Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Ήταν… κεφαλοκλείδωμα, με προβληματίζει το τι θα ακολουθήσει»

«Έβραζε» με τη διαιτησία ο Γιάννης Αναστασίου, κάνοντας λόγο για «οφθαλμοφανές» πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μπεργκ. «Δεν ζητάμε χάρες, με προβληματίζει το τι θα ακολουθήσει». Αποφασίζουν για μεταγραφή

«Ήταν… κεφαλοκλείδωμα, με προβληματίζει το τι θα ακολουθήσει»
Σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό είχε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για... ορισμό του πέναλτι που δεν δόθηκε στη φάση του τραυματισμού του Μάρκους Μπεργκ.

«Όταν γίνεται κεφαλοκλείδωμα και το βλέπουν όλοι, νομίζω πως είναι το πιο οφθαλμοφανές πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί», είπε σχετικά και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές: «Με προβληματίζει τι θα γίνει στην συνέχεια, βλέποντας ένα τόσο καθαρό πέναλτι να μην δίνεται».

Ο κόουτς του τριφυλλιού εξέφρασε εκτενώς τον προβληματισμό του για τις διαιτητικές αποφάσεις, ενώ ερωτηθείς για το πώς θα πορευτεί η ομάδα του από 'δω και στο εξής και δεδομένου ότι ο Σουηδός επιθετικός θα μείνει εκτός για δύο μήνες, υπογράμμισε πως η όποια απόφαση για ενίσχυση θα παρθεί τη Δευτέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:

«Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν για εμάς σημαντικό να μπούμε θετικά. Όπως πήγε το παιχνίδι από το ζέσταμα, το 1-1 δεν ξέρω αν θα πρέπει να μας αφήνει ικανοποιημένους ή όχι. Ξεκινήσαμε με τον τραυματισμό του Πέτριτς, μετά του Χουχούμη στο ημίχρονο και έπειτα του Μπεργκ. Είναι σημαντικό να λέμε για το ποδόσφαιρο, όμως. Πετάξαμε ένα ημίχρονο, δεν βγάλαμε ενέργεια. Δείξαμε την διάθεση μας μετά και πιστεύω ότι όταν συμβαίνει κάτι και είναι αρμόδιος ο διαιτητής, πρέπει να προσέξω και πώς θα το πω γιατί είμαστε ευαίσθητοι όταν πρόκειται για θέματα διαιτησίας.

Όταν γίνεται κεφαλοκλείδωμα και το βλέπουν όλοι, νομίζω πως είναι το πιο οφθαλμοφανές πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί. Δεν ξέρω αν αυτό που έγινε σήμερα πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις για το τι θα επακολουθήσει. Αν είναι αυτή η ένδειξη, τότε δεν πηγαίνουμε καλά ως πρωτάθλημα. Μετά τραυματίστηκε ο Μάρκους, αλλάξαμε τον σχηματισμό μας. Δεχθήκαμε από μια στημένη φάση το γκολ ενώ είχαμε πει να το προσέξουμε. Αντιδράσαμε στην συνέχεια.

Ο διαιτητής έδωσε ένα πέναλτι σαν εξιλέωση. Δεν ζητάμε χάρες και δεν θέλουμε. Αν κάποιοι δεν σέβονται την προσπάθεια μας, ας μας το πουν. Αν είμαστε κακοί να χάσουμε, αν κάνουμε πέναλτι να δοθεί. Όμως, ότι λέει ο κανονισμός. Με προβληματίζει τι θα γίνει στην συνέχεια, βλέποντας ένα τόσο καθαρό πέναλτι να μην δίνεται»
.

Τι σημαίνει η απώλεια του Μπεργκ. Εσείς πιστεύετε πως θέλει ενίσχυση η ομάδα στην επίθεση;

«Τώρα είναι πολύ νωρίς να το πω. Θα το συζητήσουμε αύριο. Να δούμε πως είναι και ο Πέτριτς, να δούμε τον Κλωναρίδη και τον Μπερίσα. Αύριο θα το αποφασίσουμε αν πρέπει να κάνουμε ή όχι».

Μιλήσατε για καθυστερήσεις, για την διαιτησία, αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να σας προβληματίζουν;

«Είπα πως ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Με τόσες διακοπές, όμως, δεν μπορέσαμε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εσείς ίσως πρέπει να ασχοληθείτε με αυτά, μήπως και βελτιωθεί τίποτα. Είναι εύκολο να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια αλλά ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε, νομίζω πως το μειώνουμε πολύ και σε μεγάλο βαθμό. Δεν γίνεται στην Ευρώπη να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο κι εδώ όχι. Να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι για να βελτιωθεί αυτή η εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: