Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μίλησε τελευταία η... «Βασίλισσα»


Η Ξάνθη γύρισε από την… κόλαση σε τρία λεπτά, ισοφαρίζοντας, ενώ έχανε με 2-0, αλλά τελευταία μίλησε η Βέροια και πήρε νίκη (3-2) σε πρεμιέρα της πρώτης κατηγορίας, ύστερα από το δεκαεπτά χρόνια.

Μίλησε τελευταία η... «Βασίλισσα»
Από ένα ημίχρονο είχαν Βέροια και Ξάνθη, αλλά η «Βασίλισσα» του Βορρά» έφυγε από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-2 την Ξάνθη, παρότι έδειχνε να ξεγλιστράει από τα χέρια τους το παιχνίδι, στο οποίο ήταν μπροστά με 2-0 μέχρι το 77’ χάρις στα γκολ των Βεργώνη (41’, 48’ Μπεν). Όμως, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν δυο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτό, με τον Ομπόντο (77’) και τον Λουσέρο που έκανε γκολ στο 80’ το πέναλτι που κέρδισε ο Ράνος από τον Χάσελμπαϊνκ.

Ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας την περυσινή σεζόν, Μοχάμεντ Μπεν έγινε δημιουργός στο 83’ και ο Ντουμίτρου είπε «ευχαριστώ», διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, που της έδωσε το πρώτο «τρίποντο» σε πρεμιέρα της Α’ Εθνική μετά από δεκαεπτά χρόνια.

Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 1997-98, όταν είχαν ξεκινήσει με το δεξί κόντρα στην Καβάλα, της οποίας είχαν επικρατήσει 4-2.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League

Το ματς



Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα. Έχοντας ευκαιρία με τον Καρυπίδη στο 2ο λεπτό και τον Καπετάνο να γίνεται επικίνδυνος στο 4’, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ διότι, η Βέροια πήρε… μπρος στο 8’, όταν είχε την πρώτη καλή της στιγμή, με τον Κάμπορα να πρωταγωνιστεί σε αυτήν. Από εκεί και πέρα, παρότι η κατοχή ήταν μοιρασμένη μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

inner

Ο Καλτσάς δημιούργησε πολλούς… κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα με τα καλά εκτελεσμένα στημένα του, αλλά είτε λόγω του Κυριακίδη ή της αστοχίας των ποδοσφαιριστών της «βασίλισσας του Βορρά» δεν ήρθε έτσι το γκολ. Κορυφαία στιγμή ήταν αυτή με τον Μπεν, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο έκανε εξαιρετική επέμβαση και δεν άφησε να σκοράρει σε εκείνο το σημείο. Τελικά, ο Βεργώνης έκανε το 1-0 στο 41’ με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή. Η Ξάνθη μετά το πολύ καλό ξεκίνημα, το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν κάποιες υποψίες φάσης, με τον Καπετάνο.

inner

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και η υπεροχή της είχε ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς βρήκε… δίχτυα για δεύτερη φορά, με τον συνήθη ύποπτο, Μοχάμεντ Μπεν. Από εκεί και πέρα η Βέροια έκανε μεγάλη «κοιλιά» και οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους δόθηκε και έγιναν πιο επιθετικοί. Ότι δεν κατάφερε να κάνει σε 77 λεπτά η Ξάνθη και επί περίπου ένα ημίωρο όπου υπερείχε, το πέτυχε δύο φορές σε ένα τρίλεπτο, με τους Ομπόντο και Λουσέρο. Η Βέροια όμως πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντουμίτρου και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους.







Οι συνθέσεις

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονιές, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (70' Χασελμπάινκ), Καλτσάς, Κάμπορα (65' Ντουμίτρου), Μπεν.

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζινάρ, Τσιάμης, Μάνος, Γεωργιάδης.

Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46’ Παπαστεριανός) Φλίσκας (55' Ράνος) Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ολιβέιρα (69' Ομπόντο).

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ράνος, Κομεσίδης.

Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Λάζαρος Δημητριάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: