Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Εύκολο… ποδαρικό για την Ζαλγκίρις!!


Εύκολο… ποδαρικό για την Ζαλγκίρις

Με το δεξί μπήκαν στο 2016 Ζαλγκίρις και Ίαν Βουγιούκας, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας να νικά εύκολα με 84-58 την Λιετκαμπέλις.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε η Ζαλγκίρις από την Λιετκαμπέλις, την οποία νίκησε εύκολα με 84-58 στο πρώτο της παιχνίδι για το 2016.

Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας ήταν ο Παούλιους Γιανκούνας με 14 πόντους, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος σε 19:03’’ είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντούβνιακ: «Ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη μας»


Ντούβνιακ: «Ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη μας»

Το ματς με τον Κόροιβο Αμαλιάδας είναι η αρχή μίας εξαιρετικά δύσκολης σειράς αγώνων για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Ούρος Ντούβνιακ.

Πολύ σκληρή ομάδα χαρακτήρισε τον Κόροιβο Αμαλιάδας ο Ούρος Ντούβνιακ, ο οποίος τόνισε επίσης πως με το ματς αυτό ξεκινάει για τον ΠΑΟΚ μία εξαιρετικά δύσκολη σειρά αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά το blog του Ούρος Ντούβνιακ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Είναι η αρχή μίας νέας χρονιάς και εκτός του ότι θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, είναι και η ώρα να βάλουμε όλα τα άσχημα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην άκρη, να τα αφήσουμε πίσω μας και να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί έχουμε πολύ μεγάλη σεζόν μπροστά μας.

Έχουμε μπροστά μας το πρώτο παιχνίδι του 2016, στην αρχή μία εξαιρετικά δύσκολης σειράς αγώνων για το πρωτάθλημα και το Eurocup. Ο πρώτος μας αντίπαλος είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, που έχει καλύψει όλες τις θέσεις με πολύ αξιόλογους παίκτες. Παίζουν πραγματικά πολύ καλό μπάσκετ αυτή την σεζόν και σίγουρα γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία ομάδα που είναι δύσκολο να την κερδίσεις, ιδιαίτερα στην έδρα της, στην Αμαλιάδα.

Δεν υπάρχουν και πολλά που πρέπει να πούμε για μας, γιατί δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες ακόμη και το γήπεδό τους, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε και να χάσουμε από οποιαδήποτε ομάδα, εάν δεν προσεγγίσουμε σωστά ένα παιχνίδι. Ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη μας. Και να το δείξουμε στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για 40 λεπτά. Για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη νίκη, την οποία χρειαζόμαστε πάρα πολύ αυτή την στιγμή
».

Τα Τρίκαλα μπόρεσαν και χωρίς τον Σοκό!!


Τα Τρίκαλα μπόρεσαν και χωρίς τον Σοκό

Υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι χωρίς τον Σοκό. Τελικά, μετά από ένα ματς-ροντέο νίκησαν 81-77 το Λαύριο.

Ο τραυματισμός του Σοκό άλλαξε τις ισορροπίες και λίγο έλειψε να στοιχίσει στα Τρίκαλα. Έστω και δύσκολα απέναντι σε ένα μαχητικότατο Λαύριο οι Θεσσαλοί όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 81-77 και το προβάδισμα έναντι των άλλων ομάδων στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία.

«Ροντέο» το παιχνίδι ειδικά στα τελευταία του λεπτά, με τους παίκτες του Λαυρίου να πιέζουν για να ισοφαρίσουν. Ωστόσο τα άστοχα σουτ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ένα λέι-απ του Τσιάρα καθόρισαν τον νικητή.

Το ματς

Ορεξάτες και οι δύο ομάδες στην αρχή του αγώνα, με τους γηπεδούχους όμως γρήγορα να γίνονται αποδέκτες ενός μεγάλου σοκ! Ο Σοκό στο 8ο λεπτό υπέστη ένα τράβηγμα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς.

Η απώλειά του Σοκό φάνηκε σιγά-σιγά στο παιχνίδι για την ομάδα των Τρικάλων. Αν και –αρχικά- βρήκαν τρόπο να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ (+5 στο 10’), η συνέχεια ήταν δύσκολη.

Το Λαύριο μπόρεσε να ισορροπήσει το ματς (33-33 στο 17’) με τον Κρουμπάλι να βρίσκει τρόπους να σκοράρει απέναντι στην άμυνα των Τρικάλων. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου. Εκεί τα Τρίκαλα με ένα ξέσπασμα δέκα πόντων ξέφυγαν στο σκορ και τελείωσαν την τρίτη περίοδο με μια διαφορά 13 πόντων.

Το Λαύριο όμως δεν κατέθεσε τα όπλα. Βοηθούμενο και από τον τραυματισμό του Ντάουελ μείωσε κάνοντας το ματς... ροντέο στα τελευταία του λεπτά.

Περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος ο Μπολντς με ένα τρίποντο μείωσε στο καλάθι, αλλά ακολούθησαν λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και άστοχα σουτ. Τα Τρίκαλα παρέμειναν έστω και δύσκολα μπροστά στο σκορ, με τον Τσιάρα «καθαρίζει» το ματς (79-75) λίγα δεύτερα πριν το τέλος. Το τελικό 81-77 διαμορφώθηκε μετά από τις βολές που ακολούθησαν.

Τα Δεκάλεπτα: 27-22, 39-36, 66-53, 81-77
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σώθηκε» στο 90' η Σέλτικ!!

Χάρις σε γκολ του Γκρίφις στο 90ο λεπτό, η Σέλτικ πήρε μια αγχωτική νίκη επί της Πάρτικ Θιστλ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Σώθηκε» στο 90' η ΣέλτικΈνα γκολ του Γκρίφις στο 90ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει ένα αγχωτικό τρίποντο στην Σέλτικ επί της Πάρτικ Θιστλ. Με αυτή τη νίκη, οι Καθολικοί παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με 46 βαθμούς και περιμένουν να δουν εάν θα τους πιάσει αύριο η Αμπερντίν. Ωστόσο, η Σέλτικ έχει δύο ματς λιγότερα και έχει την ευκαιρία να ξεφύγει όταν διεξαχθούν αυτά.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, η Νταντί επικράτησε 2-1 της Νταντί Γιουνάιτεντ με ανατροπή, η Ινβερνές κέρδισε 2-0 την Ρος Κάουντι και η Χαρτς πήρε τον εκτός έδρας βαθμό στην έδρα της Κιλμάρνοκ (2-2).

Τέλος, στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι, η Χάμιλτον πήρε ανέλπιστο βαθμό στην έδρα της Μάδεργουελ καθώς ισοφάρισε σε 3-3 με πέναλτι του Κρόφορντ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/1 (17:00)

Νταντί-Νταντί Γιουνάιτεντ 2-1
(41' Χέμινγκς, 62' Ρος / 15' Σπιτάλ)

Σέλτικ-Πάρτικ Θιστλ 1-0
(90' Γκρίφις)

Ινβερνές-Ρος Κάουντι 2-0
(26' Στόρεϊ, 45'+2' Τάνσεϊ)

Κιλμάρνοκ-Χαρτς 2-2
(43' Μπαλατόνι, 80' Μαγκένις / 45+3' Ρέιλι, 56' Πάτερσον)

Μάδεργουελ-Χάμιλτον 3-3
(9', 46' ΜακΝτόναλντ, 57' Μάουλτ / 25' Λούκας, 28' ΜακΚίνον, 90+6' Κρόφορντ πέν.)

Κυριακή 3/1 Σεντ Τζόνστον-Αμπερντίν (14:30)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Παρασκευή 15/01

Νταντί Γιουνάιτεντ-Σέλτικ (21.45)

Σάββατο 16/01 Χαρτς-Μάδεργουελ (17.00)
Κιλμάρνοκ-Ινβερνές (17.00)
Πάρτικ Θιστλ-Νταντί (17.00)
Σεντ Τζόνστον-Χάμιλτον (17.00)

Κυριακή 17/01 Ρος Κάουντι-Αμπερντίν (14.15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο… νόμος του ΠΑΣ!!


Ο… νόμος του ΠΑΣ
Φρένο στην αήττητη εκτός έδρας πορεία της Βέροιας έβαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα που… έθεσε τους δικούς του κανόνες στους Ζωσιμάδες και επιβλήθηκε 2-0, με γκολ των Μανιά (10’) και Τζημόπουλου (84’).


Η Βέροια ταξίδεψε στους Ζωσιμάδες αήττητη στα εκτός έδρας ματς, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα της έβαλε «στοπ», επιβλήθηκε 2-0 και διατήρησε την δική του απίθανη πορεία στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Μανιάς στο δέκατο μόλις λεπτό του ματς άνοιξε το σκορ στο 10’, με την Βέροια να ψάχνει δυναμικά αντίδραση κυρίως με τον Ναζλίδη. Η κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 84’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Βέροια, αφού ο Γιαννούλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ένα λεπτό πριν το δεύτερο γκολ.

Το ματς:



Δεν έλειψε η όρεξη απ’ τους παίκτες των δύο ομάδων. Μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους απ’ τα πρώτα λεπτά. Μετά από ένα… συνεχές πάνω-κάτω, στο οποίο κυριάρχησε σε κατοχή η Βέροια, ο ΠΑΣ της έκανε το πρώτο βήμα και άνοιξε το σκορ.

Ο πρώτος του σκόρερ, ο Μανιάς, βγήκε στο τετ α τετ με τον Λόπεζ και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο δέκατο λεπτό του παιχνιδιού.

inner

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν απαντήσεις κυρίως με τον Ναζλίδη, ο οποίος είχε αμέσως δύο καλές ευκαιρίες (στο 12’ με κεφαλιά και στο 18’ με σουτ), όμως στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στην δεύτερη ο Βελλίδης επενέβη σωτήρια.

Η Βέροια συνέχισε να είναι πιο δραστήρια κυνηγώντας την ισοφάριση και παρότι ο ρυθμός του ματς μετά το ημίωρο έπεσε, συνέχισε να απειλεί την εστία του Βελλίδη, με μεγαλύτερη ευκαιρία το σουτ του Μαγέφσκι στο 36’ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως αδιάφορα, με τις δύο ομάδες να ψάχνονται για αρκετή ώρα, όμως ο ΠΑΣ και πάλι έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Αρχικά στο 61’ με την κεφαλιά του Τζημόπουλου να περνάει λίγο άουτ, ενώ απ’ το 63’ μέχρι το 66’ ο Λόπεζ απομάκρυνε τρεις προσπάθειες του Μανιά.

Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία, πάντως, ήταν της Βέροιας. Ο Κόλα έκανε το σουτ που απομάκρυνε ο Βελλίδης, όμως ο Μαγέφσκι στην επαναφορά δεν κατάφερε να σκοράρει σε σχεδόν άδεια εστία. Στο 80’ απείλησε ξανά ο Ναζλίδης με σουτ που πέρασε άουτ, όμως δύο λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιαννούλη με δεύτερη κίτρινη.

inner

Στην εκτέλεση του φάουλ απ’ τον Ακόστα ο ΠΑΣ δεν έχασε την ευκαιρία και με κεφαλιά του Τζημόπουλου διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Οι συνθέσεις:



ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (81’), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα (87’ Ναδάλες), Μιχαήλ, Καρανίκας, Ηλιάδης (72’ Λίλα), Στρούνα.

Στον πάγκο οι: Περιστερίδης, Ίλιτς, Φερφελής, Κοζορώνης.

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Μαλόν (70’ Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81’ Μεληκιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (87’ Σιόντης).

Στον πάγκο οι: Καντιμοίρης, , Νάστος, Μαραγκός, Καρακώστας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βρήκε «μπαστούνια» με τη γειτόνισσα η Μπάρτσα!! (video)


Τα βρήκε «μπαστούνια» με τη γειτόνισσα η Μπάρτσα (video)

Μόνο ποδαρικό με το... δεξί δεν έκανε η Μπαρτσελόνα, που τα βρήκε «μπαστούνια» απέναντι στη συμπολίτισσα Εσπανιόλ (0-0). Ευκαιρία για την Ατλέτικο να βρεθεί στην κορυφή.

Χωρίς καλό ποδαρικό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2016 η Μπαρτσελόνα δίνοντας την ευκαιρία στην Ατλέτικο Μαδρίτης να την προσπεράσει, μετά τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη συμπολίτισσα Εσπανιόλ, που της έβαλε δύσκολα στο ντέρμπι της Καταλονίας.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν πραγματοποίησαν το καλύτερο παιχνίδι τους στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ» και έμειναν στο 0-0 απέναντι στην Εσπανιόλ, που δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει φτηνά το «τομάρι» της, παίζοντας πιεστική άμυνα για 90 λεπτά, σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι.

Η Εσπανιόλ μπήκε στο παιχνίδι με το «μαχαίρι στα δόντια» και έδειξε από την αρχή ότι θα έκανε την ζωή δύσκολη στη «συμπολίτισσα» στο πρώτο ματς για το 2016.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 25ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μπράβο δεν απομάκρυνε σωστά, με τον Πικέ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο στο 36ο λεπτό η Μπαρτσελόνα απάντησε, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι να σταματάει στη συμβολή των δοκών της εστίας του Πάου Λόπεθ.



Στην σπουδαιότερη ευκαιρία στο ματς για τους «μπλαουγκράνα» στο 55’, ο Ράκιτιτς έβγαλε μόνο του τον Σουάρες, εκείνος πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε επίσης στο δοκάρι.



Πλέον αν η Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίσει απόψε (21.30) τη Λεβάντε θα προσπεράσει τη Μπαρτσελόναμ που ωστόσο έχει ματς λιγότερο, εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Εσπανιόλ (Κονσταντίν Γκάλκα): Πάου Λόπεθ, Αλβαρο, Ρόκο, Αλβαρεθ, Χάβι Λόπεθ, Χορδάν (80' Αμπρααμ), Ντιόπ, Ασένσιο, Ερνάν Πέρες, Μπούργκι (60' Ζεράρ Μορένο), Καϊσέδο

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71' Σέρζι Ρομπέρτο), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο (2/1)

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 0-0

Ατλέτικο - Λεβάντε (21:30)

Μάλαγα - Θέλτα (23:05)

Κυριακή (3/1)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Σοθιεδάδ (13:00)

Μπέτις - Έιμπαρ (17:00)

Γρανάδα - Σεβίλλη

Ντεπορτίβο - Βιγιαρεάλ (19:15)

Μπιλμπάο - Λας Πάλμας

Βαλένθια - Ρεάλ (21:30)

Δευτέρα (4/1)

Χιχόν - Χετάφε (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Καβάλα είναι εδώ!!


Η Καβάλα είναι εδώ!

Την δεύτερη νίκη στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και πρώτη μετά την πρεμιέρα, πανηγύρισε η Καβάλα, που επικράτησε 85-74 του Αρκαδικού στο Δ.Α.Κ. Καλαμίτσας και παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής.

«Ζωντανή» στη μάχη της παραμονής έμεινε η Καβάλα, που νίκησε τον Αρκαδικό στο κλειστό της Καλαμίτσας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας, που μπήκε με το δεξί στο 2016, πέτυχε την δεύτερη φετινή νίκη της και πρώτη μετά από αυτήν της πρεμιέρας επί της έτερης νεοφώτιστης ομάδας του Λαυρίου.

Κορυφαίος των νικητών, που πήραν και σημαντική διαφορά έντεκα πόντων, η οποία ενδεχομένως να παίξει ρόλο σε πιθανή ισοβαθμία, ήταν ο Λέιζερ με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες (Γιαννακίδης, Κοστόφ, Τζόουνς και Ταπούτος) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από πλευράς ηττημένων, πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Καββαδάς με 23 πόντους, αλλά και 8 ριμπάουντ.

Το ματς

Η Καβάλα ξεκίνησε πιο δυνατά, πετυχαίνοντας οχτώ αναπάντητους πόντους στα πρώτα δυόμισι λεπτά (8-0). Η ομάδα της Αρκαδίας συνήλθε σχετικά γρήγορα και μείωσε δύο φορές σε 12-8 και 15-11, αλλά οι γηπεδούχοι, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 8 πόντων (24-16). Με δίποντο του Τζόουνς στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι «Αργοναύτες» έφτασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (26-16), δείχνοντας ότι ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στη δεύτερη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στη συνέχεια, με την Καβάλα να διατηρεί σταθερά ένα προβάδισμα της τάξης των έξι-οχτώ πόντων, το οποίο οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην αστοχία των φιλοξενούμενων έξω από τα 6.75μ. και τα πολλά λάθη. Στο 18’, ο Κεμπ με κάρφωμα έκανε το 39-28, στέλνοντας τη διαφορά στο +11, με το ημίχρονο να τελειώνει 45-31. Κορυφαίοι των γηπεδούχων ήταν οι Κοστόφ και Τζόουνς με 9 και 7 πόντους αντίστοιχα, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Καββαδάς με 11.

Παίζοντας με την ίδια συνέπεια στην άμυνα, η Καβάλα διατηρούσε με σχετική ευκολία τον έλεγχο και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, κρατώντας την διαφορά σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους (49-35 στο 24’), ενώ δύο λεπτά αργότερα έφτασε και στο +22 (59-37), βάζοντας γερά θεμέλια για το ροζ φύλλο. Όπως εξελισσόταν ο αγώνας, η ομάδα της Μακεδονίας θα έπρεπε να… αυτοκτονήσει, για να μην πανηγυρίσει στο τέλος. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να έχουν παραδώσει τα όπλα, με το 30άλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 63-43.

Χωρίς καλάθι έμειναν οι δύο ομάδες στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου, αφού σκόραραν μόνο με βολές. Με δύο τρίποντα του Βαν Όστρουμ, ο Αρκαδικός μείωσε σε 66-53, με το ρολόι να δείχνει 6’.25’’ πριν το τέλος. Ενάμισι λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και στους 10 (72-62), προκαλώντας μια μικρή ταραχή στην ομάδα της Καβάλας. Η διαφορά έπεσε και στους 9 (78-69), αλλά τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ της ομάδας της Αρκαδίας μάλλον είχαν τελειώσει. Οι γηπεδούχοι με ψυχραιμία και σωστή διαχείριση έφτασαν στην επικράτηση με τελικό σκορ 85-74.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 45-31, 63-43, 85-74

Καβάλα (Στηβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 14 (8ρ., 5ασ.), Κεμπ 6, Φαν ντερ Μαρς 6, Κοστόφ 12, Ταπούτος 11, Καλαϊτζίδης 3, Τζόουνς 12, Ρόμπινσον 6, Σταμπουλής, Γκέλιος, Γιαννακίδης 13, Δεμερτζής

Αρκαδικός (Γιάννης Καστρίτης): Καββαδάς 23 (8ρ.), Βαν Όστρουμ 16 (7ασ.), Στεφανίδης 4, Μπράουν 11, Νουουτίνεν 4, Άιρλαντ, Λαμπρόπουλος 9 (7ρ.), Καλλινικίδης, Καραμαλέγκος 3, Τζουγκαράκης, Κοψαύτης 2, Κωνσταντίνου 2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει ο παλιός ο… χρόνος για την Κηφισιά!!


Πάει ο παλιός ο… χρόνος για την Κηφισιά!

Το 2015 έκλεισε με πέντε σερί ήττες για την Κηφισιά, με το 2016 να ξεκινάει ιδανικά για την ομάδα των βορείων προαστίων, η οποία νίκησε 77-69 τον Κολοσσό Ρόδου!

Με… φόρα μπήκε στο 2016 η Κηφισιά!

Η ομάδα των βορείων προαστίων έκλεισε το 2015 μετρώντας πέντε σερί ήττες, όμως στο νέο έτος ξεκίνησε με τη νίκη 77-69 επί του Κολοσσού Ρόδου στο Ζηρίνειο!

Πολύ καλό ματς έκαναν οι Λόουερι και Κασελάκης για το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους «θαλασσί» ξεχώρισε ο Λαρεντζάκης με 15 πόντους.

Πολύ επιθετικές ήταν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, οδηγώντας ψηλά το σκορ από νωρίς (11-8). Η Κηφισιά ήταν αυτή που διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα (21-17) μέχρι περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Κολοσσός έσφιξε πολύ την άμυνά του και έτσι κατάφερε να την κλείσει με ένα σερί 8-0 για το 21-25.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με ένα νέο 6-0, έφτασαν ακόμη και στο +10 (21-31). Η Κηφισιά από την άλλη χρειάστηκε περίπου έξι λεπτά για να πετύχει καλάθι και όταν αυτό έγινε, παράλληλα ξεκίνησε και την αντεπίθεσή της. Η ομάδα των βορείων προαστίων ροκάνιζε συνεχώς τη διαφορά (27-33), ενώ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την έφερε στην ελάχιστη τιμή της (35-36). Έκτοτε, το ματς έγινε ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν προηγούμενοι 42-41 στα αποδυτήρια χάρη σε τρίποντο του Γκίκα.

Πολύ κακό θέαμα πρόσφεραν οι δύο ομάδες μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, λόγω της τρομερής αστοχίας τους. Ωστόσο, αυτό βόλευε περισσότερο την Κηφισιά, η οποία διατηρούσε το προβάδισμά της (46-45), το οποίο στη συνέχεια έφτασε ακόμη και στο +7 (52-45). Η «απάντηση» του Κολοσσού ήταν ένα επιμέρους σκορ 3-10 για την ισοφάριση (55-55), με τον Στίγκερς να βάζει ξανά τους γηπεδούχους μπροστά στο τέλος (59-55).

Η Κηφισιά μπήκε στην τέταρτη περίοδο με ένα 5-0 για το +9 (64-59), όμως ο Λαρεντζάκης διατηρούσε τον Κολοσσό κοντά στο σκορ (67-63). Στη συνέχεια, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκα ξανά τις λύσεις στην επίθεση και έτσι πήγε σε μία διαφορά ασφαλείας (74-67), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Η νέα απάντηση από τους Ροδίτες δεν ήρθε ποτέ και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 77-69.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-41, 59-55, 77-69

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Λόουερι 17 (1), Στίγκερς 10 (2), Κασελάκης 16 (3), Χογκ 13, Γλυνιαδάκης 11, Γκίκας 5 (1), Πόποβιτς, Σταμάτης, Χρυσικόπουλος 2, Σμιθ 3, Ελ-Αμίν, Σπυριδωνίδης.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 15 (1), Λίντεν 8, Ρέλεφορντ 6, ΜακΓκί 5, Λιούις 7 (1), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος 2, Ντέιβις 7, Γεωργαλλής 3 (1), Αχόνεν 3 (1), Σαλούστρος 13 (2).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ζάρας δεν κάνει… εκπτώσεις!!


Ο Ζάρας δεν κάνει… εκπτώσεις

Ο Άρης ήταν νωχελικός με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στις αρχές του β' ημιχρόνου, αλλά χάρη στον Θοδωρή Ζάρα, που είχε 25π. με 5/9 τρίποντα νίκησε 72-60 το μαχητικό Ρέθυμνο για τη δωδέκατη αγωνιστική.

Δίχως να είναι τόσο πειστικός όσο άλλες φορές, ο Άρης έφτασε στο ζητούμενο και μπήκε με το δεξί στο 2016 νικώντας 72-60 το Ρέθυμνο στο Nick Galis Hall για τη δωδέκατη αγωνιστική. Ένα καλό πεντάλεπτο στις αρχές της τρίτης περιόδου έκανε τη διαφορά για τους «κίτρινους», που είχαν σε οργιώδη κατάσταση τον Θοδωρή Ζάρα με 25 πόντους και 5/9 τρίποντα. Καλός και ο Οκάρο Γουάιτ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ παρά την προσπάθειά τους οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι με 13/26 βολές και 1/15 τρίποντα.

inner

Το ματς

Το Ρέθυμνο έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του. Με εναλλαγές άμυνας που μπέρδευαν τους γηπεδούχους και καλές επιλογές στην επίθεση συντηρούσε εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα (4-8) που έφτασε και το +5 (10-15). Ο Άρης χρειάστηκε να περιμένει έντεκα αγωνιστικά λεπτά για να προηγηθεί (17-16) με τρίποντο του εξαιρετικού στο πρώτο μέρος Ζάρα, όχι όμως για πολύ καθώς δεν βοήθησε σε αυτό και η «χλιαρή» παρουσία των συνήθως πολύ καλών Γουάιτ, ΜακΝιλ και Χάγκινς. Οι φιλοξενούμενοι με Κλουφ και Χάροου κύριους εκφραστές έμειναν κοντά κι έκλεισαν το ημίχρονο σε απόλυτη ισορροπία, 31-31.

inner

Ένα πεντάλεπτο… κανονικού Άρη αρκούσε για να κάνει τη διαφορά. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη επέστρεψαν ορεξάτοι από τα αποδυτήρια, η άμυνά τους ανέβασε στροφές, ο Γουάιτ πήρε το όπλο του και η διαφορά έφτασε στο 50-39. Οι φωνές του Θανάση Σκουρτόπουλου ακούστηκαν μέχρι την… Κρήτη, αλλά η ομάδα του απλώς «φρέναρε» τους γηπεδούχους. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Άρης διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμά του, αφού όταν χρειάστηκε ο Ζάρας ήταν εκεί (62-48), ενώ το Ρέθυμνο έσπασε τα καλάθια από τις βολές (13/26).

Δεκάλεπτα: 14-16, 31-31, 54-44, 72-60.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 1, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 2, Γουάιτ 14 (9 ριμπ.), Γουότερς 4 (5 ασίστ), Δίπλαρος, Ζάρας 25, Χάγκινς 11 (10 ριμπ.), Κοέν 2, Μούρτος 4 (8 ριμπ.), Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 7.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 8, Σχίζας 6, Μάντεν 5, Σάφτενααρ 4 (10 ριμπ.), Γιαννόπουλος 4 (6 ριμπ.), Τσακαλέρης, Χάροου 16 (5 ριμπ.), Στόουν 14 (5 ριμπ.), Κάρτερ 3, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Διαιτητές: Ψαριανός, Δεσλής, Αναστόπουλος Α. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεφορτώθηκε την Λέστερ η Άρσεναλ!! (videos)


Ξεφορτώθηκε την Λέστερ η Άρσεναλ! (videos)

Με το δεξί… στην κορυφή η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έστω και με 1-0 πήραν το τρίποντο με τη Νιούκαστλ και χάρη στην γκέλα της Λέστερ έμειναν μόνοι στην 1η θέση. Επιτέλους νίκη για την Γιουνάιτεντ!

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε την χρονιά η Άρσεναλ. Μπορεί το 1-0 απέναντι στην Νιούκαστλ να μην… ενθουσιάζει, όμως ο Βενγκέρ και οι παίκτες του πέτυχαν τον στόχο τους αφού έμειναν πρώτοι στην κορυφή της Premier League.

Αυτό δεν έγινε χάρη στην βοήθεια του Κοσιελνί, που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της στο «Emirates» στο 72ο λεπτό. Οι «κανονιέρηδες» δέχτηκαν με χαρά και το δώρο που τους έκανε η Μπόρνμουθ από το «King Power Stadium». Εκεί η ομάδα του Χάουϊ έβαλε μπλόκο στην Λέστερ, που παρότι αγωνίστηκε από το 57’ με αριθμητικό πλεονέκτημα –έχασε πέναλτι- και δεν κατάφερε να ξεκολλήσει απ’ το 0-0.





Με φουλ άγχος αλλά επιτέλους η νίκη ήρθε. Η Γιουνάιτεντ μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πάρει το ματς με την Σουόνσι στο «Όλντ Τράφορντ» 2-1 και να επιστρέψει στα τρίποντα μετά από 7 (!) ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Το σκορ για την ομάδα του Φαν Χααλ άνοιξε με ωραία κεφαλιά ο Μαρσιάλ στο 47’. Παρότι ήταν καλύτεροι, οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν τον Σίγκουρσον να απαντάει για τους «κύκνους» στο 70’. Την κατάσταση πήραν πάνω τους Μαρσιάλ και Ρούνεϊ, με την συνεργασία τους στο 77’ να οδηγεί στο γκολ της νίκης. Στο φινάλε η Γιουνάιτεντ είχε την τύχη με το μέρος της, αφού γλίτωσε την ισοφάριση με τον γκολκίπερ τον φιλοξενούμενων, Φαμπιάνσκι, να αστοχεί σε κεφαλιά από κόρνερ στην τελευταία φάση!



Στα υπόλοιπα ματς, η Γουέστ Μπρομ με γκολ στο φινάλε νίκησε 2-1 την Στόουκ, η Νόριτς «λύγισε» 1-0 την Σαουθάμπτον και η Σάντερλεντ επικράτησε 3-1 κόντρα στην Άστον Βίλα.


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής


Σάββατο 2/1 Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 2-0
(10' Αντόνιο, 55' Κάρολ)

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 1-0
(72' Κοσιελνί)

Λέστερ-Μπόρνμουθ 0-0

Μαν. Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 2-1
(47' Μαρσιάλ, 77' Ρούνεϊ - 70' Σίγκουρσον)

Νόριτς-Σαουθάμπτον 1-0
(76' Τετέι)

Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 3-1
(30' Βαν Άνχολτ, 72', 90+2' Ντεφό - 63' Ζιλ)

Γουέστ Μπρομ-Στόουκ 2-1
(60' Σεσενιό, 90+3' Έβανς - 81' Ουόλτερς)

Γουότφορντ-Μαν. Σίτι (19:30)

Κυριακή 3/1 Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι (15:30)
Έβερτον-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική Τρίτη 12/1 Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας (21.45)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ (21.45)
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21.45)

Τετάρτη 13/1 Σουόνσι-Σάντερλαντ (21.45)
Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (21.45)
Στόουκ-Νόριτς (21.45)
Σαουθάμπτον-Γουότφορντ (21.45)
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ (21.45)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (22.00)
Τότεναμ-Λέστερ (22.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ ο Ρούνεϊ!!


Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ ο Ρούνεϊ

Ο Γουέιν Ρούνεϊ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Γιουνάιτεντ στο ματς με τη Σουόνζι και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από τον Άλαν Σίρερ.

Στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται από απόψε το βράδυ ο Γουέιν Ρούνεϊ, που βρήκε δίχτυα απέναντι στη Σουόνζι, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της Γιουνάιτεντ.

Με αυτό το γκολ ο Ρούνεϊ έφτασε τα 188 στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον Άλαν Σίρερ να είναι ο μόνος που έχει πετύχει περισσότερα (260) από τον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων».

Επιπλέον αυτό ήταν το γκολ υπ’ αριθμόν 238 του Ρούνεϊ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ σε όλες της διοργανώσεις, που τον φέρνει στην δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπενίτεθ: «Ο Χάμες είναι ένα καλό και σοβαρό παιδί»


Μπενίτεθ: «Ο Χάμες είναι ένα καλό και σοβαρό παιδί»

Ο Ράφα Μπενίτεθ στήριξε τον Κολομβιανό για το περιστατικό που είχε χθες με το περιπολικό το οποίο τον καταδίωκε.

Να στηρίξει τον Χάμες Ροντρίγκες έσπευσε ο Ράφα Μπενίτεθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή το αυριανό ματς με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Θυμίζουμε ότι ο Κολομβιανός στη χθεσινή προπόνηση μπήκε στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ καταδιωκόμενος από ένα περιπολικό της αστυνομίας διότι είχε υπερβεί κατά πολύ το όριο υπερβολικής ταχύτητας.

«Μιλήσαμε και μαζί για το θέμα το οποίο προέκυψε. Ο Χάμες είναι ένα καλό παιδί και σοβαρό. Μας έδωσε εξηγήσεις που στέκουν για το ζήτημα. Πρέπει να περιμένουμε», τόνισε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σενάρια για ΠΑΟΚ και Κράμαριτς!!


Σενάρια για ΠΑΟΚ και Κράμαριτς

Μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται για τον Αντρέι Κράμαριτς της Λέστερ φαίνεται πως είναι ο ΠΑΟΚ, με κροατικά δημοσιεύματα να γράφουν για «φλερτ» μεταξύ του «δικεφάλου» και του 24χρονου επιθετικού.

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του φαίνεται πως ψάχνει ο Αντρέι Κράμαριτς, με τον επιθετικό της Λέστερ να θέλει να βρει ομάδα για να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που του αναλογεί στους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ.

Σύμφωνα με κροατικά δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Κροάτη επιθετικό, για τον οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Τορίνο, η Ίντερ, η Γουότφορντ και η Στουτγκάρδη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζντοβτς: «Εάν έφευγε ο Μαυροκεφαλίδης δύσκολα θα ερχόμουν»


Ζντοβτς: «Εάν έφευγε ο Μαυροκεφαλίδης δύσκολα θα ερχόμουν»

Κομβικής σημασίας, για την αποδοχή της πρότασης από την ΑΕΚ, ήταν η παραμονή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο ρόστερ της, όπως δήλωσε ο Γιούρι Ζντοβτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στόχος του Γιούρι Ζντοβτς είναι να χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο πάνω στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, γι’ αυτό και η παραμονή του έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σλοβένος προπονητής αναφέρθηκε στο «πνεύμα νικητή» που θέλει να φέρει στην «Ένωση», ενώ δεν αρνήθηκε πως ψάχνει ήδη στην αγορά για έναν γκαρντ, ωστόσο δεν βιάζεται ιδιαίτερα, καθώς όπως είπε, χρόνος υπάρχει.

«Σας εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας. Είμαστε εδώ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είμαι εδώ 10 μέρες και αυτές τις μέρες προσπάθησα να κατανοήσω την ομάδα και τους παίκτες μου. Δεν είναι εύκολο, γιατί είναι λίγος ο χρόνος, αλλά κάναμε καλή δουλειά την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι σημαντικό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είμαι ένας προπονητής που θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε και τους έχω ζητήσει να είναι έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι. Αυτό έχω ζητήσει και από τους παίκτες μου, παίζουμε και στην έδρα μας. Αυτή είναι η δουλειά μας, να κερδίζουμε», δήλωσε αρχικά ο Γιούρι Ζντοβτς.

Για το ρόστερ της φετινής ΑΕΚ και ενδεχόμενες μεταγραφές: «Όταν ήρθα στην ομάδα είπα ότι δεν περιμένω κάτι. Δεν είναι αυτή η ομάδα μου. Ξέρω πού ήρθα και τι παίκτες έχω. Προσπαθώ να παίρνω το καλύτερο από τους παίκτες μου. Θέλω να τους δω και μόνος μου. Δεν θέλω να βλέπω δικαιολογίες και να ψάχνω γι αυτές. Κάθε προπονητής θέλει να αλλάξει πράγματα. Ψάχνουμε για κάποιους παίκτες δεν είναι μυστικό. Θέλουμε έναν σουτέρ αλλά είναι δύσκολο να τον βρούμε αυτή τη στιγμή. Δεν βιαζόμαστε. Θέλω να αισθανθώ την ομάδα και μετά θα πάρουμε αποφάσεις».

Για τις σχέσεις με τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Ξέρω τον Ντράγκαν από παλιά και έχουμε καλές σχέσεις. Είναι ο τζένεραλ μάνατζερ. Μέχρι ώρας συνεργαζόμαστε και συζητάμε πολύ καλά. Ο τρόπος δουλειάς μου περιλαμβάνει και την ομαδική δουλειά. Σίγουρα η απόφαση και η ευθύνη είναι δική μου στο τέλος. Αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι να επικοινωνώ με ατζέντηδες. Πάντα έχω ένα άνθρωπο να με βοηθάει».

Για τα στοιχεία που διαπίστωσε, όσον αφορά τα θέματα εντός της ομάδας: «Ποτέ δεν μου άρεσε να… δικάζω αυτούς που ήταν πριν. Έφερα την φιλοσοφία μου και το πνεύμα νικητή, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Όπως είπα και πριν το να παίρνεις από κάθε παίκτη το μάξιμουμ δεν είναι μυστικό, όταν σκέφτεσαι αμυντικά. Πάντα διαλέγω έναν παίκτη με γνώμονα την άμυνα. Επιμένω ώστε οι παίκτες μου να ακολουθούν τους κανόνες μου στην άμυνα και να παίζουμε ομαδική επίθεση. Δεν είναι ψέμα, ότι στο παιχνίδι με τον Κολοσσό είχαμε κάποιες περιττές ενέργειες. Αυτό είναι κάτι που θέλω να το αλλάξω».

Για τις διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Πριν από το παιχνίδι με τον Κολοσσό δεν ήξερα τα συστήματα και τους παίκτες. Τώρα όμως ξέρω. Ξέρω αρκετά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες στην άμυνα και κάποια στοιχεία στην επίθεση. Επίσης έχουμε τον Μαλίκ Χέρστον μαζί μας που προπονήθηκε. Έχω αρχίσει να νιώθω καλύτερα την ομάδα. Χρειάζεται χρόνος όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία. Θέλω να πω πως χρειάζεται ακόμα χρόνος. Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία».

Για την φυγή του Άρμστεντ και τον αντικαταστάτη του: «Η επιλογή ήταν δική μου για να φύγει ο Άρμστεντ, αλλά δεν ήμασταν χαρούμενοι. Δεν έβρισκα τον χρόνο για εκείνον να μείνει στο ρόστερ. Είχε πρόταση για εκείνον στα χέρια μας και του εύχομαι τα καλύτερα μιας και θέλαμε από κοινού. Έχω κάποιες αμφιβολίες, αλλά στο τέλος θα δούμε τι παίκτες υπάρχουν στην αγορά. Θέλουμε παίκτη που θα αγωνίζεται και στην θέση 2 και στην θέση 1. Δεν είναι εύκολο να βρούμε καλό παίκτη. Εάν τον βρούμε θα θέλει παραπάνω λεφτά ή πάνω από 1 χρόνο συμβόλαιο. Γι’ αυτό μπορώ να πω πως και βιαζόμαστε, αλλά και δεν υπάρχει χρόνος».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Έχω άγχος από την πρώτη μέρα για το παιχνίδι αυτό. Ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Είναι καλό που βρήκα ομάδα με… στρατό οπαδών πίσω της. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία και πολύ κόσμο, αλλά και σημαντικούς ανθρώπους στη διοίκηση. Έχω άγχος και αυτό είναι καλό».

Για το θέμα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Ξέρω τον Μαυροκεφαλίδη πολύ καλά και ξέρω πως εάν έφευγε δύσκολα θα ερχόμουν. Έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε. Να χτίσουμε μια δυνατή ΑΕΚ γύρω από αυτόν. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης και κάνει εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα. Θέλω να δω κάποια παιχνίδια ακόμα ώστε να τσεκάρω τους παίκτες μου. Δεν θέλω να τους κρίνω πριν τους δω με τα μάτια μου. Έχουμε καλή ομάδα και καλό ρόστερ και σίγουρα σε κάθε προπονητή λείπει κάτι. Πιστεύω πως είμαστε αρκετά καλοί για να ανταγωνιστούμε κάθε αντίπαλο στην Ελλάδα. Το εάν θα φέρουμε ψηλό θα το δούμε σε λίγο καιρό».

Για την θέση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και το εάν είναι σε θέση να κοντράρει την πρώτη δυάδα: «Εάν σκέφτεσαι την τρίτη θέση, τότε δεν θα τερματίσεις τρίτος. Εάν σκέφτεσαι την κορυφή ίσως τερματίσεις τρίτος. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου ως προπονητής. Η πίεσή μας είναι η κορυφή. Για την πίεση αυτή πιέζουμε όλοι ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Μόνο έτσι θα δούμε πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε. Αυτός είμαι και δεν πρόκειται να αλλάξω. Θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νεκρός πρώην παίκτης της Ξάνθης!!


Νεκρός πρώην παίκτης της Ξάνθης

Νεκρός βρέθηκε στον ποταμό Ρήνο ο Στιβ Γκοχούρι που είχε περάσει στο παρελθόν από τη Ξάνθη. Σε αυτοκτονία αποδίδει το θάνατο η αστυνομία.

Νεκρός στα νερά του ποταμού Ρήνου, βρέθηκε ο Ιβοριανός αμυντικός Στιβ Γκοχούρι, που στο παρελθόν είχε περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ξάνθης.

Ο παίκτης που αγωνιζόταν στη Ροτ – Βάις Έρφουρτ, αγνοούνταν εδώ και τρεις βδομάδες σύμφωνα με την οικογένεια του, με το πτώμα του να εντοπίζεται σήμερα (2/1) στα παγωμένα νερά του ποταμού Ρήνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του 34χρονου που είχε περάσει πρόσφατα ερωτική απογοήτευση, φαίνεται πως ήταν αυτοκτονία, με την αστυνομία να αναφέρει πως βρέθηκαν στον οργανισμό του ίχνη ναρκωτικών ουσιών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Παπαστεριανό και Μπαξεβανίδη η Ξάνθη!!


Χωρίς Παπαστεριανό και Μπαξεβανίδη η Ξάνθη

Χωρίς τους Μανώλη Παπαστεριανό και Δήμο Μπαξεβανίδη θα υποδεχθεί η Ξάνθη αύριο (17.15, NS2) τον ΠΑΟΚ στα «Πηγάδια».

Χωρίς τους Μανώλη Παπαστεριανό και Δήμο Μπαξεβανίδη θα υποδεχθεί η Ξάνθη αύριο Κυριακή τον ΠΑΟΚ στα «Πηγάδια», με τους Ακρίτες να θέλουν να επαναλάβουν τον περσινό άθλο τους και να φθάσουν στο τρίποντο κόντρα στον «Δικέφαλο» του βορρά.

Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Ραζβάν Λουτσέσκου


Τσέναμο, Γκαραβέλη, Μπέρτο, Γουάλας, Καρυπίδη, Λισγάρα, Φλίσκα, Γούτα, Λουσέρο, Βασιλακάκη, Ερέα, Ορφανίδη, Τριάδη, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι, Νιέτο, Ράνο και Καπετάνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέγα κάζο για τη Γαλατά!!


Μέγα κάζο για τη Γαλατά!

Με το… αριστερό μπήκε στο 2016 η Γαλατασαράι, γνωρίζοντας την ήττα με 91-85 από την ουραγό της βαθμολογίας Τουρκ Τέλεκομ!

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το 2016 για την Γαλατασαράι, καθώς η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε 91-85 από την ουραγό της βαθμολογίας Τουρκ Τέλεκομ!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Μάρκους Χέισλιπ με 28 πόντους, με τον Μάικλ Τζένκινς να προσθέτει άλλους 14. Από την «Τσιμπόμ» κορυφαίος ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 31 πόντους και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 67-58, 91-85
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μεγάλη προσοχή στην ΑΕΚ»


«Μεγάλη προσοχή στην ΑΕΚ»

Ο άμεσος συνεργάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας με την ΑΕΚ.

Δύσκολο παιχνίδι λόγω της δυναμικότητας της ΑΕΚ, του νέου της προπονητή, της ιδιαιτερότητας της έδρας αλλά και των ημερών χαρακτήρισε το αυριανό ματς ο Γκόραν Μπιέντοφ.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στο ματς της Κυριακής στο blog του στην ιστοσελίδα της πράσινης ΚΑΕ.


Αναλυτικά, όσα έγραψε ο συνεργάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους Έλληνες και φυσικά να εκφράσω τις ξεχωριστές ευχές μου στους φίλους της ομάδας μας. Μακάρι το 2016 να μας φέρει υγεία, ευτυχία, χαρές και ειρήνη, αν έχουμε αυτά τότε όλα είναι εφικτά.

Ξεκινάμε τη χρονιά έχοντας μπροστά μας μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή.

Αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ σ’ ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες καθώς θα είμαστε φιλοξενούμενοι στο γήπεδο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους οπαδούς μας να μας υποστηρίζουν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν.

Δεύτερον, πάντοτε τα παιχνίδια αυτές τις ημέρες κρύβουν πολλές παγίδες διότι το κλίμα είναι εορταστικό, παίζουμε στις 3 Γενάρη και απαιτείται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση προκειμένου να μην παρασυρθεί κανείς από αυτές τις συνθήκες. Παράλληλα, το κυριότερο είναι πως παίζουμε με την ΑΕΚ, μια ιστορική ομάδα με πάρα πολλές δυνατότητες και πάρα πολύ καλούς παίκτες.

Το σημαντικότερο στοιχείο, ωστόσο, που κάνει την αποστολή μας ακόμη πιο δύσκολη είναι πως ο αντίπαλός μας έχει καινούργιο προπονητή στον πάγκο του. Ο Γιούρι Ζντοβτς ανέλαβε εδώ και αρκετές ημέρες την ΑΕΚ και είμαστε σίγουροι πως θα έχει προσπαθήσει ν’ αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας και τη δυνατότητα να δουλέψει πολύ το τελευταίο διάστημα.

Δεν έχουμε καθόλου εύκολη αποστολή αλλά ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε αήττητοι και να κλείσουμε τον πρώτο γύρο χωρίς απώλειες. Πέραν του κλίματος των ημερών προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ κοπιαστικό ταξίδι με μια σφοδρή κακοκαιρία που λίγο έλειψε να μας κρατήσει στην Κωνσταντινούπολη και από ένα παιχνίδι απέναντι στη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εκεί, θέλαμε να φύγουμε νικητές από την έδρα μιας ομάδας που είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Αν εξαιρέσουμε το ξεκίνημα του αγώνα εν συνεχεία καταφέραμε να «επιστρέψουμε» και να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά όταν ο αντίπαλος βάζει κάποια μεγάλα σουτ στην έδρα του τότε σε συνάρτηση και με άλλους παράγοντες βρίσκει τον τρόπο να σε νικήσει. Η απουσία του Μήτσου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ σημαντική για εμάς και μας κόστισε.

Για την Ευρωλίγκα όμως και την κρισιμότατη εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μάλαγα θα τα πούμε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τώρα προέχει μόνο αυτός ο αγώνας, προσπαθούμε να δουλέψουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα έχοντας ουσιαστικά δύο προπονήσεις πριν από αυτό το παιχνίδι.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Γκόραν»

Κλοπ: «Δεν είμαι απογοητευμένος. Είμαι... θυμωμένος»


Κλοπ: «Δεν είμαι απογοητευμένος. Είμαι... θυμωμένος»

Θυμωμένος από την ήττα της Λίβερπουλ από τη Γουέστ Χαμ (2-0), δήλωσε πως είναι ο Γιούργκεν Κλοπ, που τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να δίνουν σε κάθε ματς το 100% των δυνατοτήτων τους.

Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2016 η Λίβερπουλ, που ηττήθηκε με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ στο «Μπόλιν Γκράουντ».

Η ήττα έκανε έξαλλο τον τεχνικό των «κόκκινων» Γιούργκεν Κλοπ, που δήλωσε πως δεν είναι απλά απογοητευμένος, αλλά θυμωμένος από την απόδοση των παικτών του, τονίζοντας πως είναι υποχρεωμένοι να δίνουν σε κάθε ματς το 100% των δυνατοτήτων τους.

«Είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ήμασταν άτυχοι σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την ήττα. Δεν είμαι απογοητευμένος, αλλά θυμωμένος. Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνουμε το 100% για να κερδίσουμε. Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα» δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός των «reds».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλω να δω τον Ζλάταν στην Πρέμιερ Λιγκ»


«Θέλω να δω τον Ζλάταν στην Πρέμιερ Λιγκ»

Μπορεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να παραμένει φειδωλός όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον, όμως ο μάνατζερ του Μίνο Ραϊόλα δήλωσε πως θέλει να δει τον Σουηδό να αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το συμβόλαιο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τον μάνατζερ του παίκτη Μίνο Ραϊόλα να δηλώνει στο Sky Sports ότι θα ήθελε να δει τον παίκτη που εκπροσωπεί στην Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη χρονιά.

Οι δηλώσεις του Ραϊόλα έρχονται να θολώσουν ακόμα περισσότερο το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του Σουηδού επιθετικού, αφού φαίνεται να υπάρχουν προτάσεις από MLS και Κατάρ, την ώρα που ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε πως τον ενδιαφέρει μόνο η Παρί.

«Θα ήθελα να δω τον Ζλάταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην δύναμη του, στην ικανότητα του και στην τεχνική του. Του πάει απόλυτα η συγκεκριμένη ατμόσφαιρα» σχολίασε ο Ραϊόλα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περπέρογλου: «Δεν είχαμε ενέργεια κόντρα στον Ολυμπιακό»


Περπέρογλου: «Δεν είχαμε ενέργεια κόντρα στον Ολυμπιακό»

Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε ο Στράτος Περπέρογλου την ήττα της Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό, με τον «Πέρπε» να τονίζει πως οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ.

Παράδειγμα προς αποφυγήν ενόψει της συνέχειας ήταν η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στην ήττα από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στην ιστοσελίδα «vavel.com» και μεταξύ άλλων τόνισε πως οι Καταλανοί δεν είχαν καθόλου ενέργεια κόντρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι πάλεψαν πιο πολύ.

«Πάντα μαθαίνεις καινούρια πράγματα μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού. Μετά από κάθε ήττα μαθαίνουμε από τα δικά μας λάθη, βλέπουμε βίντεο και προετοιμαζόμαστε ακόμη καλύτερα για το επόμενο ματς. Κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είχαμε πολλή ενέργεια στην επίθεση, ενώ τους επιτρέψαμε να πάρουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Πάλεψαν περισσότερο απ’ ότι εμείς. Θα πρέπει να αποφεύγουμε τέτοια λάθη στο μέλλον», δήλωσε σχετικά ο Στράτος Περπέρογλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγνοια από Εσιέν για Αυστραλία!!


Άγνοια από Εσιέν για Αυστραλία

«Δεν υπάρχει κάτι», δηλώνουν από το περιβάλλον του Γκανέζου μέσου του Παναθηναϊκού σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον ομάδας από την Αυστραλία.

Άγνοια δηλώνει το περιβάλλον του Μάικλ Εσιέν σχετικά με τα δημοσιεύματα, που ήθελαν τον Γκανέζο να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδας από την Αυστραλία.

Μάλιστα, τονίζουν πως κανείς δεν έχει πλησιάσει τον παίκτη ή τον μάνατζέρ του και το θέμα έχει μείνει στις… φήμες.

«Έχουμε δει τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Τουλάχιστον με εμάς δεν έχει μιλήσει κανείς και δεν ξέρω από που προέρχονται αυτές οι φήμες», λένε για την υπόθεση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αποθέωση του Fairplay στο Κύπελλο Γαλλίας!! (pic)


Η αποθέωση του Fairplay στο Κύπελλο Γαλλίας! (pic)

Η Γκαζελέκ Αζαξιό προκρίθηκε στους «32» του Κυπέλλου Γαλλίας χωρίς να ιδρώσει κόντρα στην Σεντ-Μαριέν και μετά το τέλος του ματς οι Κορσικανοί έκαναν «πασίγιο» στους ερασιτέχνες αντιπάλους τους!

Σε μία τρομερή κίνηση προέβησαν οι παίκτες της Γκαζελέκ Αζαξιό μετά το τέλος του ματς με την Σεντ-Μαριέν, όπου με το εύκολο 2-0 πήραν την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, τις δύο ομάδες χωρίζουν πέντε κατηγορίες, καθώς οι Κορσικανοί συμμετέχουν στην Ligue 1, ενώ η ομάδα που προέρχεται από το Reunion είναι ερασιτεχνική.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες της Γκαζελέκ παρατάχθηκαν έξω από την είσοδο των αποδυτηρίων και χειροκρότησαν τους αντιπάλους τους για την αξιοπρεπέστατη εμφάνισή τους, κάνοντας το γνωστό σε όλους «πασίγιο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γιάννου έφερε τα... δώρα!!


Ο Γιάννου έφερε τα... δώρα!

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μπήκε το 2016 για τον Αστέρα, καθώς διέσυρε 4-0 τον Πανθρακικό, με πρωταγωνιστή τον Γιάννου που πέτυχε 2 γκολ (41’, 74’). Ιγκλέσιας (63’), Φούντας (77’) οι άλλοι σκόρερ.

Αν στον Αστέρα Τρίπολης πιστεύουν στα… γούρια και στο ποδαρικό, τότε με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον Πανθρακικό στο πρώτο ματς για το 2016 μπορούν να γεμίζουν με αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας.

Οι Αρκάδες ήταν σαρωτικοί κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής, δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και παρά την τρομερή εμφάνιση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Αθανασιάδη, φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννου που πέτυχε δύο γκολ, ανοίγοντας μάλιστα και το σκορ τη στιγμή που ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού φάνταζε ανίκητος ενώ διαμόρφωσε και το 3-0. Με αυτά τα γκολ ο φορ του Αστέρα έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα σε 15 εμφανίσεις και έφτασε στη 2η θέση στο σχετικό πίνακα, πίσω από τον Κώστα Φορτούνη.

Εξαιρετικός ήταν και ο Ταξιάρχης Φούντας με 1 γκολ και 1 ασίστ ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων αυτός που ξεχώρισε ήταν ο γκολκίπερ που δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα γκολ της ομάδας του.

inner

Το ματς

Με πολλά… κέφια και κυρίως με μπόλικη όρεξη άρχισε την πρώτη του αναμέτρηση για το 2016 ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Πανθρακικό, καταστώντας σαφές με τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο ότι παρά τα πολλά εντός έδρας «δώρα» που έχει παραχωρήσει φέτος, σήμερα δεν επρόκειτο να χαριστεί στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη χωρίς να πιέζουν ιδιαίτερα, κατάφερναν με συνεργασίες ανάμεσα σε δύο και τρεις παίκτες να φτάνουν με άνεση στα καρέ του Αθανασιάδη που ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 1’ ο νεαρός γκολκίπερ αναγκάστηκε σε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Νίκο Φερνάντες ενώ η ίδια κατάληξη υπήρξε στο 15’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Στα επόμενα λεπτά και ενώ φαινόταν ότι ο Πανθρακικός μπορεί να ελέγξει την επιθετικότητα των γηπεδούχων, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πάτησαν εκ νέου το… γκάζι και στο 28’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Αθανασιάδη να νικάει αρχικά τον Φούντα ενώ στη συνέχεια ο Λούι γύρισε την μπάλα από δεξιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Σερφά απομάκρυνε με το κεφάλι.

inner

Μετά το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, μπήκε στην… εξίσωση για τον Αστέρα αυτό που έδειχνε να του λείπει και αυτό δεν ήταν άλλο από τον σκόρερ του, τον Γιάννου. Στο 30’ μπορεί να νικήθηκε και αυτός από τον Αθανασιάδη, αλλά στο 41’ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο επιθετικός του Αστέρα «τσίμπησε» υπέροχα την μπάλα πριν εκείνη φτάσει στον Μεχία και στη συνέχεια με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ «έγραψε» το 1-0, θέτοντας βάσεις για το «τρίποντο».

Στο β’ μέρος ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μπορεί να ήθελε να αλλάξει κάποια πράγματα, ώστε να κάνει πιο επικίνδυνο τον Πανθρακικό, αλλά πέραν των πρώτων 15 λεπτών που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη ήθελαν να πετύχουν δεύτερο γκολ, αλλά η συγκεκριμένη εξέλιξη καθυστέρησε λόγω Αθανασιάδη που πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση. Στο 60’ ο Λανθαρότε νικήθηκε για ακόμα μια φορά από τον Αθανασιάδη, αλλά η μοίρα του ματς είχε καθοριστεί βάσει του ρυθμού των γηπεδούχων.

inner

Στο 63’ έπειτα από κόρνερ του Αστέρα, οι παίκτες του Πανθρακικού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν. Ο Παντελιάδης έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, ο Γκοϊάν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιγκλέσιας που προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0. Οι Αρκάδες όμως δεν σταμάτησαν και πολύ περισσότερο ο Γιάννου…

Στο 74’ ο Φούντας με υπέροχη μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας την κίνηση του Έλληνα επιθετικού και ο τελευταίος με υπέροχη προσποίηση ξεφορτώθηκε το μαρκάρισμα των Μελίσση και Σερφά και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0. Ο δημιουργός του τρίτου γκολ έγινε ο σκόρερ για το 4-0, με τον Φούντα να παίρνει την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης - Χαμντανί, Ιγκλέσιας – Λανθαρότε (78’ Τσοκάνης), Φούντας, Νίκο Φερνάντες (69’ Δημούτσος) – Γιάννου (80’ Παπαδόπουλος)

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μεχία, Παπαγεωργίου - Σερφά, Λαδάκης (66’ Μουδούρογλου) – Χαβίτο (46’ Βάλτερ), Ροτζέριο, Χασομέρης (56’ Ίγκορ) - Ντιγκινί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Σχορτσανίτη στην Αμαλιάδα!!


Χωρίς Σχορτσανίτη στην Αμαλιάδα

Στην Θεσσαλονίκη έμεινε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και έτσι δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή του ΠΑΟΚ που έφτασε στην Αμαλιάδα για το ματς με τον Κόροιβο.

Με μία πολύ σημαντική απουσία ταξίδεψε η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αμαλιάδα για το ματς με τον Κόροιβο. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν ανάρρωσε από την ίωση από τον ταλαιπωρεί και έτσι παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη.

Αντίθετα, ο Ουίλιαμ Χάτσερ, που ήταν και εκείνος άρρωστος, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όπως και ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί ειδική θεραπεία λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει στο πέλμα.

Οι παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» θα ολοκληρώσουν το απόγευμα του Σαββάτου (2/1) την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, στο κλειστό της Αμαλιάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε του... κεφαλιού της η Γουέστ Χαμ!! (videos)


Έκανε του... κεφαλιού της η Γουέστ Χαμ (videos)

Με δύο κεφαλιές από τον Αντόνιο στο 10' και τον Άντι Κάρολ στο 55', η Γουέστ Χαμ επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ, έφθασε τους 32 βαθμούς και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Το 2016 δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο Γιούργκεν Κλοπ. Η Γουέστ Χαμ επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ χάρις σε ισάριθμες κεφαλιές από τους Μιχαήλ Αντόνιο (10') και Άντι Κάρολ (55'), την προσπέρασε στη βαθμολογία και με 32 βαθμούς ανέβηκε στην 5η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 10ο λεπτό, ο Ενέρ Βαλένσια σέντραρε από τα δεξιά, ο Κλάιν έχασε τον Αντόνιο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Γκολ που δεν έπρεπε, όμως, να μετρήσει, αφού η φάση έχει ξεκινήσει από φάουλ πάνω στον Μορένο. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν έπαιζε ορθολογικό ποδόσφαιρο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν δημιούργησε κάποια σπουδαία φάση.

Στην επανάληψη, η Γουέστ Χαμ μπήκε το ίδιο δυνατά με το πρώτο μέρος και δέκα λεπτά μετά την έναρξή του, ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Άντι Κάρολ, έστειλε με κεφαλιά στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μινιολέ και έγραψε το 2-0.

Η ήττα για τη Λίβερπουλ μετά από δύο σερί νίκες ήταν πιο κοντά από ποτέ, ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε με τις αλλαγές του να αλλάξει την ροή του αγώνα. Δεν το πέτυχε, όμως, παρότι στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του πίεσε αρκετά τα «σφυριά». Αρχικά στο 81', ο Μπεντέκε έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ογκμπόνα αλλά ο Μάντλεϊ έδειξε -κακώς- παίζεται, ενώ στο 90', ο Άλεν όντας ολομόναχος δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

To 1-0 της Γουέστ Χαμ




To 2-0 της Γουέστ Χαμ 






Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 2/1 Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 2-0
(10' Αντόνιο, 55' Κάρολ)

Άρσεναλ-Νιούκαστλ (17:00)
Λέστερ-Μπόρνμουθ (17:00)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Σουόνσι (17:00)
Νόριτς-Σαουθάμπτον (17:00)
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα (17:00)
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ (17:00)
Γουότφορντ-Μαν. Σίτι (19:30)

Κυριακή 3/1 Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι (15:30)
Έβερτον-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική Τρίτη 12/1 Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας (21.45)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ (21.45)
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21.45)

Τετάρτη 13/1 Σουόνσι-Σάντερλαντ (21.45)
Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (21.45)
Στόουκ-Νόριτς (21.45)
Σαουθάμπτον-Γουότφορντ (21.45)
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ (21.45)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (22.00)
Τότεναμ-Λέστερ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν πρόλαβε τον Ολυμπιακό!


Δεν πρόλαβε τον Ολυμπιακό

Εκτός της αποστολής του Πανιωνίου για το εντός έδρας ματς κόντρα στον Ολυμπιακό έμεινε ο Χρήστος Τασουλής, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Χωρίς τον Χρήστο Τασουλή θα παραταχθεί ο Πανιώνιος στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι κυανέρυθροι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ματς με τους πρωτοπόρους, όμως ο 24χρονος μπακ δεν έδειξε έτοιμος να ενσωματωθεί στο σύνολο.

Οι 20 παίκτες που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για το ματς είναι οι: Παπαδόπουλος, Διούδης, Ποζατζίδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Σιώπης, Κόρμπος, Μπακασέτας, Καραμάνος, Μασούρας, Ντουρμισάι, Ανσαριφάρντ, Καθάριος, Βαλ. Βλάχος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Πατσατζόγλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεργίνης για Ολυμπιακό και με… αφιέρωση Barry White!! (video)


Βεργίνης για Ολυμπιακό και με… αφιέρωση Barry White (video)

Για τους στόχους του Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και το δύσκολο ξεκίνημα στο 2016 με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βεργίνης.

Με ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ξεκινάει το 2016 ο Απόλλων, με τον Δημήτρη Βεργίνη να αναφέρεται στους στόχους των Πατρινών για το νέο έτος και στο τέλος να αφιερώνει στους αναγνώστες του ένα κομμάτι του Barry White.

Αναλυτικά το blog του Δημήτρη Βεργίνη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Καλησπέρα σε όλους και καλή Χρονιά!

Θέλω να ευχηθώ σε όλους μια χρονιά γεμάτη υγεία, χαμόγελα, όμορφες στιγμές και χωρίς τραυματισμούς. Το 2015 ήταν μια περίεργη χρονιά για εμάς στον Απόλλωνα CARNA καθώς βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού όμως καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας και πλέον μπορούμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το 2016.

Με τέσσερις νίκες στο ενεργητικό μας και με διάθεση για να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις αγωνιστικές προκλήσεις της νέας σεζόν και να καταφέρουμε να κάνουμε στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου θετικό “ταμείο”. Η αλήθεια είναι ότι οι γιορτές ήταν τελικά καλές για εμάς αφού καταφέραμε να πετύχουμε μια σημαντική νίκη επί της ομάδας του Λαυρίου που μας “ψήλωσε” λίγο ακόμα βαθμολογικά ενώ και η διαφορά των 17 πόντων που καταφέραμε να πάρουμε από αυτό το παιχνίδι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο δεύτερο γύρο.

Οι πανηγυρισμοί όμως έχουν τελειώσει για εμάς εδώ και καιρό καθώς μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος Γενάρης, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έχουμε μπροστά μας. Είναι ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο οποίο θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες της νίκης που μας αναλογούν και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε όπως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του και δεν θα μας αφήσει πολλά περιθώρια. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να μπορέσουμε να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοση μας. Ο Ολυμπιακός θα θέλει να αποδείξει ότι είναι το αφεντικό μέσα στην έδρα του όμως και εμείς θα μπούμε χωρίς άγχος.

Όπως είπα και πριν ο Γενάρης είναι πολύ δύσκολος μήνας για εμάς γιατί από την απόδοση μας στα προσεχή παιχνίδια θα κριθούν πολλά. Μετά τον Ολυμπιακό μας περιμένει ένα “επικίνδυνο” παιχνίδι με τα Τρίκαλα στην έδρα μας ενώ στη συνέχεια, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, θα παίξουμε με αντίπαλο το Ρέθυμνο και πάλι στην Περιβόλα. Για αυτά τα δύο παιχνίδια θα τα πούμε και τις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν το μυαλό μας είναι μόνο στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. Το τραγούδι που ακολουθεί σας το αφιερώνω είναι ένα από τα αγαπημένα μου και μου βγάζει πολύ θετική ενέργεια την οποία χρειαζόμαστε όλοι μας για μια χρονιά καλύτερη από την περσινή.

Καλή χρονιά και πάλι σε όλους με υγεία και αγάπη
»!




*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουίς Ενρίκε: «Οι παίκτες μου δεν κουράζονται να κερδίζουν»


Λουίς Ενρίκε: «Οι παίκτες μου δεν κουράζονται να κερδίζουν»

Καθοριστικούς χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες για την ομάδα του ο Λουίς Ενρίκε, που τόνισε ενόψει του ντέρμπι της Καταλονίας με την Εσπανιόλ, ότι οι παίκτες του έχουν πάντα κίνητρο να κερδίζουν.

Τώρα ξεκινούν τα δύσκολα για τη Μπαρτσελόνα, με τον Λουίς Ενρίκε να τονίζει μιλώντας πριν το ντέρμπι της Καταλονίας με την Εσπανιόλ, ότι η κρίσιμη περίοδος για την ομάδα του αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα ο τεχνικός των πρωταθλητών κόσμου τόνισε πως οι παίκτες του πάντα έχουν κίνητρο να κερδίζουν, κάτι που έχουν αποδείξει και στο παρελθόν.

«Τα όσα έχουμε κερδίσει, είναι παρελθόν. Τώρα αρχίζουν οι καθοριστικοί μήνες για κάθε διοργάνωση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα κινήτρου, αυτοί οι παίκτες έχουν αποδείξει ότι δεν κουράζονται να κερδίζουν. Έχουμε τρία σερί ματς με την Εσπανιόλ. Δεν είναι κάτι που μου αρέσει, είναι επικίνδυνο, αν και κάθε χρόνο συμβαίνει. Αυτό το παιχνίδι με τα άλλα, του κυπέλλου, δεν έχει καμία σχέση. Δεν παύει να είναι ντέρμπι, θα υπάρχει περισσότερος κόσμος από το φυσιολογικό και χωρίς αμφιβολία περιμένω έναν τολμηρό αντίπαλο, που θα μας πιέσει, θα είναι οργανωμένος, θα έχει ένταση και σίγουρα θα μας προκαλέσει δυσκολίες» ανέφερε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παπαπέτρου για το 2016 και τον Απόλλωνα!!


Ο Παπαπέτρου για το 2016 και τον Απόλλωνα

Τις ευχές του για το νέο χρόνο έδωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου μέσω του blog του στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ, ενώ σχολίασε και το ερχόμενο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα.

Για την νέα χρονιά και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού έγραψε ο Γιάννης Παπαπέτρου στο Blog του στην σελίδα του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας την συγκέντρωση που χρειάζεται για να συνεχίσει τις επιτυχίες η ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

«Πριν αναφερθώ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, θα ήθελα να μιλήσω για τη χρονιά που πέρασε. Το 2015 ήταν μια εξαιρετική σεζόν για εμάς. Πήραμε το πρωτάθλημα με 3-0 επί του Παναθηναϊκού και φτάσαμε έως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Εύχομαι και το 2016 να είναι μια εξίσου σημαντική και καλή σεζόν για εμάς και στο τέλος να φτάσουμε στους στόχους που θέλουμε. Δυστυχώς, όμως, το 2015 έφερε και πολλούς τραυματισμούς. Τι να πρωτοθυμηθώ, θλάσεις, διαστρέμματα και το χειρότερο, ο τραυματισμός του Πάτρικ. Ελπίζω και εύχομαι το 2016 να είμαστε όλοι γεροί και γεμάτοι υγεία.

Όπως φυσικά εύχομαι και σε όλους τους ανθρώπους να έχουν υγεία γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δυστυχώς, η καθημερινότητα μας έχει κάνει και ορισμένες φορές γινόμαστε κυνικοί και αντιμετωπίζουμε πολλά πράγματα ως δεδομένα, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Γι’ αυτό το μόνο που έχω να πω σε εσάς είναι να ζείτε καθημερινά τις στιγμές και ό,τι κάνετε να το κάνετε μέσα από την καρδιά σας και με ανθρώπους που αγαπάτε. Κι αν ορισμένες φορές έχετε κάτι στο μυαλό σας και σας φαίνεται βουνό, αποστασιοποιηθείτε, δείτε το πιο ψύχραιμα και αντιμετωπίστε το. Γιατί επαναλαμβάνω, αν έχουμε την υγεία μας, όλα τα υπόλοιπα λύνονται. Εύχομαι λοιπόν το 2016 να φέρει σε όλους ό,τι πραγματικά επιθυμούν.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Απέναντι στη Μπαρτσελόνα δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και αρχίσαμε όπως θέλαμε το TOP-16, αλλά πλέον αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και μπροστά μας αυτή τη στιγμή είναι ο Απόλλωνας. Μια ομάδα που παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής μας ώστε να πάρουμε τη νίκη».

Με βροχή η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ στα Χανιά!! (pics)


Με βροχή η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ στα Χανιά (pics)

Στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ στα Χανιά, με τους παίκτες του Πογιέτ να προπονούνται κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Με κρύο και βροχή διεξήχθη η προπόνηση της ΑΕΚ στα Χανιά, με τους «κιτρινόμαυρους» να ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους επί κρητικού εδάφους, ενόψει του αυριανού ματς με τον Πλατανιά (15.00).

Η αποστολή της «Ένωσης» έφτασε στην Κρήτη το μεσημέρι και αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ μετέβησαν στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς για την τελευταία προπόνηση πριν το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς.

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαντωνίου: «Θέλουμε μια μεγάλη νίκη»


Παπαντωνίου: «Θέλουμε μια μεγάλη νίκη»

Μια μεγάλη νίκη για τον κόσμο της ψάχνει η ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Νώντας Παπαντωνίου εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (18:00).

Αναλυτικά, ο 24χρονος γκαρντ έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία, τύχη και πολλές επιτυχίες για την ομάδα μας, να μην έχουμε τραυματισμούς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μοναδικός στόχος όπως έχουμε πει είναι το πρωτάθλημα. Εκεί έχουμε αφοσιωθεί, εκεί έχουμε δώσει όλη την προσοχή μας, δουλεύουμε καθημερινά πλέον με τον καινούργιο προπονητή. Μαθαίνουμε την φιλοσοφία του και γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι.

Ξεκινάει η χρονιά με ένα ντέρμπι. Επόμενος αντίπαλος μας είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου και σε αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα, παίζει πολύ καλά το "τρανζίσιον", έχει πολύ καλούς παίκτες και πολύ έμπειρους.

Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα μας, να αλλάξουμε το ρυθμό και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τον Παναθηναϊκό, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία μεγάλη νίκη, τεράστιας σημασίας για μας και τον κόσμο μας, που ελπίζω να είναι δίπλα μας για να μας στηρίξει, όπως κάνει κάθε φορά και να ξεκινήσουμε θετικά τη νέα χρονιά.

Εύχομαι την επόμενη εβδομάδα να έχουμε καλά νέα. Θα τα πούμε σύντομα
».

Πάβλοβιτς: «Φιλοξενούμενοι στο γήπεδό μας»

Την ιδιαιτερότητα του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός είναι… φιλοξενούμενος στην έδρα του, επισήμανε ο Σάσα Πάβλοβιτς. «Να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα που θα μας βάλουν», είπε.

Πάβλοβιτς: «Φιλοξενούμενοι στο γήπεδό μας»
Αναλυτικά ο Σάσα Πάβλοβιτς έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τον αγώνα της Κυριακής (18:00):

«Καλή χρονιά σε όλους

Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του νέου έτους κι έχει σημασία να ευχηθούμε υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε η νέα χρονιά να φέρει καλύτερα πράγματα σε όλους.

Εμάς η νέα χρονιά μας βρήκε στο γήπεδο, όπως και η… παλιά δηλαδή. Οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές και σημαντικές. Άλλωστε μετά την έναρξη του Top16 της Ευρωλίγκας κοντέψαμε να κάνουμε Πρωτοχρονιά στο αεροσκάφος, στην Κωνσταντινούπολη καθώς είχαμε πολύωρη ταλαιπωρία και καθυστέρηση.

Η πρώτη υποχρέωση της νέας χρονιάς μας βρίσκει… φιλοξενούμενους στο γήπεδό μας! Δεν είναι παράξενο; Θα έχουμε τα ίδια αποδυτήρια, θα πάμε με τον ίδιο τρόπο στο γήπεδο αλλά δε θα υπάρχουν οπαδοί μας και ταυτόχρονα θα κάτσουμε στον… απέναντι πάγκο! Παράξενο έτσι;

Αυτά έχουν ελάχιστη σημασία όμως. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει κίνητρο και δίψα για διάκριση και οφείλουμε να φανούμε πανέτοιμοι ώστε ν’ αντεπεξέλθουμε με επιτυχία σε όσα προβλήματα θα επιδιώξει να μας βάλει η ΑΕΚ. Κάναμε την προετοιμασία μας, οι προπονητές μας εντόπισαν τα πάντα κι εμείς οφείλουμε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι.

Θέλουμε να αρχίσουμε επιτυχημένα τη νέα χρονιά, θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα
».

Χωρίς τους… Στόιτσεφ ο Ατρόμητος!!


Χωρίς τους… Στόιτσεφ ο Ατρόμητος

Μπόρισλαβ και Μίλος Στόιτσεφ, καθώς και ο τιμωρημένος Κυβρακίδης είναι εκτός αποστολής του Ατρομήτου για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό (17:15).

Ο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, που δεν είναι στα βασικά πλάνα του Τραϊανού Δέλλα, αλλά και ο Μίλος Στόιτσεφ που λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα από την άδεια των γιορτών, είναι εκτός αποστολής του Ατρομήτου για τον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας (17:15).

Η ομάδα του Περιστερίου δεν θα έχει στις τάξεις της και τον τιμωρημένο Κυριάκο Κυβρακίδη, ενώ παρότι φαίνεται πως μετρά ώρες στην ομάδα, ο Μαρσελίνιο είναι στην αποστολή, όπως και οι Σωκράτης Φυτανίδης και Παναγιώτης Μπάλλας που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Την αποτελούν οι παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κούρος, Μπίτολο, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γκαρσία, Μπάλλας, Λημνιός, Μπαστακός, Γοδόι, Ουσέρο, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο, Λε Ταλέκ, Ούμπιντες, Θεολόγου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή του ΠΑΟΚ!!


Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή του ΠΑΟΚ

Χωρίς τους τραυματίες Ροντρίγκες, Ρικάρντο Κόστα και Γλύκο θα παραταχθεί αύριο (17.15, NS2) ο ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Ο Ιγκόρ Τούντορ άφησε εκτός αποστολής τους τραυματίες Ροντρίγκες, Ρικάρντο Κόστα, Γλύκο αλλά και τους Κοροβέση, Σαββίδη. Αναλυτικά η αποστολή του τεχνικού του ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής (17.15, NS2) με την Ξάνθη:

Όλσεν , Μελίσσας , Βίτορ , Μαλεζάς , Τζαβέλλας , Λέοβατς , Σκόνδρας , Κίτσιου , Κάτσε , Σάμπο , Χαρίσης , Τζιόλης , Γκολάσα , Τσίμιροτ , Πέλκας , Μακ , Μυστακίδης , Ζάιρο , Αθανασιάδης , Μπερμπάτοφ .
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουρούσης: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στη Ρεάλ»


Μπουρούσης: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στη Ρεάλ»

Καμία διάθεση… εκδίκησης απέναντι στη Ρεάλ ή τον Πάμπλο Λάσο δεν έχει ο Γιάννης Μπουρούσης που την Κυριακή υποδέχεται με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια την πρώην ομάδα του.

Σε κανέναν δεν αρέσει να μην παίζει. Όμως ο Γιάννης Μπουρούσης δεν κρατά καμία στη Ρεάλ ή τον Πάμπλο Λάσο για τον περσινό παραγκωνισμό του και δεν βλέπει τον αγώνα της Λαμποράλ με την πρώην ομάδα του ως ευκαιρία να δώσει απαντήσεις.

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, γιατί έπαιζα για μία διετία στη Ρεάλ. Έχω καλούς φίλους στην ομάδα, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν φιλίες και θα προσπαθήσω να παίξω τόσο δυνατά όσο και μέχρι τώρα στους αγώνες με τη Λαμποράλ», τόνισε, ενώ για το λιγοστό χρόνο συμμετοχή του στους Μαδριλένους πέρσι, είπε: «Ήταν απόφαση του προπονητή. Δεν έχω να πω κάτι κακό για εκείνον. Ένιωσα καλά στη Ρεάλ και πέρασα δύο όμορφα χρόνια εκεί. Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Είμαι 32 χρονών και προσπαθώ να παίζω για τους συμπαίκτες, τον προπονητή και το καλό της ομάδας μου».

Όσο για τον αγώνα; «Όλοι ξέρουμε πως είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μπορεί να μην είναι στην καλύτερη φόρμα της, αλλά παραμένει Ρεάλ. Έχει πολύ καλή ομάδα, παίζει δυνατά, είναι καλή στο ανοιχτό γήπεδο κι έχει μεγάλο ρόστερ. Εμείς όμως θα μπούμε με στόχο τη νίκη και το γεμάτο γήπεδο θα μας δώσει έξτρα ενέργεια. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε ενέργεια για 40 λεπτά για να τα καταφέρουμε», δήλωσε.

Τέλος, για τη δική του παρουσία και το γεγονός ότι αναδείχθηκε MVP του Δεκεμβρίου δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος, γιατί έχω βοηθήσει την ομάδα. Γι’ αυτό το σκοπό ήρθα άλλωστε. Δεν είναι ο σκοπός μου να είμαι ο MVP, αλλά να βοηθώ την ομάδα μου».