Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Όλα στραβά και …άρχισαν τα όργανα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το τραγικό πρώτο μέρος του Παναθηναϊκού και τα διαιτητικά λάθη, που κόστισαν στο «τριφύλλι» μία γκέλα με το... καλημέρα. 
Το έγραψα πριν το παιχνίδι. Ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να διδαχθούν από τα περσινά δώρα και να μπουν δυνατά από την αρχή του αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, για ένα γρήγορο γκολ. Διότι όσο δεν έρχεται το γκολ, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα κόντρα σε ομάδες, που παίζουν κλειστά. Εγραψα ακόμα, ότι οι παίκτες δεν πρέπει να επαναπαυθούν από το 4-1 επί της Μίντιλαντ και από το γεγονός, ότι το ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Εγραψα επίσης, ότι θα πρέπει να αποφευχθούν ανόητα αμυντικά λάθη, που στοίχισαν πέρυσι και να υπάρχει συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Τελικά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά.
ADVERTISEMENT
Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ και οι παίκτες του νόμιζαν ότι θα κέρδιζαν με τις φανέλες. Αμ δε. Χάθηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο και ο Λεβαδειακός μπήκε στα αποδυτήρια με την πίστη ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα.Το γκολ το δέχθηκε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο από ένα ανόητο λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, που άφησε ανενόχλητο τον Κώτσιο να σηκωθεί και να σκοράρει και μετά έτρεχε για την …ανατροπή. Στις καθαρές ευκαιρίες, που έγιναν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Από το ξεκίνημα άρχισαν τα δώρα του Παναθηναϊκού. Διότι αν η ομάδα έμπαινε στο πρώτο ημίχρονο όπως μπήκε στο δεύτερο πιστεύω, ότι ένα γκολ θα το είχε βάλει και το ματς θα είχε άλλη τροπή.
Από κει και πέρα ήταν και μια βραδιά περίπου….καταστροφική για τον Παναθηναϊκό και τον Αναστασίου από τραυματισμούς. Σοκάρει ο σοβαρός τραυματισμός του Μπέργκ, που θα μείνει δυόμισι μήνες έξω και τώρα όλοι …τρομάζουν στην ιδέα πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπέργκ τόσο καιρό. Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός του Πέτριτς στο ζέσταμα και του Χουχούμη στο ημίχρονο. Και τελικά το γκολ ήρθε από τον Πράνιτς με πέναλτι και δεν σκόραραν οι Καρέλης, Αντζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος στις μεγάλες ευκαιρίες για να ερχόταν η ανατροπή και η νίκη έστω και στο τέλος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ στο πρώτο μέρος, καλύτερος στο δεύτερο και το πλήρωσε με την απώλεια δύο βαθμών. Αυτό, που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ως πότε θα ανεχόμαστε τον κάθε Θάνο να διαμορφώνει αποτέλεσμα. Υπάρχει κανένας νόμος, που λέει, ότι όταν ο Παναθηναϊκός είναι κακός απαγορεύεται να κερδίζει με ένα μαρς πέναλτι που δεν του δίνεται; Διότι το πέναλτι, που δεν δίνει ο Θάνος στο 53 στο τράβηγμα του Τόμας στον Μπέργκ(τραυματίστηκε σοβαρά στην πτώση) βγάζει μάτια και εύκολα λες το είδε και δεν το έδωσε. Το αποτέλεσμα είναι 0-0 εκείνη την ώρα αν το δώσει το πέναλτι μπορεί να γίνει το 0-1 και μετά ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει και δεύτερο και τρίτο και να πάρει το ματς.
Η να το πούμε και αλλιώς. Δώστο ρε αδερφέ και θα δούμε πόσο θα έρθει το ματς. Αλλά δώστο , μην προκαλείς.Δεν το δίνει, όμως, και δίνει με ευκολία στο 1-0 ένα πέναλτι, που θα μπορούσε και να μην το δώσει. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1. Τι να το κάνει; Ας έδινε ο Θάνος αυτό το πέναλτι, που έγινε στο 0-0 και κανένας δεν θα του έλεγε τίποτα. Εκτός αυτού αυτός ο τύπος σφύριζε συνέχεια και διέκοπτε τον ρυθμό του ματς κάτι που έκανε κακό στην ομάδα που ήθελε να ημιουργήσει(αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο) και στο τέλος έδωσε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, όταν 2,5 λεπτά ήταν μόνο οι αλλαγές. Και άλλα πέντε λεπτά τουλάχιστον ήταν οι διακοπές και οι καθυστερημένες επιστροφές της μπάλας από τα ball boy που στα πλαίσια του ….. fair play εκτελούσαν την εντολή του γηπεδούχου να αργούν να επιστρέψουν τις μπάλες. Κλασικά πράγματα δηλαδή για ελληνικό πρωτάθλημα…..
Ο Αναστασίου έχει ευθύνη για το γεγονός, ότι η ομάδα μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι και αυτό συνεχίστηκε για 45 λεπτά και ίσως και για κάποιες επιλογές του. Η ομάδα φωνάζει ότι θέλει παίκτη για να σπάει τις κλειστές άμυνες στα χαφ αλλά και Νάνο από δεξιά δεν πήρε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο Μπούρμπος, που στην πρεμιέρα φάνηκε ανέτοιμος και είχε προβλήματα και στην άμυνα. Και τώρα έρχεται και το αναπάντεχο πρόβλημα με τον Μπέργκ. Όταν στραβώνει κάτι στο ποδόσφαιρο στραβώνουν όλα. Κατά την άποψή μου χρειαζόταν και ένα γρήγορο στόπερ, που επίσης δεν ήρθε.
*Οσο για την διαιτησία θα είναι αυτή, που βλέπουμε και θα διαμορφώνει αποτελέσματα , όσο διοικούν το ποδόσφαιρο και κάνουν κουμάντο αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι που το διοικούν. Και που στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους να βλέπουν αυτό το ….αστείο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κόσμος με την αποχή του από τα γήπεδα τους φτύνει, αλλά αυτοί νομίζουν ότι βρέχει…..
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: