Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μία από τα ίδια!

Ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα. Με άλλη μία μέτρια εμφάνιση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Καλλονή στην Τούμπα. Τα γκολ του αγώνα οι Καμαρά (59’) και Περέιρα (74’).

Μία από τα ίδια
Με το… αριστερό μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μένοντας στο 1-1 εντός έδρας με την Καλλονή, για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ένας ασύνδετος «Δικέφαλος του Βορρά», με ελλείψεις και χωρίς λύσεις στην επίθεση, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φύγουν με βαθμό από την άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα.

Ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του εξαιρετικού Λεοζίνιο και τιμώρησε (59') τα κενά των «ασπρόμαυρων», ενώ έχασε μοναδική ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα. Όαση ο Περέιρα που ισοφάρισε (74') αλλά αποβλήθηκε αυστηρά από τον Κομίνη. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μπαρέρα.

Το ματς:

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε προϊδεάσει ότι θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Εξέπληξε αφήνοντας εκτός αποστολής τους Σαλπιγγίδη, Κάτσε και ιδιαίτερα τον Έλληνα επιθετικό από τη στιγμή που απουσίαζε ο Αθανασιάδης. Το γκολ θα ήταν ούτως ή άλλως μια δύσκολη υπόθεση, όπως φάνηκε και στο προ ημερών ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ζίμπρου. Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό, αλλά και λύσεις μεσοεπιθετικά.

Η όποια υπεροχή του περιορίστηκε σε κάποια τελικές προσπάθειες, που όμως δεν αποτέλεσαν πραγματικό κίνδυνο για την εστία του Χουγκ. Σπυρόπουλος, Βίτορ, Περέιρα είχαν δοκίμασαν -ανεπιτυχώς- να τον νικήσουν, τη στιγμή που ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να φανεί σε καμία στιγμή να φανεί επικίνδυνος. Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια και των δύο ομάδων. Μακ και Περέιρα ήταν οι πιο δραστήριο παίκτες του "Δικεφάλου". Μια λανθασμένη απομάκρυνση του Γιορέντε λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε αυτογκόλ, αλλά ο Μπαρέρα έσωσε την κατάσταση.

inner

Ο Αναστασιάδης δεν άργησε να κάνει την πρώτη του κίνηση, περνώντας τον Σαββίδη στην θέση του Μάρτενς. Ο χρόνος κυλούσε όμως δίχως να αλλάζει η εικόνα της ομάδας του. Και σε μια από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της, η Καλλονή με κινητήριο μοχλό τον Λεοζίνιο και εκτελεστή τον Καμαρά πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε από την συνεργασία των Μακ-Περέιρα, με τον τελευταίο να ξεμαρκαρίζεται και ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή να ισοφαρίζει. Γκολ που φάνηκε να λειτουργεί σαν ξυπνητήρι, όμως ήταν ήδη αργά για να αλλάξει η κατάσταση, ενώ έπειτα από νέα έμπνευση του Λεοζίνιο ο Καμαρά αστόχησε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή. Ένταση στο φινάλε με τον Κομίνη να αποβάλλει αυστηρά τον Περέιρα και στις καθυστερήσεις να δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαρέρα.

* Πριν από την σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παναγιώτη Ποικιλίδη.

**Από σουίτα του γηπέδου παρακολούθησε τον αγώνα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (87' Ρατς), Τζανδάρης (67' Μαντούρο), Μάρτενς (55' Σαββίδης), Μακ, Περέιρα, Κουλούρης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσικάς, Πόζογλου.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς (89' Γιώργου), Μπαρέρα, Χωριανόπουλος (58' Κεϊτά), Καμαρά, Μανούσος, Λεοζίνιο.

Στον πάγκο: Άλεξιτς, Βλαστέλλης, Κύπρου, Μπουρούς, Αγρίτης.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Μαγιάννης (Άρτας)
Γήπεδο: ΤούμπαΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: