Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ - Μπριζ 1-1 Αυτόχειρας στο σπίτι του

ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΗΡΘΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΙΖ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ. ΤΟ 1-0 Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ, ΤΟ 1-1 Ο ΣΚΕΠΟΒΙΤΣ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ Ο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.-
Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να νικήσει τη Μπριζ και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής του στους «32» του Europa League. Η ελληνική ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τους Βέλγους και πλέον η νίκη είναι μονόδρομος στο ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφού η Βιγιαρεάλ επικράτησε 3-0 των Κροατών και πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Βιεϊρίνια στο 25’ και ισοφαρίστηκε ένα λεπτό πριν το 90’ από τον Σκέποβιτς.

Το έψαξε από τα στημένα

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να έχει μία μικρή υπεροχή σε σχέση με τους Βέλγους, τους οποίους προσπάθησαν να απειλήσουν περισσότερο από στημένες φάσεις και με σέντρες παρά με οργανωμένες ενέργειες. Στο 3’ πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσπάθεια των ασπρόμαυρων με τον Στάινεν να αποκρούει στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία.

Γκολ ποίημα από Βιεϊρίνια

Τα επόμενα λεπτά δεν είχαν ρυθμό, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, αφού ο Σαλπιγγίδης έμοιαζε εγκλωβισμένος ανάμεσα στους Ντονκ, Βαν Ντερ Χέιντεν, ενώ οι Βέλγοι «καθάριζαν» τις κάθετες μπαλιές του Ίβιτς προς Βιεϊρίνια και Φωτάκη. Στο 25’ όμως ο Πορτογάλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα γκολ που έφερε την προσωπική του σφραγίδα. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, έπιασε έναν σουτ-κεραυνό, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τον Στάινεν να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει…

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς μετά το γκολ και παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 38’. Ο Τσιρίλο έβγαλε μία σέντρα-σουτ από δεξιά ο Βαν Ντερ Χέιντεν έδιωξε με… στραβοκλωτσιά μέσα στην περιοχή στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάινεν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο» του Βορρά στο πρώτο ημίχρονο.

Φτωχό 45λεπτο

Στην αρχή της επανάληψης η Μπριζ παρουσιάστηκε λίγο πιο κινητικοί απ’ ότι στο πρώτο μέρος και έψαξαν την ισοφάριση. Στο 49’ μάλιστα θα μπορούσαν να το είχαν επιτύχει η παρέμβαση του Βιτόλο όμως στο σουτ του Γκέραετς ήταν σωτήρια και έτσι αποφεύχθηκε το 1-1.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτοβουλίες και προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα άκρα, κυρίως από δεξιά με την προώθηση του Ζουέλα. Στο 63’ ο Ανγκολέζος έβγαλε καταπληκτική σέντρα στον Σαλπιγγίδη, εκείνος δεν βρήκε καλά τη μπάλα με αποτέλεσμα να φύγει άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάινεν. Δύο λεπτά αργότερα ο Βιεϊρνία μπήκε με ωραία κίνηση στην περιοχή από αριστερά «έσπασε» τη μπάλα αλλά ο Βαν Ντερ Χέιντεν έκοψε προ του Σαλπιγγίδη.

Παρ’ ότι οι «ασπρόμαυροι» δεν έδωσαν πολύ χώρο στους Βέλγους, στο 69’ θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί γκολ, αλλά ο Κρέσιτς είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά του Σκέποβιτς.

Γενικά το δεύτερο 45λεπτο κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο από πλευράς θεάματος. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Ντονκ αποχώρησε τραυματίας. Παρ’ όλα αυτά οι Βέλγοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Σκέποβιτς στο 89’

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (82’ Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72’ Ελ Ζαρ), Σακελλαρίου, Ζουέλα

Κλαμπ Μπριζ (Κόστερ): Στάινεν, Βαν Ντερ Χέιντεν, Σκέποβιτς, Μπλοντέλ, Σίμαες, Ακπάλα (62’ Ντιράρ), Ντονκ, Βερμιούλεν (71’ Βερμιούλεν), Γκέραερτς, Βαν Χούσετζεμ, Πέρισιτς (62’ Νταλμάτ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: