Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών και οι έδρες ήταν αυτές που «μίλησαν». Νικητής στο ντέρμπι των δικεφάλων ο ΠΑΟΚ, που πήρε το διπλό στο Μενίδι επικρατώντας με 22-20. Τρεις και πλέον μήνες μετά τα έκτροπα στο κλειστό «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, οι δύο από τους κύριους διεκδικητές του πρωταθλήματος συναντήθηκαν ξανά στην πρώτη αγωνιστική. Χωρίς οπαδούς αυτή τη φορά, λόγω της γνωστής τιμωρίας, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες της Ένωσης σε άμυνα και επίθεση, εξασφαλίζοντας, στις λεπτομέρειες, τους πρώτους του βαθμούς για τη νέα περίοδο.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας, το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους γηπεδούχους, με τον Αερωπό Έδεσσας να φτάνει με επιβλητικό τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Πανελλήνιο με 28-22. Σπουδαία νίκη και για τον Κύδωνα Χανίων στην Κρήτη, με 31-29 κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας, στην προσπάθειά του να ανανεώσει την παραμονή του στα μεγάλα σαλόνια.

Ο ΑΣΕ Δούκα δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει τους πρώτους του βαθμούς κόντρα στα Βριλήσσια. Μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Κυπέλλου, το συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων έφτασε πιο εύκολα στο «δίποντο» επικρατώντας με 30-20 της ομάδας του Νίκου Γραμματικού.

Ο Διομίδης Άργους δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον νεοφώτιστο Ιωνικό, νικώντας με 32-27, όπως και ο Φίλιππος Βέροιας που νίκησε στο «Φιλίππειο» την επίσης νεοφώτιστη ΧΑΝΘ με 33-26.

Τα αποτελέσματα

Αερωπός Έδεσσας-Πανελλήνιος 28-22
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 20-22
Κύδων Χανίων-Ζαφειράκης Νάουσας 31-29
Διομήδης Αργους-Ιωνικός Ν.Φ. 32-27
Φίλιππος Βερ.-ΧΑΝΘ 33-26
ΑΣΕ Δούκα-Βριλήσσια 30-20

Δεν υπάρχουν σχόλια: