Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τα ‘χασε σχεδόν όλα…!!

Μπορεί να μην ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό (1-1), αλλά έχασε όλα τ’ άλλα ο Παναθηναϊκός. Τόσο την ψυχολογία και εικόνα που κουβαλούσε από τη Μίντιλαντ όσο και τον Μπεργκ που μένει 2 μήνες έξω...

Τα ‘χασε σχεδόν όλα…
Δεν του βγήκε σε καλό του Γιάννη Αναστασίου η απόφαση για περιορισμένο έστω ροτέισον. Εμφανίζοντας χτυπητές αδυναμίες τόσο αγωνιστικά για ένα ημίχρονο, όσο και σε ρόστερ το «τριφύλλι», δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το γεγονός πως αντιμετώπισε τον Λεβαδειακό στο «δικό» του ΟΑΚΑ κι έμεινε στο 1-1.

Ο Κώτσιος (τρίτο γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού) σκόρερ για τους Βοιωτούς στο 77’, με πέναλτι του Πράνιτς στο 86’ το τέρμα των «πρασίνων».

Με λάθη η διαιτησία του Θάνου. Φωνάζουν οι "πράσινοι" για πέναλτι στη φάση που τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μπεργκ. Σοκ με τον Σουηδό που χτύπησε στον ώμο και θα μείνει δύο μήνες έξω.

Το ματς

Ένα μικρό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο απόλαυσαν για ώρα οι πολύ λίγοι φίλαθλοι που πήραν την απόφαση να μεταβούν στο ΟΑΚΑ για το ματς. Αντί για την Ελλάδα του 2014, βρέθηκαν ξαφνικά στην Αγγλία της δεκαετίας του ’80. Τέτοιο ποδόσφαιρο είδαν να παίζεται…

Θεωρητικά ο Λεβαδειακός θα έπρεπε να ήταν η ομάδα που θα ένιωθε άβολα στο ΟΑΚΑ, στο οποίο κατέβηκε ως τυπικά γηπεδούχος. Στην πράξη όμως, συνέβη το αντίθετο. Οι «πράσινοι» βίωσαν στο «πετσί» τους την παγωμάρα του άδειου από κόσμο σταδίου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις μεγαλύτερες διαστάσεις του γηπέδου, κάτι που θεωρητικά θα λειτουργούσε υπέρ τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ποδοσφαιρική λογική επιτάσσει το να… απλωθείς ως ομάδα προκειμένου να δημιουργήσεις ρήγματα στον αντίπαλο. Πρακτικά, αυτό που φάνηκε στο γήπεδο ήταν εντελώς διαφορετικό.

Με τον Δώνη να μένει συχνά μόνος κι έρημος στον άξονα –κι έρμαιο στις αντεπιθέσεις των Βοιωτών- οι Μπούρμπος και Χουχούμης επιδόθηκαν σε έναν άτυπο (και πολύ βαρετό) διαγωνισμό σέντρας, χωρίς να δημιουργηθεί ο παραμικρός κίνδυνος για τους Βοιωτούς. Με τα ακραία μπακ του Παναθηναϊκού να μην επιστρέφουν και τους Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο να φημίζονται για άλλα πράγματα και όχι για την ταχύτητά τους, ο Βούκσεβιτς έκανε πάρτι στην κόντρα εκθέτοντας την άμυνα του «τριφυλλιού».

Φαντάζομαι θα παρατηρήσατε την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο όνομα του Μπεργκ. Διόλου τυχαία δεν συνέβη αυτό, αφού ο Σουηδός επί της ουσίας ακυρώθηκε από τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών του που τον άφησαν να βολοδέρνει μεταξύ των Κώτσιου και Τομάς αλλά κι ενός τρίτου κεντρικού αμυντικού που κατά διαστήματα επιστράτευε ο Παντελίδης.

inner

Λογικά ο τεχνικός του Λεβαδειακού ένα παράπονο μόνο θα είχε από τους παίκτες του σχετικά με την αδυναμία τους να κρατήσουν μπάλα. Με ποσοστά κατοχής κοντά στο 70% ήταν λογικό πως οι «πράσινοι» κάποια στιγμή κάποια ευκαιρία θα τη δημιουργούσαν και -με τον Μπεργκ μέσα- θα ήταν πιθανό αυτή να μετατραπεί σε γκολ. Ο τραυματισμός του Σουηδού (σε φάση που το «τριφύλλι» ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Θάνος δεν είδε τίποτα) ήρθε στην καλύτερη στιγμή για τους Βοιωτούς. Και αυτό γιατί στα αμέσως επόμενα λεπτά οι «πράσινοι» έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους στο ματς, όμως Καρέλης και Ατζαγκούν δεν διαθέτουν την εκτελεστική δεινότητα του Σουηδού, με αποτέλεσμα (ιδιαίτερα στην περίπτωση του Έλληνα επιθετικού) να χαθεί ένα σίγουρο γκολ και το καλό διάστημα των παικτών του Αναστασίου στο παιχνίδι να μην φέρει καρπούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η «τρικυμία» που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ τελικά έφερε το πράσινο «ναυάγιο», αφού ο Αναστασίου και οι ποδοσφαιριστές του είδαν έναν παλιό παίκτη της ομάδας, τον Ηλία Κώτσιο να είναι εκείνος που με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον αντίπαλο.

inner

Η απάντηση που ήρθε με χτύπημα πέναλτι του Πράνιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1, το οποίο μπορεί να έσωσε τον Παναθηναϊκό από ήττα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μασκαρέψει τα χτυπητά κενά στο ρόστερ.

inner

Κενά που από διαχειρίσιμα, ξαφνικά έγιναν τεράστια, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις για την κατάσταση του Μπεργκ κάνουν λόγο για κάταγμα στην κλείδα και συνεπώς δύο μήνες αγωνιστικής απουσίας για τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού. Με τον Πέτριτς να μην ξεκινά καν το ματς (ενώ ήταν αρχικά στην ενδεκάδα) λόγω ενοχλήσεων, μάλλον η ώρα να πέσει ο 18χρονος Μπερίσα στη μάχη θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι αρχικά πίστευε.







Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74’ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88’ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58’ Γιακουμάκης) .

Στον πάγκο: Πριζοφσκι, Μιλοσαβλιεφ, Γκομες, Σκέμπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Χουχούμης (46’ Νάνο), Μπούρμπος (85’ Ρισβανης) , Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (58’ Ατζαγκούν), Καρέλης.

Στον πάγκο: Στιλ, Μέντες, Μπουί, Σπυρόπουλος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: