Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Σοβαρευτείτε πριν είναι αργά!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα λάθη που... πληρώνει ο ΠΑΟΚ και την επιτακτική ανάγκη για άμεση και σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση.
Στον ΠΑΟΚ είναι μαθηματικό να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και αυτό γιατί ο ηγέτης του δεν νιώθει από ΠΑΟΚ. Μάλιστα, τα στελέχη του ΠΑΟΚ που περιμένεις να νιώθουν και να τον καθοδηγήσουν σε μία λογική σειρά, όχι μόνο δεν τα έχουν καταφέρει αλλά χορεύουν στον ρυθμό του.
ADVERTISEMENT
Είναι γεγονός πως γίνεται προσπάθεια αυτή την στιγμή να βγει μία άκρη για το επεισόδιο που πρωταγωνίστησε ο Σαββίδης με οπαδό του ΠΑΟΚ. Είναι να γίνει ένα ραντεβού και να λήξει το θέμα. Η αντίδραση του Σαββίδη ήταν λάθος και το κατάλαβε.
Από εκεί και πέρα βέβαια, η αντίδραση κάποιων οπαδών έξω από το γήπεδο είναι φυσιολογική όταν βλέπουν την ομάδα να καταρρέει σε όλα τα επίπεδα ενώ δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας. Άλλες εποχές, η δικαιολογία του οικονομικού προβλήματος αρκούσε να φέρει μία ηρεμία. Τώρα τι να βγεις να πεις; Πως η ομάδα έμεινε χωρίς αριστερό εξτρέμ γιατί πρέπει να τη συμμαζέψουμε;
Τα λάθη από την πλευρά της ΠΑΕ που χρεώνεται ως ηγέτης ο Σαββίδης – και λογικά – είναι πάρα πολλά. Και το βασικό είναι πως η ΠΑΕ στερείται σοβαρότητας. Σε κάποια φάση σε ένα από τα τελευταία ταξίδια που κάναμε μου είπε στέλεχος της ΠΑΕ πως δεν είναι υποχρεωμένη να λέει τι κάνει και πως μέσα από τις πράξεις θα φανεί το αποτέλεσμα.
Και προσπαθείς να καταλάβεις αν είσαι εξωγήινος που δεν κατανοείς καμία από τις πράξεις που γίνονται, γιατί ότι συναντάς μπροστά σου και λογική δεν έχει αλλά το χειρότερο, έχει αυτή τη σιχαμένη δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία της δεκαετίας του 80΄που διέλυσε τον τόπο.
Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να κατανοήσουν πως ο στόχος νούμερο ένα είναι η σοβαρότητα. Τα να μη μιλά κανείς για στόχους, επιδιώξεις, οράματα και οι μοναδικές δημόσιες τοποθετήσεις να είναι του Σαββίδη που έχει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο η Ελένη Λουκά με τις μπαϊσέξουαλ παρτούζες και του Άγγελου που μας ενημερώνει πως από σήμερα αναλαμβάνει η Παναγιά, είναι συνδυασμό εκρηκτικός για το οπαδικό συναίσθημα.
Ένα συναίσθημα το οποίο σήμερα είναι σχεδόν σε φάση αδιαφορίας, όμως όσο περνάει ο καιρός και φθείρει η λογική της δημιουργίας βάσεων για το κάτι καλύτερο, θα μεταβληθεί σε εκνευρισμό και ακραίες συμπεριφορές. Τον ξέρω τον ΠΑΟΚ από μωρό. Όσο πιο ξεκάθαρες εξηγήσεις κάνεις, τόσο πιο όμορφα θα σου ξηγηθεί ο κόσμος. Δεν είναι πυρηνική επιστήμη, δεν είναι κάτι δύσκολο να συμβεί.
Ποδοσφαιρικά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει την Καλλονή, όμως για το ρόστερ που διαθέτει δεν ήταν κακός. Και αυτή είναι η μιζέρια του. Θεωρούμε καλό έναν ΠΑΟΚ που δεν κέρδισε την Καλλονή στη Τούμπα, σε έναν αγώνα που βάσει εικόνας θα έπρεπε να κερδίσει όμως θα μπορούσε και να χάσει.
Ο Αναστασιάδης άφησε για λίγο της αλχημείες στην άκρη, παρέταξε ένα ορθολογικό 4-4-2 με πρωταγωνιστή τον Περέιρα που παίζοντας στη φυσική του θέση ήταν πολύ καλός. Και ο Μακ ήταν πάλι θετικός και τις καλύτερες φάσεις τις βγάλαμε μέσα από τη συνεργασία των δύο.
Δύο ερωτηματικά μου προκάλεσε η γενικότερη διαχείριση του Αναστασιάδη. Πρώτον γιατί άφησε εκτός αποστολής τον Σαλπιγγίδη για να τον ξεκουράσει, ενώ δεν είχε φορ στον πάγκο και έπαιζε 4-4-2. Όχι πως είχε δεκάρι στον ΠΑΟΚ, ή εξτρέμ, αλλά το ξεπερνάμε αυτό. Εκτός και αν υπολογίζουμε τον Πόζογλου και για τα δύο.
Επίσης μου έκανε εντύπωση πως προτίμησε να ξεκινήσει τον Τζανδάρη από τον Σαββίδη που δημιουργικά είναι καλύτερος απέναντι σε κλειστή άμυνα. Ο δεύτερος μπήκε αλλαγή και έκανε ότι τα υπόλοιπα χαφ μαζί όσο δεν έπαιζε.
Τέλος, θα πρέπει να εκμυστηρευτώ κάτι που συναντώ για πρώτη φορά στο ρεπορτάζ. Οι παίκτες θέλουν να γίνουν άμεσα μεταγραφές.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: