Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Φρρρρρ! Προσγείωση!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τη σπατάλη ενός ημιχρόνου από τον Παναθηναϊκό, την απώλεια του Μπεργκ και το στραγάλι που έχασε ο Θάνος.

Φρρρρρ! Προσγείωση!
Μπορείς να το πεις και επιστροφή στη γη. Ο Παναθηναϊκός πριν λίγες μέρες πετούσε στο πάρτι κόντρα στη Μίντιλαντ και ένιωθε την αύρα που τον συντρόφευε πέρυσι να επιστρέφει. Πριν, όμως, στεγνώσει το μελάνι από τα διθυραμβικά για το καρέ του Σουηδού σχόλια αυτός λαβώθηκε.

Και μάλιστα σοβαρά. Για τους επόμενους δύο - τρεις μήνες ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να στήνει ενδεκάδες και να παίρνει ματς χωρίς τον κορυφαίο επιθετικό της Σούπερ Λίγκας.

Το έχουν αυτό, όμως, οι ομάδες που εξαρτώνται τόσο πολύ από έναν ποδοσφαιριστή: αργά ή γρήγορα θα κληθούν να ζήσουν και χωρίς αυτόν. Το πώς θα μπαλωθεί η τεράστια τρύπα που αφήνει ο Μπεργκ είναι το βασικό θέμα προς συζήτηση.

Είναι μια κουβέντα, όμως, που ξεκινά από αύριο και θα συνεχίζεται μέχρι την επιστροφή του Μάρκους στη δράση. Δεν είναι, όμως, μόνο ο τραυματισμός του Σουηδού...

Ο Χουχούμης χτύπησε ξανά και απέδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει με συνέπεια ανάσες στον Νάνο. Ο Πράνιτς ολοκλήρωσε το ματς με τράβηγμα, ο Πέτριτς πρόλαβε να χτυπήσει πριν το ματς.

Τα έχουμε πει πολλές φορές: ο ΠΑΟ δεν είναι ομάδα γεμάτη από λύσεις σε όλες τις γραμμές της. Κάθε τέτοιου είδους απώλεια αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και αυτό κοστίζει.

Ο Παναθηναϊκός διανύει τα πρώτα βήματα μιας σεζόν πολύ πιο απαιτητικής από την περσινή. Πέρυσι τέτοιες μέρες συζητούσαμε για το κατά πόσο το ρόστερ της ομάδας μπορεί να ανταπεξέλθει υπό το βάρος του ονόματος του συλλόγου.

Φέτος το αντικείμενο συζήτησης είναι διαφορετικό. Αυτό που απασχολεί είναι κατά πόσο το ρόστερ αυτό - το όχι και πολύ ενισχυμένο σε σχέσι με πέρυσι - είναι ικανό να κρατήσει την ομάδα όρθια στην ανηφόρα που υπάρχει μέχρι τον Δεκέμβρη.

Οσο για το ματς με τον Λεβαδειακό; Το ένα πρόβλημα είναι ότι επανήλθε το φαινόμενο "πεταμένο ημίχρονο". Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου άφησαν 45 λεπτά να περάσουν εντελώς ανεκμετάλλευτα προπονώντας τα αντίπαλα στόπερ με σέντρες (κυρίως) του Μπούρμπου και του Χουχούμη.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι σε ένα ακόμα ματς οι στημένες φάσεις στην περιοχή ήταν επικίνδυνες για την εστία του Κοτσόλη ενώ στην απέναντι εστία εντελώς ακίνδυνες. Ο Παναθηναϊκός συνηθίζει να κερδίζει κόρνερ και να τα πετά στα σκουπίδια. Και - το λέμε ξανά - το πρόβλημα είναι περισσότερο του εκτελεστή...

ΥΓ: Για το πέναλτι που κατάφερε να μη δει ο Θάνος στη φάση που χτυπά ο Μπεργκ δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερος σχολιασμός. Η πρώτη φορά είναι ή μήπως θα είναι η τελευταία που τα... στραγάλια εξαφανίζονται την κρίσιμη στιγμή;Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: