με την «Il Corriere dello Sport», ο Μοράτι είχε συνάντηση με τους συμβούλους του και αποφάσισε να προχωρήσει σε κίνηση για την απόκτηση του Κακά από τη Ρεάλ κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι «νερατζούρι» θα προσεγγίσουν τη Ρεάλ προκειμένου να πετύχουν τον δανεισμό του Βραζιλιάνου σταρ, με υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύστερα από μία σεζόν. Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η Ίντερ θα κάνει κίνηση μόνο αν ο Κακά είναι απόλυτα έτοιμος, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον έχει αφήσει εκτός για μεγάλο διάστημα.

ΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Π.Ο.




1.Γιατί η Εθνική φοράει γαλανόλευκα όπως τα χρώματα του Ηρακλή;
2.Γιατί η Εθνική έχει στο στήθος τη σημαία της Ελλάδας και όχι το σήμα του Ολυμπιακού;
3.Γιατί τα παιχνίδια της Εθνικής τα δείχνει το mega και όχι ο ΣΚΑΪ;
4.Γιατί η εθνική έχει και παίκτες από άλλες ομάδες;
5.Γιατί είναι ο Γιάννης Βεκρής εκπρόσωπος της Super League στην Ε.Π.Ο. και όχι εγώ;
6.Γιατί ο Γιάννης Βεκρής πρότεινε τον Πατέρα στη θέση του και όχι εμένα;
7.Γιατί πρόεδρος στην Ε.Π.Ο. είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος και όχι εγώ;
8.Γιατί πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι εγώ (ή έστω η Ντόρα Μπακογιάννη);
9.Γιατί ο προηγούμενος πρωθυπουργός είναι Παναθηναϊκός;
10.Γιατί η κυβέρνηση έχει πράσινο χρώμα και συνέχεια μιλάει για πράσινη πολιτική;
Όποιο ερώτημα θεωρείται ότι ξέχασε να θέσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. απλά.. συμπληρώστε το!!Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Ξέσπασμα Δερμιτζάκη και... καψώνι σε Κουτσιανικούλη


ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΣΤIΣ 'ΡΕΖΕΡΒΕΣ'. 'ΚΑΨΩΝΙ' ΣΕ 'ΚΟΥΤΣΙΑ'.-Για πρώτη φορά οι παίκτες του ΠΑΟΚ είδαν χθες το… άλλο πρόσωπο του Παύλου Δερμιτζάκη στην προπόνηση της ομάδας, με τον Έλληνα τεχνικό (δικαιολογημένα) να βάζει τις φωνές στους αναπληρωματικούς τής ομάδας του και να τους κάνει παρατηρήσεις σε έντονο ύφος.

Όπως γράψαμε από χθες ο 41χρονος προπονητής μοιρασε συγχαρητηρια σε όλη την ομάδα για την εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα εναντίον τής Κλαμπ Μπριζ, στο Βέλγιο, αφού ο ‘δικέφαλος του Βορρά’ άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη συνέχεια, όμως, ζήτησε από όσους δεν αγωνίστηκαν στο ‘Γιάν Μπρέιντελ’ να αρχίσουν τρέξιμο, χωρίς να διακρίνει τον απαιτούμενο ζήλο που πρέπει να έχει μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Η έκρηξή του ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, αφού μερικοί παίκτες ήταν πραγματικά πολύ χαλαροί στις ασκήσεις τής φυσικής κατάστασης. Ο 41χρονος προπονητής φώναξε όλους τους αναπληρωματικούς κοντά του και τους ζήτησε στο μέλλον να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν δέχονται εντολές από τον προπονητή τους.

‘Καψώνι’ σε Κουτσιανικούλη

Μάλιστα, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είχε την… τιμητική του, αφού ο Π. Δερμιτζάκης διέκρινε στον νεαρό άσο τα μεγαλύτερα σημάδια… ραθυμίας. Για αυτόν τον λόγο, πέρα από τις παρατηρήσεις που έκανε σε όλους, ζήτησε από τον ‘Κούτσια’ να τρέξει μόνος του γύρω από το γήπεδο, σε μία προσπάθεια να τον αφυπνίσει ενόψει της συνέχειας.

Οι σκέψεις τού Δερμιτζάκη

Ο 41χρονος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι μία ομάδα που συμμετέχει σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, θα χρειαστεί όλους τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της. Θέλει, δηλαδή, να ποντάρει συνεχώς σε όλους και όχι μόνο 13-14 ποδοσφαιριστές, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ‘χτυπάει’ κάθε παιχνίδι.

Για αυτόν τον λόγο θέλει να είναι ετοιμοπόλεμοι όλοι και να δίνουν σε κάθε ευκαιρία, προπόνηση ή αγώνα, το 100%. Ειδικά από παίκτες ο Κουτσιανικούλης, στο ταλέντο του οποίου ο Δερμιτζάκης ποντάρει πολλά ενόψει της συνέχειας, ο νεαρός τεχνικός περιμένει να του δείχνουν συνεχώς ότι αξίζουν μία θέση στην 11άδα. Για αυτό το λόγο προσπάθησε να τους αφυπνίσει μετά από μία επιτυχία της ομάδας του και, φυσικά, ενόψει τής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα.

Λεονάρντο εναντίον Μπερλουσκόνι!


Ο Λεονάρντο «ξεσπάθωσε» κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη του στην «Gazzetta dello Sport», χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Μίλαν, «νάρκισσο».«Μετά από 13 χρόνια στη Μίλαν δεν θα έφευγα ποτέ για λόγους που είχαν να κάνουν με την τακτική, ειδικά τώρα που η ομάδα παίζει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο», τόνισε αρχικά ο πρώην τεχνικός των «ροσονέρι».

«Πήρα την απόφαση να φύγω, παραιτούμενος από τις αποδοχές μου στο συμβόλαιο μου για ένα χρόνο, έτσι ώστε να έφευγα με τον καλύτερο τρόπο. Έφυγα λόγω διαφορών στο χαρακτήρα και στο ύφος. Όλα αυτά τα είπα στον πρόεδρο, αλλά νάρκισσος όπως είναι, δεν του αρέσει τίποτα που δεν αντανακλά τον εαυτό του», είπε ο Λεονάρντο.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με τον Μπερλουσκόνι. Είναι αδύνατο να συνυπάρξεις μαζί του. Έχει άλλον τρόπο να χειρίζεται τα πράγματα και δεν ξέρω γιατί μου έκανε τόση κριτική κατά την παρουσίαση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Κάτι δεν πάει καλά με αυτόν…»

Χαβίτο: "Πιο σημαντικό το γκολ κόντρα στην Σαραγόσα"


Από το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα ο Χαβίτο αποτελεί το σημείο αναφοράς της νίκης του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το καταπληκτικό γκολ του Ισπανού έδωσε στον Άρη μια πολύ σημαντική νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Europa League. Ο Χαβίτο μίλησε στην εφημερίδα "Goal" για τη μαγική βραδιά της Πέμπτης και χαρακτήρισε το γκολ κόντρα στη Σαραγόσα πιο σημαντικό από αυτό κόντρα στην Ατλέτικο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χαβίτο:

-Για το αν το γκολ κόντρα στην Ατλέτικο ήταν πιο σημαντικό από το γκολ κόντρα στη Σαραγόσα:

"Είναι δύσκολο να μπουν στη ζυγαριά. Το γκολ που πέτυχα την Πέμπτη έδωσε τη νίκη στον Άρη απέναντι στην κάτοχο του Europa League. Όταν σκόραρα, όμως, απέναντι στην Σαραγόσα, βοήθησα την ομάδα μου να προκριθεί στους ομίλους, γι' αυτό και θα πω ότι ήταν πιο σημαντικό".

-Για το γεγονός ότι σκόραρε με το αριστερό πόδι:
"Η αλήθεια είναι ότι έχω πετύχει γκολ και στα φιλικά με το αριστερό πόδι. Προσπαθώ να βελτιώσω αυτήν την αδυναμία που έχω, γιατί είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και όλοι με κλείνουν από δεξιά για να μη σουτάρω".

-Για πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση:
"Πάντα είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη. Όμως, έχουμε ακόμα πολλά δύσκολα παιχνίδια, όπως με τη Λεβερκούζεν και τη Ρόζεμποργκ. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά".

-Για τακτική κόντρα σε Ατλέτικο:
"Κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας τον τομέα της τακτικής. Είσαι, βέβαια, υποχρεωμένος να το κάνεις αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε μπορείς να κερδίσεις τέτοιες ομάδες. Ο προπονητής μας ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε κενούς χώρους στους παίκτες της Ατλέτικο, γιατί ξέρουν να τους εκμεταλλεύονται άμεσα".

-Για τις στιγμές μετά το βράδυ της Πέμπτης:
"Ακόμα πετάω στα σύννεφα. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν πολύ σημαντικό το γκολ για την ομάδα αλλά και για μένα προσωπικά. Η αλήθεια είναι ότι μετά το παιχνίδι δεν κοιμήθηκα λόγω υπερέντασης και χαράς. Δέχτηκα πολλά μηνύματα από συγγενείς και φίλους".

Τρεις μήνες εκτός ο Παπαζαχαρίας


Σε επέμβαση δισκοκήλης υποβλήθηκε σήμερα το πρωί ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας από τον γιατρό του Αρη, Βαγγέλη Πανταζή και τον ειδικό νευροχειρούρχο κ. Μπασκίνη. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και υπολογίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει για 3 μήνες περίπου.

Στη σημερινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Οριόλ, Τσεζνάουσκις, Κάλβο που θα προσπαθήσουν να προλάβουν τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του ΑΡΗ πραγματοποίησε και ο Φαμπιάνο Λίμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα αγωνίζεται στον ΑΡΗ με το νούμερο 28. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία προπόνηση και στην συνέχεια ο κ. Κούπερ θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Πανιώνιο το απόγευμα της Κυριακής στις 18:15 στη Νέα Σμύρνη.

Δοκιμασία στην Καβάλα


Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη" (Novasports 2, 19:30) και θέλει -εκεί που πέρσι γλίτωσε την ήττα στο 90'- να αφήσει πίσω του τη "βαριά" ήττα από την Μπαρτσελόνα. Νωρίτερα (17:15), ο Ηρακλής θα υποδεχθεί την ΑΕΛ (Novasports 2) και ο Εργοτέλης τη Skoda Ξάνθη (Novasports 3).

Οι "πράσινοι" επιθυμούν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, την ώρα που οι "αργοναύτες" αναζητούν το πρώτο τους φετινό "τρίποντο", κόντρα στην ομάδα που πέρσι δεν κατάφερε να τους κερδίσει (ισοπαλία στο "Ανθή Καραγιάννη" και "διπλό" στο "Σπύρος Λούης").

Τον ίδιο στόχο με τον Παναθηναϊκό, έχουν και οι Ηρακλής και ΑΕΛ που αναμετρώνται στο "Καυτανζόγλειο". Ο "Γηραιός" θέλει να συνεχίσει τη συλλογή βαθμών, έστω και χωρίς τον Σολτάνι, ενώ για τους "βυσσινί", είναι η πρώτη φετινή "έξοδος".

Στο Παγκρήτιο τέλος, ο Εργοτέλης δεν θέλει να επαναληφθεί το κάζο της πρεμιέρας, όπου ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ η Skoda Ξάνθη, θα επιδιώξει να μην δεχθεί... πρώτη γκολ όπως συνέβη στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (εκτός) και τον Πανιώνιο (εντός), όπου τελικά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας.

Χωρις Σολτάνι ο Ηρακλής


Δίχως τον καλύτερό της παίκτη μέχρι στιγμής θα αγωνιστεί ο Ηρακλής με τη Λάρισα στο Καυταντζόγλειο (17:15, NovaSports 2) . Ο Καρίμ Σολτάνι έμεινε εκτός αποστολής και ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να βγάλει άλλον άσο από το μανίκι του, για να νικήσει την πρώην ομάδα του.

Με σκοπό να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας ο Ηρακλής υποδέχεται τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί που ο «γηραιός» έμοιαζε καταδικασμένος πριν από την αρχή του πρωταθλήματος και οι οπαδοί του δεν ήξεραν καν αν θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ, ο Ηρακλής είναι αήττητος τις δύο πρώτες αγωνιστικές και αυτό θέλει να συμβεί και μετά το τέλος της τρίτης.

Ο παίκτης – αποκάλυψη (Σολτάνι) δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του Ουζουνίδη για τον αποψινό αγώνα, αλλά όλοι οι άλλοι που έχουν εντυπωσιάσει εξίσου θα βρίσκονται εκεί. Ελευθερόπουλος κάτω από τα δοκάρια, Κατσιαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής και Λίμα η τετράδα της άμυνας, Πίτου και Ντάνι θα προσπαθήσουν να κόψουν όλες τις επιθέσεις των βυσσινί, ενώ οι Μάρα, Κομπαγιάσι, Σίσιτς και Ιάκομπ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην άμυνα της Λάρισας.

Οι μεγάλες νίκες στην Ευρώπη -Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες


Οι μεγάλες νίκες στην Ευρώπη αποτελούν την καλύτερη βιτρίνα για τις ελληνικές (και όχι μόνο) ομάδες που τις κρατούν ως κόρην οφθαλμού στα ποδοσφαιρικά τους αρχεία.Ο Αρης πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες (σε αξία και ενδεχομένως και σε σημασία) νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία επί της κατόχου του τίτλου Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έχουμε ξεχωρίσει τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσες και σημειώνουμε το τοπ-10 για πρωταθλητριών και ΟΥΕΦΑ και το τοπ-5 για το (έτσι και αλλιώς από παλιά υποβαθμισμένο) Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ξεχωρίζουν ο θρίαμβοι του Παναθηναϊκού με Ερυθρό Αστέρα και Άγιαξ, της ΑΕΚ με την ΚΠΡ (και τη μεγάλη βραδιά του Χρηστίδη στα πέναλτι), ο θρίαμβος του Άρη στην Περούτζια, του Ολυμπιακού με την Σέλτικ, του ΠΑΟΚ με την Άρσεναλ, του Πανιωνίου με την Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και πολλά άλλα. Απολαύστε τα.ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ – ΤΟΠ 10

1. (1970-71) Ημιτελικά - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 3-0 (1', 54΄Αντωνιάδης, 65’ Καμάρας).2. (1995-96) Ημιτελικά – ΑποκλείστηκεΑγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 (87’ Βαζέχα).(1978-79) – Πρώτος γύρος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕΑΕΚ-Πόρτο 6-1 (4’, 20’ Μπάγιεβιτς, 17’ Αρδίζογλου, 39’ Κωνσταντίνου, 59’ Νικολάου, 60’ Μαύρος – 50’ Ολιβέιρα)(2007-08) – Ομιλος - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕΒέρντερ Βρέμης-Ολυμπιακός 1-3 (32’ Αλμέιδα - 72’ Στολτίδης, 82’ Πατσατζόγλου, 86’ Κοβάσεβιτς). (2008-09)- Ομιλος – ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Βέρντερ Βρέμης-Παναθηναϊκός 0-3 ( 58’ Μάντζιος, 70’ Καραγκούνης, 83’ Τζιώλης).ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ – ΤΟΠ 10

1. (1976-77) Προημιτελικά - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕΑΕΚ-ΚΠΡ 3-0 (7-6 πεν.)(1979-80): Δεύτερος γύρος - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕΠερούτζια-Αρης 0-3(1997-98) – Πρώτος Γύρος –ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕΠΑΟΚ-Αρσεναλ 1-0

Φωτο Ημερας

Πέρασε το καλοκαίρι, όχι όμως και η... μπάλα

Δυσαρέσκεια Πιλάβιου για τις αποχωρήσεις διεθνών


Τη δυσαρέσκεια του για τις πρόσφατες αποχωρήσεις παικτών από την Εθνική ομάδα εξέφρασε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ της ΕΠΟ ο Σοφοκλής Πιλάβιος. «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος ομάδας. Δεν μπορώ ούτε να τρίζω δόντια στους παίκτες, ούτε να παρακαλάω ποδοσφαιριστές να παίζουν στην Εθνική» έλεγε με νόημα ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος εξήγησε πως «το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι κάτι ιερό. Όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην Εθνική, θα τίθεται εκτός αυτής. Δεν μπορεί κάποιος να παρατάει την ομάδα για οποιονδήποτε λόγο. Είχαμε συνάντηση με τον κ. Σάντος τον οποίο στηρίζουν απόλυτα».

Ο νέος Μεντιέτα και το «παστίτσιο» ΑΕΚ


Aν κάτι χρειάζεται μια ομάδα ενόψει ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι η ηρεμία, ώστε να μελετήσει ορθά τον αντίπαλο και να παίξει με υπομονή. Κυρίως σε αμφίρροπους ομίλους όπως είναι αυτοί του Europa League, όπου το φαβορί με το αουτσάιντερ δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Ο Αρης διαχειρίστηκε το ματς με την Ατλέτικο ιδανικά… Κατέβηκε όχι μόνο για να παίξει πίσω από την μπάλα, περιμένοντας, αλλά και να επιτεθεί, βάσει σχεδίου. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ θυμάται τα… παλιά, τότε που με τη Βαλένθια είχε κάνει… οχυρό το «Μεστάγια» και σπάνια έφευγε κανείς με λιγότερα από τρία.

Και μας θυμίζει το πώς δημιουργούνται μεγάλες ομάδες. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρωταγωνιστεί κι αυτό του λείπει τα τελευταία χρόνια… Η εποχή που ξεχνιούνταν τα δελτία των ομάδων και χάνονταν ματς από τον Αθηναϊκό στα χαρτιά, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό, μοιάζει πλέον πάρα πολύ μακρινή…

Η ανασταλτική λειτουργία ήταν υποδειγματική και στο πρόσωπο του Φατί ο Κούπερ βρήκε τον νέο… Μεντιέτα. Κυρίως όμως κάνοντας μόνο μια αλλαγή, κι αυτή στο 92’, έδειξε πόσο πολύ εμπιστεύεται τους παίκτες. Κι αυτή του το ανταπέδωσαν.

Δεν έχει τόσο σημασία αν ο Αρης προκριθεί τελικά ή όχι, ο όμιλος είναι φοβερά δύσκολος. Σημασία έχει πως δουλεύει με σχέδιο, έχει πανέξυπνο προπονητή και κόσμο που ανάγκασε τους Μαδριλένους να παραδεχθούν πως «δεν ακούγαμε τίποτα!».

Για να καθιερωθείς χρειάζεται υπομονή… Και κυρίως ορθή διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο πως από τον Αρη δεν έδωσαν συνέχεια στο πέναλτι του Δαλούκα, το εκμεταλλεύτηκαν μόνο τα «ερυθρόλευκα» ΜΜΕ. Προχώρησαν παρακάτω. Στην Ατλέτικο. Και έπραξαν καλά.

Η ΑΕΚ θυμίζει παστίτσιο όταν το πρωτοφτιάχνει μια σύζυγος. Την τρίτη ή τέταρτη φορά το πετυχαίνει. Τότε που θα εμπιστευτεί ολίγον από Μπερνς διότι με Λεονάρντο και Σκόκο στην ενδεκάδα χάνει ανασταλτικά, τότε που θα ρίξει Λαγό αφού είναι μια κλάση ανώτερος του Καράμπελα και τότε που θα βάλει τον Μάκο δίπλα στον Ντιόπ, που αργεί να προσαρμοστεί.

Η Χάιντουκ βέβαια, έμοιαζε σαν να έδινε φιλικό προετοιμασίας, ήταν αρκετά αργή και δεν αποτελεί κριτήριο. Κριτήριο θα αποτελέσει όταν αρχίσει να κάνει ένα σερί νικών και αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Όπως και ο Κούπερ, ο Μπάγεβιτς έχει σχέδιο, πλάνο. Η… ειρήνη με τον Τζιμπούρ δεν είναι τυχαία, δείτε πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η Ένωση επιθετικά.

ΥΓ. Ομολογώ πως ΠΑΟΚ είδα με κάτι λιγότερο από μισό μάτι (έβλεπα Αρη) και δεν έχω εικόνα. Την αφήνω σε σας.
ΥΓ1. Τι πανηγυρίστηκε πιο πολύ στου Χαριλάου, το γκολ του Χαβίτο ή αυτό του… Κουεμάχα; Επιμελεια Koubanezos

Χωρίς Γκαλίνοβιτς και Σιόντη η Καβάλα


Χωρίς τους δύο πρώην "πράσινους", Μάριο Γκαλίνοβιτς και Στέφανο Σιόντη θα υποδεχθεί αύριο η Καβάλα τον Παναθηναϊκό στο "Ανθή Καραγιάννη", στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Κροάτης γκολκίπερ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, λόγω της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά την παραχώρησή του από το "τριφύλλι" στους "αργοναύτες" με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο.

Ο τεχνικός της Καβάλας, Ντράγκαν Οκούκα, επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές για την αυριανή αναμέτρηση. Πρόκειται για τους: Βαγέχο, Κατεργιαννάκη, Γιάννου, Ντικρόκ, Ντουγκλάο, Θεοδωρέλη, Ντιέ, Νταρσεβίλ, Πετκάκη, Οικονόμου, Δρόσο, Τόμασιστς, Βουτσίσεβιτς, Αυλωνίτη, Ναζλίδη, Αλεξάντροβιτς, Ονουάτσι, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Χργκοβιτς.

Ο Βούζας νέος προπονητής στον Λεβαδειακό


Ο Βασίλης Βούζας είναι από την Παρασκευή ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού. Την Πέμπτη λύθηκε η συνεργασία της "πράσινης" ΠΑΕ με τον Γιώργο Φοιρό και 24 ώρες αργότερα, η διοίκηση της ομάδας της Βοιωτίας ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό του Ιωνικού, ο οποίος θα έχει βοηθό του τον Σίμο Παυλίδη.

Η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βασίλη Βούζα. Ο Ελληνας προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας με βοηθό του τον γυμναστή Σίμο Παυλίδη".

Ρήξη χιαστών ο ΜακΦάντεν της Μπέρμιγχαμ


Η ατυχία έπληξε τον Τζέιμς ΜακΦάντεν που θα μείνει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης. Ο Σκοτσέζος άσος της Μπέρμιγχαμ υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο στην προπόνηση και η αποθεραπεία του αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό.

Ο σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Ο ΜακΦάντεν θα επισκεφθεί αύριο ειδικό, για το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα μείνει εκτός δράσης για το άμεσο μέλλον".

Ο 27χρονος ήταν βασικός επιθετικός της εθνικής Σκοτίας στους δύο τελευταίους αγώνες της για τους προκριματικούς του EURO 2012.

Με 21 παίκτες στην Τούμπα


Με 21 ποδοσφαιριστές θα μεταβεί ο Ολυμπιακός Βόλου στη Θεσσαλονίκη, για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε την αποστολή. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις σε αυτή καθώς όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Την αποστολή απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Μπρέσκα, Κάστρο, Ντολεζάι, Μάρτιν, Μόνχε, Σανκαρέ, Σέλεζι, Τομάς, Ούμπιντες, Αλβάρεζ, Ζαραδούκας, Καμπάνταης, Καπετάνος, Πλιάγκας, Ρίκκα, Ρόκας, Σολάκης, Ψυχογιός και Φραντζίπανε.

Εντός έδρας ήττα για την Αϊντραχτ


Με γκολ του Ρόζενταλ στο 89', η Φράιμπουργκ νίκησε 1-0 την Αϊντραχτ μέσα στη Φανκφούρτη, στο ματς που άνοιξε την "αυλαία" της 4ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα. Οι Γκέκας και Τζαβέλλας (δέχθηκε κίτρινη κάρτα) αγωνίστηκαν με τους γηπεδούχους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας:

Αϊντραχτ Φρ.-Φράιμπουργκ 0-1
(89' Ρόζενταλ)
Καϊζερσλάουτερν-Χοφενχάιμ 18/9
Μπάγερν Μονάχου-Κολονία 18/9
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 18/9
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 18/9
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18/9
Σεντ Πάουλι-Αμβούργο 19/9
Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 19/9
Σάλκε-Ντόρτμουντ 19/9

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΝΑ.. ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ!!


Τεράστια επικοινωνιακή νίκη του Μαρινάκη που ως μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, καθώς δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση από το Σώμα του συνεταιρισμού, κατάφερε να «πετάξει» εκτός Super League τον Γιώργο Δαλούκα. Παρ’ όλα αυτά, το «αμούστακο παιδί» στα διοικητικά του ποδοσφαίρου δεν έμεινε στα κεκτημένα, και θέλησε να κάνει την υπέρβαση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε στην Ε.Π.Ο. να οριστεί επικεφαλής της Κ.Ε.Δ. ο Κύρος Βασάρας, αντί του Βασίλη Τεροβίτσα. Η αντίδραση ήταν άμεση από τον Γιάννη Βεκρή, τον εκπρόσωπο της Super League στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι πρόταση του Σώματος. Τα σχόλια του Βαγγέλη Μαρινάκη από κει και πέρα.. «Αρκετοί Ομοσπονδιακοί προπονητές είναι παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού» εννοώντας τους Γιώργο Γεωργιάδη και Λεωνίδα Βόκολο, που είναι στις Εθνικές Ελπίδων και Νέων, αντίστοιχα, και συμπλήρωσε: «Γιατί οι αρχηγοί της Εθνικής ομάδας να είναι όλοι από τον Παναθηναϊκό; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα».
Το μόνο που δε ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένα κουβαδάκι για να παίξει στην παραλία γιατί όταν ήταν μικρός του το έσπασε ένα παιδάκι. Δουλεία τελικά δε θέλει μόνο η ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και η.. διοίκηση..Επιμελεια ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ