Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Έχουν εξήγηση τα νεύρα...!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ταραχώδες βράδυ του ΠΑΟΚ, που και πάλι δεν ήταν κακός με την Καλλονή, και αναρωτιέται για το ποιον ενδιαφέρει πια το ελληνικό πρωτάθλημα... Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με γκέλα το πρωτάθλημα σε ένα ματς όπου και πάλι δεν ήταν κακός, έκανε παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα, είχε ευκαιρίες, αλλά του έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά για να τελειώσει την αξιόμαχη Καλλονή, που στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε χώρους και έκανε τρεις σημαντικές φάσεις.

Το θέμα της βραδιάς για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στο τέλος προκλήθηκε ένταση κατά την αποχώρηση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος άκουσε τις πρώτες αποδοκιμασίες και αντέδρασε.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα απορεί τώρα γιατί έγινε ότι έγινε και γιατί μετά από τόσες δικές του προσπάθειες και τόσα εκατομμύρια, έφθασε η στιγμή να τον περιμένουν έξω από το γήπεδο για να τον αποδοκιμάσουν.

Υπάρχει όμως απάντηση και είναι πολύ απλή… Έχει καταγραφεί πολλές φορές, αλλά κανείς δεν φροντίζει να δώσει την εύκολη λύση…

Το κακό με τον Σαββίδη, την πολιτική του και τους ανθρώπους του, είναι ότι αδιαφορούν για την ενημέρωση και την επικοινωνία με τον κόσμο. Το κακό είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει μπούσουλα στο κοινό, το οποίο σε δύσκολες στιγμές φθάνει σε ακραίες συμπεριφορές.

Το πρόβλημα με τον Σαββίδη και την φετινή χρονιά δεν είναι ότι δεν βάζει λεφτά!Αυτό είναι δικαίωμά του. Το κακό δεν είναι ότι γίνονται λάθη, γιατί αυτά παντού συμβαίνουν… Το κακό δεν είναι ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα έγινε μία επανεκκίνηση. Δεν είναι τόσο κακό και το ότι καθυστερούν οι τελευταίες μεταγραφές…

Το κακό είναι ότι η ηγεσία της ΠΑΕ, απαξίωσε το κοινό και ΠΟΤΕ δεν του εξήγησε που πάει και πώς θα προσπαθήσει να φθάσει σε έναν στόχο. Ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα και απορεί με όλα όσα βλέπει γιατί δεν ξέρει που αυτά οφείλονται… Και έρχονται οι δύσκολες στιγμές, θολώνει γιατί δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις και γίνεται ότι γίνεται με αυτούς που παραμένουν κοντά στον ΠΑΟΚ, γιατί το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ήδη απομακρύνθηκαν!

Καθαρά ποδοσφαιρικά τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν και πάλι κακός στο ματς με την Καλλονή! Σε ένα ακόμη παιχνίδι είδαμε όσα ξέρουμε εδώ και εβδομάδες. Μία δυνατή, αθλητική και πειθαρχημένη ομάδα, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, πίεσε και έκλεψε πολλές μπάλες, αλλά δυσκολεύτηκε στην τελική ενέργεια λόγω ποιότητας!

Αν ο ΠΑΟΚ είχε έναν ακραίο με ουσία, έναν παίκτη με γκολ από ατομική ενέργεια, έναν Στοχ στα καλά του, τότε αυτή η ομάδα θα είχε ήδη δύο καλύτερα αποτελέσματα!

Το κενό έχει φανεί, το έχει καταλάβει και ο Αναστασιάδης και υπάρχει χρόνος να δοθεί μία λύση. Το θέμα είναι να μην πληρώσει ο ΠΑΟΚ αυτό το κενό και με έναν μοιραίο αποκλεισμό το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ΠΑΟΚ δεν έφερε ισοπαλία λόγω του Κομίνη! Αλλά αυτός ο τύπος φρόντισε και πάλι να βγάλει κόμπλεξ. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε με την περσινή του διαιτησία στο Άρης- ΠΑΟΚ να προκαλέσει πολλά-πολλά επεισόδια, αυτός ορίστηκε από την ΚΕΔ στην άδεια Τούμπα και τελικά στο τέλος κατάφερε και πάλι να ξεφτιλιστεί…


Από εκεί και πέρα και με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος όμως, θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια. Θυμόμαστε εκείνη την βαρεμάρα των καλοκαιρινών Κυριακών που δεν είχε ποδόσφαιρο και την τεράστια ανυπομονησία του Σεπτεμβρίου, όταν επιτέλους θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα…

Και αναλογίζεσαι φέτος: «Ποιος φίλαθλος, ποιας ομάδας μπορεί να έχει αυτή την ανυπομονησία για την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα;»

Το ερώτημα έχει κοινή βάση και με το… «ποια γήπεδα φέτος θα έχουν την μεγαλύτερη πληρότητα σε όλη την διάρκεια της χρονιάς…».

Να μετρήσουμε τους ενδιαφερόμενους:

Ο οπαδός της Καλλονής γιατί η ομάδα του θα παίξει πρώτη φορά στο νησί.

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού γιατί υπάρχει βάση, υπάρχει σύμπνοια, βλέπει καλό ποδόσφαιρο και έχει προοπτική για κάτι ακόμα καλύτερο από ότι πέρυσι.

Ο οπαδός του Παναιτωλικού γιατί εκεί στο Αγρίνιο είναι ποδοσφαιρόφιλοι, γιατί έχουν καλή και οργανωμένη ομάδα με τον Χάβο στον πάγκο της και επί προσθέτως γιατί είναι μία από τις λίγες πόλεις όπου η πλειοψηφία υποστηρίζει την τοπική ομάδα και όχι κάποιον άλλο μεγάλο.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και με τον ΟΦΗ…

Μέχρι εκεί κύριοι…. Και πάλι πολλούς βγάλαμε… (Ίσως και ο οπαδός της Νίκης Βόλου αν και η ομάδα του δεν εμπνέει για πολλούς και διάφορους λόγους...).

Δε νομίζουμε ότι οπαδοί άλλων ομάδων ανυπομονούσαν για την έναρξη του πρωταθλήματος…

Και για να το βάλουμε σε αριθμούς, μόνο το 20-25% των Ελλήνων φιλάθλων είχαν αυτή την «κάψα» ή την έγνοια για να ξεκινήσει το δικό μας πρωτάθλημα. Και αυτό είναι οδυνηρό για όλους μας…

Πώς και πότε θα αλλάξει αυτό; Πως δηλαδή του χρόνου το καλοκαίρι θα «καίγεται» για την… Ελληνική σέντρα το 50-60% των Ελλήνων φιλάθλων:

Αφού επιστρέψει η ΑΕΚ, η οποία μπορεί να τραβήξει και άλλους προς τα επάνω, αφού βέβαια οι άνθρωποί της βοηθήσουν να καθαρίσει (λίγο) το τοπίο…

Όταν κάποιοι από όσους πρωταγωνιστούν σε αυτή την οργάνωση που κυριαρχεί στο χώρο, τιμωρηθούν παραδειγματικά και εξαφανιστούν από τον χάρτη

Όταν επιστρέψει ο Ηρακλής, η Λάρισα ίσως και η Παναχαϊκή ( ο Άρης θα κάνει πολλά χρόνια…)

Όταν οι αποφάσεις διαιτητών, επιτροπών, παρατηρητών και διαφόρων άλλων οργάνων δεν θα επηρεάζονται από το ίδιο κέντρο αποφάσεων.

Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι από φέτος τον Σεπτέμβριο (σε λίγες μέρες δηλαδή) θα μπουν μερικές μικρές βάσεις, ώστε του χρόνου τέτοιο καιρό έχουμε ουρές στα εκδοτήρια της πρώτης αγωνιστικής…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: