Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο νέος Μεντιέτα και το «παστίτσιο» ΑΕΚ


Aν κάτι χρειάζεται μια ομάδα ενόψει ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι η ηρεμία, ώστε να μελετήσει ορθά τον αντίπαλο και να παίξει με υπομονή. Κυρίως σε αμφίρροπους ομίλους όπως είναι αυτοί του Europa League, όπου το φαβορί με το αουτσάιντερ δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Ο Αρης διαχειρίστηκε το ματς με την Ατλέτικο ιδανικά… Κατέβηκε όχι μόνο για να παίξει πίσω από την μπάλα, περιμένοντας, αλλά και να επιτεθεί, βάσει σχεδίου. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ θυμάται τα… παλιά, τότε που με τη Βαλένθια είχε κάνει… οχυρό το «Μεστάγια» και σπάνια έφευγε κανείς με λιγότερα από τρία.

Και μας θυμίζει το πώς δημιουργούνται μεγάλες ομάδες. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα, δεν πρωταγωνιστεί κι αυτό του λείπει τα τελευταία χρόνια… Η εποχή που ξεχνιούνταν τα δελτία των ομάδων και χάνονταν ματς από τον Αθηναϊκό στα χαρτιά, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό, μοιάζει πλέον πάρα πολύ μακρινή…

Η ανασταλτική λειτουργία ήταν υποδειγματική και στο πρόσωπο του Φατί ο Κούπερ βρήκε τον νέο… Μεντιέτα. Κυρίως όμως κάνοντας μόνο μια αλλαγή, κι αυτή στο 92’, έδειξε πόσο πολύ εμπιστεύεται τους παίκτες. Κι αυτή του το ανταπέδωσαν.

Δεν έχει τόσο σημασία αν ο Αρης προκριθεί τελικά ή όχι, ο όμιλος είναι φοβερά δύσκολος. Σημασία έχει πως δουλεύει με σχέδιο, έχει πανέξυπνο προπονητή και κόσμο που ανάγκασε τους Μαδριλένους να παραδεχθούν πως «δεν ακούγαμε τίποτα!».

Για να καθιερωθείς χρειάζεται υπομονή… Και κυρίως ορθή διοίκηση. Δεν είναι τυχαίο πως από τον Αρη δεν έδωσαν συνέχεια στο πέναλτι του Δαλούκα, το εκμεταλλεύτηκαν μόνο τα «ερυθρόλευκα» ΜΜΕ. Προχώρησαν παρακάτω. Στην Ατλέτικο. Και έπραξαν καλά.

Η ΑΕΚ θυμίζει παστίτσιο όταν το πρωτοφτιάχνει μια σύζυγος. Την τρίτη ή τέταρτη φορά το πετυχαίνει. Τότε που θα εμπιστευτεί ολίγον από Μπερνς διότι με Λεονάρντο και Σκόκο στην ενδεκάδα χάνει ανασταλτικά, τότε που θα ρίξει Λαγό αφού είναι μια κλάση ανώτερος του Καράμπελα και τότε που θα βάλει τον Μάκο δίπλα στον Ντιόπ, που αργεί να προσαρμοστεί.

Η Χάιντουκ βέβαια, έμοιαζε σαν να έδινε φιλικό προετοιμασίας, ήταν αρκετά αργή και δεν αποτελεί κριτήριο. Κριτήριο θα αποτελέσει όταν αρχίσει να κάνει ένα σερί νικών και αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Όπως και ο Κούπερ, ο Μπάγεβιτς έχει σχέδιο, πλάνο. Η… ειρήνη με τον Τζιμπούρ δεν είναι τυχαία, δείτε πόσο πολύ έχει βελτιωθεί η Ένωση επιθετικά.

ΥΓ. Ομολογώ πως ΠΑΟΚ είδα με κάτι λιγότερο από μισό μάτι (έβλεπα Αρη) και δεν έχω εικόνα. Την αφήνω σε σας.
ΥΓ1. Τι πανηγυρίστηκε πιο πολύ στου Χαριλάου, το γκολ του Χαβίτο ή αυτό του… Κουεμάχα; Επιμελεια Koubanezos

Δεν υπάρχουν σχόλια: