Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Στη Ρόμα ο Μανωλάς!!

Παίκτης της Ρόμα πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Μανωλάς ο οποίος συμφώνησε με την ιταλική ομάδα, όπως μετέδωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Στη Ρόμα ο Μανωλάς!
Το σίριαλ της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά ολοκληρώθηκε!

Όπως μετέδωσε στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94.6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ο διεθνής κεντρικός αμυντικός συμφώνησε σε όλα με την Ρόμα με την μεταγραφή να αναμένεται να «κλείσει» και τυπικά μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει σε όλα με τους "Ρωμαίους" και είχε δώσει το "ΟΚ" στον διεθνή κεντρικό αμυντικό να αρχίσει τις συνομιλίες με τον ιταλικό σύλλογο.

Το ποσό το οποίο θα βάλουν τα ταμεία τους οι ερυθρόλευκοι από την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά φτάνει στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι χθες ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ο Κώστας Νικολακόπουλος είχαν μεταφέρει την πληροφορία για πρόταση της Ρόμα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ για τον παίκτη την οποία δεν είχε αποδεχθεί ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι φέρονταν να έχουν αντιπροτείνει το ποσό των 17 εκατ. ευρώ για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Οκτώ αγωνιστικές στον Σιμεόνε!!

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Ντιέγκο Σιμεόνε! Η ισπανική ομοσπονδία τιμώρησε με οκτώ αγωνιστικές τον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης για την... επίθεσή του στο διαιτητή του Σούπερ Καπ.

Οκτώ αγωνιστικές στον Σιμεόνε!
Βαριά τιμωρία για τον Ντιέγκο Σιμεόνε μετά τη συμπεριφορά του και την απειλητική κίνησή του προς το διαιτητή του επαναληπτικού στο Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης!

Η ομοσπονδία της χώρας έβγαλε την απόφασή της σήμερα και έριξε… οκτώ αγωνιστικές στον Αργεντινό τεχνικό, που υπενθυμίζεται πως αποβλήθηκε σε εκείνο το παιχνίδι.

Έτσι θα… αφήσει τον πάγκο του στα παιχνίδια της Primera Division με Ράγιο Βαγεκάνο (εκτός), Εϊμπάρ (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Θέλτα (εντός), Αλμερία (εκτός), Σεβίλλη (εντός), Βαλένθια (εκτός) και Εσπανιόλ (εκτός).




Πηγή: sport-fm.gr

«Σπατάλη είπα να μην γίνει, όχι μεταγραφές»

Ένα από τα θέματα που έθιξε ο Ιβάν Σαββίδης στην έκτακτη σύσκεψη του ΠΑΟΚ ήταν η δυστοκία στα μεταγραφικά που του «χρεώνει» ο κόσμος. Τι ανέφερε ενοχλημένος στους συνεργάτες του.

«Σπατάλη είπα να μην γίνει, όχι μεταγραφές»
Έκθετος από τους συνεργάτες του αισθάνθηκε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ειδικότερα στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο τους επισήμανε στην μεταμεσονύχτια συνάντηση που είχαν στο «Μακεδονία Παλλάς». Παρόντες ήταν οι Ιάκωβος Αγγελίδης, Μαρία Γκοντσάρεβα, Ζήσης Βρύζας και Άγγελος Αναστασιάδης.

«Εγώ είπα απλά να μη γίνει σπατάλη, αν χρειάζονται μεταγραφές να τις κάνετε, αλλιώς να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν γίνεται να χρεώνομαι εγώ κάτι για το οποίο δεν φταίω, ενώ έχω βάλει τόσα χρήματα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά». Πηγή: sport-fm.gr

«Ίσως και να μείνει ο Μανωλάς...»

Καθόλου απίθανο δεν είναι να μείνει ο Κώστας Μανωλάς στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του στην Ιταλία. Επιβεβαίωσε τις επαφές με μεγάλες ομάδες, αλλά όχι και με τη Ρόμα.

«Ίσως και να μείνει ο Μανωλάς...»
«Φως» στο σίριαλ του Κώστα Μανωλά έριξε ο μάνατζέρ του, Γιάννης Ευαγγελόπουλος. Μιλώντας στο Tutto Mercato Web, ο εκπρόσωπος του 23χρονου αμυντικού διέψευσε πως υπάρχει πρόταση από τη Ρόμα, επιβεβαίωσε πως έχουν υπάρξει επαφές με μεγάλους συλλόγους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνει ο διεθνής άσος στον Ολυμπιακό.

«Οι φήμες για τον Μανωλά στην Ιταλία κυκλοφορούν εδώ και μήνες, αλλά η αλήθεια είναι πως για την ώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τη Ρόμα. Επιβεβαιώνω πως υπήρξαν επαφές με μεγάλους συλλόγους, αλλά για την ώρα δεν αποκλείω να μείνει στον Ολυμπιακό», τόνισε ο ατζέντης του Μανωλά.

Την ίδια ώρα, ο Τύπος στη Ρώμη αναφέρει πως οι «τζιαλορόσι» εφόσον πωληθεί ο Μεντί Μπενατιά στην Μπάγερν θα προχωρήσουν για την απόκτηση του άσου των Πειραιωτών, ενώ η Άρσεναλ εξακολουθεί να έχει στα υπόψη της τον παίκτη. Πηγή: sport-fm.gr

Χειρουργήθηκε ο Μπεργκ!!

Όπως αναμενόταν, ο Μάρκους Μπεργκ υπεβλήθη άμεσα σε επέμβαση για να ξεπεράσει το κάταγμα στην κλείδα. Στους δύο με δυόμιση μήνες η περίοδος που θα μείνει εκτός δράσης.

Χειρουργήθηκε ο Μπεργκ
Σε πετυχημένη επέμβαση υπεβλήθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μάρκους Μπεργκ. Όπως αναμενόταν και δίχως να χαθεί χρόνος ο Σουηδός επιθετικός πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να ξεκινήσει γρήγορα-γρήγορα η αποκατάστασή του, μετά το κάταγμα που υπέστη στη δεξιά κλείδα στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Η επέμβαση έγινε απ’ τον ορθοπεδικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτη Κουλουμέντα, όπου επιβεβαιώθηκαν και οι αρχικές εκτιμήσεις για την περίοδο της αποχής του παίκτη. Εκτιμάται πως θα είναι σε θέση να επιστρέψει δριμύτερος στη δράση σε περίπου δύο με δυόμιση μήνες.

Μια εξέλιξη που φέρνει όλο και πιο κοντά το σενάριο να αποκτηθεί… αντί-Μπεργκ. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως η απόφαση για προσθήκη επιθετικού είναι σχεδόν ειλημμένη και ό,τι είναι να συμβεί θα γίνει άμεσα, αφού οι επίσημες υποχρεώσεις τρέχουν… Πηγή: sport-fm.gr

Προτάσεις από Super League για Καλαϊτζίδη!!

Η κατάσταση που επικρατεί στον Αρη εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, είναι προφανές πως δεν είναι γνωστή μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Η πλήρης διοικητική αβεβαιότητα και το αδιέξοδο που επήλθε στην προσπάθεια της διοίκησης Στεφανίδη να συμμετέχει η ομάδα στη Β’ Εθνική, είναι πράγματα γνωστά σε όλο το ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ειδικά δε σε παράγοντες, που έχουν «φάει» με το… κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα και γνωρίζουν τι γίνεται. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την απορία τους, για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μένει στον Αρη.

Είναι όμως κι αυτοί που έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, διερευνώντας εδώ και αρκετές εβδομάδες τις προθέσεις του 57χρονου προπονητή. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν δύο ομάδες Σούπερ Λίγκας, που παρότι έχουν προπονητές στους πάγκους τους, τηλεφώνησαν στον Καλαϊτζίδη και του ζήτησαν να αναλάβει, αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενικά. Τόσο διότι δεν επιθυμεί να μιλά με ομάδες που έχουν προπονητή, όσο και διότι (κυρίως) θέλει με κάθε τρόπο να πετύχει στον Αρη και δεν το κρύβει, εκφράζοντας την επιθυμία του να αποτελέσει βασικό πυλώνα της αναδόμησης.

Το βασικότερο θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, είναι το τι κάνουν οι «κίτρινοι» ως σύλλογος, για να εξασφαλίσουν στον Καλαϊτζίδη τις συνθήκες δουλειάς που επιζητεί και το πόσο θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζουν τις αντοχές του με τη δεδομένη αθέτηση των περισσότερων υποσχέσεων που του δόθηκαν πριν από δύο μήνες.
Πηγή: metrosport.gr

«Χειρουργείο», σοκ και... επειγόντως μεταγραφές!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την εφιαλτική πρεμιέρα του Παναθηναϊκού, τον Θάνο που έκλεισε τα μάτια και την απώλεια Μπεργκ που πρέπει να καλυφθεί με δύο ποδοσφαιριστές!
Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Πιο εφιαλτική πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να φανταστεί! Δεν είναι τόσο η γκέλα με το... καλημέρα απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Λεβαδειακός, όσο ο τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ, του φυσικού ηγέτη αυτής της ομάδας, του ανθρώπου που στα δύσκολα σέρνει το κάρο στην λάσπη και... καθαρίζει με τα γκολ του! Μεγάλο σοκ, ακόμη μεγαλύτερη απώλεια, για μία ομάδα που έχει μάθει να «ζει» αλλά και να «αναπνέει» αγωνιστικά από τις εμπνεύσεις και τις εκτελέσεις του «mr. 9».
ADVERTISEMENT
Το «τριφύλλι» έπαιξε με την φωτιά στο εναρκτήριο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας. Πέταξε ένα ημίχρονο στον κάλαθο των αχρήστων, δεν είχε εναλλακτικό πλάνο στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού και παρουσίασε αρκετά μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία των φάσεων. Του έλειψε η φρεσκάδα, η ενέργεια, το καθαρό μυαλό, πάλι χάθηκαν ευκαιρίες από εκείνες που πρέπει να καταλήγουν στο πλεκτό. Δέχθηκε και ένα γκολ από το... πουθενά, έπειτα από τραγική αμυντική συμπεριφορά και λίγο έλειψε να ξεκινήσει εντελώς στραβά! 
Φυσικά τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο Θάνος έκανε σωστά την δουλειά του. Σε μία φάση που όλη η Ελλάδα είδε την «λαβή» του Τομάς πάνω στον Σουηδό, ο ρέφερι από τα Γρεβενά έκλεισε τα μάτια και δεν καταλόγισε την παράβαση. Το ρολόι έδειχνε το 54' και το σκόρ ήταν στο 0-0. Θα μιλούσαμε για διαφορετικό παιχνίδι. Και επειδή στην Ελλάδα έχει γίνει σύστημα, δεν υπάρχει πουθενά, σε καμία χώρα του πλανήτη, κανονισμός του αθλήματος, ο οποίος να λέει πως «αν δεν είσαι καλός, απαγορεύεται να πάρεις πέναλτι»! Μόνο εδώ, χρησιμοποιείτε σαν επιχείρημα το «ήσουν τραγικός, γιατί μιλάς για διαιτησία»; Μα, γιατί αν δώσει το πέναλτι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και γράψει το 1-0, όλα θα ήταν αλλιώς.
Προφανώς δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα. Αυτά γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Απλά τα θύματα θα είναι πάντα τα ίδια και τα ίδια. Άραγε ο Χιου Ντάλας θα στείλει στο «ψυγείο» τον Θάνο ή θα ενεργήσει όπως οι προκάτοχοι του; Δηλαδή θα του βάλει καλό βαθμό και θα τον... περάσει για τα επόμενα.
Και τώρα τι γίνεται; Το κενό που αφήνει ο Μπεργκ είναι τεράστιο και δεν μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω. Αν ο Πέτριτς ήταν υγιής, ο Παναθηναϊκός δεν θα χρειαζόταν μεταγραφή. Ο Κροάτης, όμως, από την προετοιμασία και έπειτα, βγάζει συνεχώς μυικούς τραυματισμούς και δεν μπορείς με σιγουριά να ποντάρεις πάνω του. Μένουν Καρέλης, Κλωναρίδης και ο Μπερίσα. Σίγουρα υπάρχει το δίλημμα «τι γίνεται όταν επιστρέψει ο Μπεργκ αν αποκτηθεί επιθετικός και πως θα χωρέσουν όλοι» αλλά υπάρχει ένας μεγαλύτερος κίνδυνος που ακούει στο ερώτημα «τι γίνεται μέχρι να επιστρέψει ο Σουηδός»;
Οι «πράσινοι» χρειάζονται μια αξιόπιστη λύση για τώρα που στην συνέχεια θα καλείται να δίνει βοήθειες ερχόμενος και από τον πάγκο. Από κει και πέρα, είναι εμφανές πλέον, πόσο πολύ λείπει ο Αμπέντ ή έστω ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά στον άξονα. Απεναντι σε κλειστές άμυνες, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα. Αποδείχθηκε απέναντι στον Λεβαδειακό. Έλειψε πίσω από τους επιθετικούς, ένας παίκτης που θα ανοίξει χώρους, θα κάνει μια ενέργεια και θα δώσει την λύση. Αν το «τριφύλλι» καλύψει το κενό του Σουηδού με δύο αξιόπιστες επιλογές μεσοεπιθετικά, θα αυξήσει τις πιθανότητες να καλύψει με επιτυχία το κενό. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει και πάλι να βγάλει... λαγούς από το καπέλο!

Πηγή: gazzetta.gr

Όλα στραβά και …άρχισαν τα όργανα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το τραγικό πρώτο μέρος του Παναθηναϊκού και τα διαιτητικά λάθη, που κόστισαν στο «τριφύλλι» μία γκέλα με το... καλημέρα. 
Το έγραψα πριν το παιχνίδι. Ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να διδαχθούν από τα περσινά δώρα και να μπουν δυνατά από την αρχή του αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, για ένα γρήγορο γκολ. Διότι όσο δεν έρχεται το γκολ, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα κόντρα σε ομάδες, που παίζουν κλειστά. Εγραψα ακόμα, ότι οι παίκτες δεν πρέπει να επαναπαυθούν από το 4-1 επί της Μίντιλαντ και από το γεγονός, ότι το ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Εγραψα επίσης, ότι θα πρέπει να αποφευχθούν ανόητα αμυντικά λάθη, που στοίχισαν πέρυσι και να υπάρχει συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά.
ADVERTISEMENT
Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ και οι παίκτες του νόμιζαν ότι θα κέρδιζαν με τις φανέλες. Αμ δε. Χάθηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο και ο Λεβαδειακός μπήκε στα αποδυτήρια με την πίστη ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα.Το γκολ το δέχθηκε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο από ένα ανόητο λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, που άφησε ανενόχλητο τον Κώτσιο να σηκωθεί και να σκοράρει και μετά έτρεχε για την …ανατροπή. Στις καθαρές ευκαιρίες, που έγιναν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Από το ξεκίνημα άρχισαν τα δώρα του Παναθηναϊκού. Διότι αν η ομάδα έμπαινε στο πρώτο ημίχρονο όπως μπήκε στο δεύτερο πιστεύω, ότι ένα γκολ θα το είχε βάλει και το ματς θα είχε άλλη τροπή.
Από κει και πέρα ήταν και μια βραδιά περίπου….καταστροφική για τον Παναθηναϊκό και τον Αναστασίου από τραυματισμούς. Σοκάρει ο σοβαρός τραυματισμός του Μπέργκ, που θα μείνει δυόμισι μήνες έξω και τώρα όλοι …τρομάζουν στην ιδέα πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπέργκ τόσο καιρό. Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός του Πέτριτς στο ζέσταμα και του Χουχούμη στο ημίχρονο. Και τελικά το γκολ ήρθε από τον Πράνιτς με πέναλτι και δεν σκόραραν οι Καρέλης, Αντζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος στις μεγάλες ευκαιρίες για να ερχόταν η ανατροπή και η νίκη έστω και στο τέλος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ στο πρώτο μέρος, καλύτερος στο δεύτερο και το πλήρωσε με την απώλεια δύο βαθμών. Αυτό, που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε Θάνο να διαμορφώνει αποτέλεσμα. Υπάρχει κανένας νόμος, που λέει, ότι όταν ο Παναθηναϊκός είναι κακός απαγορεύεται να κερδίζει με ένα μαρς πέναλτι που δεν του δίνεται; Διότι το πέναλτι, που δεν δίνει ο Θάνος στο 53 στο τράβηγμα του Τόμας στον Μπέργκ(τραυματίστηκε σοβαρά στην πτώση) βγάζει μάτια και εύκολα λες το είδε και δεν το έδωσε. Το αποτέλεσμα είναι 0-0 εκείνη την ώρα αν το δώσει το πέναλτι μπορεί να γίνει το 0-1 και μετά ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει και δεύτερο και τρίτο και να πάρει το ματς.
Η να το πούμε και αλλιώς. Δώστο ρε αδερφέ και θα δούμε πόσο θα έρθει το ματς. Αλλά δώστο , μην προκαλείς.Δεν το δίνει, όμως, και δίνει με ευκολία στο 1-0 ένα πέναλτι, που θα μπορούσε και να μην το δώσει. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1. Τι να το κάνει; Ας έδινε ο Θάνος αυτό το πέναλτι, που έγινε στο 0-0 και κανένας δεν θα του έλεγε τίποτα. Εκτός αυτού αυτός ο τύπος σφύριζε συνέχεια και διέκοπτε τον ρυθμό του ματς κάτι που έκανε κακό στην ομάδα που ήθελε να ημιουργήσει(αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο) και στο τέλος έδωσε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, όταν 2,5 λεπτά ήταν μόνο οι αλλαγές. Και άλλα πέντε λεπτά τουλάχιστον ήταν οι διακοπές και οι καθυστερημένες επιστροφές της μπάλας από τα ball boy που στα πλαίσια του ….. fair play εκτελούσαν την εντολή του γηπεδούχου να αργούν να επιστρέψουν τις μπάλες. Κλασικά πράγματα δηλαδή για ελληνικό πρωτάθλημα…..
Ο Αναστασίου έχει ευθύνη για το γεγονός, ότι η ομάδα μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι και αυτό συνεχίστηκε για 45 λεπτά και ίσως και για κάποιες επιλογές του. Η ομάδα φωνάζει ότι θέλει παίκτη για να σπάει τις κλειστές άμυνες στα χαφ αλλά και Νάνο από δεξιά δεν πήρε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο Μπούρμπος, που στην πρεμιέρα φάνηκε ανέτοιμος και είχε προβλήματα και στην άμυνα. Και τώρα έρχεται και το αναπάντεχο πρόβλημα με τον Μπέργκ. Όταν στραβώνει κάτι στο ποδόσφαιρο στραβώνουν όλα. Κατά την άποψή μου χρειαζόταν και ένα γρήγορο στόπερ, που επίσης δεν ήρθε.
*Οσο για την διαιτησία θα είναι αυτή, που βλέπουμε και θα διαμορφώνει αποτελέσματα , όσο διοικούν το ποδόσφαιρο και κάνουν κουμάντο αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι που το διοικούν. Και που στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους να βλέπουν αυτό το ….αστείο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κόσμος με την αποχή του από τα γήπεδα τους φτύνει, αλλά αυτοί νομίζουν ότι βρέχει…..
Πηγή: gazzetta.gr

Έρχεται και… ενίσχυση!!

Το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση άμεσα δύο μεταγραφών άναψε ο Ιβάν Σαββίδης στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη κορυφής του ΠΑΟΚ. Για ποιους παίκτες κινείται ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Έρχεται και… ενίσχυση!
Εκτός από την ενίσχυση σε θέματα ασφαλείας, στον ΠΑΟΚ συζήτησαν και για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Μετά το επεισόδιο που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με κάποιους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» αποφασίστηκε να αυξηθεί η παρουσία των σεκιούριτι έξω από την Τούμπα, ώστε κανείς από τους παράγοντες του συλλόγου να έρχεται σε επαφή με τους (θερμόαιμους) οπαδούς της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, οι «ασπρόμαυροι» θα κινηθούν για τον δανεισμό του Κριστιάν Πασκουάτο από τη Γιουβέντους.

Πρόκειται για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό που έχει αγωνιστεί στις «μικρές» εθνικές της Ιταλίας, με τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο να είναι στα άκρα της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο Σαββίδης ενέκρινε και την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αφού το κενό είναι οφθαλμοφανές και δεν μπορεί να βγει η σεζόν με λύσεις εκ των έσω.Πηγή: sport-fm.gr

«Πάντα πρώτος στόχος η εξυγίανση»

Ο Λευτέρης Αρβανίτης έδωσε το σύνθημα για τη νέα σεζόν στον Άρη τονίζοντας πως πρώτο μέλημα της ΚΑΕ παραμένει η εξυγίανση.

«Πάντα πρώτος στόχος η εξυγίανση»
Τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά στον Άρη μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99 και την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIBA. Η νέα σεζόν αρχίζει σήμερα με αισιοδοξία, αλλά ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε πως πρώτο μέλημα είναι για την ομάδα η εξυγίανση.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Μία νέα χρονιά ξεκινά σήμερα (25/8) για τον ΑΡΗ και ευχή όλων μας είναι να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα μας. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή, το επιτελείο του και τους καλαθοσφαιριστές μας, είμαστε αισιόδοξοι για μία καλή αγωνιστική σεζόν. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την εξυγίανση της Κ.Α.Ε., η οποία ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος.

Το τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας, όπως ήταν το εδώ και 2.5 χρόνια απαγορευτικό μεταγραφών της FIBA, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με χαρά. Τα τελευταία χρόνια ο ΑΡΗΣ δεν είχε αυτό που οι υπόλοιπες ομάδες θεωρούσαν δεδομένο, δηλαδή την χωρίς περιορισμούς ενίσχυση. Η άρση αυτού του εμποδίου μόνο καλύτερα πράγματα μπορεί να φέρει για την ομάδα μας.

Η άρση του απαγορευτικού δεν είναι μία υπόθεση που λύθηκε μέσα σε 1-2 μήνες. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια εδώ και δύο χρόνια για να καταλάβουν οι πιστωτές ότι πλέον μπορούν να εμπιστεύονται τον ΑΡΗ και να δείξουν καλή θέληση για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος.

Η διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. προχωρά την υλοποίηση του πλάνου της εξυγίανσης της ομάδας ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει. Η υπαγωγή της στο Άρθρο 99, ο διακανονισμός της οφειλής στην Εφορία σε 90 δόσεις και η άρση του απαγορευτικού της FIBA ήταν τα βασικά «πρέπει» προς αυτήν την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, η επιστροφή του Νίκου Γκάλη στην ομάδα της καρδιάς του συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, είναι πολύ βασικό το ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει για να υπαχθεί η Κ.Α.Ε. στο Άρθρο 99, όπως η άρση του απαγορευτικού και συμφωνίες σαν κι αυτή με την Τράπεζα Πειραιώς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε ως διοίκηση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. είναι ότι, απερίσπαστοι πλέον από μεταγραφικούς περιορισμούς, σε συνεργασία με τον προπονητή μας, κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να «χτίσουμε» μια ανταγωνιστική ομάδα.

Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστούμε την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου του ΑΡΗ, ο οποίος από τη μέχρι τώρα κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας δείχνει να αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα που ξεκίνησε η ενίσχυση του ρόστερ, η ανταπόκριση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε
».

Μετάνιωσε ο Ιβάν, τι γίνεται από εδώ και πέρα!

Μετανιωμένος για το επεισόδιο με τον οπαδό του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Μακεδονία Παλλάς». Τι συζήτησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ με τους συνεργάτες του.

Μετάνιωσε ο Ιβάν, τι γίνεται από εδώ και πέρα
Αρκετές ώρες έμειναν σε αίθουσα του «Μακεδονία Παλλάς» ο Ιβάν Σαββίδης και οι στενοί του συνεργάτες, ύστερα από την ισοπαλία (1-1) με την Καλλονή στην Τούμπα.

Σε πρώτο πλάνο πέρασαν τα θέματα ασφαλείας, με τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη να έχουν εκτενή συζήτηση με τον μεγαλομέτοχο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Πρόκειται για τον υπεύθυνο ασφάλειας του συλλόγου, Παναγιώτη Πλιάτσικα, και κάποια άλλα στελέχη.

Σε γενικές γραμμές, όμως, ήταν μία σύσκεψη που αφορούσε την επαφή με τον κόσμο. Ήταν φανερό ότι ο Σαββίδης μετάνιωσε για αυτό που έγινε και τον διαπληκτισμό του με τον συγκεκριμένο οπαδό.

Μάλιστα, έγινε προσπάθεια να βρεθεί ο εν λόγω άνθρωπος για να πάει στο «Μακεδονία Παλλάς» και να συζητήσουν όλα τα θέματα που τους έφεραν σε σύγκρουση, με στόχο να ξεπεραστεί το επεισόδιο.

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε πώς θα καλυφθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην επικοινωνία της ΠΑΕ (κατά κύριο λόγω του Σαββίδη) με τον κόσμο. Δηλαδή, ότι κανείς δεν μιλάει στον κόσμο για τη φετινή σεζόν και τα όσα έχουν προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που δημιουργεί ένταση και ερωτηματικά στους οπαδούς, με την ταυτόχρονη δυσφορία.

*** Λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Σόφιας σε φιλική αναμέτρηση. Αυτό υποστηρίζει ιστοσελίδα «sportline.bg», η οποία τονίζει ότι το ματς θα γίνει στη Βουλγαρία, καθώς εκείνη την ημέρα γιορτάζεται η ενοποίηση της Βουλγαρίας. Πηγή: sport-fm.gr

«Ψηλά ο Μανωλάς για αντι-Μπενατιά»

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις στη Ρόμα για τον αντικαταστάτη του Μπενατιά, με τον Κώστα Μανωλά να βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα, όπως γράφουν οι Ιταλοί.

«Ψηλά ο Μανωλάς για αντι-Μπενατιά»
Σαράντα οχτώ ώρες. Τόση είναι η διορία που έχει δώσει ο Βάλτερ Σαμπατίνι για να κλείσει τις υποθέσεις με τους κεντρικούς αμυντικούς στη Ρόμα.

Μπάγερν Μονάχου και Μονακού διεκδικούν επί ίσοις όροις τον Μεχντί Μπενατιά, με τους «τζιαλορίσι» να ψάχνουν τον διάδοχο του Μαροκινού στόπερ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, «δεν αποτελεί έκπληξει ότι ο Έλληνας Μανωλάς, που δεν έπαιξε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα, παραμένει ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ρόμα».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρωμαίοι – σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία – κατέθεσαν πρόταση ύψους 14 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να πάρουν τον διεθνή άσο, αλλά οι Πειραιώτες απάντησαν αρνητικά και ξεκινούν από τα 17 εκατ. ευρώ τις συζητήσεις για την παραχώρηση του παίκτη. Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά στη Γ’ Εθνική ο Άρης!

Μετά τις αποφάσεις, ήρθαν και οι πράξεις. Ο Άρης οδεύει στη Γ’ Εθνική για να «καθαρίσει» από τα χρέη. Ποιες κινήσεις δείχνουν πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Οριστικά στη Γ’ Εθνική ο Άρης
Ο Άρης πατά το κουμπί της επανεκκίνησης. Η απόφαση για «διάλυση» της ΠΑΕ και μιας νέας αρχής από τη Γ’ Εθνική, χωρίς χρέη, είναι οριστική και το δείχνουν οι πράξεις.

Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε αίτηση ανάκλησης συμμετοχής της ομάδας από το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να συμβεί για το πρωτάθλημα της Football League, καθώς υπήρχε απλώς μία δήλωση πρόθεσης κι όχι κάτι επίσημο.

Στο μεταξύ, παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ, ενώ έγινε αίτηση διορισμού διοίκησης-«εξπρές», που θα οδηγήσει την «εταιρεία» σε εκκαθάριση. Πριν από όλα αυτά θα γίνει απόψε (19:30) η έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη για να ψηφιστεί και τυπικά η διάλυση της ΠΑΕ, ενώ αμέσως μετά θα σταλεί το σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ, προκειμένου να τοποθετηθούν οι «κίτρινοι» στους ομίλους της Γ’ Εθνικής.

Πλέον ο Άρης, «καθαρός» από χρέη, θα είναι περισσότερο ελκυστικός για επίδοξους επενδυτές και μένει να φανεί ποιοι θα εμφανιστούν στο προσκήνιο. Ενδιαφέρον έχει και το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς υπάρχουν συμφωνίες με προπονητή (Δημήτρης Καλαϊτζίδης) και παίκτες, που από τη στιγμή που η ΠΑΕ διαλύεται δεν είναι σε ισχύ και θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου συζήτηση με όλους.Πηγή: sport-fm.gr

Τρελό deal για Ντι Μαρία!

Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη μεταγραφή του Άνχελ Ντι Μαρία. Ποσό ρεκόρ για πώληση από τη Ρεάλ και ισπανικό σύλλογο, σούπερ αποδοχές για τον παίκτη.

Τρελό deal για Ντι Μαρία
Οι ανακοινώσεις απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άνχελ Ντι Μαρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μαν. Γιουνάιτεντ. Μια μεταγραφή με νούμερα που προκαλούν… ζάλη.

Το «καθαρό» ποσό που θα βάλουν οι πρωταθλητές Ευρώπης στα ταμεία τους ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπονται επιπλέον 15 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή μπόνους που θα εξαρτηθούν από ατομικές επιδόσεις του Αργεντινού εξτρέμ και στόχους που θα επιτύχει η νέα του ομάδα.

Πρόκειται για την ακριβότερη πώληση στην ιστορία όχι μόνο της Ρεάλ ξεπερνώντας την περσινή του Μεσούτ Εζίλ στην Άρσεναλ για 45 εκατ. ευρώ, αλλά και για το ισπανικό ποδόσφαιρο γενικότερα καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 60 εκατ. από τη μετακίνηση του Ρανταμέλ Φαλκάο πέρσι από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Μονακό.

Κερδισμένος θα είναι και ο Ντι Μαρία. Το συμβόλαιό του στη Ρεάλ (που τον είχε αποκτήσει για 30 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα) προέβλεπε 6 εκατ. ευρώ «καθαρά» το χρόνο, ενώ στη Μαν. Γιουνάιτεντ θα εισπράττει 8 εκατ. ευρώ ετησίως για πέντε χρόνια, ήτοι συνολικά 40 εκατ. ευρώ!Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Νέιμικ ο Άρης!

Έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του Ντρου Νέιμικ για τη θέση του σέντερ είναι ο Άρης.

Παίρνει Νέιμικ ο Άρης
Έτοιμος για μία ακόμη μεταγραφή ξένου είναι ο Άρης. Πρόκειται για τον Ντρου Νέιμικ, τον 25χρονο Αμερικανό σέντερ που είναι στο στόχαστρο της ομάδας εδώ και καιρό.

Ο απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ (2,08μ.) έχει περάσει από την πολωνική Κότβιτσα, την ισπανική Κάθερες, την τσεχική Νίμπουρκ, το NBDL και τελευταία αγωνιζόταν σε Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο. Πηγή: sport-fm.gr

Αρνητικές συμπτώσεις για ΠΑΟΚ!

«Γκέλα» μετά από έξι σερί νίκες σε πρεμιέρες πρωταθλήματος στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ποια τα κοινά με το χθεσινό αποτέλεσμα.

Αρνητικές συμπτώσεις για ΠΑΟΚ
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά από έξι σερί νίκες μέσα στην έδρα του στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι Θεσσαλονικείς ήρθαν ισόπαλοι (1-1) με την Καλλονή για τη φετινή πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Η τελευταία γκέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» χρονολογείται στις 24 Αυγούστου 2003.

Δηλαδή, ακριβώς πριν από 11 χρόνια! Μάλιστα, και εκείνο το ματς είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Τότε προπονητής της ομάδας ήταν και τότε ο Αγγελος Αναστασιάδης!

Τη σεζόν 2003/04 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και μπροστά από την ΑΕΚ, με 60 βαθμούς. Πηγή: sport-fm.gr

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…!

Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους Πανιώνιος και Εργοτέλης κλείνουν την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (21:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα…
Το παιχνίδι Πανιώνιος – Εργοτέλης κλείνει απόψε το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας (21:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Οι δύο ομάδες, όμως, δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση την περσινή τους εικόνα.

Ο λόγος είναι ότι και οι δύο έχουν προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στα ρόστερ τους, με τους Νεοσμυρνιώτες να βασίζονται – λόγω των οικονομικών προβλημάτων – σε νεαρούς παίκτες.

Επίσης, αλλαγές έχουμε και στους πάγκους, αφού στην Πλατεία βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Τερεζόπουλος και οι Ηρακλειώτες προσέλαβαν τον Χουάν Φεράντο. Πρόκειται για δύο άφθαρτους προπονητές που προσπαθούν να εμφυσήσουν τη δική τους φιλοσοφία στους παίκτες τους και που αμφότεροι επιθυμούν από τις ομάδες τους να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Ο πρώτος υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, εκτός από τον Αμίρ Κούρντι που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Σαουδική Αραβία.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ισπανός κόουτς δεν υπολογίζει τους Μπογκντάνοφ, Φιντέλεφ, Κούρεζ, Μπαμ – Μπαμ, Νόσκοβιτς και Στογιάνοβιτς.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Τέλος στην κακή παράδοση κόντρα στον Πανθρακικό έβαλε η Κέρκυρα! Με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, οι «Φαίακες» νίκησαν 2-1 την ομάδα της Κομοτηνής, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας!

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0

Ο ΟΦΗ διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και δικαιώθηκε (1-0) στο φινάλε, με τον Πετρόπουλο να σκοράρει στην επιστροφή του στους Κρητικούς. Αποβλήθηκε ο Γκατούζο.

Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου 3-1

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό! Ο Ολυμπιακός ορεξάτος στο πρώτο 45λεπτο πέτυχε τρία γκολ (3-1) και «καθάρισε» το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου ξεκινώντας με νίκη τη Σουπερ Λίγκα.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Ατρόμητος-Πλατανιάς 1-0

Γι’ αυτό τον πήρε ο Ατρόμητος. Για να βρει τα γκολ του Παπαδόπουλου. Και με το… καλημέρα ο Παπάζογλου αποδείχθηκε άξιος αντικαταστάτης, χαρίζοντας με δικό του τέρμα τη νίκη επί του Πλατανιά (1-0).

ΠΑΟΚ-Καλλονή 1-1


Βέροια - Skoda Ξανθή  3-2
Η Ξάνθη γύρισε από την… κόλαση σε τρία λεπτά, ισοφαρίζοντας, ενώ έχανε με 2-0, αλλά τελευταία μίλησε η Βέροια και πήρε νίκη (3-2) σε πρεμιέρα της πρώτης κατηγορίας, ύστερα από το δεκαεπτά χρόνια.
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ανώμαλη… προσγείωση για τον Αστέρα! Οι Αρκάδες προηγήθηκαν, αλλά ένας καταιγιστικός ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο ημίχρονο τους… επανέφερε στην ελληνική πραγματικότητα, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 3-1!
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-1

Μπορεί να μην ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό (1-1), αλλά έχασε όλα τ’ άλλα ο Παναθηναϊκός. Τόσο την ψυχολογία και εικόνα που κουβαλούσε από τη Μίντιλαντ όσο και τον Μπεργκ που μένει 2 μήνες έξω...

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος-Εργοτέλης (21:30, NS1): Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Πηγή: sport-fm.gr

Πού θα του λείψει ο Μπεργκ!!

Ο Μάρκους Μπεργκ θα λείψει από τον Παναθηναϊκό σε κομβικά παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του. Διαβάστε ποια ματς χάνει ο Σουηδός.

Πού θα του λείψει ο Μπεργκ

Ο 28χρονος άσος θα απουσιάσει σε ένα κομβικό στάδιο της νέας σεζόν. Πέρα από την απουσία του στον επαναληπτικό ημιτελικό των play offs του Europa League, θα χάσει-αν το «τριφύλλι» μπει στους ομίλους-τρεις με τέσσερις αγωνιστικές. Η απουσία του θεωρείται δεδομένη στην πρεμιέρα στις 18/9 και τη δεύτερη αγωνιστική στις 2/10, πάρα πολύ πιθανή στις 23/10, ενώ θα προλάβει να γυρίσει την τέταρτη ή πέμπτη αγωνιστική στις 6 ή 27 Νοεμβρίου.

Στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ξεχνά τον Μπεργκ για τουλάχιστον επτά με οκτώ αγωνιστικές και η επάνοδός του υπολογίζεται οριακά σε έναν αγωνιστικό Γολγοθά. Θα λείψει σίγουρα με Πανιώνιο εντός (31/8), Καλλονή εκτός, Πλατανιά εκτός, Νίκη Βόλου εντός, Παναιτωλικό εκτός και ΟΦΗ εντός μέχρι την έβδομη αγωνιστική (δεν έχουν οριστεί ακριβείς ημερομηνίες από την τρίτη αγωνιστική και μετά). Ακολουθούν τρεις αγώνες-«φωτιά», με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» (25/10), Ατρόμητο στη Λεωφόρο (1/11) και ΠΑΟΚ στην Τούμπα (8/11), όπου είναι αμφίβολο αν ο Μπεργκ θα έχει αποθεραπευτεί για να βοηθήσει ή θα γυρίσει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, στις 22 Νοεμβρίου με τον Εργοτέλη στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Τέλος, ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» θα χάσει σίγουρα την πρώτη (23-25 Σεπτεμβρίου) και πιθανώς τη δεύτερη (28-30 Οκτωβρίου) αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου.Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία μέχρι τέλους!!

Εντός της ημέρας θα ξεκαθαρίσει πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Άρης. Προσπάθεια να βρεθούν τα τρία άτομα να αντικαταστήσουν τη διοίκηση Στεφανίδη και να ανακληθεί η συμμετοχή από το Κύπελλο.

Αγωνία μέχρι τέλους!
Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί ο Άρης, με τον Ερασιτέχνη να είχε αλλεπάλληλες επαφές κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ώστε να βρεθούν τα τρία άτομα που θα αντικαταστήσουν τη διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη.

Οι Θεσσαλονικείς τρέχουν να προλάβουν τις ημερομηνίες, καθώς σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία από την ΕΠΟ για το Κύπελλο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αίτηση της συμμετοχής της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Μέχρι στιγμής ο μοναδικός άνθρωπος που έχει δεχθεί να βοηθήσει είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, Χρειάζονται όμως ακόμη δυο. Ο ένας δεν αποκλείεται τελικά να είναι ο Ομηρος Φωτιάδης, αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, που δηλώνει διατεθειμένος να μπει αν έχουν βρεθεί οι άλλοι δυο.

Το καθοριστικό ραντεβού, πάντως, επρόκειτο να γίνει χθες το βράδυ με την ελπίδα να βρεθεί λύση και σήμερα το πρωί Α.Σ. και «ΚΜΑ» να βρεθούν από κοινού στο ειρηνοδικείο για να ζητήσουν την αντικατάσταση της διοίκησης του Στεφανίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάμπρος Σκόρδας παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μοιάζει διατεθειμένος να πραγματοποιήσει την «κίνησή» του ακόμη και σήμερα. Πηγή: sport-fm.gr

Το σκέφτονται σοβαρά στην ΑΕΚ!!

Το ενδεχόμενο απόκτησης σέντερ φορ «παίζει» δυνατά για την ΑΕΚ. Αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα. Στροφή από σήμερα στο Κύπελλο.

Το σκέφτονται σοβαρά στην ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ίσως και να μην έχει ολοκληρώσει τελικά τις μεταγραφές της. Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο για μία ακόμη προσθήκη που θα αφορά όχι τη θέση του μεσοαμυντικού, όσο αυτή του σέντερ φορ. Παρότι στη θέση αυτή υπάρχουν Αραβίδης, Ντακόλ και Μπρέτσεβιτς, κλασικός επιθετικός περιοχής είναι μόνο ο πρώτος, αλλά ακόμη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο μετά τον τραυματισμό του. Κι επειδή η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει φέτος αρκετές κλειστές άμυνες στη Football League, εκτιμάται πως ένας παίκτης που θα γεμίζει την αντίπαλη περιοχή και θα έχει εύκολο το γκολ θα ήταν από πολύ χρήσιμος μέχρι απαραίτητος.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που έχει στη λίστα του πολλούς υποψηφίους είναι σε διαρκή ετοιμότητα, αλλά δεν έχει παρθεί απόφαση. Αυτή αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, από τη στιγμή που και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρίσκεται μέχρι την Τετάρτη στο Μόσταρ (έχει μεταβεί εκεί για το μνημόσυνο της μητέρας του).

Αντίθετα, το ενδεχόμενο απόκτησης μεσοαμυντικού δεν προχωρά. Ο Τραϊανός Δέλλας δείχνει καλυμμένος με τους Κορδέρο, Ανάκογλου, Φαγέ και Ρόβα στη συγκεκριμένη θέση. Η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στο ΟΑΚΑ προχθές ήταν μάλλον συμπτωματική, ενώ οι φήμες περί του Κοστίν Λάζαρ δεν ευσταθούν, αφού ο Ρουμάνος δεν είναι κλασικός μεσοαμυντικός.

Επιστροφή και Κύπελλο

Μετά το χθεσινό ρεπό, σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν στις προπονήσεις και αρχίζουν την προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Φωκικό, που θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Απών θα είναι ο Πέτρος Μάνταλος, όχι γιατί έκανε έξι ράμματα στο κεφάλι μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με τη Ρόμα, αλλά γιατί είναι τιμωρημένος από το μπαράζ της Ξάνθης με τη Νίκη Βόλου. Πηγή: sport-fm.gr

Περί Μανωλά και… μέσου!

Την ώρα που αναμένεται η αντίδραση της Ρόμα μετά το «όχι» του Ολυμπιακού στα 14 εκατ. για Μανωλά, οι Πειραιώτες ψάχνουν τον χαφ που θα καλύψει το κενό που υπάρχει πλέον στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Περί Μανωλά και… μέσου
Εξελίξεις είχαμε χθες το βράδυ στην υπόθεση του Κώστα Μανωλά. Η Ρόμα έκανε «κρούση» στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του διεθνούς στόπερ, ενημερώνοντας ότι προτίθεται να δώσει μέχρι 14 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο, η απάντηση που έλαβαν οι Ρωμαίοι από τους Πειραιώτες ήταν αρνητική και – όπως έγινε γνωστό – οι συζητήσεις μπορούν να συνεχιστούν από τα 17 εκατ. ευρώ.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των «τζιαλορόσι», οι οποίοι είναι σε διαδικασία πώλησης του Μπενατιά και θα ψάξουν τον αντικαταστάτη του, με τον Έλληνα άσο να είναι ψηλά στη σχετική λίστα.

Εκείνο που τονίζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι πως για να παραχωρηθεί ο οποιοσδήποτε παίκτης θα πρέπει να φτάσει στα χέρια τους η κατάλληλη πρόταση, όπως συνέβη και με τον Ανδρέα Σάμαρη που μέσα σε 48 ώρες κατέληξε στην Μπενφίκα.

«Νο1» στόχος ο Σαντόμ

Δύο περιπτώσεις παικτών έχουν ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό για να καλυφθεί το κενό στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο λόγος για τον Κλεμάν Σαντόμ και τον Πάπε Ντιόπ, με τον Γάλλο να έχει το προβάδισμα, καθώς ταιριάζει περισσότερα σε εκείνο που θέλει ο Μίτσελ για τον αντι-Σάμαρη. Τον 26χρονο άσο θέλει και η Τουλούζ, στην οποία είχε αγωνιστεί την περσινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού.

Ωστόσο, η Παρί Σεν Ζερμέν προτιμά να πουλήσει τον παίκτη παρά να τον δανείσει ξανά και, όπως γράφει η SportDay, οι πρωταθλητές Ελλάδας φέρονται να είναι το φαβορί στην υπόθεση, αφού προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» στους Παριζιάνους και τον Σαντόμ που φυσικά δελεάζεται και από τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ, οργή και… φορ!

Οργή για τη διαιτησία και προβληματισμός για την εμφάνιση αλλά και το… μέλλον στον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία 1-1 με το Λεβαδειακό και την απώλεια του Μπεργκ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης φορ.

Σοκ, οργή και… φορ

Στις τάξεις των «πράσινων» αντιλαμβάνονται πως δεν έπιασαν το επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, αλλά εκφράζουν και οργή για τη διαιτησία του Θάνου. Στέκονται κυρίως στη φάση που ο Μπεργκ τραυματίστηκε και δεν καταλογίστηκε πέναλτι, αλλά και στις καθυστερήσεις που έγιναν. Τα παράπονα εκφράστηκαν από τον ίδιο τον Τάκη Φύσσα στον ρέφερι μετά το τέλος του αγώνα, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος αν και ήταν εμφανώς εκνευρισμένος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των νέων παικτών, που θα γίνει την Τρίτη.

Ανοιχτό του φορ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει πιθανότατα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου στον πιο πολύτιμο ποδοσφαιριστή του. Ο Μάρκους Μπεργκ θα χάσει ένα μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα και πολλά ματς του Europa League (εφόσον ολοκληρωθεί η αποστολή της πρόκρισης επί της Μίντιλαντ).

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς ο Πέτριτς συνεχίζει να αντιμετωπίζει μυϊκά προβλήματα (χθες αποχώρησε με τράβηγμα στον προσαγωγό από το ζέσταμα) και δείχνει πως ακόμη δεν μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης, ο Καρέλης κάνει πολλές δουλειές στην επίθεση αλλά δεν σκοράρει με τη συνέπεια του Σουηδού, ενώ ο Μπερίσα (που σήμερα περνά από ιατρικά και υπογράφει το δανεισμό του από τη Ρόμα) είναι 18 ετών και «άγουρος» για να στηριχτεί πάνω του η ομάδα. Υπάρχει σκέψη για την απόκτηση σέντερ φορ, αλλά ακόμη τίποτα περισσότερο ή συγκεκριμένο. Κάποιες φήμες (που δεν επιβεβαιώνονται) έφεραν στο προσκήνιο το όνομα του ελεύθερου και παλιού γνώριμου Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ίδωμεν…

Μισός στη Δανία

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει με πολλές ελλείψεις στη Δανία για τον επαναληπτικό αγώνα των play offs με τη Μίντιλαντ την Πέμπτη. Εκτός πλάνων πέραν του Μπεργκ είναι ο Πέτριτς και πιθανότατα ο Πράνιτς (που έχει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο) και ο Κλωναρίδης, ενώ δεν είναι ακόμη διαθέσιμος ο Μπερίσα. Πάλι καλά που το 4-1 του πρώτου αγώνα προσφέρει μια σχετική ασφάλεια.Πηγή: sport-fm.gr

Άνω-κάτω ο ΠΑΟΚ!

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τον ΠΑΟΚ, ύστερα από την ισοπαλία με την Καλλονή μέσα στην Τούμπα και το επεισόδιο που ακολούθησε με αρνητικό πρωταγωνιστική τον Ιβάν Σαββίδη.

Άνω-κάτω ο ΠΑΟΚ
«Γεμάτη» ήταν η χθεσινή νύχτα για τον ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν μόνο η ισοπαλία (1-1) με την Καλλονή που φανερώνει τις αγωνιστικές αδυναμίες του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού στη συνέχεια ακολούθησε το επεισόδιο με τον Ιβάν Σαββίδη να πιάνει – σύμφωνα με μαρτυρίες – έναν οπαδό από το λαιμό και με τη παρέμβαση των ανθρώπων ασφαλείας της Τούμπας και των αστυνομικών να δίνουν λύση.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν φανερά ενοχλημένος από την εικόνα της ομάδας, ενώ… θόλωσε με τις αποδοκιμασίες των οργανωμένων μετά τη λήξη του αγώνα.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, συγκάλεσε έκταση σύσκεψη στο «Μακεδονία Παλλάς», όπου έδωσαν το «παρών» όλοι οι στενοί του συνεργάτες στον σύλλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο Σαββίδης φέρεται να αισθάνθηκε μόνος του και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα:

*** «Αστακός» πλέον η Τούμπα.
*** Έρχονται μεταγραφές εντός της εβδομάδας με στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.
*** Αλλάζει η οργάνωση της ομάδας
*** και γενικώς πρέπει να περιμένουμε ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Πάντως, ο Σαββίδης και οι άλλοι παράγοντες καλούνται να δώσουν λύσεις, αφού η έλλειψη οργάνωσης, πλάνου και ιδεών οδηγούν σε διχασμό την ομάδα με τους οπαδούς και όλοι ελπίζουν μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη να δοθούν επιτέλους οι λύσεις που απαιτούνται.Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν τελειώσαμε σωστά τις φάσεις»

Στο γεγονός πως οι παίκτες του Πλατανιά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν απέδωσε την ήττα από τον Ατρόμητο ο Γιάννης Χριστόπουλος.

«Δεν τελειώσαμε σωστά τις φάσεις»
Ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε πως αντιμετώπισαν μία ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη ετοιμότητα, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, όμως η γενική εμφάνιση τον άφησε ικανοποιημένο. Στάθηκε στη λογική να αλλάζει το σύστημα αναλόγως του ματς και τoυ αντιπάλου και πως έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των νεομεταγραφέντων.

Αναλυτικά: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, που ήταν σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας από εμάς, κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Εμείς προσπαθήσαμε για τη νίκη και σε μεγάλα διαστήματα καταφέραμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας.

Όμως, δεν τελειώσαμε σωστά τις φάσεις, ο αντίπαλος έκανε τέσσερις καλές ευκαιρίες και κατάφερε να σκοράρει. Εμείς δεν τα καταφέραμε, όμως είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου.

Έπρεπε να εκτελέσουν αυτά που είχαμε πει, δυστυχώς δεν πήραμε κάτι από το παιχνίδι και πρέπει να το ξεχάσουμε γρήγορα.
Έχουμε άλλο ένα που είναι το ίδιο δύσκολο και πρέπει να το πάρουμε. Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους εσάς και στην ομάδα του κ. Παρασχου και να έχει καλές επιτυχίες ο Ατρόμητος.

Έχουμε τρεις πολύ καλούς σέντερ φορ και συνήθως θα παίζει ένας από αυτούς τους τρεις. Το σύστημα ήταν 3-4-3, που γινόταν και 5-2-3-1. Αυτό δεν είναι τόσο αμυντικό, ανάλογα με την τακτική που χρησιμοποιεί η κάθε ομάδα, μπορεί να γίνει και επιθετικό. Έχουμε δουλέψει σε δύο σχηματισμούς και αυτούς θα χρησιμοποιούμε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Είμαι ικανοποιημένος από τους νέους παίκτες, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος προσαρμογής. Έχουν έρθει κάποιοι παίκτες από το εξωτερικό, ενώ ο Νέπλιακ έμεινε δέκα μέρες εκτός προπονήσεων, επειδή είχε τραυματιστεί με την εθνική ελπίδων της Ουκρανίας. Και ο Αγκιλέρα είχε πρόβλημα από το φιλικό με τον ΟΦΗ.

Δεν ήταν και τόσο έτοιμοι, ενώ έχουν έρθει και κάποιοι καινούργιοι, όπως ο Κουλιμπαλί, ο Ολίμπα και ο Λούκας, που είναι η τελευταία μεταγραφή. Όταν κάποιοι παίκτες φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, όπως ο Τετέ, τότε θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το κανονικό μας πρόσωπο.

Ζήτησα από τους παίκτες να βγάλουν την προσωπικότητά τους και τον χαρακτήρα τους. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε. Υπάρχουν οι παλιοί παίκτες, έχουν έρθει και καινούργιοι και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, είμαστε μια νέα ομάδα.

Είμαι ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έδειξαν, αλλά δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα. Δεν αρκεί να μπορούμε να κοντράρουμε ένα αντίπαλο, πρέπει όταν το αξίζουμε να παίρνουμε και κάποιους πόντους. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, θα βελτιωθούμε μέσα από τις προπονήσεις και τους έχω εμπιστοσύνη».

Σοβαρευτείτε πριν είναι αργά!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα λάθη που... πληρώνει ο ΠΑΟΚ και την επιτακτική ανάγκη για άμεση και σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση.
Στον ΠΑΟΚ είναι μαθηματικό να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και αυτό γιατί ο ηγέτης του δεν νιώθει από ΠΑΟΚ. Μάλιστα, τα στελέχη του ΠΑΟΚ που περιμένεις να νιώθουν και να τον καθοδηγήσουν σε μία λογική σειρά, όχι μόνο δεν τα έχουν καταφέρει αλλά χορεύουν στον ρυθμό του.
ADVERTISEMENT
Είναι γεγονός πως γίνεται προσπάθεια αυτή την στιγμή να βγει μία άκρη για το επεισόδιο που πρωταγωνίστησε ο Σαββίδης με οπαδό του ΠΑΟΚ. Είναι να γίνει ένα ραντεβού και να λήξει το θέμα. Η αντίδραση του Σαββίδη ήταν λάθος και το κατάλαβε.
Από εκεί και πέρα βέβαια, η αντίδραση κάποιων οπαδών έξω από το γήπεδο είναι φυσιολογική όταν βλέπουν την ομάδα να καταρρέει σε όλα τα επίπεδα ενώ δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας. Άλλες εποχές, η δικαιολογία του οικονομικού προβλήματος αρκούσε να φέρει μία ηρεμία. Τώρα τι να βγεις να πεις; Πως η ομάδα έμεινε χωρίς αριστερό εξτρέμ γιατί πρέπει να τη συμμαζέψουμε;
Τα λάθη από την πλευρά της ΠΑΕ που χρεώνεται ως ηγέτης ο Σαββίδης – και λογικά – είναι πάρα πολλά. Και το βασικό είναι πως η ΠΑΕ στερείται σοβαρότητας. Σε κάποια φάση σε ένα από τα τελευταία ταξίδια που κάναμε μου είπε στέλεχος της ΠΑΕ πως δεν είναι υποχρεωμένη να λέει τι κάνει και πως μέσα από τις πράξεις θα φανεί το αποτέλεσμα.
Και προσπαθείς να καταλάβεις αν είσαι εξωγήινος που δεν κατανοείς καμία από τις πράξεις που γίνονται, γιατί ότι συναντάς μπροστά σου και λογική δεν έχει αλλά το χειρότερο, έχει αυτή τη σιχαμένη δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία της δεκαετίας του 80΄που διέλυσε τον τόπο.
Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να κατανοήσουν πως ο στόχος νούμερο ένα είναι η σοβαρότητα. Τα να μη μιλά κανείς για στόχους, επιδιώξεις, οράματα και οι μοναδικές δημόσιες τοποθετήσεις να είναι του Σαββίδη που έχει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο η Ελένη Λουκά με τις μπαϊσέξουαλ παρτούζες και του Άγγελου που μας ενημερώνει πως από σήμερα αναλαμβάνει η Παναγιά, είναι συνδυασμό εκρηκτικός για το οπαδικό συναίσθημα.
Ένα συναίσθημα το οποίο σήμερα είναι σχεδόν σε φάση αδιαφορίας, όμως όσο περνάει ο καιρός και φθείρει η λογική της δημιουργίας βάσεων για το κάτι καλύτερο, θα μεταβληθεί σε εκνευρισμό και ακραίες συμπεριφορές. Τον ξέρω τον ΠΑΟΚ από μωρό. Όσο πιο ξεκάθαρες εξηγήσεις κάνεις, τόσο πιο όμορφα θα σου ξηγηθεί ο κόσμος. Δεν είναι πυρηνική επιστήμη, δεν είναι κάτι δύσκολο να συμβεί.
Ποδοσφαιρικά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει την Καλλονή, όμως για το ρόστερ που διαθέτει δεν ήταν κακός. Και αυτή είναι η μιζέρια του. Θεωρούμε καλό έναν ΠΑΟΚ που δεν κέρδισε την Καλλονή στη Τούμπα, σε έναν αγώνα που βάσει εικόνας θα έπρεπε να κερδίσει όμως θα μπορούσε και να χάσει.
Ο Αναστασιάδης άφησε για λίγο της αλχημείες στην άκρη, παρέταξε ένα ορθολογικό 4-4-2 με πρωταγωνιστή τον Περέιρα που παίζοντας στη φυσική του θέση ήταν πολύ καλός. Και ο Μακ ήταν πάλι θετικός και τις καλύτερες φάσεις τις βγάλαμε μέσα από τη συνεργασία των δύο.
Δύο ερωτηματικά μου προκάλεσε η γενικότερη διαχείριση του Αναστασιάδη. Πρώτον γιατί άφησε εκτός αποστολής τον Σαλπιγγίδη για να τον ξεκουράσει, ενώ δεν είχε φορ στον πάγκο και έπαιζε 4-4-2. Όχι πως είχε δεκάρι στον ΠΑΟΚ, ή εξτρέμ, αλλά το ξεπερνάμε αυτό. Εκτός και αν υπολογίζουμε τον Πόζογλου και για τα δύο.
Επίσης μου έκανε εντύπωση πως προτίμησε να ξεκινήσει τον Τζανδάρη από τον Σαββίδη που δημιουργικά είναι καλύτερος απέναντι σε κλειστή άμυνα. Ο δεύτερος μπήκε αλλαγή και έκανε ότι τα υπόλοιπα χαφ μαζί όσο δεν έπαιζε.
Τέλος, θα πρέπει να εκμυστηρευτώ κάτι που συναντώ για πρώτη φορά στο ρεπορτάζ. Οι παίκτες θέλουν να γίνουν άμεσα μεταγραφές.
Πηγή: gazzetta.gr

Τα δευτερόλεπτα του... χάους!!

Καθ' οδόν προς τον Γουαδαλκιβίρ η Εθνική διέπλευσε τον Βόσπορο και μετά τα 33 δευτερόλεπτα της αλήθειας, ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τα 4-5 δευτερόλεπτα του χάους!  Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο νιώθω να καταλαμβάνομαι τις τελευταίες μέρες από μια μανία με τα δευτερόλεπτα, αλλά λόγω τιμής δεν φταίω εγώ.
ADVERTISEMENT
Εχουμε και λέμε, λοιπόν...
Την Πέμπτη καταπιάστηκα με τα 33 δευτερόλεπτα της αλήθειας, όπως αυτή αναδεικνύεται από τις σκόρπιες εντολές του Κατσικάρη στη διάρκεια μιας προπόνησης και αποτελούν το σενάριο του τρέιλερ του OTE TV για το ντοκιμαντέρ το οποίο είναι αφιερωμένο στην πορεία της Εθνικής και θα προβληθεί στις έντεκα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.
Σήμερα συρρικνώνω τον χρόνο και από τα τριάντα τρία τηλεοπτικά δευτερόλεπτα τον κατεβάζω στα τέσσερα με πέντε, που μάλιστα είναι αγωνιστικά και όχι προπονητικά...
Αυτά είναι τα δευτερόλεπτα του χάους, όπως τα αποκαλεί ο Κατσικάρης!
Ανοίξαμε μια τέτοια κουβέντα την Παρασκευή το μεσημέρι μετά την προπόνηση στην "Ulker Arena" κι ενώ οι παίκτες αποσύρονταν στα δωμάτια τους για να ξεκουραστούν πριν από τον βραδινό αγώνα με την Τουρκία. Μιλώντας για την εικόνα της ομάδας στο ματς του ΟΑΚΑ, του είπα ότι νομίζω πως μερικές φορές η Εθνική επιδίδεται σε κατάχρηση αλτρουισμού (sic) και εξέφρασα την απορία εάν αυτό το "κρούσμα" οφείλεται σε υπερβάλλοντα ομαδικό ζήλο ή σε επιφύλαξη και αμηχανία πριν από την τελική εκτέλεση του σουτ...
Αναθάρρησα όταν ο Φώτης μου είπε ότι όντως "μερικές φορές το παραξηλώνουμε με το passing game", αλλά φρόντισε να μου εξηγήσει αυτό το φαινόμενο και να με κάνει κοινωνό της θεωρίας του μπασκετικού χάους, περί της οποίας οφείλω να ομολογήσω την περιορισμένη γνώση μου...
Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω δημοσίως και θερμώς τον προπονητή της Εθνικής, διότι με έκανε να κατανοήσω μια πολύ ουσιαστική υπόθεση, η πατρότητα της οποίας (σύμφωνα με τον Φώτη) πρέπει να αποδοθεί στον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο Σέρβος προπονητής ήταν εκείνος ο οποίος πριν από καμιά δεκαριά χρόνια σε ένα σεμινάριο είχε χωρίσει την επίθεση των 24 δευτερολέπτων σε τρεις διαφορετικές και κωδικοποιημένες φάσεις, αναλύοντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις μιας εκάστης...
Τα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα είναι εκείνα στα οποία μια ομάδα (μπορεί να) κτυπά στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, τα δεύτερα οκτώ δευτερόλεπτα αφορούν την προετοιμασία μιας ως επί το πλείστον σετ επίθεσης, ενώ στα τρίτα οκτώ δευτερόλεπτα λαμβάνεται η απόφαση και πραγματοποιείται η εκτέλεση.
Δεν ξέρω εάν ο Πέσιτς ανακάλυψε την... πυρίτιδα ή τετραγώνισε τον κύκλο με αυτόν τον διαχωρισμό των φάσεων μιας κατοχής, σίγουρα πάντως η άποψη την οποία διατύπωσε (με την αντίστοιχη τεκμηρίωση) αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εποπτικό υλικό...
Πού κολλάει τώρα η (φερόμενη ως) κατάχρηση αλτρουισμού της σημερινής Εθνικής με το σκεπτικό του Πέσιτς; Κολλάει και παρακολλάει, διότι όπως μου εξήγησε ο Φώτης, στο τέλος της πρώτης και στην αρχή της δεύτερης φάση μιας επίθεσης υπάρχει ένα χρονικό διάστημα 4-5 δευτερολέπτων που ο ίδιος τα προσδιορίζει ως περίοδο του χάους.
Ιδού το σκεπτικό του: "Αυτό το διάστημα των τεσσάρων- πέντε δευτερολέπτων είναι το κρισιμότερο στην εξέλιξη μιας επίθεσης. Είναι οι στιγμές που η επιτιθέμενη ομάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί την χαλαρότητα των αντιπάλων της, να διαβάσει καλά την άμυνα και να αρχίζει να κατασταλάζει στο πώς θα εκδηλώσει την τελική προσπάθεια της. Εδώ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο η κυκλοφορία της μπάλας με το passing game, το spacing (αποστάσεις) και η καίρια κίνηση του σέντερ. Επίσης εδώ ακριβώς εγκυμονεί ο κίνδυνος να γίνουν οι παραπάνω από τις πρέπουσες πάσες, διότι εάν η ομάδα δεν είναι κάθετη στην κίνηση της, τότε αυτή η κατάχρηση θα της προκαλέσει άγχος, αμηχανία και αβεβαιότητα και θα της χαλάσει την επίθεση. Δεν το κρύβω ότι αυτή ακριβώς είναι η υπόθεση με την οποία θα ασχοληθούμε περισσότερο, κατά την τελευταία εβδομάδα της προετοιμασίας μας".
Τη θεωρία του χάους των 4-5 δευτερολέπτων επιτείνει η απουσία του Βασίλη Σπανούλη, που (είθισται να) αποτελεί τον κύριο εκφραστή της επίθεσης της Εθνικής και πάντως τον παίκτη από τα χέρια του οποίου περνάει κάθε μπάλα σε κάθε σύστημα...
Λίγες ώρες μετά την... επιμόρφωση μου στο σύντομο σεμινάριο του "Radison Blue", είδα την Εθνική να αλώνει την "Ulker Arena" και να κλείνει τον κύκλο της προετοιμασίας της με την πέμπτη νίκη σε οκτώ φιλικά ματς, εκ των οποίων μόνο ένα διεξήχθη επί ελληνικού εδάφους. Είδα επίσης (εάν εννόησα καλώς τη διδαχή του Φώτη) την Εθνική να διαχειρίζεται ως επί το πλείστον ανώδυνα αυτά τα συγκεκριμένα δευτερόλεπτα του χάους, αλλά είδα κι άλλα πράγματα που μου άρεσαν. Το είπα κιόλας στον Κατσικάρη που με γείωσε κανονικά: "Εσύ είδες μερικά πράγματα που σου άρεσαν κι εγώ πάλι είδα μερικά πράγματα που δεν μου άρεσαν"!
Αβυσσος η ψυχή του προπονητή, αν και έχει δίκιο ο (κάθε) Κατσικάρης να είναι τελειομανής, διότι γνωρίζει πολύ καλά πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο υψηλό επίπεδο κι αυτές μετατρέπουν μια καλή ομάδα σε μεγάλη ομάδα. Μιας και το 'φερε η κουβέντα, δεν είμαι μάντης για να προβλέψω εάν - η Εθνική θα αποδειχθεί όντως μια καλή ομάδα, αλλά τολμώ να προβλέψω ότι θα είναι μια ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: μια ομάδα η οποία φιλτραρισμένη από αλτρουισμό και απαλλαγμένη από εγωπάθειες θα λειτουργεί συνολικά εντός και εκτός παιδιάς και κάθε βράδυ μέσα στο γήπεδο δεν θα προσπαθεί απλώς να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, αλλά να τον ξεπεράσει κιόλας!
Αυτή την υποψία μου την επιβεβαίωσαν στη λήξη του προχθεσινού αγώνα ο (παρών) Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος είδε την Εθνική από την τηλεόραση και μάλιστα ρισκάρησε την πρόβλεψη ότι "μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από το στόμα σου, Ντούντα μου και στου θεού το αυτί!
Εγώ μπορεί να μην είμαι μάντης, ωστόσο φαίνεται πώς τέτοιες ικανότητες διαθέτει ο Κατσικάρης! Σοβαρολογώ διότι λίγα δευτερόελπτα πριν από το τζάμπολ του αγώνα ο Κατσικάρης άφησε σύξυλους τους παίκτες με τον κυνισμό του: "Τόσο χάλια ήταν η προθέρμανση που κάνατε, που βάζω στοίχημα ότι οι Τούρκοι θα μας πάρουν παραμάζωμα και θα αναγκαστώ να καλέσω τάιμ άουτ στο δεύτερο λεπτό"!
Οντως οι Τούρκοι μας πήραν παραμάζωμα (11-0), ο Κατσικάρης αναγκάστηκε να καλέσει μόλις μετά από δυο λεπτά και 14 δευτερόλεπτα το τάιμ άουτ που είχε μαντέψει, εν συνεχεία ο Μπουρούσης έκανε σεφτέ με τρίποντο και η Εθνική πέτυχε ένα επί μέρους σκορ 13-2 και επιτέλους εμφανίστηκε στο γήπεδο!
Στο τέλος του ματς ρώτησα τον Φώτη εάν έριξε μπινελίκια σε αυτό το πολύ πρώιμο τάιμ άουτ και η απάντηση του ήταν απολύτως λογική: "Γιατί να βάλω τις φωνές; Δεν μπορούσα να τους μαλώσω αφού ήξερα από πριν τι επρόκειτο να συμβεί. Κατά βάθος το ήξεραν και οι ίδιοι...
Πηγή: gazzetta.gr

Ας πάμε μια φορά και χωρίς στόχο!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την Εθνική ομάδα που ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ταξίδι για το Παγκόσμιο χωρίς να βάζει τον πήχη στον... Θεό και χαρακτηρίζει «επιτυχία» το γεγονός και μόνο ότι για πρώτη φορά ακούστηκαν αλήθειες απ' όλες τις πλευρές.
Αλλοτε πηγαίναμε για το χρυσό, άλλοτε είχαμε το μετάλλιο στο τσεπάκι, άλλοτε λέγαμε «έλα μωρέ, οι Σλοβένοι και οι Γάλλοι είναι πελάτες» κι εν τέλει τα τελευταία χρόνια γυρίζαμε με κάτω το κεφάλι, προσπαθώντας να καταλάβουμε αν φταίει η ΕΟΚ, ο προπονητής, οι απουσίες ή «άχρηστοι παίκτες κάνουν κλίκες κι έκαναν την εθνική τσιφλίκι τους». Μέχρι να καταλάβουμε πως σε μια αποτυχία η ευθύνη βαραίνει τους πάντες, φτάναμε στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση και... φτου από την αρχή το γαϊτανάκι των ευθυνών.
ADVERTISEMENT
Φέτος λοιπόν δεν πάμε με ανάλογα όνειρα, ούτε κάναμε το περιβόητο «Ακρόπολις» για να το πανηγυρίσουμε και να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας. Ξεκινήσαμε από τη βάση «πάμε να φτιάξουμε κάτι φρέσκο», κλάψαμε όσους κλάψαμε για τις αρνήσεις τους για καμιά βδομάδα και μέσα σε πιο υγιές περιβάλλον πλέον πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να διεκδικήσουμε «ό,τι καλύτερο», χωρίς αυτή τη φορά να ανεβάζουμε τον πήχη στον Θεό.
Να πω την αλήθεια, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη φορά δεν έχω να δώσω απάντηση σ' όσους θέτουν το περιβόητο ερώτημα «αν η Εθνική μπορεί να διακριθεί». Μπορεί να φταίνε τα προηγούμενα παθήματα και η υπεραισιοδοξία, μπορεί τα δεδομένα να είναι διαφορετικά, μπορεί η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να έχει πολλά «πάνω - κάτω», αλλά όλα αυτά μαζί δεν μου επιτρέπουν να κάνουν «μια κι έξω πρόβλεψη» για τον στόχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ανεξάρτητα από τι θα καταφέρει τελικά, αυτό που εκφράζει φέτος η Εθνική ομάδα μου βγάζει κάτι πιο υγιές και φρέσκο απ' αυτό που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Εναν προπονητή που από την πρώτη ανακοίνωση είπε αλήθεια στον κόσμο και τους παίκτες, χωρίς να αμφισβητηθεί για τα λεγόμενά του όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα. Ενα προπονητικό τιμ της δικής του επιλογής (κι όχι της ΕΟΚ...) και παίκτες που επιλέχθηκαν με τα δικά του προπονητικά κριτήρια, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μ' αυτά.
Ταυτόχρονα, η «νέα αρχή» περιελάμβανε και μ' ένα μίνι ξεκαθάρισμα που ήταν απαραίτητο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το αφήναμε για μετά, μπροστά στον στόχο των μεταλλίων. Φάνηκε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι παίκτες που θέλουν να σταθούν δίπλα σ' αυτή την προσπάθεια, ποιοι δεν είχαν άλλες δικαιολογίες να ξεφουρνίσουν και είπαν επιτέλους την αλήθεια για τις απουσίες τα προηγούμενα καλοκαίρια. Παράλληλα δόθηκε ανάσα σε άλλους που έχουν δώσει και τη ψυχή τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κι έχουν δικαίωμα στην ξεκούραση για να επιστρέψουν πιο φρέσκοι το επόμενο καλοκαίρι.
Με λίγα λόγια, το φετινό πείραμα μοιάζει να στήνεται σε πιο υγιείς βάσεις, σε αληθινές βάσεις αν θέλετε, δεδομένου ότι όλες οι πλευρές είπαν αλήθειες και ξεκαθάρισαν τη θέση τους. Με αθλητική λογική, «καθαρά» αποδυτήρια κι έναν προπονητή που είναι το άλφα και το ωμέγα, χωρίς παρεμβάσεις και συμβιβασμούς, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη. Ανεξάρτητα αν τελικά θα πετύχει, αυτός είναι και ο μόνος σωστός τρόπος για να «χτίσεις» μια νέα προσπάθεια.
Απόλυτα ρεαλιστικά το υλικό που διαθέτει η Εθνική, σε σύγκριση με τους αντιπάλους της, δεν είναι για μετάλλιο, αλλά είδαμε και τα αποτελέσματα, όταν το υλικό ήταν για χρυσό. Η Εθνική έχει συγκεκριμένες αδυναμίες και προσωπικά θα θεωρήσω επιτυχία, αν καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα, δεδομένων των απουσιών που αντιμετωπίζει. Η λεπτή ισορροπία του «επιτυχία ή αποτυχία» θα κριθεί στο πρώτο «χιαστί» και θεωρώ πως αν το περάσουμε θα έχουμε κάνει σε πρώτη φάση το καθήκον μας, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει καινούρια πρόσωπα που προσωπικά θεωρώ πως είναι το Νο1 ζητούμενο στη διοργάνωση.
Υ.Γ1.: Είναι η πρώτη φορά από το 1961 που η Εθνική ομάδα δεν θα έχει παίκτη του Παναθηναϊκού στην τελική 12άδα μιας μεγάλης διοργάνωσης (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα). Ανεξάρτητα αν πρόκειται για οικειοθελείς αρνήσεις (Διαμαντίδης), τραυματισμούς (Μαυροκεφαλίδης) ή επιλογές του προπονητή (Φώτση) το γεγονός δεν αλλάζει και γι' αυτό είναι σωστή η γενικότερη προσέγγιση του Παναθηναϊκού να προσθέσει φρέσκο αίμα στο ρόστερ του.
Με μια διαφορά που την έχω επαναλάβει και σε προηγούμενα blog: Τα πιτσιρίκια για να γίνουν... άνδρες θέλουν πρωταθλητισμό - σε υψηλότατο επίπεδο - κι όχι αθλητισμό. Η συμμετοχή δεν αρκεί και η κατάκτηση τίτλων σε ανδρικό επίπεδο, όπως και οι αντίστοιχες αποτυχίες σε τελικούς και μεγάλα παιχνίδια, είναι μονόδρομος για να αποκτήσουν τη νοοτροπία πρωταθλητή που διέπει τόσα χρόνια τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: gazzetta.gr

Xειρότερος του ΠΑΟΚ ο Αναστασιάδης!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τον ΠΑΟΚ που απογοήτευσε ξανά και εξηγεί γιατί ήταν λυπηρό που ο Άγγελος τα έβαλε με το κοράκι μετά την ισοπαλία με την Καλλονή. Απογοήτευσε πάλι ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Καλλονή, που είχε προηγηθεί 1-0 και είχε ευκαιρία να κάνει το 2-0 πριν ισοφαριστεί τελικά στο 74. Καπάκι μετά την κακή εμφάνισή του στο παιχνίδι της Ευρώπης ήταν ο οδυνηρά μετριότατος  πρωταγωνιστής ενός αγώνα χωρίς ρυθμό.
Χειρώτερος, όμως, του ΠΑΟΚ ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης. Τα ‘βαλε με το κοράκι. Λυπηρό. Λυπηρότατο. Ο διαιτητής, είπε ο προπονητής, μας έπαιξε 100-Μηδέν. Όχι, κύριε, χίλιες φορές όχι.
Η ομάδα έχει πρόβλημα. Τι κάνεις; Με ηρεμία και ψυχραιμία αντιμετωπίζεις την κατάσταση. Να δεις τι θα κάνεις. Να δεις τι πήγε στραβά, προκειμένου να προχωρήσεις στις διορθωτικές σου κινήσεις. Κι εσύ, ο προπονητής, μας λες το μαύρο, άσπρο. Γιατί;
Μια είναι η εξήγηση, δεν υπάρχει άλλη. Δεν είναι μόνο απώλεια ψυχραιμίας από τον Άγγελο Αναστασιάδη, είναι έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Το παλληκάρι δεν έχει ισορροπία, βρίσκεται σε ταραχή. Όχι, να ρίχνει ευθύνες στον διαιτητή ο οποίος κράτησε στο παιχνίδι τον Σπυρόπουλο, που θα έπρεπε να τον διώξει με δεύτερη κίτρινη.

Ποιος καλύτερος φούρνος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Η ΑΕΚ έπαιξε μπροστά κοντά σε 30.000 οπαδούς της. Το γεγονός! Χάνω όλα τα λεφτά μου. Οι 15 από τις 18 ομάδες της σούπερ λίγκα δεν μπορούν να φέρουν στο γήπεδο τόσο κόσμο, ακόμα κι αν παίξουν τελικό κυπέλλου Ελλάδος.
“Μήνυμα” στην πιάτσα είναι οι 30.000 θεατές σε παιχνιδάκι της ΑΕΚ, όχι πρωταθλήματος της σούπερ λίγκα, αλλά με την ιταλική Ρόμα. Μήνυμα που το εισέπραξαν κυρίως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.
Σε ποια ομάδα είμαστε. Σε ποια ομάδα παίζουμε, όχι τόσο σε ποια κατηγορία. Κι αν θέλουμε να κάνουμε καριέρα, όνομα και να φάμε καλύτερο ψωμί, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε φούρνο. Να πάμε σ' άλλη ομάδα, που σε φιλικό είναι ικανή να μαζέψει 35.000.


Πηγή: sportdog.gr

Έχει το βάθος για... τρεις διοργανώσεις;

Ο Κώστας Γκόντζος αναλύει το πώς ήρθε η "γκέλα" του Παναθηναϊκού αλλά εξηγεί οτι το πρόβλημα των πρασίνων είναι άλλο πέρα από την απώλεια των βαθμών με τον Λεβαδειακό...
Θεωρητικά και ουσιαστικά το τελικό 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, είναι άδικο για τους πράσινους. Και με βάση την μορφή του αγώνα και την κυριαρχία σ' αυτό, αλλά και με βάση κάποιες αποφάσεις του Θάνου, που δίνουν ίσως την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αισθάνεται εκτός από άτυχος, άστοχος και όλα τα σχετικά και παραπονούμενος.
Όμως αυτά δεν εξηγούν από μόνα τους ποδοσφαιρικά όλη την εικόνα του παιχνιδιού και το τελικό αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο που ακόμα κι αν σταθούμε μόνο στον Θάνο και στις αποφάσεις του στις φάσεις του Χουχούμη και του Μπεργκ, ήρθε το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Ατζαγκούν (που σε σχέση με τα δύο προηγούμενα και ειδικά το πρώτο ήταν... πταίσμα) και... ισοφάρισε -τουλάχιστον απ' αυτή την πλευρά- την όλη συζήτηση.
Ο Παναθηναϊκός πέταξε στην πρεμιέρα δύο πολύτιμους βαθμούς, πολύ απλά γιατί έδειξε σημεία υπεροψία, υποτίμησης του αντιπάλου και πάνω απ' όλα κακής οργάνωσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού.
Και ταυτόχρονα με αυτά, έδειξε και ένα σύμπτωμα, που έδειχνε κατ' επανάληψη πέρυσι στο αντίστοιχο ξεκίνημα της σεζόν. Πέταξε δηλαδή ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας σε πολύ "άνετους" και μη πιεστικούς ρυθμούς, περιμένοντας νά έρθει κάποια στιγμή το γκολ με κάποιο τρόπο και να απλοποιηθεί η όλη ιστορία.
Δεν ήρθε όμως το γκολ και δεν ήρθε στο συγκεκριμένο ημίχρονο, ούτε λόγω ατυχίας ούτε λόγω αστοχίας. Δεν ήρθε πολύ απλά γιατί ο Παναθηναϊκπος με τον τρόπο που έπαιζε δεν δημιουργούσε τις προυποθέσεις για να έρθει παρ' ότι είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.
Αργό κέντρο, παιχνίδι μόνο από τα πλάγια χωρίς όμως Μπούρμπος και Χουχούμης να είναι σε θέση να το κάνουν και ταυτόχρονα τεράστιοι κενοί χώροι ανάμεσα στις τρεις γραμμές. Κενοί χώροι που διευκόλυνα όχι μόνο την αμυντική λειτουργία των παικτών του Λεβαδειακού, αλά τους έδινε κιόλας την ευκαιρία να φανούν απειλητικοί σε ορισμένες στιγμές στις αντεπιθέσεις τους.
Το ότι ο Παναθηναϊκός μετράει σ' αυτό το ημίχρονο μία και μοναδική καλή ευκαιρία κι αυτή στο 30΄μιλάει από μόνο του.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ολοφάνερα διαφορετικός, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα μόνο και μόνο του ότι δεν του βγήκε το... φαι με τον τρόπο που έπαιζε στο πρώτο ημίχρονο και κατάλαβε ότι έπρεπε να... μαγειρέψει σωστά ποδοσφαιρικά αν ήθελε να... φάει.
Μόνο που και πάλι ενώ υπήρχε η πίεση, το πάθος, τα κλεψίματα και το μονότερμα, δεν υπήρχε η καλή οργάνωση στις επιθετικές του προσπάθειες και απλά οι εντυπώσεις ήταν καλύτερες γι' αυτόν και όχι η ουσία.
Κι όταν μάλιστα ο Τριανταφυλόπουλος... παρακολουθούσε τον Κώτσιο αν μπορεί να σκοράρει ανενόχλητος ενώ ο Κοτσόλης πρώτα διαμαρτυρήθηκε στους συμπαίκτες του και μετά κοίταξε την μπάλα που αναπαυόταν στα δίχτυα του και ο Λεβαδειακός προηγήθηκε τότε το πράγμα παραζόρισε.
Ο Μπεργκ είχε φύγει νωρίς, στον πάγκο λύσεις δεν υπήρχαν με αποτέλεσμα ο Αναστασίου να χρίσει τον Ρισβάνη φορ και έτσι η μάχη για την ισοφάριση ήταν μεν απελπισμένη αλλά και πάλι όπως-όπως και με την... ψυχή στο στόμα να προλάβουμε.
Το ότι ήρθε ήταν ένα καλό για τον Παναθηναϊκό, αλλά το ότι το τελικό αποτέλεσμα ουσιαστικά στην... έδρα του με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα ήταν 1-1, ασφαλώς και δεν αποτελεί το ξεκίνημα που θα ήθελαν όλοι στον Παναθηναϊκό.
Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο και εκείνο που θα πρέπει να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό με βάση το σημερινό παιχνίδι και την συνέχεια των υποχρεώσεών του, είναι άλλο.
Κι αυτό είναι το βάθος που έχει στο ρόστερ του, ειδικά αν κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα.
Αν λοιπόν η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα, ειδωθεί από τον Παναθηναϊκό μόνο από την οικονομική της πλευρά και καθόλου από την αγωνιστική, πάει καλά. Θα πάρει τα λεφτά ο Παναθηναϊκός και μετά απλά θα συμμετέχει να τελειώνουν οι όμιλοι να βγει και η... υποχρέωση.
Αν έχει όμως σκοπό να παλέψει για μια καλή παρουσία στους ομίλους και ίσως και για πρόκριση στην επόμενη φάση, τότε το έμψυχο υλικό που διαθέτει κυρίως σε "ποσότητα" θα είναι πολύ δύσκολο να του επιτρέψει μια αξιοπρεπή παρουσία σε όλα τα μέτωπα και στις τρεις διοργανώσεις δηλαδή πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα.
Καθώς αν μια εξήγηση για την σημερινή ενδεκάδα είναι το παιχνίδι που έδωσε την Πέμπτη με την Μίντιλαντ και η ρεβανς που έρχεται στην Δανία, τότε όταν αρχίσουν οι όμιλοι και τα παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Γιουρόπα εναλλάσσονται με σταθερό ρυθμό Κυριακή-Πέμπτη για τρεις τουλάχιστον μήνες, τότε προβλήματα συγκρότησης της ενδεκάδας και γενικότερα διαχείρισης του έμψυχου υλικού θα παρουσιάζονται σε κάθε παιχνίδι.
Καθώς και αντίστοιχα προβλήματα τραυματισμών, κούρασης και τα σχετικά που παρουσιάστηκαν και σήμερα.
Όλα αυτά προς το παρόν είναι απλά ενδείξεις, Αποχρώσες αν θέλετε.
Αλλά είναι ουσιαστικά αυτό που πρέπει να απασχολεί τον Παναθηναϊκό μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ακόμα περισσότερο και από το τελικό αποτέλεσμα και τους δύο βαθμούς που χάθηκαν.Πηγή: sportdog.gr

Έχουν εξήγηση τα νεύρα...!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ταραχώδες βράδυ του ΠΑΟΚ, που και πάλι δεν ήταν κακός με την Καλλονή, και αναρωτιέται για το ποιον ενδιαφέρει πια το ελληνικό πρωτάθλημα... Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με γκέλα το πρωτάθλημα σε ένα ματς όπου και πάλι δεν ήταν κακός, έκανε παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα, είχε ευκαιρίες, αλλά του έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά για να τελειώσει την αξιόμαχη Καλλονή, που στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε χώρους και έκανε τρεις σημαντικές φάσεις.

Το θέμα της βραδιάς για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στο τέλος προκλήθηκε ένταση κατά την αποχώρηση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος άκουσε τις πρώτες αποδοκιμασίες και αντέδρασε.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα απορεί τώρα γιατί έγινε ότι έγινε και γιατί μετά από τόσες δικές του προσπάθειες και τόσα εκατομμύρια, έφθασε η στιγμή να τον περιμένουν έξω από το γήπεδο για να τον αποδοκιμάσουν.

Υπάρχει όμως απάντηση και είναι πολύ απλή… Έχει καταγραφεί πολλές φορές, αλλά κανείς δεν φροντίζει να δώσει την εύκολη λύση…

Το κακό με τον Σαββίδη, την πολιτική του και τους ανθρώπους του, είναι ότι αδιαφορούν για την ενημέρωση και την επικοινωνία με τον κόσμο. Το κακό είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει μπούσουλα στο κοινό, το οποίο σε δύσκολες στιγμές φθάνει σε ακραίες συμπεριφορές.

Το πρόβλημα με τον Σαββίδη και την φετινή χρονιά δεν είναι ότι δεν βάζει λεφτά!Αυτό είναι δικαίωμά του. Το κακό δεν είναι ότι γίνονται λάθη, γιατί αυτά παντού συμβαίνουν… Το κακό δεν είναι ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε μία επανεκκίνηση. Δεν είναι τόσο κακό και το ότι καθυστερούν οι τελευταίες μεταγραφές…

Το κακό είναι ότι η ηγεσία της ΠΑΕ, απαξίωσε το κοινό και ΠΟΤΕ δεν του εξήγησε που πάει και πώς θα προσπαθήσει να φθάσει σε έναν στόχο. Ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα και απορεί με όλα όσα βλέπει γιατί δεν ξέρει που αυτά οφείλονται… Και έρχονται οι δύσκολες στιγμές, θολώνει γιατί δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις και γίνεται ότι γίνεται με αυτούς που παραμένουν κοντά στον ΠΑΟΚ, γιατί το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ήδη απομακρύνθηκαν!

Καθαρά ποδοσφαιρικά τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν και πάλι κακός στο ματς με την Καλλονή! Σε ένα ακόμη παιχνίδι είδαμε όσα ξέρουμε εδώ και εβδομάδες. Μία δυνατή, αθλητική και πειθαρχημένη ομάδα, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, πίεσε και έκλεψε πολλές μπάλες, αλλά δυσκολεύτηκε στην τελική ενέργεια λόγω ποιότητας!

Αν ο ΠΑΟΚ είχε έναν ακραίο με ουσία, έναν παίκτη με γκολ από ατομική ενέργεια, έναν Στοχ στα καλά του, τότε αυτή η ομάδα θα είχε ήδη δύο καλύτερα αποτελέσματα!

Το κενό έχει φανεί, το έχει καταλάβει και ο Αναστασιάδης και υπάρχει χρόνος να δοθεί μία λύση. Το θέμα είναι να μην πληρώσει ο ΠΑΟΚ αυτό το κενό και με έναν μοιραίο αποκλεισμό το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ΠΑΟΚ δεν έφερε ισοπαλία λόγω του Κομίνη! Αλλά αυτός ο τύπος φρόντισε και πάλι να βγάλει κόμπλεξ. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε με την περσινή του διαιτησία στο Άρης- ΠΑΟΚ να προκαλέσει πολλά-πολλά επεισόδια, αυτός ορίστηκε από την ΚΕΔ στην άδεια Τούμπα και τελικά στο τέλος κατάφερε και πάλι να ξεφτιλιστεί…


Από εκεί και πέρα και με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος όμως, θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια. Θυμόμαστε εκείνη την βαρεμάρα των καλοκαιρινών Κυριακών που δεν είχε ποδόσφαιρο και την τεράστια ανυπομονησία του Σεπτεμβρίου, όταν επιτέλους θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα…

Και αναλογίζεσαι φέτος: «Ποιος φίλαθλος, ποιας ομάδας μπορεί να έχει αυτή την ανυπομονησία για την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα;»

Το ερώτημα έχει κοινή βάση και με το… «ποια γήπεδα φέτος θα έχουν την μεγαλύτερη πληρότητα σε όλη την διάρκεια της χρονιάς…».

Να μετρήσουμε τους ενδιαφερόμενους:

Ο οπαδός της Καλλονής γιατί η ομάδα του θα παίξει πρώτη φορά στο νησί.

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού γιατί υπάρχει βάση, υπάρχει σύμπνοια, βλέπει καλό ποδόσφαιρο και έχει προοπτική για κάτι ακόμα καλύτερο από ότι πέρυσι.

Ο οπαδός του Παναιτωλικού γιατί εκεί στο Αγρίνιο είναι ποδοσφαιρόφιλοι, γιατί έχουν καλή και οργανωμένη ομάδα με τον Χάβο στον πάγκο της και επί προσθέτως γιατί είναι μία από τις λίγες πόλεις όπου η πλειοψηφία υποστηρίζει την τοπική ομάδα και όχι κάποιον άλλο μεγάλο.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και με τον ΟΦΗ…

Μέχρι εκεί κύριοι…. Και πάλι πολλούς βγάλαμε… (Ίσως και ο οπαδός της Νίκης Βόλου αν και η ομάδα του δεν εμπνέει για πολλούς και διάφορους λόγους...).

Δε νομίζουμε ότι οπαδοί άλλων ομάδων ανυπομονούσαν για την έναρξη του πρωταθλήματος…

Και για να το βάλουμε σε αριθμούς, μόνο το 20-25% των Ελλήνων φιλάθλων είχαν αυτή την «κάψα» ή την έγνοια για να ξεκινήσει το δικό μας πρωτάθλημα. Και αυτό είναι οδυνηρό για όλους μας…

Πώς και πότε θα αλλάξει αυτό; Πως δηλαδή του χρόνου το καλοκαίρι θα «καίγεται» για την… Ελληνική σέντρα το 50-60% των Ελλήνων φιλάθλων:

Αφού επιστρέψει η ΑΕΚ, η οποία μπορεί να τραβήξει και άλλους προς τα επάνω, αφού βέβαια οι άνθρωποί της βοηθήσουν να καθαρίσει (λίγο) το τοπίο…

Όταν κάποιοι από όσους πρωταγωνιστούν σε αυτή την οργάνωση που κυριαρχεί στο χώρο, τιμωρηθούν παραδειγματικά και εξαφανιστούν από τον χάρτη

Όταν επιστρέψει ο Ηρακλής, η Λάρισα ίσως και η Παναχαϊκή ( ο Άρης θα κάνει πολλά χρόνια…)

Όταν οι αποφάσεις διαιτητών, επιτροπών, παρατηρητών και διαφόρων άλλων οργάνων δεν θα επηρεάζονται από το ίδιο κέντρο αποφάσεων.

Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι από φέτος τον Σεπτέμβριο (σε λίγες μέρες δηλαδή) θα μπουν μερικές μικρές βάσεις, ώστε του χρόνου τέτοιο καιρό έχουμε ουρές στα εκδοτήρια της πρώτης αγωνιστικής…
Πηγή: sportdog.gr

Bucket challenge η σέξυ γιατρός της Τσέλσι!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Έβα Καρνέιρο, η... πασίγνωστη hot γιατρός της Τσέλσι έκανε την πρόκληση του ice bucket και προκάλεσε με τη σειρά της τον Μπράνκο Ιβάνοβιτς, τον οποίο αποκάλεσε και... "κότα"!












Πηγή: sportdog.gr

«Αποβλήθηκα χωρίς λόγο»

NIVE2691
Ο Φακούντο Περέιρα που  κέρδισε το βραβείο Vodafone MVP για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος μίλησε μετά την αναμέτρηση με την Καλλονή και στάθηκε στην φάση της αποβολής του.
Αναλυτικά δήλωσε:
«Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα καθώς δεν κερδίσαμε ενώ αποβλήθηκα χωρίς κανέναν λόγο. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω τον αντίπαλο μου να μην πέσει. Πρέπει να δουλέψουμε το θέμα του γκολ καθώς και στην Μολδαβία κάναμε φάσεις αλλά δεν σκόραραμε».

“Τέλος” και τυπικά…!

ÐÁÌÐËÏ ÃÊÁÑÓÉÁ 
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ 
PABLO GARCIA 
OLYMPIAKOS - PAOK
Από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα ARENA PRESS έγραψε ότι τελείωσε από τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία, μόλις δεν ακολούθησε την αποστολή στο φιλικό μετά την προετοιμασία της Ολλανδίας. Από τότε, δεν έγινε καμία προσπάθεια από πλευράς ΠΑΟΚ για την επιστροφή και χτες ο Αναστασιάδης έβαλε την “ταφόπλακα” με όσα είπε:
“Εγώ ζήτησα να έρθει ο Γκαρσία, ξεκινήσαμε προετοιμασία μαζί. Από κάποιο σημείο έθεσε αυτός εκτός ομάδας. Δεν έχω κάτι άλλο να πω».
Αναμένεται πλέον η απάντηση από τον Ουρουγουανό.

Στο Λεβάντε αναδύονται μόνο «υποβρύχια»…!

Η Βιγιαρεάλ ήταν η νικήτρια του παραδοσιακού ντέρμπι του Λεβάντε, αφού επικράτησε της ομώνυμης ομάδας 2-0 στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Primera Division.

Στο Λεβάντε αναδύονται μόνο «υποβρύχια»…
Η Βιγιαρεάλ νίκησε 2-0 τη Λεβάντε στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» στο παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι της περιοχής, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Primera Division, και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια να διεκδικήσει ξανά την έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που κατάφερε την περυσινή χρονιά στην επάνοδό της στα μεγάλα «σαλόνια».

Αντίθετα, η ομάδα των Λουκά Βύντρα (εκτός αποστολής) και Νίκου Καράμπελα (βασικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης) έχασε ένα ντέρμπι γοήτρου και απέκτησε από την αρχή άσχημη ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας.

Πάντως, το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν σαφώς ανώτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και η υπεροχή του δικαιώθηκε με τα τέρματα των Ούτσε στο 56’ και Τσερίσεφ στο 85’.


ΛΕΒΑΝΤΕ: Χεσούς, Λόπεθ, Ναβάρο, Αντουα, Καράμπελας, Σιμάο, Καμαράζα (63' Γκαρσία), Τσουμέτρα, Ιβανσιτς (56' Πέρεθ), Καζαντέζους, Μπαράλ (71' Μάρτινς)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Ρουίθ, Κόστα, Τριγκέρος, Μπρούνο, Κάνι (62' Εσπινόσα), Τσερίσεφ, Ντος Σάντος (79' Βιέτο), Ούτσε (67' Γκόμεθ)



Δείτε εδώ τη βαθμολογία.

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:


Σάββατο (23/8)

Μάλαγα-Μπιλμπάο 1-0
(35’ Λουίς Αλμπέρτο)

Γρανάδα-Λα Κορούνια 2-1
(55' Ροτσίνα, 77' Μπάμπιν-21' Καβαλέιρο)

Σεβίλλη-Βαλένθια 1-1
(44' Βιδάλ-88' Ορμπάν)

Αλμερία- Εσπανιόλ 1-1
(52' Σοριάνο-94' Γκαρθία)

Κυριακή (24/8)

Εϊμπάρ-Ρ. Σοσιεδάδ 1-0
(45' Λάρα)

Μπαρτσελόνα-Έλτσε 3-0
(42', 63' Μέσι, 46' Μουνίρ)

Θέλτα-Χετάφε 1-3

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 0-2
(56' Ούτσε, 85' Τσερίσεφ

Δευτέρα (25/8)

Ρεάλ Μαδρίτης-Κόρδοβα (21:00)

Ράγιο Βαγεκάνο- Ατλ. Μαδρίτης (23:00)


Επόμενη αγωνιστική (δεύτερη):

Παρασκευή (29/8)

Χετάφε-Αλμερία
Βαλένθια-Μάλαγα

Σάββατο (30/8)

Μπιλμπάο-Λεβάντε (20:00)
Κόρδοβα-Θέλτα (20:00)
Ατλ. Μαδρίτης-Εϊμπάρ (22:00)

Κυριακή (31/8)

Εσπανιόλ-Σεβίλλη (20:00)
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα (20:00)
Λα Κορούνια-Βαγεκάνο (22:00)
Ρ. Σοσιεδάδ- Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Ελτσε-Γρανάδα (00:00)
Πηγή: sport-fm.gr