Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Έκανε την Καβάλα... Μπαρτσελόνα

Ένας ανύπαρκτος Παναθηναϊκός έκανε την Καβάλα να φαίνεται... Μπαρτσελόνα και στο τέλος λέει και... ευχαριστώ παίρνοντας την ισοπαλία με 2-2 χάρη στην κλάση του Σισέ.

«Φρέσκαρε» το κέντρο


Ήταν δεδομένο πως ο Νίκος Νιόπλιας θα άλλαζε κάποια πρόσωπα σε σχέση με την συντριβή του «Καμπ Νού». Ο Κοζανίτης τεχνικός άφησε στον πάγκο τον ντεφορμέ Κώστα Κατσουράνη και τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Καραγκούνης και Νίνης πήραν το χρίσμα για την βασική ενδεκάδα. Ξεκάθαρη επιθυμία του 45χρονου τεχνικού να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τζόρβας, αριστερά ο Βύντρα, δεξιά ο Μαρίνος και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Νίνη σε ρόλο επιτελικού. Λέτο αριστερό εξτρέμ, Γκοβού δεξί, και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

Προηγήθηκε μέχρι να… εμφανιστεί η Μπαρτσελόνα!


Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν να δείξει σημάδια αντίδρασης μετά την Βαρκελώνη. Στο πρώτο εικοσάλεπτο τα έδειξε και με το παραπάνω. Μπήκε δυνατά, πήρε την κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12’ με μια συνεργασία… συνηθισμένη από πέρυσι ανάμεσα σε Νίνη(εξαιρετική μπαλιά) και Σισέ(«γλυκό» κατέβασμα και εκτέλεση).

Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί στο γήπεδο η Καβάλα μεταμορφωμένη σε… Μπαρτσελόνα! Σε αυτό φυσικά συνέβαλλε και ο ανύπαρκτος Παναθηναϊκός σε κέντρο και άμυνα, με ένα άνευ προηγούμενου black out! Το δίδυμο Ζιλμπέρτο-Καραγκούνης ανασταλτικά πήρε… απουσία ενώ και επιθετικά δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι του «τριφυλλιού». Ντιέ και Καρντόζο ήταν τα απόλυτα »αφεντικά».

Οι γηπεδούχοι έκαναν… πάρτι, έφταναν έξω από την περιοχή των «πρασίνων με τεράστια ευκολία ενώ από αριστερά με τον Αμπντούν και τον Οικονόμου έκαναν πάρτι! Ισοφάρισε ο Ντουγκλάο στο 30’ μετά την έξοδο… δώρο του Τζόρβα και τρία λεπτά αργότερα ο Νταρσεβίλ πρόλαβε τον Καντέ και με κεφαλιά «ψαράκι» έφερε το ματς… τούμπα!

Πίεσε με Γκαρσία, «χτύπησε» με Σισέ!

Η τραγική εικόνα της ομάδας του δεδομένα ήθελε αλλαγές σε πρόσωπα και ο Νιόπλιας με το πρώτο σφύριγμα της επανάληψης πέρασε τον Λουίς Γκαρσία αντί του Γκοβού ενώ στο 60’ τον Ιωαννίδη(πήγε αριστερά και δεξιά ο Βύντρα) αντί του κάκιστου Μαρίνου. Αργότερα ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Κατσουράνη αντί του Μπουμσόνγκ(γύρισε ο Ζιλμπέρτο στόπερ και ο «Κατσούρ» στον άξονα).

Ο Ισπανός πότε δεξιά και πότε πίσω από τον Σισέ ανέλαβε δράση, έδωσε ποιότητα και σωστές επιλογές, ο Νίνης και ο Λέτο ανέβασαν την απόδοση τους και ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους «αργοναύτες». Οι γηπεδούχοι, όμως, με ηγέτη τον Ντουγκλάο απομάκρυναν τους όποιους κινδύνους για την εστία τους.

Μάλιστα, ο Γκαρσία είχε και τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Η… απάντηση της Καβάλας ήρθε με την τεράστια διπλή ευκαιρία του 77’ αλλά ο Τζόρβας φώναξε «παρών».

Και κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Σισέ. Ο Γάλλος που είχε… εξαφανιστεί, εμφανίστηκε και πάλι, χτυπώντας σαν τη… κόμπρα δύο λεπτά αργότερα. Με άλμα στον… Θεό όπως και πέρυσι έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται(όπως και πέρυσι) και έγραψε το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ(όπως και πέρυσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: