Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

"Πέταξε" στο ντέρμπι και έπιασε κορυφή

Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με την Ίντερ, καθώς επικράτησε με 3-1 στην Ρώμη και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την Μίλαν.Οι "αετοί" έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις... άγριες διαθέσεις τους και δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.το 26' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και αναστάτωση στην άμυνα της Ίντερ, ο Μπιάβα κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή θέση και να... βάλει φωτιά στο Ολίμπικο.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού η ομάδα της Ρώμης, στο 7ο μόλις λεπτό της επανάληψης (52'), διπλασίασε τα τέρματά της και έγινε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Σκόρερ του δεύτερου τέρματος, ήταν ο Ζάρατε, που με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ νίκησε τον πορτιέρο της Ίντερ και έφερε την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στο τρίποντο.

Οι "νερατζούρι" πάντως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και στο 74' ξαναμπήκαν στο παιχνίδια χάρη σε γκολ του πρώην... λατσιάλι Γκόραν Πάντεφ. Ο Σκοπιανός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή και πανηγύρισε αρκετά... προκλητικά (έδειξε το αυτί του) στους οπαδούς της πρώην ομάδας του.

Και εκεί που η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, πίεζε προκειμένου να πετύχει την ισοφάριση, ο Ερνάνες με γκολ στο 89ο λεπτό, έκανε το 3-1 και έβαλε τέλος στα όνειρα των Μιλανέζων.

Το δοκάρι του Σνάιντερ στις καθυστερήσεις του ματς, ήταν μια καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να μειώσουν και να παλέψουν τα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα και έτσι το 3-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Serie A - 15η αγωνιστική

Παρασκευή

Λάτσιο - Ίντερ 3-1 (26' Μπιάβα, 52' Ζάρατε, 89' Ερνάνες / 74' Πάντεφ)
Σάββατο
Κιέβο - Ρόμα (19:00)
Μίλαν - Μπρέσια (21:45)
Κυριακή
Σαμπντόρια - Μπάρι (16:00)
Φιορεντίνα - Κάλιαρι
Τσεζένα - Μπολόνια
Πάρμα - Ουντινέζε
Λέτσε - Τζένοα
Κατάνια - Γιουβέντους (21:45)
Δευτέρα
Νάπολι - Παλέρμο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Μίλαν 30
2. Λάτσιο 30*
3. Γιουβέντους 24
4. Νάπολι 24
5. Ίντερ 23*
6. Παλέρμο 23
7. Ρόμα 22
8. Σαμπντόρια 20
9. Ουντινέζε 20
10. Κιέβο 19
11. Κατάνια 18
12. Τζένοα 18
13. Κάλιαρι 17
14. Φιορεντίνα 16
15. Πάρμα 15
16. Μπολόνια 14
17. Μπρέσια 12
18. Τσεζένα 12
19. Λέτσε 12
20. Μπάρι 10

*Οι δύο ομάδες με αστερίσκο, έχουν ένα αγώνα παραπάνω.

«Ρίμπο»: Ο Ολυμπιακός είχε υποσχεθεί πριμ στη Λα Κορούνια!

Ξάφνιασε ο Ριβάλντο, όταν μετά από έξι χρόνια αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός είχε υποσχεθεί πριμ στη Λα Κορούνια για να επικρατήσει στο τελευταίο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μονακό!
Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, δήλωσε στην ιστοσελίδα «Lancenet» ότι το Δεκέμβριο του 2004, ο Ολυμπιακός είχε συνεννοηθεί με την Ισπανική ομάδα να μην αδιαφορήσει στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μονακό με αντάλλαγμα πριμ!

Μάλιστα ο «Ρίμπο» αναφέρει ότι ο ίδιος είχε πάρει πρωτοβουλία, καλώντας στο τηλέφωνο κάποιο παίκτη-φίλο του από τη Λα Κορούνια που δεν κατονόμασε.

Τελικά η υπόθεση «ναυάγησε», όπως είναι γνωστό οι Ανδαλουσιανοί έχασαν 5-0 από τη Μονακό, ο Ολυμπιακός 3-1 από τη Λίβερπουλ με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και οι Πειραιώτες του Μπάγεβιτς, τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ομίλου.

«Τελικά δε συνέβη»

«Αφού είχα αγωνιστεί στο παρελθόν και στη Λα Κορούνια, τηλεφώνησα σε έναν ποδοσφαιριστή από κει και του είπα ότι η ομάδα μου (Ολυμπιακός) θα τους πρόσφερε λεφτά αν κέρδιζαν τη Μονακό. Αν αυτό συνέβαινε, αυτομάτως θα προκρινόμασταν. Τελικά όμως δεν συνέβη. Πιστεύω ότι το να δώσεις χρήματα σε μια άλλη ομάδα για να νικήσει, δεν είναι πρόβλημα.


Αυτό που δεν γίνεται είναι να δώσεις λεφτά σε κάποιον για να χάσει. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός και συνέχισε αναφερόμενος σε ένα παρόμοιο περιστατικό, τις εποχές που φορούσε τη φανέλα της «Ντέπορ»:

«Ο αρχηγός της ομάδας μας ειδοποίησε ότι αν κερδίζαμε εκτός της Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ θα μας έστελνε λεφτά. Τελικά χάσαμε όμως αφού ο Ρονάλντο εκείνη την εποχή πετούσε και πέτυχε μια γκολάρα».


Μπράουν: «Θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει ο Άρης»

Ο Μπόμπι Μπράουν ανήκει και επισήμως στο ρόστερ του Άρη. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ανακοινώθηκε. Ο 26χρονος παίκτης δήλωσε ενθουσιασμένος με την επιλογή του και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «κίτρινους».

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την επιλογή μου να έρθω στον Άρη και να αποτελέσω μέλος μιας ομάδας με τόσο μεγάλη παράδοση και ιστορία. Χθες ήμουν έτοιμος να επιστρέψω στην πατρίδα μου, την Καλιφόρνια, αλλά την τελευταία στιγμή ήρθε πρόταση από τον Άρη και είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόφασή μου να έρθω εδώ», είπε αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα που στη συνέχεια μίλησε για τις πληροφορίες που συνέλεξε για την ομάδα: «Είχα μια συνομιλία με τον προπονητή της ομάδα ο οποίος μου εξήγησε κάποια πράγματα. Επίσης συνομίλησα με τον Πι Τζέι Τάκερ, ο οποίος μου ανέφερε πολλά για την ομάδα, την πόλη και τους φιλάθλους του Άρη. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Όλοι οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου θα με βοηθήσουν ώστε να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Άρη καθώς έχω μάθει πολλά για την ομάδα».

Όσον αφορά στους τομείς στους οποίους μπορεί να βοηθήσει, σχολίασε: «Μου αρέσει να παίζω καλά στην άμυνα και να ανοίγω χώρους στους συμπαίκτες μου ώστε να σκοράρουν. Μπορώ επίσης να σκοράρω, να πιέσω τη μπάλα. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει ο Άρης».

WHO IS WHO

Όνομα: Μπόμπι Μπράουν

Ημερομηνία γέννησης: 24 Σεπτεμβρίου 1984

Τόπος γέννησης: Λος Άντζελες (Καλιφόρνια)

Εθνικότητα: Αμερικανική

Ύψος: 1,88

Θέση: Γκαρντ


Προηγούμενες ομάδες: Πρόκομ(Πολωνία, 2010-2011), Νιου Όρλεαν Χόρνετς(ΝΒΑ, 2009-2010), Λος Άντζελες Κλίπερς(ΝΒΑ, 2009-2010), Σακραμέντο Κίνγκς(ΝΒΑ, 2008-2009), Μινεσότα Τίμπεργουλβς(ΝΒΑ, 2008-2009), Άλμπα Βερολίνου(Γερμανία, 2007-2008), Φούλερτον(NCAA, 2006-2007, 2005-2006,2004-2005, 2003-2004).

Οι κυριότερες διακρίσεις του:

Συμμετοχή στο σάμερ λιγκ του Λάς Βέγκας με την ομάδα των Τορόντο Ράπτορς το 2010
Συμμετοχή στο σάμερ λιγκ του Λάς Βέγκας με την ομάδα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς το 2009
Συμμετοχή στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας με την ομάδα των Νιου Όρλεαν Χόρνετς το 2008
Πρωταθλητής Γερμανίας με την Άλμπα Βερολίνου το 2008
Συμμετοχή στο All Star Game της Γερμανίας το 2008

«Χάλασε» του Χούτου!

Δεν επήλθε συμφωνία, τελικά, ανάμεσα στον ΟΦΗ και το Λάμπρο Χούτο!

Οι επαφές που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν θετική κατάληξη, αν και φαινόταν ότι δεν ήταν άμεση προτεραιότητα για τους Κρητικούς η απόκτηση του 31χρονου επιθετικού.

Από τις συζητήσεις των δύο πλευρών δεν επήλθε συμφωνία (παρά τις αρχικές ενδείξεις) και η περίπτωση του ανήκει στο παρελθόν για την ομάδα του Ηρακλείου.

Ευκαιρία ενόψει για Τσέλσι και Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει υποχρεώσεις το Σάββατο (αναβλήθηκε λόγω καιρού το ματς με την Μπλάκπουλ), συνεπώς Τσέλσι και Άρσεναλ μπορούν να την προσπεράσουν στην βαθμολογία, έστω και προσωρινά.
Μάλιστα, οι δύο τους θα προσπαθήσουν για το «τρίποντο» δίχως να απομακρυνθούν από το Λονδίνο. Η Τσέλσι καλείται να ξεπεράσει την κρίση διαρκείας που ξεκίνησε μετά την ήττα από την Λίβερπουλ και το Σάββατο υποδέχεται την άλλη ομάδα του Μερσεϊσάιντ, την Έβερτον του Ντέιβιντ Μόγιες. Άλεξ και Λάμπαρντ δεν βρίσκονται ξανά στην διάθεση του Αντσελότι ενώ τα «ζαχαρωτά» που προέρχονται από βαριά εντός έδρας ήττα από την Γουέστ Μπρόμιτς θα αγωνιστούν δίχως τον τιμωρημένο Αρτέτα.

Στο «Εμιρέιτς», εκεί όπου έχει ήδη ηττηθεί τρεις φορές φέτος, η Άρσεναλ φιλοξενεί την συμπολίτισσα Φούλαμ που έμεινε δίχως νίκη σε σε όλο τον Νοέμβριο και βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Φάμπρεγας, Αλμούνια και Βερμάελεν θα λείψουν ξανά για τους «κανονιέρηδες» ενώ Ζαμόρα, Ντεμπελέ και Σαλσίδο έχουν τεθεί νοκ άουτ για τους «κότατζερς».

Ο Ζεράρ Ουγιέ επιστρέφει την Δευτέρα στο παλιό του στέκι, το «Άνφιλντ» που φιλοξενεί την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα. Δύσκολη αποστολή περιμένει την Τότεναμ στο «Σεντ Άντριους» αφού η Μπέρμιγχαμ του Άλεξ ΜακΛις δεν αστειεύεται ενώ η Μάντσεστερ Σίτι καλείται να μην πετάξει άλλους βαθμούς στα Ίστλαντς, υποδεχόμενη την Μπόλτον που βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω της και πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 04/12

17:00 Άρσεναλ-Φούλαμ
17:00 Γουίγκαν-Στόουκ
17:00 Μάντσεστερ Σίτι-Μπόλτον
17:00 Μπέρμιγχαμ-Τότεναμ
17:00 Μπλάκμπερν-Γουλβς
17:00 Τσέλσι-Έβερτον

Κυριακή 05/12

15:30 Γουέστ Μπρόμιτς-Νιούκαστλ
18:00 Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ

Δευτέρα 06/12

22:00 Λίβερπουλ-Άστον Βίλα

Αναβλήθηκε: Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Θετικά μηνύματα για Μπουσαϊντί

Ο Ανίς Μπουσαϊντί ίσως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει τη ρήξη μηνίσκου που έχει υποστεί. Ο Τυνήσιος δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ τέσταρε το γόνατό του σε ένα ειδικό πρόγραμμα και από τη στιγμή που δεν ένιωσε ενοχλήσεις θα δοκιμάσει το Σάββατο να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Στην περίπτωση που καταφέρει να βγάλει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, αναμένεται να αποφύγει το νυστέρι, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη θεραπευτική αγωγή του.

Ακόμη βέβαια κι αν γυμναστεί με την υπόλοιπη ομάδα, δεν θα είναι διαθέσιμος για το κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΛ στη Λάρισα.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο Μίρκο Σαβίνι, ο οποίος ακολούθησε πιο ήπιους ρυθμούς και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει σταδιακά στο κανονικό πρόγραμμα. Απόντες επίσης από το κυριακάτικο ματς θα είναι οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Μαλεζάς και Σνάουτσνερ, καθώς και ο τιμωρημένος Φωτάκης.

Για τη θέση του τελευταίου στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής είναι ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός άσος μπορεί να εγκατέλειψε πρόωρα την προπόνηση λόγω ενός χτυπήματος στο πέλμα, ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και λογικά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στην αποστολή. Άλλωστε απόντος του Φωτάκη η παρουσία του στην 11άδα είναι απαραίτητη.

Λαζαριδης: "Δουλεία μου να αμύνομαι"

Έτοιμος να επιστρέψει στις εγχώριες διοργανώσεις, μετά το επιβλητικό πέρασμα από τη Μαδρίτη είναι ο Αρης. Το σύνολο του Εκτορ ραούλ Κούπερ υποδέχεται την Κυριακή το απόγευμα τον Αστέρα Τρίπολης στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι κίτρινοι θα παραταχθούν αναμφίβολα με εντελώς διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, θέλοντας να επιστρέψουν  στο δρόμο των επιτυχιών και παράλληλα να βάλουν οριστικά στο χρονοντούλαπο εμφανίσεις τύπου Σερρών! Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ξεκαθάρισε  στους παίκτες του πως ο Άρης του "Βιθέντε Καλδερόν" είναι αυτός που θέλει να βλέπει στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι το πρόσωπο που επιθυμεί ασφαλώς και στο ελληνικό πρωτάθλημα. 
Μιλώντας στη Nova ο χρυσός σκόρερ του θριάμβου της Μαδρίτης, Νίκος Λαζαρίδης, έκανε σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια για τον Άρη να μείνει πολλές μέρες σε ένα συγκεκριμένο νικηφόρο αποτέλεσμα, όσο μεγάλης σημασίας κι αν ήταν αυτό: "Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε φιέστες και να πανηγυρίζουμε για μήνες. Μπροστά μας έχουμε τον Αστέρα Τρίπολης και πρέπει να κερδίσουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ειδικά εγώ που γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα της Τρίπολης θα πω ότι πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ειδικά εκτός έδρας. Ο Αστέρας φέτος κερδίζει μόνο μακριά από την έδρα του και αυτό θα πρέπει να μας κάνει να τον μελετήσουμε ακόμη περισσότερο. Βεβαίως αν παρουσιαστούμε όπως στη Μαδρίτη σίγουρα δεν θα έχουμε πρόβλημα, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".
Απαντώντας για το εάν αισθάνεται πλέον σκόρερ του Άρη, επισήμανε: "Η δική μου δουλειά είναι άλλη! Δεν μπαίνω στο γήπεδο για να σκοράρω, αντιθέτως μπαίνω για να αποτρέψω τους αντιπάλους να μη σκοράρουν. Οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που σε κάποια ματς φέτος βρήκα δίχτυα, όπως συνέβη κόντρα στην Ατλέτικο. Σίγουρα χαίρομαι γι αυτό και δεν το κρύβω, όπως ο κάθε ποδοσφαιριστής που σκοράρει ανεξάρτητα από το εάν είναι επιθετικός ή αμυντικός, αλλά να ξέρετε ότι το γκολ είναι ομαδική δουλειά.
"
Αγωνιστικά και ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης ο Έκτορ Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Ναφτί , Μίσελ (τιμωρήθηκε για το επεισόδιο με τον Νίκο Ζαλίκα στις Σέρρες με ποινή τριών αγωνιστικών), των τραυματιών Γκιάρο, Τσεσνάουσκις, Χουάνμα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Τόνι Κάλβο, αναφορικά με το εάν ο Αργεντίνος τεχνικός θα του δώσει άφεση αμαρτιών ή εάν θα τον διατηρήσει στη καραντίνα όπως συνέβη στην τελευταία ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

«Απών» μετά από σερί 19 αγώνων

Από την 24η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος ως και την 12η του φετινού πρωταθλήματος ο Τάσος Κατσαμπής (φωτό) αγωνίστηκε βασικός στο κέντρο της άμυνας σε όλα τα παιχνίδια. Συνολικά, 19 τον αριθμό. Παίζει ανελλιπώς από τότε. Ο αρχηγός του Ηρακλή δεν θα παίξει ωστόσο στην αυριανή αναμέτρηση του Καυτανζογλείου με τον Εργοτέλη, λόγω των ενοχλήσεων ή για την ακρίβεια λόγω των ζαλάδων που νιώθει. Του συστήθηκε δεκαήμερη ξεκούραση.
Το τελευταίο παιχνίδι, που επίσης έλειπε ο Κατσαμπής από την ομάδα, ήταν παρεμπιπτόντως πάλι σε αναμέτρηση του Καυτανζογλείου. Ο Ηρακλής φιλοξένησε τότε τον Λεβαδειακό στην αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο με 1-1. Πέρσι, είχαν παίξει στο κέντρο της άμυνας σ’ εκείνο το ματς οι Παπαζαχαρίας και Λέκι. Αμφότεροι, αποχώρησαν από την ομάδα. Φέτος, ελέω της απουσίας του Κατσαμπή θα παίξουν οι Κατσικάς και Χοσέμι. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται. Ο Κατσαμπής δεν θα έπαιζε ούτε στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, αλλά τελικά αγωνίστηκε.

Κούγιας: «Ο Τσατόλιας δεν έχει σχέση με τη ληστεία»

Όπως είναι ήδη γνωστό, το μεσημέρι της Παρασκευής στην Καλλιθέα, τέσσερις άνδρες της ομάδας «Δίας» συνέλαβαν τρία άτομα (πυροβολώντας και τραυματίζοντας τον ένα) που ετοιμάζονταν να ληστέψουν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο γιατρός και αντιπρόεδρος της Παναχαϊκής, Χρήστος Τσατόλιας, για τον οποίο ο Αλέξης Κούγιας τονίζει με ανακοίνωση του πως δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή και σχέση με το επεισόδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια:

«Σχετικώς με την εμπλοκή του ορθοπεδικού ιατρού και αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή στο επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών της ομάδας «Δίας» με Γεωργιανό, ο οποίος ετραυματίσθη, κάνουμς την εξής δήλωση:

Ο ορθοπεδικός ιατρός Χρήστος Τσατόλιας είναι εξαιρετικός γιατρός και εξαιρετικό μέλος της κοινωνίας των Πατρών. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας. Είναι βέβαιο ότι η εμπλοκή του στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με τη διάπραξη ουδεμίας ληστείας.

Αυτό έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα προανάκριση και όταν αυτή ολοκληρωθεί, από το δικηγορικό μας γραφείο θα δοθεί λεπτομερής ανακοίνωση
».

Ούτε το Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Στη μακρά λίστα των αγώνων που δεν θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο στην Αγγλία προστέθηκε και η αναμέτρηση της πρωτοπόρου της Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Μπλάκπουλ, στην ομώνυμη πόλη!

Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας, ο αγωνιστικός χώρος του «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» παραμένει καλυμμένος με… πάγο(!) και έτσι, το ματς αναβλήθηκε!

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ: Συμφωνία με τον Μπόμπι Μπράουν

Αλλαγή δεδομένη στα μεταγραφικά του Άρη καθώς ο Μπόμπι Μπράουν είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Πιρς στην ομάδα των «κίτρινων». Ο Μπράουν κέρδισε στο νήμα τον Λαφαγιέτ που είχε μέχρι χθες βράδυ συμφωνία με τους «κίτρινους». Ο Αμερικανός που αγωνιζόταν στην Πρόκομ, ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του όμως τελικά έφθασε σήμερα το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη. Ο Μ πράουν είχε κατά μέσο όρο 10.7 πόντους στην ομάδα της Πρόκομ.

Serie A: Το ενδιαφέρον στη Ρώμη

Το ντέρμπι της Λάτσιο με την Ίντερ είναι αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα στην 15η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές μετά την «πεντάρα» επί της Πάρμα θέλει να κάνει ένα ακόμα καλό παιχνίδι και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Από την άλλη πλευρά η Λάτσιο έχει κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα και σίγουρα μια νίκη επί της Ίντερ θα της δώσει άλλη ώθηση για την συνέχεια.

Η πρωτοπόρος Μίλαν υποδέχεται την Μπρέσια και έχει μια ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή εκμεταλλευόμενη ένα τυχόν στραβοπάτημα της Λάτσιο, η οποία αγωνίζεται με την Ίντερ. Οι «ροσονέρι» μετά την ισοπαλία με την Σαμπντόρια δεν θέλουν να έχουν και άλλο αρνητικό αποτέλεσμα και έτσι η νίκη στο ματς με την Μπρέσια η νίκη είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Κατάνια εκτός έδρας και θέλει να εκμεταλλευτεί και αυτή στραβοπάτημα της Λάτσιο και να την περάσει στην βαθμολογία. Η «Γηραιά Κυρία» μετά την ισοπαλία της με την Φιορεντίνα δεν θέλει και άλλο άσχημο αποτέλεσμα.

Τέλος το πρόγραμμα που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής είναι αυτό της Νάπολι με την Παλέρμο την Δευτέρα. Οι Ναπολιτάνοι μετά την ήττα τους από την Ουντινέζε ψάχνουν την νίκη για να επιστρέψουν στα «τρίποντα».

Η αγωνιστική (15η):

Παρασκευή, 3/12

Λάτσιο – Ίντερ 21:45

Σάββατο, 4/12

Κιέβο – Ρόμα 19:00
Μίλαν – Μπρέσια 21:45

Κυριακή, 5/12

Λέτσε – Τζένοα 16:00
Πάρμα – Ουντινέζε 16:00
Σαμπντόρια – Μπάρι 16:00
Τσεζένα – Μπολόνια 16:00
Φιορεντίνα – Κάλιαρι 16:00
Κατάνια – Γιουβέντους 16:00

Δευτέρα, 6/12

Νάπολι - Παλέρμο 21:45

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο Κάκος και αντικαταστάθηκε

Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας ανάγκασε την Παρασκευή τον Τάσο Κάκο, να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Κέρκυρας. Το κατά πόσο είναι σοβαρό αυτό που του συνέβη, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, ωστόσο το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να σφυρίξει το Σαββατιάτικο παιχνίδι Ηρακλής-Εργοτέλης, στο οποίο είχε οριστεί. Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, τη θέση του στην αναμέτρηση θα πάρει ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα.

Ανανεώσεις στις «καρακάξες»

Νέα συμβόλαια υπέγραψαν το μεσημέρι της Παρασκευής με τη Νιούκαστλ οι Μάικ Γουίλιαμσον και Νάιλ Ρέιντζερ. Οι δύο παίκτες συμφώνησαν με την ομάδα για συμβόλαιο διάρκειας 5,5 ετών.

Ο Κρις Χιούτον ανέλαβε προσωπικά τις δύο υποθέσεις αφού αποτελούσε προτεραιότητά του η παραμονή τους στην ομάδα. Ο 27χρονος αμυντικός, Γουίλιαμσον, χαρακτηρίζεται από τον προπονητή του ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ. Από την άλλη ο 19χρονος επιθετικός, Ρέιντζερ, ανταμείφτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την αγωνιστική του πρόοδο και την διάθεση που έχει επιδείξει.

Βλέπουν μαφία ποδοσφαίρου

Περίεργη τροπή παίρνει η ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην Καλλιθέα. Οι δύο Έλληνες, που βρίσκονταν μαζί με τον Γεωργιανό που οπλοφορούσε, φέρεται να έχουν σχέση με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ετοίμαζαν ληστεία στα ΕΛΤΑ
Τυχόν σχέσεις των τριών ανδρών που πρωταγωνίστησαν στο πρωινό επεισόδιο στην Καλλιθέα, με τη "μαφία του ποδοσφαίρου" διερευνά η Ασφάλεια.
Κι αυτό διότι ο ένας εκ των τριών πρωταγωνιστών φέρεται να είναι μεγαλοπαράγοντας ποσοσφαιρικών σωματείων της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Πρόκειται για 47χρονο ορθοπεδικό, ιδιαιτέρως γνωστή φυσιογνωμία των γηπέδων της Αχαΐας, ο οποίος προσήχθη από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Υποστήριξε ότι είχε προκαθορισμένη συνάντηση στο σημείο με τον έτερο  από τους προσαχθέντες, ιδιώτη, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.
Και αυτός φέρεται να σχετίζεται με τον χώρο του ποδοσφαίρου, δίχως ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πλήρως η ακριβής δραστηριότητά του.
Οι δύο άνδρες που κρατούνται στην Ασφάλεια βρίσκονταν μαζί με 34χρονο Γεωργιανό. Ο τελευταίος στη θέα των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ που επιχείρησαν να τους ελέγξουν αποπειράθηκε να τραβήξει πιστόλι, με συνέπεια να δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών και να τραυματιστεί.
Το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του 34χρονου διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο από γυναίκα αστυνομικό στην Καισαριανή.
Αντίθετα με τις αρχικές πληροφορίες, απομακρύνεται το ενδεχόμενο οι τρεις άνδρες να σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ της Καλλιθέας. Εξακολουθούν ωστόσο να ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Χαβίτο: «Ελπίζω να μείνω για χρόνια στον Άρη»

Ο Χαβιέ Χαβίτο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη μεγάλη νίκη του Άρη στη Μαδρίτη και για τη συνέχεια του θεσμού. Μεταξύ των άλλων ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τόνισε:
- «Το πανηγυρίσαμε έντονα με τους συμπαίκτες μας, κάναμε μια σπουδαία δουλειά στον αγωνιστικό χώρο».
- «Ξέραμε πολύ καλά ότι θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε στη διοργάνωση».
- «Θεωρώ ότι αν κι έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα, η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και είναι στα δικά μας πόδια να το πετύχουμε».
- «Ήταν μια μεγάλη εκδρομή από τον κόσμο μας, που ακουγόταν περισσότερο από τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης».
- «Έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ στην Ατλέτικο, αφού το φάσμα του αποκλεισμού είναι κοντά για αυτούς».
- «Είμαι περήφανος και χαρούμενος γιατί ο Έκτορ Κούπερ μας κάνει να βγάζουμε το καλύτερο μας εαυτό. Τα έχουμε καταφέρει και με αντιπάλους που στα χαρτιά ήταν ανώτεροι από εμάς».
- «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν νομίζω να κατέβει αδιάφορη η Ρόζενμποργκ. Θα παίξει χωρίς πίεση και χωρίς άγχος και θέλει προσοχή το παιχνίδι».
- «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση μου. Σίγουρα μπορώ να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο με περισσότερη δουλειά μέσα στο γήπεδο».
- «Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να τακτοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες και να μείνω κι άλλα χρόνια στον Άρη. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση, αλλά προς το παρών είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου».
- «Μετά από τέτοιες νίκες ο κόσμος περιμένει να καθαρίσουμε εύκολα παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο Αστέρας είναι επικίνδυνος εκτός έδρας και θα κλειστεί στην άμυνα του, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το παιχνίδι».

Σορεντίνο: «Με ήθελαν Γιουβέντους και Τζένοα»

Κοντά σε μία εκ των Γιουβέντους ή Τζένοα βρέθηκε το καλοκαίρι ο Στέφανο Σορεντίνο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ, αποτελούσε στόχο των «μπιανκονέρι» ως ρεζέρβα του Μπουφόν και των «ροσομπλού», ωστόσο τελικά οι μεν κατέληξαν στον Μάρκο Στοράρι, οι δε στον Εντουάρντο.

«Βρέθηκα κοντά στην Τζένοα και τη Γιουβέντους το καλοκαίρι, αλλά όλοι είδατε την κατάληξη των δύο υποθέσεων», τόνισε ο «Σόρε», που πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2013 με την Κιέβο Βερόνα. «Χαίρομαι που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε έναν σύλλογο που απέρριψε καλές προτάσεις για την παραχώρησή μου».

Έβαλε και η Ιταλία το χεράκι της

Η απόφαση της FIFA να αναθέσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην Ιταλία, η οποία σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έβαλε το χεράκι της. «Κατά ένα μικρό μέρος αυτό οφείλεται και σε μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για την απόφαση» δήλωσε ο «καβαλιέρε» στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Σότσι, μαζί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όσο για το ενδεχόμενο οι δύο χώρες να τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό της διοργάνωσης; «Θα σας απαντήσω ως πρόεδρος μίας ποδοσφαιρικής ομάδας: στο ποδόσφαιρο το 50% είναι τεχνική και ποιότητα, ενώ το υπόλοιπο 50% έχει να κάνει με τους διαιτητές και την τύχη, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει πώς θα έληγε ο αγώνας, αλλά θα ήταν δίκαιος και οι δύο ομάδες θα τον αντιμετώπιζαν με σεβασμό».

Βιεϊρίνια: «Τα θέλουμε όλα»

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λιγκ, αλλά και η καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας και στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι για τον Βιεϊρίνια, οι στόχοι της ομάδας.
Ο Πορτογάλος άσος μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», σημείωσε:
 «Ο ΠΑΟΚ θέλει τα πάντα, να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζουμε να προκριθούμε. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2013 και είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα, Ήμασταν καλύτεροι, είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλα γκολ, αλλά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος κι άξιζε να κερδίσει, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Για το ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Έχουμε καιρό ακόμη να σκεφτούμε το ματς με τη Ντιναμό. Αυτή τη στιγμή προέχει ο αγώνας με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα την Κυριακή. Πάντως ο ΠΑΟΚ αξίζει να περάσει στους ‘32’ του Europa League, καθώς έδειξε ποιότητα σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για... την αστάθεια του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την ισορροπία και την ωριμότητα σε όλα τα ματς, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά ματς, εδώ οι αντίπαλοι μας γνωρίζουν καλύτερα και μας αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά. Η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί και να έχει ακόμη καλύτερη πορεία».

Για το αν υπάρχει επιλογή διοργάνωσης: «Είναι δύσκολο μία ομάδα να έχει εξίσου καλά σε τρεις διοργανώσεις. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος, αλλά είναι δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στη Σούπερ Λίγκα, όπως και στο Europa League, αλλά και το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ θέλει τα πάντα, να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις».

Για τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2013. Το μυαλό μου είναι στον ΠΑΟΚ και θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Δεν κρύβω πως-όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές-θα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όμως αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στον πάγκο και τις υποχρεώσεις του. Μετά το 2013, αν έρθει μία καλή πρόταση για μένα και τονΠΑΟΚ, γιατί όχι;».

Για την εθνική Πορτογαλίας: «Αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να γίνει στον ομοσπονδιακό τεχνικό. Υπάρχουν πολύ σπουδαίοι παίκτες στην ίδια θέση με μένα, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νάνι. Εγώ από την πλευρά μου δουλεύω σκληρά και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Με απουσίες ο «γηραιός»

Χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες του θα παρατάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον Ηρακλή στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη καθώς εκτός έμειναν οι Ιάκομπ, Κανακούδης, Κατσαμπής και Κομπαγιάσι. Ο τεχνικός του «γηραιού» δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Βικτοράς Γιάκομπ, στον Ντάιγκο Κομπαγιάσι, ο οποίος θα βρίσκεται εκτός πλάνων μέχρι το τέλος της περιόδου και τον Τάσο Κατσαμπή, που απέχει, για να αποθεραπευθεί.

Παράλληλα, εμπύρετη ίωση ταλαιπωρεί τον Πέτρο Κανακούδη, ο οποίος παρέμεινε στο σπίτι του και θα προφυλαχθεί μέχρι να αναρρώσει, καθώς υπάρχει κίνδυνος να την μεταδώσει σε κάποιον συμπαίκτη του.

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τους εξής 18 ποδοσφαιριστές για την αποστολής της ομάδας του: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Καρλίνιος, Γκαρσία, Ντάνι, Μάρα, Σζοτ, Παπαστεριανός, Βουτσιάς, Βέλλιος, Σολτάνι, Σίσιτς.


Τα εισιτήρια του αγώνα

Όσοι δεν εξασφάλισαν εισιτήριο από τα Γραφεία της ΠΑΕ για τον αγώνα με τον Εργοτέλη, μπορούν να το κάνουν ανήμερα του αγώνα, καθώς τα εκδοτήρια του Καυτανζογλείου θα τους περιμένουν από τις 13:00 αύριο, Σάββατο 04/12, για να τους εξασφαλίσουν είσοδο στο Στάδιο.

Οι τιμές των εισιτηρίων, σταθερές και μόνιμες σε όλους τους εντός έδρας αγώνες:

Θύρες 7, 8: 15 ευρώ

Θύρες 12, 13, 14: 25 ευρώ

Θύρες 4, 5: 40 ευρώ

V.I.P: 75 ευρώ.

Ταχτσίδης: "Δεν θα γύριζα στην Ελλάδα τώρα "

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μιλησε στο Novasports.gr Ο 19χρονος άσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports.gr και στην Σεμίνα Χριστοδούλου μιλάει για τη νέα του ομάδα, το ιταλικό πρωτάθλημα, τη νοοτροπία που επικρατεί στο εξωτερικό αλλά και το κατά πόσο επηρεάζει η προσωπική του ζωή την καριέρα του.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το ποδόσφαιρο. Δείχνει να τον αφήνει αδιάφορο αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει να αρπάξει τις ευκαιρίες ώστε να δώσει δείγματα των δυνατοτήτων του στο δύσκολο πρωτάθλημα της Serie A.

Ξεκίνησες την καριέρα σου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ, η οποία σε ανέδειξε. Τι σε έκανε να φύγεις και να πας στο εξωτερικό;
"Ήταν μια ευκαιρία που πιστεύω κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται. Και όταν του δίνεται, δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά και κοιτάζει το καλύτερο".

Η νέα σου ομάδα πως σου φαίνεται. Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την ΑΕΚ;
"Το μόνο διαφορετικό που υπάρχει στο εξωτερικό είναι η νοοτροπία. Η δουλειά τους, αυτό που θα πούνε, είναι όλα μετρημένα. Δεν τους νοιάζει κάτι παραπάνω παρά μόνο να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο".

Παρόλα αυτά η Τζένοα σε έστειλε δανεικό στην Τσεζένα. Αυτό σε ενόχλησε;
"Στην Ιταλία έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Σκέφτονται ότι αν είσαι μικρός είναι δύσκολο να παίξεις Α' Εθνική, Serie A που λένε αυτοί. Εγώ είμαι μικρός, δουλεύω και περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω. Δεν με ενόχλησε κάτι".

Πες μου δύο λόγια για το ιταλικό πρωτάθλημα.
"Σίγουρα είναι διαφορετικό πρωτάθλημα, διαφορετικοί παίκτες, μεγάλες ομάδες, Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο, σίγουρα βλέπεις κάποια πράγματα παραπάνω".

Αν σου γινόταν πρόταση από ελληνική ομάδα την περίοδο που διανύεις τώρα, θα ερχόσουν;
"Πιστεύω πως όχι" .

Μέχρι στιγμής έχεις κάνει αρκετά πράγματα ως ποδοσφαιριστής για την ηλικία σου, ωστόσο δεν έχεις κληθεί στην Εθνική Ανδρών. Αυτό για σένα αποτελεί ένα όνειρο;
"Πρώτος μου στόχος είναι να παίξω στην ομάδα που βρίσκομαι. Μέσα από αυτό πιστεύω πως θα μου δοθεί η ευκαιρία να πάω και στην Εθνική Ανδρών, που είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή".

Πολλές φορές έχεις απασχολήσει τα μέσα και τον κόσμο και για άλλους λόγους εκτός από το ποδόσφαιρο, με την προσωπική σου ζωή. Αυτό πιστεύεις ότι επηρεάζει ένα ποδοσφαιριστή στην καριέρα του;
" Όταν είσαι εσύ σωστός στη δουλειά σου και στις υποχρεώσεις της ομάδας σου, δεν νοιάζει κάποιον τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή, δεν επηρεάζει τίποτα. Το που πας, τι κάνεις δεν ενδιαφέρει κανέναν".

Μένει μέχρι το καλοκαίρι ο Τζέκο

Στη Βόλφσμπουργκ θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Εντιν Τζέκο.
Ο γενικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Ντίτερ Χένες, ξεκαθάρισε ότι "δεν θέλουμε να τον αφήσουμε να φύγει τον Ιανουάριο".
Ο 24χρονος Βόσνιος επιθετικός αποτελεί στόχο κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο Ζοζέ Μουρίνιο τον θέλει για αντικαταστάτη του τραυματία, Γκονζάλο Ιγκουαϊν.
Ο Τζέκο είναι τα τελευταία τρία χρόνια από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη, καθώς έχει σημειώσει 26 και 22 τέρματα στην μπουντεσλίγκα, ενώ εφέτος σε 14 αγώνες έχει σκοράρει εννέα φορές.

Συνεχίζει στη Φούλαμ ο Σβάρτσερ

Έως το 2012 θα φοράει τη φανέλα της Φούλαμ ο Μαρκ Σβάρτσερ.
Η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ανακοίνωσε ότι ο Αυστραλός τερματοφύλακας επέκτεινε γι' ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιό του.
Ο 38χρονος διεθνής αποκτήθηκε το 2007 από τη Μίντλεσμπρο και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στη διάρκεια της σεζόν "υποχρέωσε" τους διοικούντες τη Φούλαμ να τον ανταμείψουν με επέκταση συμβολαίου.

Νίκη στην Κροατία θέλει ο Κοντρέρας

Να παλέψει για τη νίκη απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ θέλει από τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός του "Δικέφαλου" του Βορρά τόνισε πως η ομάδα του έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ αναφέρθηκε και στην εντός έδρας ισοαπλία 1-1 με τη Μπριζ για την πέμπτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Κοντρέρας τόνισε πως οι "ασπρόμαυροι" δεν πρέπει να σκέφτονται την ισοπαλία στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και συμπλήρωσε πως ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία κυνηγάει τη νίκη σε οποιαδήποτε έδρα. Ο Κοντρέρας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport103 fm».
Αρχικά, ο παίκτης του ΠΑΟΚ τόνισε για το ματς με τη Μπιρζ: "Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ δυνατοί και αυτό επισφραγίστηκε με το γκολ του Βιεϊρίνια. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε να ελέγχουμε το ρυθμό αλλά μας στοίχισε η δυστοκία στις προσπάθειες για δεύτερο γκολ δεύτερο και το «κλειδώσαμε» σε περίπτωση που η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας και δεχόμασταν κάποιο γκολ, όπως και έγινε".
Όσον αφορά στην αναμέτρηση με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ δήλωσε. «Το θετικό αποτέλεσμα εκεί είναι μονόδρομος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κρίνεται μία πρόκριση το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως «τελικό». Όπως είναι για εμάς έτσι είναι και για αυτούς. Θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Σε τέτοια παιχνίδια, κάποια αποτελέσματα να ευνοούν συγκεκριμένα μία ομάδα, αλλά δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του παίκτη. Εξ' αρχής ο στόχος είναι η νίκη και να τεθεί ο στόχος πολύ ψηλά. Μια μεγάλη ομάδα πάει μόνο για τη νίκη και δε σκέφτεται την ισοπαλία».
Τέλος, ο Κοντρέρας έδωσε και το σύνθημα της νίκης στο ματς της Λάρισα για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος: «Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αφήνουμε πίσω άσχημα αποτελέσματα. Γυρνάμε σελίδα και πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα. Με τη Λάρισα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη και στη συνέχεια αναθεωρούμε και πάλι και κοιτάμε τον αγώνα για το Europa League. Έχουμε παιχνίδια στο πρωτάθλημα τώρα και είναι μια ευκαιρία να... αδειάσουμε τις εικόνες μας και στη συνέχεια να συγκεντρωθούμε και πάλι στο Europa League»

Παίζει με Βαλένθια ο Ρονάλντο

Κανονικά προπονήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο και τέθηκε στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Βαλένθια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Για το παιχνίδι αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Ιγκουαΐν, Κακά, Γκάγκο και Κανάλες, αλλά και στον τιμωρημένο Σέρχιο Ράμος, που απουσίασε με άδεια από την προπόνηση της Παρασκευής.

Έχει ντέρμπι

Η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή Θεσσαλονίκης είναι αυτή που ξεχωρίζει από την έκτη αγωνιστική της Α1 γυναικών στο βόλεϊ.

Οι δύο ομάδες έχουν από 11 βαθμούς και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται την Κερατέα.

Λίγο πιο κάτω βαθμολογικά, η πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού φιλοξενεί την αντίστοιχη του Πανελληνίου.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.12.2010

Γηπ. "Μ.Μερκούρη" 17:00 Ολυμπιακός-Ηρακλής Θεσ. (Παπαδογούλας, Κυριοπούλου)
Γηπ. Μετς 17:00 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος (Κατσούλης, Μαρκάτης)
Γηπ. Ανατόλια 19:00 Ανατόλια-Μαρκόπουλο (Ιωάννου, Δανιηλίδου)
Γηπ. Νέας Σμύρνης 19:00 Πανιώνιος-ΕΑ Λαρίσης (Παπαστάμος, ΤΖανετόπουλος)
Γηπ. Ιωνικού 20:30 ΑΕΚ-Κερατέα (Μιχαήλογλου, Φραγκάκης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.12.2010

Γηπ. "Ζηρίνειο" 17:15 Ηρακλής Κηφ.-Πειραματικό (Τριανταφύλου, Μιχαήλογλου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

1. ΑΕΚ 15-2 15
2. Ολυμπιακός 12-6 11
-. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 12-6 11
4. Παναθηναϊκός 12-8 10
-. Μαρκόπουλο 12-6 10
6. Κερατέα 11-7 9
7. Ανατόλια 11-8 8
8. Ηρακλής Κηφισιάς 6-10 6
9. Πανελλήνιος 7-12 4
-. Πειραματικό 5-13 4
11. Πανιώνιος 3-14 2
12. Ε.Α. Λάρισας 1-15 0

Και στο βάθος... Καμενί!

Ο Ούρκο Πάρντο έχει περάσει με καλό βαθμό τα περισσότερα τεστ ως βασικός στον Ολυμπιακό, όμως στο μυαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κάρλος Καμενί για διάδοχος του Νικοπολίδη στο τέλος της σεζόν.

Ο κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου (γαλλικού) είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές για την φετινή εξαιρετική πορεία των Καταλανών και την τρέχουσα σεζόν (είναι τέταρτοι, πίσω από τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Βιγιαρεάλ), και το γεγονός αυτό έχει κάνει τον προπονητή των "ερυθρολεύκων" να τον έχει τοποθετήσει στην κορυφής της λίστας του για τη νευραλγική θέση κάτω από τα γκολπόστ.


Η περίπτωση του, όμως, δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς ο διεθνής γκολκίπερ δεσμεύεται με την ομάδα της Βαρκελώνης μέχρι το 2013 και φέρεται να κοστολογείται κοντά στα 6.000.000 ευρώ. Βέβαια, εδώ μπορεί να παρέμβει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη από την κοινή τους θητεία την σεζόν 2006-08 και θα μπορούσε να πιέσει τους ανθρώπους της Εσπανιόλ για να ρίξουν την τιμή τουλάχιστον στα μισά, όπως δηλαδή έγινε και με τον Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος αποκτήθηκε με πολύ λιγότερα από ότι αξίωναν οι Καταλανοί.

Να θυμίσουμε ότι, ο Καμερουνέζος έχει απασχολήσει έντονα τους Πειραιώτες και στην πρώτη θητεία του 46χρονου στο "μεγάλο λιμάνι" την σεζόν 2008-09, χωρίς, όμως να βρεθεί η "χρυσή τομή" και ο παίκτης να φορέσει τα ερυθρόλευκα παρά τις όποιες συζητήσεις και επαφές.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Παίζεται» του Μέλμπεργκ

Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν τεθεί από την Πέμπτη οι Όλαφ Μέλμπεργκ και Βασίλης Τοροσίδης για το ματς του Ολυμπιακού με την Καβάλα, ωστόσο ο Σουηδός δεν είναι σίγουρος.


Ο Βάσκος προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν έχει αποφασίσει αν ο Μέλμπεργκ θα ξεκινήσει στο «Ανθή Καραγιάννη» απέναντι στους «Αργοναύτες» και δοκίμασε στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής τον Μοντέστο στο κέντρο της άμυνας. Όσον αφορά τον Τοροσίδη υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα της ομάδας του στον αγώνα της Κυριακής. Ο Ραούλ Μπράβο συνέχισε το έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Γιώργος Γκαλίτσιος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Ο Άλμπερτ Ριέρα ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στην πισίνα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους το Σάββατο, με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Αναβολές αγώνων σε Αγγλία

Αναβολών συνέχεια στην Αγγλία, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να αποφασίζει τη ματαίωση πολλών ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων στο Νησί εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των πολικών θερμοκρασιών. Τους 12 έχουν φτάσει οι αγώνες των επαγγελματικών κατηγοριών που αναβλήθηκαν, ενώ ίσως ακολουθήσουν και άλλοι.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί οι παρακάτω αναμετρήσεις :

Championship

Ντονκάστερ-Μπάρνσλει
Σεφιλντ Γιουνάιτεντ-Ρεντινγκ
Πόρτσμουθ – Μπέρνλι
Χαλ - ΚΠΡ

LeagueOne:

Ρότσντεϊλ - Τσάρλτον
Χάρτλπουλ-Σαουθάμπτον
Γιόβιλ-Πίτερμπρο

LeagueTwo:

Κρου- Γουικομπ
Ολντερσοτ-Μπραντφορντ
Τζιλιγχαμ-Ρόδεραμ
Πορτ Βειλ-Στιβενετζ
Σαουθεντ-Μακλσφιλντ


Επίσης στη Σκωτία:

ScottishPremierLeague

Αμπερντιν-Σέλτικ
Χιμπέρνιαν-Σεντ Μιρεν
Ινβερνές- Νταντι Γιουν.
Μάδεργουελ-Κιλμαρνοκ
Ρέιντζερς-Χαρτς
Σεντ Τζονστον-Χαμιλτον

Scottish Division One

Νταντι-Κάουντενμπιθ
Ντανφερμλιν-Παρτικ
Φολκερκ-Ρειθ
Κουιν οφ Σαουθ- Στερλινγκ
Ρος Καουντι- Μορτον

ScottishDivisionTwo

Ερντρι- Φορφαρ
Μπρεχιν-Νταμπαρτον
Ιστ Φαιφ-Λιβινγκστον
Στενχαουζμιουρ-Ειρ

ScottishDivisionThree

Αρμπροοθ- Στρανραερ
Μπεργουικ-Ιστ Στερλινγ
Κλαιντ-Μοντρόουζ
Ελγκιν- Αλμπιον
Κουινς Παρκ- Αναν Αθλετικ

ΠΑΟΚ-Στήριξη και παράπονα

ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ. «ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ». ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΜΠΑ.-Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις των φίλων τού ΠΑΟΚ μετά το τέλος τής αναμετρησης εναντίον τής Μπριζ, που βρήκε τον «δικέφαλο του Βορρά» να κερδίζει μόνο τον βαθμό τής ισοπαλίας στην Τούμπα.

Αρκετοί οπαδοί τής ομάδας βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου, όπου περίμεναν τους παίκτες για να πουν δύο λόγια μαζί τους. Άλλοι θετικά και άλλοι με παράπονο, ενδεικτικό των ανάμεικτων συναισθημάτων που δημιούργησε το γκολ που δέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

«Παιδιά, ψηλά το κεφάλι, δεν πειράζει. Συνεχίζουμε δυνατά και θα πάρουμε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι», έλεγαν κάποιοι φίλαθλοι στους ποδοσφαιριστές. Την ίδια ώρα, όμως, που κάποιοι άλλοι σημείωναν ότι: «Φτάνει πια με τις συγνώμες, πρέπει να κερδίζουμε και τα παιχνίδια. Κάντε πράξη τα λόγια σας».

Παρούσα η Αστυνομία

Παρότι δεν υπήρχε διάθεση να δοθεί έκταση από τους οπαδούς που ήταν απογοητευμένοι, η δύναμη της Αστυνομίας που βρέθηκε στον χώρο ζήτησε από τη συγκεκριμένη μερίδα φιλάθλων να απομακρυνθούν. Η αποστολή επιβιβάστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στο πούλμαν και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από το γήπεδο.

Απογοήτευση στα αποδυτήρια

Η απογοήτευση των παικτών τού ΠΑΟΚ, πάντως, ήταν φανερή μετά τη λήξη τού ματς. Ειδικά στα αποδυτήρια κανένας δεν είχε όρεξη για κουβέντα και οι περισσότεροι κοιταζόντουσαν βουβοί μεταξύ τους, αφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις τού αγώνα.

Όπως έλεγαν οι άνθρωποι του 'δικέφαλου του Βορρά', είναι στο χέρι τής ομάδας τους να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση τής διοργάνωσης. Αρκεί να έχουν θετικό αποτέλεσμα στο 'Μάξιμιρ', στην τελευταία αγωνιστική τής φάσης των ομίλων.

Σχόλια για Κουεμάχα

Μπορεί ο Κουεμάχα να μην αγωνίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση, παρόλα αυτά η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους φίλους τού ΠΑΟΚ. Ο πρώην παίκτης τού Άρη, άλλωστε, φορούσε κίτρινα παπούτσια και δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητος…

Ο Πιλάβιος

Υπό το βλέμμα τού Σοφοκλή Πιλάβιου διεξήχθη η χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ εναντίον τής Μπριζ, αφού ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι. Σε συζήτηση που είχε με φίλους τού ΠΑΟΚ, μάλιστα, έγινε δέκτης παραπόνων για την αντιμετώπιση της ομάδας τους από τη διαιτησία.

Στη θύρα 8 και τα επίσημα

Περίπου 120 οπαδοί τής Μπριζ βρέθηκαν χθες στη θύρα 8 τής Τούμπας, χωρίς να φοράνε διακριτικά τής ομάδας τους. Ενώ μία μικρή ομάδα παρακολούθησε ολόκληρο το παιχνίδι από τα επίσημα, περιτριγυρισμένη από μέλη τής εταιρίας σεκιούριτι του γηπέδου.

Αν όχι φέτος, του χρόνου…

Oστόχος της κατάκτησης της ένατης θέσης στη βαθμολογία της UEFA για τη φετινή περίοδο μοιάζει μακρινός για την Ελλάδα, ωστόσο η καλή φετινή συγκομιδή αποτελεί «προίκα» για την επόμενη σεζόν.
Μέχρι και η δωδέκατη θέση εξασφαλίζει απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League. Η ένατη θέση χαρίζει έξι ευρωπαϊκά εισιτήρια (πρωταθλητή στους ομίλους, δευτεραθλητή στα προκριματικά του Champions League και τέσσερις ομάδες στο Europa League).

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν η νέα ευρωπαϊκή σεζόν άρχιζε… αύριο, η Ελλάδα θα ήταν στη δέκατη θέση με 28.300 βαθμούς, μπροστά από την Ολλανδία (27.749) και ελάχιστα πίσω από την ένατη Τουρκία (28.350). Κι αυτό γιατί από τη βαθμολογία της επόμενης περιόδου θα αφαιρεθεί η συγκομιδή της σεζόν 2006/07, που ήταν ιδιαίτερα φτωχή για την Ελλάδα με 4.666 βαθμούς. Θα προσμετρηθούν οι βαθμοί της πενταετίας, δηλαδή από τις σεζόν 2007/08 (7.500), 2008/09 (6.500), 2009/10 (7.900) και 2010/11 (6.400 μέχρι τώρα), στις οποίες θα προστεθούν στη συνέχεια οι βαθμοί που θα πάρουν οι πέντε εκπρόσωποι της χώρας στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Οι πιθανότητες σημαντικής αύξησης της φετινής συγκομιδής είναι μεγάλες. Σημειώνεται πως κάθε νίκη στο Europa League φέρνει 2 βαθμούς (διαιρούμενος με το 5, όσες οι ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν εξ αρχής στην Ευρώπη, αποφέρει 0.400 βαθμούς) και κάθε ισοπαλία 1 βαθμό (0.200), ωστόσο δεν προβλέπεται μπόνους πρόκρισης στους «32» ή τους «16» της διοργάνωσης, παρά μόνο για προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό (από έναν βαθμό).

Αναλυτικά η συνολική βαθμολογία των ελληνικών ομάδων ανά περίοδο τις τελευταίες 20 σεζόν:

1990/91: 1.750 (4 ομάδες)
1991/92: 5.750 (4 ομάδες)
1992/93: 4.000 (4 ομάδες)
1993/94: 4.500 (4 ομάδες)
1994/95: 4.500 (4 ομάδες)
1995/96: 8.250 (4 ομάδες)
1996/97: 3.750 (4 ομάδες)
1997/98: 7.750 (4 ομάδες)
1998/99: 6.200 (5 ομάδες)
1999/00: 5.416 (6 ομάδες)
2000/01: 6.750 (6 ομάδες)
2001/02: 11.250 (4 ομάδες)
2002/03: 7.166 (6 ομάδες)
2003/04: 4.166 (6 ομάδες)
2004/05: 6.166 (6 ομάδες)
2005/06: 3.333 (6 ομάδες)
2006/07: 4.666 (6 ομάδες)
2007/08: 7.500 (6 ομάδες)
2008/09: 6.500 (4 ομάδες)
2009/10: 7.900 (5 ομάδες)
2010/11: 6.400 (5 ομάδες)

Δεν πληρώνει ο Κωφίδης....

Αρνητικός στο να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων ήταν ο πρώην προπονητής και παίκτης του Ηρακλή, Σάββας Κωφίδης. Απίστευτη ενέργεια από τον Έλληνα παλαίμαχος άσο.Ο ίδιος αρνήθηκε πριν από λίγες ημέρες να καταβάλλει το αντίστοιχο αντίτιμο σε πέρασμα διοδίων με προορισμό τη πόλη της Λάρισας και εδώ και λίγες ώρες το περιστατικό που διαδραματίστηκε ανέβηκε στον ιστότοπο του Youtube.

Θέλει τη νίκη ο Παπαδόπουλος

Μόνο τη νίκη θέλει απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Ο Έλληνας τεχνικός της Ξάνθης δε φαίνεται να επηρεάζεται από τις φήμες που θέλουν τον Χρήστο Πανόπουλου να αναζητεί τον νέο τεχνικό της ακριτικής ομάδας και συμπλήρωσε πως ο αγώνας της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας τόνισε για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Δεν θέλω να χάσω το στόχο μου, σκέφτομαι μόνο το επόμενο παιχνίδι. Η διοίκηση και ο κ. Πανόπουλος θα κάνουν σίγουρα το καλύτερο για την ομάδα. Έχουμε καλή ψυχολογία και με αυτήν θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Μυστικό δεν υπάρχει για την επιτυχία, δουλεύουμε πολύ, συνεργάζομαι όσο καλύτερα μπορώ με τους παίκτες, μιλάω μαζί τους και μας ενδιαφέρει όλους το καλό της ομάδας. Είναι μια δύσκολη ομάδα, την έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές αναγκαστικά, γιατί ακολουθούμε το πρόγραμμά της. Ξέρει τι ζητά στο γήπεδο και σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς».

Ένα γκολ στην Ίντερ για τη συλλογή του

Να προσθέσει την Ίντερ στη λίστα με τα «θύματά» του θέλει ο Μάουρο Σάρατε.

Ο Αργεντινός επιθετικός από τη στιγμή που έχει φορέσει τη φανέλα της Λάτσιο έχει σκοράρει κόντρα σε Γιουβέντους, Μίλαν, Ρόμα, Νάπολι, Παλέρμο, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Τζένοα, με τους «νερατζούρι» να αποτελούν την μοναδική από τις «μεγάλες» ομάδες που του έχει γλιτώσει.

«Πρέπει να τρέξω περισσότερο και να βοηθήσω και στον χώρο του κέντρου κόντρα στην Ίντερ. Θα είμαι πιο μακριά από την αντίπαλη εστία, απ’ ότι είμαι συνήθως και θα είναι πιο δύσκολο» δήλωσε στην εφημερίδα της Αργεντινής “Ole”.

Καμία πρόταση για Αμπντούν

Διαψεύδει η Καβάλα τα σενάρια που θέλουν τον Αμπντούν να βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό.
Όπως τονίζουν οι ιθύνοντες των "αργοναυτών" δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόταση από την πλευρά των "ερυθρολεύκων" για την απόκτηση του Αλγερινού μεσοεπιθετικού. Όπως αφήνουν να εννοηθεί, δε θα σταθούν εμπόδιο στην επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόταση, η οποία θα τους ικανοποιεί οικονομικά.
Η οικογένεια Ψωμιάδη θέλει να "δέσει" τον Αμπντού στο "Ανθή Καραγιάννη", προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά από μια ενδεχόμενη πώλησή του. Αυτό που επιθυμούν περισσότερο οι διοικούντες της Καβάλας είναι να συνεχίσει ο ποδοσφαιριστής τις καλές εμφανίσεις, προκειμένου να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα στον στόχο που έχει για είσοδο τα play offs του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Στο στόχαστρο αρκετών ελληνικών ομάδων βρίσκεται και ο Ντουγκλάο, ο οποίος τους περασμένους μήνες είχε ενταχθεί στη μετεγγραφική λίστα και ορισμένων γερμανικών συλλόγων. Η Καβάλα περιμένει προτάσεις και εμφανίζεται θετική για την παραχώρηση και του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά.

Δεν... μάσησε ο ΛεΜπρόν

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν κατάλαβε τίποτα από την εχθρική υποδοχή που του επεφύλαξαν οι φίλοι των Καβαλίερς και οδήγησε τους Χιτ σε άνετη νίκη με 118-90, σημειώνοντας 38 πόντους.Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποδοκιμάστηκε έντονα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην "Quicken Loans Arena".
 
Μάλιστα, κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων, αποδοκιμάστηκε και ο... κολλητός του στους Χιτ, Ντουέιν Ουέιντ. Αντιθέτως, αποθεώθηκε ένας άλλος πρώην παίκτης των Καβαλίερς, ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας, με τους φίλους των "Καβς" να επιδιώκουν έτσι να... πικάρουν ακόμα περισσότερο τον ΛεΜπρόν.Οι αποδοκιμασίες για τον Τζέιμς συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα όποτε η μπάλα περνούσε από τα χέρια του. Φανταστείτε τι γινόταν όταν αστοχούσε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ οι Καβαλίερς βρίσκονταν στο -18 (39-57), οι φίλοι των γηπεδούχων πανηγύριζαν για μία άστοχη βολή του "βασιλιά".
Πάντως ο ΛεΜπρόν δεν πτοήθηκε και με 38 πόντους, 24 εκ των οποίων στην 3η περίοδο, "εκτέλεσε" την πρώην ομάδα του, οδηγώντας τους Μαϊάμι Χιτ σε μία εύκολη νίκη, αφού η διαφορά είχε ξεφύγει από τα μισά της 2ης περιόδου. Μάλιστα, στην 3η περίοδο έφτασε στο +38 (88-50) για την ομάδα της Φλόριντα.

Από εκεί και πέρα η "ψαλίδα" έκλεισε, αφού ο Τζέιμς δεν αγωνίστηκε καθόλου στην 4η περίοδο, ενώ και τα άλλα δύο μέλη των "Big Three", οι Ντουέιν Ουέιντ (22 πόντοι) και Κρις Μπος (15 πόντοι), χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα. Πολύ καλός για τους νικητές ήταν και ο Τζέιμς Τζόουνς με 18 πόντους (5/7 τρίποντα).

Από πλευράς γηπεδούχων, κορυφαίος ήταν ο Ντάνιελ Γκίμπσον με 21 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ από τη βασική πεντάδα των Καβαλίερς διακρίθηκε μόνο ο Μο Ουίλιαμς με 11 πόντους.

Καβαλίερς: Γκρέιαμ 4, Χίκσον 6, Βαρεζάο 4, Πάρκερ 3, Μ. Ουίλιαμς 11, Τζέιμισον 11, Χόλινς 4, Γκίμπσον 21, Μουν 2, Σέσιονς 11, Τζ. Ουίλιαμς 6, Πάου 7

Χιτ: Τζέιμς 38 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 0 λάθη), Μπος 15, Ιλγκάουσκας, Ουέιντ 22, Αρόγιο 6, Άντονι 4, Τσάλμερς 9, Χάουαρντ 6, Τζόουνς 18, Χάους, Νταμπίερ
 

Χότζον: «Είχαμε αυτοπεποίθηση»

Την ικανοποίηση του για την απόδοση των παικτών του στο ισόπαλο με 1-1 παιχνίδι απέναντι στην Στεάουα, εξέφρασε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ρόι Χότζον.
Ο Βρετανός τεχνικός των «Ρεντς» σημείωσε για το παιχνίδι απέναντι στους Ρουμάνος
«Είμαι χαρούμενος κυρίως επειδή η ομάδα είχε την αυτοπεποίθηση να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο του εκτός έδρας παιχνιδιού στην έδρα της Στεάουα και να φύγουμε με το αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν. Γνωρίζαμε πως θα ήταν δύσκολη η αποστολή μας, μιας και ήταν η τελευταία ευκαιρία για την Στεάουα για να προκριθεί. Ανησύχησα έτσι λίγο για τους παίκτες που έπρεπε να επιλέξω όμως τα έδωσαν όλα και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Ζητούσα πολλά από εκείνους. Από παίκτες που είχαν ελάχιστες εμφανίσεις ή συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή, όπως οι Τζο Κόουλ, Φάμπιο Αουρέλιο, Ράιαν Μπάμπελ, Ντάνι Γουίλσον, Ντάνι Πατσέκο, Τζόντζο Σέλβεϊ. Ήταν κατόρθωμα για όλους».

Ψάχνει το γιατρικό στη μισητή πόλη

Μπορεί για τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης η Βαρκελώνη να προκαλεί εφιάλτες μετά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα, όμως για τον Γκονσάλο Ιγκουαίν η συγκεκριμένη πόλη ίσως αποδειχθεί ευεργετική. Και αυτό διότι ο Αργεντινός επιθετικός της «βασίλισσας» επισκέφθηκε έναν γιατρό στη Βαρκελώνη, ο οποίος ειδικεύεται στια παθήσεις της μέσης που τον ταλαιπωρεί και τον έχει αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο Ιγκουαίν υποφέρει από κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου και το ιατρικό τιμ της Ρεάλ θεωρεί απαραίτητο να χειρουργηθεί. Ο ειδικός γιατρός που τον εξέτασε πάντως, του έδωσε μια θεραπεία για λίγες μέρες προκειμένου να αποφύγει αν είναι εφικτό το χειρουργείο που τον αφήσει δύο ακόμα μήνες εκτός.

Προπονητές Ο Τεννές συμπλήρωσε το... 13άρι των απολύσεων

Πάει και ο κ. Μπάμπης Τεννές. Επεσε θύμα της επιμονής των παραγόντων και των μάνατζερ να κάνουν και τους προπονητές. Ο 57χρονος κόουτς απολύθηκε από την Κέρκυρα πληρώνοντας όχι την εμφάνιση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που δεν ήταν άσχημη, αλλά την ήττα (0-2) από τον πρωταθλητή Ελλάδας. «Η δική μου άποψη ήταν ότι η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί, ο κ. Λυράκης (τεχνικός διευθυντής της ομάδας) είχε τη γνώμη ότι το ρόστερ ήταν εξαιρετικό και γινόταν κακή διαχείριση» δήλωσε ο κ. Τεννές και μάζεψε τα πράγματά του από τα αποδυτήρια αδειάζοντας τη θέση για τον κ. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος προσελήφθη με ταχύτατες διαδικασίες, στοιχείο που αποκαλύπτει ότι η αποχώρηση του κ. Τεννέ από το νησί των Φαιάκων ενδεχομένως είχε αποφασισθεί πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Η Κέρκυρα έγινε η 10η ομάδα της Σούπερ Λίγκας η οποία αλλάζει προπονητή σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ συνολικά οι αλλαγές προπονητών έφτασαν τις 13! Και τούτο γιατί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απομάκρυναν από δύο προπονητές, ενώ ο Πανιώνιος στο ενδιάμεσο της απόλυσης του κ. Μίκαελ Στόρε και της πρόσληψης του κ. Γιώργου Παράσχου έχρισε πρώτο προπονητή τον κ. Ακη Μάντζιο, ο οποίος συνεχίζει στην ίδια θέση μετά την αποχώρηση και του κ. Παράσχου.

Το ερώτημα ποιος προπονητής έχει σειρά να απολυθεί δεν είναι ρητορικό. Η άποψη του αλσατού τεχνικού της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ ότι «η δυνατή ομάδα είναι αποτέλεσμα προπονητικής μακροβιότητας, σταθερού στυλ παιχνιδιού και αλληλοκατανόησης των παικτών» δεν ισχύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παράγοντες καίγονται για αποτελέσματα εδώ και τώρα, και ας έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με έντεκα παίκτες οι οποίοι πριν από έναν μήνα γνωρίστηκαν μεταξύ τους.

Σε ανάλογο δίλημμα με τους έλληνες παράγοντες βρέθηκε πριν από μία εβδομάδα ο μεγαλομέτοχος της Ιντερ κ. Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες της ομάδας του στο Καμπιονάτο πιέστηκε από οπαδούς να απομακρύνει τον προπονητή κ. Ράφα Μπενίτεθ. Με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να βρίσκεται τότε 9 βαθμούς πίσω από τη Μίλαν, ο κ. Μοράτι εύκολα θα μπορούσε να αναλάβει το κόστος της αποζημίωσης και να στείλει τον Ισπανό στο σπίτι του.

«Πριν από πέντε χρόνια ίσως έκανα αυτό το λάθος, τώρα όχι» ξεκαθάρισε το αφεντικό των Νερατζούρι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ποδόσφαιρο τον δίδαξε πως οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία ημέρα στην άλλη αλλά με υπομονή και εμπιστοσύνη στη δουλειά του προπονητή.


Την Τσέλσι πάλι στην κορυφή θέλει ο Τέρι

Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κόντρα στην Έβερτον το Σάββατο και να βοηθήσει την ομάδα του να ξαναπάει στην κορυφή της Premier League είναι ο Τζον Τέρι.

Ο αμυντικός της Τσέλσι ήταν τραυματίας για περίπου έναν μήνα, λόγω ενός προβλήματος στα νεύρα του δεξιού του ποδιού, αλλά χάρη στη θεραπεία που έκανε με τον γιατρό της Μίλαν Ζαν-Πιερ Μιρσέμαν είναι και πάλι «ετοιμοπόλεμος».

«Έχουμε χάσει πάρα πολλούς βαθμούς στα πρόσφατα παιχνίδια μας. Αν κοιτάξουμε μερικές μέρες πίσω θα δείτε ότι η ομάδα ήταν πρώτη με αρκετούς βαθμούς και με πολύ καλή διαφορά τερμάτων. Τώρα πάνε και τα δύο. Πρέπει να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα πριν είναι πολύ αργά» ήταν τα λόγια του Άγγλου αμυντικού σε δημοσιογράφο της αγγλικής τηλεόρασης.

Φωτο ημερας

Ακούει Van Halen....... Jump

Δίνει τρεις για Κουμορτζί

Τρεις ποδοσφαιριστές θα δώσει ο Παναθηναϊκός ως έμψυχα ανταλλάγματα για την απόκτηση του Μπερνάρ Κουμορτζί.
Οι "πράσινοι" θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες επίσημη πρόταση στον Πανιώνιο για τον διεθνή Γκανέζο μέσο και στις πρώτες σκέψεις είναι να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τα ονόματα των Χρήστου Μελίσση, Βαγγέλη Μάντζιου και Σίλβα Κλέιτον. Οι τρεις ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στην Παιανία μετά τους δανεισμούς τους σε Μαρίτιμο και Μέταλουργκ Νόνετσκ και η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδος θέλει να τους ξεφορτωθεί από το ρόστερ.
Οι δυο πρώτοι δεν κατάφεραν να πιάσουν στην πορτογαλική ομάδα, ενώ ο τρίτος δεν έπεισε τους ιθύνοντες του ουκρανικού συλλόγου για την ποδοσφαιρική του αξία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο Πανιώνιος φέρεται να ενδιαφέρεται για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, κάτι που βολεύει το "τριφύλλι". Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τις οικονομικές απαιτήσεις των "κυανέρυθρων", ενώ με τους τρεις υποψήφιους προς αποχώρηση παίκτες, θα έχει ένα ακόμα δυνατό χαρτί στις διαπραγματεύσεις.
Ο Πανιώνιος φέρεται να εξετάζει και την περίπτωση του Αντώνη Πετρόπουλου, όμως οι "πράσινοι" εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, καθώς οι ελάχιστες επιθετικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αφήνουν περιθώρια για απώλεια του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Θέλει σερί νικών ο Χιμένεθ

Να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει από τους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν τη νίκη στο Σπλιτ, απέναντι στη Χάιντουκ και να στρέψουν την προσοχή τους στην επόμενη αναμέτρηση πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο προπονητής της Ένωσης εξέφρασε την πίστη πως η ομάδα του μπορεί να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και δε θέλει σε καμία περίπτωση, οι παίκτες του να παρουσιαστούν χαλαροί στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Ο Χιμένεθ τόνισε με νόημα στους παίκτες του: «Ξεχάσαμε ήδη την Ευρώπη και σκεφτόμαστε τον Ατρόμητο. Έχουμε δύο σερί νίκες και πρέπει να τις κάνουμε τρεις, τέσσερις, πέντε. Πρέπει να χτίσουμε ένα σερί. Δεν κάνουμε τίποτα αν φέρουμε ισοπαλία την Κυριακή».
Για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Χιμένεθ δε θα έχει στη διάθεσή του, τους Τζεμπούρ και Καφέ, ενώ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με το ματς της Τετάρτης απέναντι στους Κροάτες. Από εκεί και πέρα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει ο τεχνικός της ΑΕΚ για το αν αξίζει ο Ζερόμ Ροτέν μια θέση στο ρόστερ της ομάδας του. Ο 32χρονος Γάλλος μέσος ξεκίνησε προπονήσεις την Πέμπτη και οι πρώτες σκέψεις των ιθυνόντων της Ένωσης είναι να του προσφερθεί συμβόλαιο συνεργασίας έως το τέλος της σεζόν.
Τέλος, η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Γιάννη Σιδεράκη από τον Θρασύβουλο. Ο νεαρός τερματοφύλακας έει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στους Ολυμπιακό, Ολυμπιακό Λουκτρακίου, ΑΕ Γιάννενα, Χαϊδάρι και Απόλλων Αθηνών. Ο 23χρονος παίκτης είχε ενταχθεί στη μετεγγραφική λίστα της Ένωσης από το φιλικό των δυο ομάδων, στην αρχή της σεζόν.

Στην τελική ευθεία για μέσο

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι επαφές του Παναθηναϊκού για την απόκτηση μέσου.
Οι "πράσινοι" φέρονται να έχουν εντάξει στη μετεγγραφική τους λίστα και τον Στάιν Σχάαρς, τον οποίο παρακολούθησαν οι Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας, κατά το ταξίδι τους στην Ολλανδία. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του "τριφυλλιού" θα ενημερώσει μαζί με τον Πορτογάλο, τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αποκτηθεί ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής στη μεσαία γραμμή, ο οποίος θα βοηθάει τόσο ανασταλτικά, όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού.
Ο Σχάαρς έχει εφέτος συνολικά 19 συμμετοχές σε Ολλανδία και Ευρώπη με τη φανέλα της ομάδας του. Πέρα από τον 27χρονο μέσο της Άλκααρ, στο στόχαστρο των "πράσινων" βρίσκεται και ο Μπεράν Κουμορτζί. Παράλληλα, οι "πράσινοι" είναι έτοιμοι να δεχτούν προτάσεις για την παραχώρηση τόσο του Ζιλμπέρτο Σίλβα, όσο και του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, από τους οποίους δεν είναι ευχαριστημένοι οι ιθύνοντες της ομάδας την εφετινή σεζόν.
Στα αγωνιστικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα των "πράσινων" ενόψει του αγώνα με τον Πανσερραϊκό για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Γκοβού έχει θέσει υποψηφιότητα για επιστροφή στο βασικό σχήμα, ενώ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει και ο Νίνης. Για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Λουίς Γκαρσία, ενώ εκτός αποστολής θα μείνουν λόγω του επεισοδίου που είχαν και οι Καραγκούνης-Λέτο.

Σε αναζήτηση ομάδα Ζαϊρί-Γκαλίτσιος

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, οι Ζαουάντ Ζαϊρί και Γιώργος Γκαλίτσιος.
Οι δυο ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και ήδη έχουν ξεκινήσει τις ενέργειες προκειμένου να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους δυο ποδοσφαιριστές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσαρέσκεια από την πλευρά τους.
Ο Βάσκος προπονητής φέρεται απογοητευμένος από την προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο παίκτες και είναι θετικός στο ενδεχόμενο παραχώρησής τους. Ο Ζαϊρί μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τους "ερυθρόλευκους" και ψάχνει ομάδα τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός. Επίσης, παρελθόν από το λιμάνι θα αποτελέσει τον Ιανουάριο και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος όμως θα παραχωρηθεί ως δανεικός, καθώς ο Ολυμπιακός δε θέλει να παραχωρήσει τα δικαιώματα του παίκτη.

Κοντά σε Μονίζ η Λάρισα

Λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Λάρισας και του Ρικάρντο Μονίζ.
Ο έμπειρος τεχνικός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του Γιάννη Παπακώστα στην τεχνική ηγεσία των "βυσσινί". Ο Κώστας Πηλαδάκης στράφηκε στην επιλογή του Ολλανδού τεχνικού μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις των φιλάθλων της ομάδας για την επικείμενη συμφωνία με τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Οι οπαδοί της ΑΕΛ δεν επιθυμούσαν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας τους, προπονητής ο οποίος έχει εκδηλώσει ανοιχτά την προτίμησή του για κάποια άλλη ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο "ναυάγησε" και η περίπτωση του Τάκη Λεμονή, ο οποίος ήταν και αυτός στη λίστα της διοίκησης. Ο πρόεδρος της Λάρισας συναντήθηκε με τον Μονίζ την Τετάρτη στην Αθήνα και ήρθε σε καταρχήν συμφωνία του μαζί του για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο τεχνικός με καταγωγή από το Σουρινάμ, θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ και στην συνέχεια θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα. Ο Μονίζ ήταν επί χρόνια βοηθός του Μάρτιν Γιόλ στο Αμβούργο, του οποίου την τεχνική ηγεσία είχε αναλάβει για δυο μήνες. Επίσης, έχει καθίσει και στον πάγκο της Σάλτσμπουργκ

Αρης-Κούπερ........Αναβάλλονται οι επαφές ανανέωσης

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν και πάλι οι επαφές μεταξύ Κούπερ και Άρη για το νέο συμβόλαιο.
Ο Αργεντινός τεχνικός υπογράμμισε για μια ακόμα φορά πως θέλει να παραμείνει στον Άρη, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο στόχος του είναι η σταθεροποίηση της απόδοσης των "κίτρινων". Ο 55χρονος τεχνικός έχει στρέψει την προσοχή του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολη, όπου ο στόχος είναι η νίκη, που θα δώσει το δικαίωμα στους "κίτρινους" να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα τους διατηρήσουν εντός σχεδίου, για τον εφετινό στόχο που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή στα play-offs του πρωταθλήματος.
Η νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για το Europa League ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα αναγκαστεί να καταστρώσει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες, χωρίς τέσσερις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, οι Γκιάρο, Τσεσνάουσκις, Μίσελ και Ναφτί θα μείνουν εκτός αποστολής, καθώς οι δυο πρώτοι είναι τραυματίες, ενώ οι δυο τελευταίοι τιμωρημένοι. Ο Κούπερ δεν αναμένεται να αλλάξει το 4-4-2 που χρησιμοποιεί για τη διάταξη της ομάδας του, όμως σκέφτεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα, καθώς ορισμένοι ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης.

Ετοιμάζει Νέμεθ ο Βαλβέρδε

Την περίπτωση χρησιμοποίησης του Κρίστιαν Νέμεθ στην αριστερή πτέρυγα εξετάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει Καβάλας.
Ο Ισπανός τεχνικός δε θέλει σε καμία περίπτωση να αλλάξει θέση στον φορμαρισμένο, Κέβιν Μιραλάς και ψάχνει λύσεις για να καλύψει το κενό του Άλμπερτ Ριέρα. Στις πρώτες σκέψεις του Βάσκου προπονητή, ήταν η χρησιμοποίηση του Γιάννη Φετφατζίδη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Ρόμενταλ να διατηρείται στα δεξιά και τον Φουστέρ να αγωνίζεται πίσω από τον Βέλγο επιθετικό.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην ίδια ενδεκάδα τους Μιραλάς και Πάντελιτς, αφού δεν έχει μείνει ευχαριστημένος με την ταυτόχρονη παρουσία των δυο επιθετικών στο βασικό σχήμα των "ερυθρολεύκων". Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και στην συνέχεια, ο Βαλβέρδε θα ανακοινώσει την αποστολή για το ματς του "Ανθή Καραγιάννη".
Απο εκεί και πέρα, την παραχώρηση ενός εκ των Γκαμπαρίνι, Ναβάρο ή Ασμάν σκέφτεται η Ιντεπεντιέντε, προκειμένου να αποπληρώσει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στον Ολυμπιακό για τη μετεγγραφή του Λιονέλ Νούνιες. Η αργεντίνικη ομάδα δεν έχει χρήματα για να ξεπληρώσει τον Ολυμπιακό και σκέφτεται το ενδεχόμενο παραχώρησης ενός εκ των τριών τερματοφυλάκων, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός ψάχνει για τερματοφύλακα, όμως θα εξετάσει εξονυχιστικά τις περιπτώσεις των τριών ποδοσφαιριστών, πριν απαντήσει θετικά στο ενδεχόμενο απόκτησης ενός εκ των τριών για να διαγράψει το χρέος της αργεντίνικης ομάδας.