Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Προπονητές Ο Τεννές συμπλήρωσε το... 13άρι των απολύσεων

Πάει και ο κ. Μπάμπης Τεννές. Επεσε θύμα της επιμονής των παραγόντων και των μάνατζερ να κάνουν και τους προπονητές. Ο 57χρονος κόουτς απολύθηκε από την Κέρκυρα πληρώνοντας όχι την εμφάνιση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, που δεν ήταν άσχημη, αλλά την ήττα (0-2) από τον πρωταθλητή Ελλάδας. «Η δική μου άποψη ήταν ότι η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί, ο κ. Λυράκης (τεχνικός διευθυντής της ομάδας) είχε τη γνώμη ότι το ρόστερ ήταν εξαιρετικό και γινόταν κακή διαχείριση» δήλωσε ο κ. Τεννές και μάζεψε τα πράγματά του από τα αποδυτήρια αδειάζοντας τη θέση για τον κ. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος προσελήφθη με ταχύτατες διαδικασίες, στοιχείο που αποκαλύπτει ότι η αποχώρηση του κ. Τεννέ από το νησί των Φαιάκων ενδεχομένως είχε αποφασισθεί πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Η Κέρκυρα έγινε η 10η ομάδα της Σούπερ Λίγκας η οποία αλλάζει προπονητή σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ συνολικά οι αλλαγές προπονητών έφτασαν τις 13! Και τούτο γιατί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απομάκρυναν από δύο προπονητές, ενώ ο Πανιώνιος στο ενδιάμεσο της απόλυσης του κ. Μίκαελ Στόρε και της πρόσληψης του κ. Γιώργου Παράσχου έχρισε πρώτο προπονητή τον κ. Ακη Μάντζιο, ο οποίος συνεχίζει στην ίδια θέση μετά την αποχώρηση και του κ. Παράσχου.

Το ερώτημα ποιος προπονητής έχει σειρά να απολυθεί δεν είναι ρητορικό. Η άποψη του αλσατού τεχνικού της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ ότι «η δυνατή ομάδα είναι αποτέλεσμα προπονητικής μακροβιότητας, σταθερού στυλ παιχνιδιού και αλληλοκατανόησης των παικτών» δεν ισχύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παράγοντες καίγονται για αποτελέσματα εδώ και τώρα, και ας έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με έντεκα παίκτες οι οποίοι πριν από έναν μήνα γνωρίστηκαν μεταξύ τους.

Σε ανάλογο δίλημμα με τους έλληνες παράγοντες βρέθηκε πριν από μία εβδομάδα ο μεγαλομέτοχος της Ιντερ κ. Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες της ομάδας του στο Καμπιονάτο πιέστηκε από οπαδούς να απομακρύνει τον προπονητή κ. Ράφα Μπενίτεθ. Με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να βρίσκεται τότε 9 βαθμούς πίσω από τη Μίλαν, ο κ. Μοράτι εύκολα θα μπορούσε να αναλάβει το κόστος της αποζημίωσης και να στείλει τον Ισπανό στο σπίτι του.

«Πριν από πέντε χρόνια ίσως έκανα αυτό το λάθος, τώρα όχι» ξεκαθάρισε το αφεντικό των Νερατζούρι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ποδόσφαιρο τον δίδαξε πως οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία ημέρα στην άλλη αλλά με υπομονή και εμπιστοσύνη στη δουλειά του προπονητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: