Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Γιάννης (Αντετοκούνμπο), ο… άμπαλος!!

Να, λοιπόν, που τα φιλικά τελείωσαν, η Εθνική μας ομάδα άρχισε να ανεβαίνει και η γκρίνια υποχώρησε.

Γιάννης (Αντετοκούνμπο), ο… άμπαλος!

Αναμενόμενο… Είναι τόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ γι αυτή την ομάδα, που όταν ανεβάσει στροφές θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τις ισορροπίες. Στα φιλικά της… τιμωρίας του, το κενό του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα απόδοσης…
Ας πάμε όμως και στον μεγάλο παρεξηγημένο της «επίσημης αγαπημένης», Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το next best thing του ελληνικού μπασκετ, ο οποίος δεν είναι ηγέτης ή σούπερ σταρ, αλλά αυτά που κάνει πάνω στο παρκέ αξίζουν το βάρος του σε χρυσάφι. Και δη τα… αθόρυβα! Πρόκειται για το νέο μεγάλο ρολίστα του παγκοσμίου μπάσκετ, ο οποίος κατέκτησε το ΝΒΑ και πλέον ετοιμάζεται να αφήσει το στίγμα του στα παρκέ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας.
Η Ελλάδα έχει την τύχη να τον έχει στο δυναμικό της και αντί να είμαστε χαρούμενοι γι αυτό, κάποιοι φτάνουν στο σημείο να τον αμφισβητούν. «Ποιος Αντετοκούνμπο;», αναρωτιούνται κάποιοι «ειδήμονες», ενώ κάποιοι άλλοι έχουν φτάσει στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν μέχρι και «άμπαλο». Μάλλον οι άνθρωποι των Μιλγουόκι Μπακς είναι άσχετοι που τον θεωρούν φρανσάιζ πλέιερ.
Η παρουσία του είναι καθηλωτική στον αμυντικό τομέα. Έχει τον τρόπο να γεμίζει το γήπεδο και να κάνει τους αντιπάλους του να φοβούνται την πάσα στη weak side, καθώς ο Γιάννης καραδοκεί να αρπάξει τη μπάλα και να ξεκινήσει αιφνιδιασμό.
Τα εντυπωσιακά του καρφώματα είναι το λιγότερο. Αποτελούν τις… σάλτσες. Εμείς προτιμάμε τα ουσιώδη. Θα το πούμε για πολλοστή φορά. Δεν είναι σκόρερ. Εχουμε άλλους παίκτες γι αυτή τη δουλειά. Αν εξάλλου μπορούσε να το κάνει κι αυτό με την ίδια συνέπεια που κάνει όλα τ άλλα τώρα θα μιλούσαμε για τον νέο… Ντουράντ. Ο Γιάννης δουλεύει σκληρά. Κάθε χρόνο κάνει άλματα και μέσα στα επόμενα χρόνια θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, είναι… ΕΔΩ, τιμώντας τη χώρα που τον ευεργέτησε. Keep walking Giannis!
Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: