Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ταχτσίδης: "Δεν θα γύριζα στην Ελλάδα τώρα "

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μιλησε στο Novasports.gr Ο 19χρονος άσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports.gr και στην Σεμίνα Χριστοδούλου μιλάει για τη νέα του ομάδα, το ιταλικό πρωτάθλημα, τη νοοτροπία που επικρατεί στο εξωτερικό αλλά και το κατά πόσο επηρεάζει η προσωπική του ζωή την καριέρα του.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το ποδόσφαιρο. Δείχνει να τον αφήνει αδιάφορο αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα και θέλει να αρπάξει τις ευκαιρίες ώστε να δώσει δείγματα των δυνατοτήτων του στο δύσκολο πρωτάθλημα της Serie A.

Ξεκίνησες την καριέρα σου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ, η οποία σε ανέδειξε. Τι σε έκανε να φύγεις και να πας στο εξωτερικό;
"Ήταν μια ευκαιρία που πιστεύω κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται. Και όταν του δίνεται, δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά και κοιτάζει το καλύτερο".

Η νέα σου ομάδα πως σου φαίνεται. Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την ΑΕΚ;
"Το μόνο διαφορετικό που υπάρχει στο εξωτερικό είναι η νοοτροπία. Η δουλειά τους, αυτό που θα πούνε, είναι όλα μετρημένα. Δεν τους νοιάζει κάτι παραπάνω παρά μόνο να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο".

Παρόλα αυτά η Τζένοα σε έστειλε δανεικό στην Τσεζένα. Αυτό σε ενόχλησε;
"Στην Ιταλία έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Σκέφτονται ότι αν είσαι μικρός είναι δύσκολο να παίξεις Α' Εθνική, Serie A που λένε αυτοί. Εγώ είμαι μικρός, δουλεύω και περιμένω να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω. Δεν με ενόχλησε κάτι".

Πες μου δύο λόγια για το ιταλικό πρωτάθλημα.
"Σίγουρα είναι διαφορετικό πρωτάθλημα, διαφορετικοί παίκτες, μεγάλες ομάδες, Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο, σίγουρα βλέπεις κάποια πράγματα παραπάνω".

Αν σου γινόταν πρόταση από ελληνική ομάδα την περίοδο που διανύεις τώρα, θα ερχόσουν;
"Πιστεύω πως όχι" .

Μέχρι στιγμής έχεις κάνει αρκετά πράγματα ως ποδοσφαιριστής για την ηλικία σου, ωστόσο δεν έχεις κληθεί στην Εθνική Ανδρών. Αυτό για σένα αποτελεί ένα όνειρο;
"Πρώτος μου στόχος είναι να παίξω στην ομάδα που βρίσκομαι. Μέσα από αυτό πιστεύω πως θα μου δοθεί η ευκαιρία να πάω και στην Εθνική Ανδρών, που είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή".

Πολλές φορές έχεις απασχολήσει τα μέσα και τον κόσμο και για άλλους λόγους εκτός από το ποδόσφαιρο, με την προσωπική σου ζωή. Αυτό πιστεύεις ότι επηρεάζει ένα ποδοσφαιριστή στην καριέρα του;
" Όταν είσαι εσύ σωστός στη δουλειά σου και στις υποχρεώσεις της ομάδας σου, δεν νοιάζει κάποιον τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή, δεν επηρεάζει τίποτα. Το που πας, τι κάνεις δεν ενδιαφέρει κανέναν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: