Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Άγγελος, η διαιτησία και η επίθεση Σαββίδη!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Καλλονή και όσα επεισοδιακά ακολούθησαν.

Ο Άγγελος, η διαιτησία και η επίθεση Σαββίδη
Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Αν επιμείνει στη διαιτησία ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι βέβαιο ότι δεν θα πέφτει βρισίδι επειδή ο ΠΑΟΚ χάνει από κάποια Ζίμπρου ή δεν κερδίζει μια. Καλλονή.

Θα τα ακούει επειδή η ομάδα δεν παίζει για να νικήσει, αλλά, γιατί φοβάται μην χάσει!

Η τακτική δε που σε προκαταβάλει με τις δηλώσεις του (ξέρω ότι θα με βρίζουν), είναι ομολογουμένως από τις πιο επιτυχημένες.

Στην ουσία, όμως, ο ΠΑΟΚ, μέχρι τώρα, δείχνει ότι παίζει για να μην χάσει από τον διαιτητή, μην χάσει από το. δυνατό αέρα, μην χάσει επειδή δεν σκοράρει ο Περέιρα δύο φορές παραπάνω (αν δεν ήταν κι αυτός, το ξεφτιλίκι θα ήταν μεγαλύτερο.), μην χάσει τον έλεγχο και το Μάη δεν θα είναι τόσο ευχάριστα για κανέναν.

Αυτό που κάνει ο Αναστασιάδης είναι γενναίο. Δεν είναι λίγο να περιμένεις να φτάσεις κάπου ψηλά, ή τέλος πάντων να γλιτώσεις από το χειρότερο του περσινού, με υλικό που είναι εμφανώς υποδεέστερο.

Δεν είναι λίγο να υπομένεις και το ξεφωνητό και τις. αντίθετες απόψεις.

Τελικά, όμως, δεν είναι το σημαντικότερο αν έχει ο Αναστασιάδης έντερα, αν αντέχει.

Είναι αν θα αντέξουν να πάνε μέχρι το τέλος μαζί του οι παράγοντες του ΠΑΟΚ.

Αν θα τον στηρίξουν ή θα τον κρεμάσουν, όπως άλλωστε έχει συμβεί με όλους τους προκατόχους του. Μέχρι που έρχεται η σειρά του Σαββίδη, ο οποίος είναι επιρρεπής σε αλλαγές προπονητών.

Επανέρχομαι στο θέμα της διαιτησίας:

Οι πρώτες κουβέντες του Άγγελου καταργούν τον. Αναστασιάδη. Στην επίσημη παρουσίασή του, τον ακούσαμε, τον χαρήκαμε, αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν θα γκρινιάζει για τη διαιτησία όταν δεν σκοράρει η ομάδα του, δεν θα μουρμουρίζει για τη διαιτησία, ενώ τα προβλήματα εντοπίζονται αλλού.

Ίσως να φταίει ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν είναι όσο καλοί νομίζει. Ίσως να είναι ότι δεν είναι ο ΠΑΟΚ για μεγάλα πράγματα. Αλλά, σίγουρα δεν ήταν η διαιτησία που καθόρισε το αποτέλεσμα με την Καλλονή για να φτάνει η ώρα των δηλώσεων και να λέει ότι ο διαιτητής έπαιξε την ομάδα του 100-0.

Δεν χρειαζόταν να κερδίσει τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ, πέρα από την Καλλονή, όπως είπε ο Αναστασιάδης.

Θα μπορούσε να σταθεί μόνον στην κόκκινη του Περέιρα. Έχει δίκιο. Αλλά, δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. Ούτε οι καθυστερήσεις έκριναν το 1-1.

Για τα προβλήματα της ισοπαλίας, της εμφάνισης που δεν έφερε γκολ, παρά τις ευκαιρίες, της απόδοσης που δεν ήταν δα και τόσο πειστική, δεν θα πρέπει να απασχολεί καμία διαιτησία.

Στο επεισόδιο με τον Σαββίδη:

Έξω από το γήπεδο, αν ο ανεγκέφαλος που κατευθύνθηκε εναντίον του Σαββίδη δεν είχε σκοπό να σταματήσει στις αποδοκιμασίες, αλλά, να κάνει κάτι πολύ θλιβερό και δυσάρεστο για όλους, πολύ καλά έκανε και προστατεύθηκε ο ίδιος και τον προστάτευσε ο γιος του.

Αν είχε σκοπό μόνον να του μιλήσει κι ο Σαββίδης παρεξήγησε και του επιτέθηκε, τότε ο Ιβάν έχασε τον έλεγχο κι ο τσαμπουκάς γιος θα είναι προτιμότερο να κόψει για λίγο καιρό το γήπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει, να επισκεφτεί ψυχολόγο ή να πάει σπίτι του.

Δεν είναι αυτή η εικόνα ομάδας, μεγαλομετόχου και οπαδών που έχουν απαιτήσεις και τις εκφράζουν με βία.

Θα μπορούσα να δεχθώ την αποδοκιμασία κι αυτή μέσα από το διάλογο. Μέχρι εκεί.

Ό,τι παραπάνω είναι ντροπή και καταδικαστέο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: