Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ασπρόμαυρος... Πύργος!!

Ο Πύργος στη Θεσσαλονίκη είναι Λευκός αλλά το ποδοσφαιρικό χρώμα της πόλης παραμένει ασπρόμαυρο! Ο Άρης πήγε για το «μπαμ» στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ τον έβαλε στη θέση του, επικρατώντας σε 20' με 3-1!

Ασπρόμαυρος... Πύργος!
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι τη Θεσσαλονίκης. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-1 του Άρη, κάνοντας μια ακόμα ανατροπή στη σεζόν.

Ο Ουντότζι (59’) άνοιξε το σκορ και «πάγωσε», προσωρινά, την Τούμπα, μέχρι την στιγμή που μπήκε ο Στοχ στην αναμέτρηση.

Ο Σλοβάκος άλλαξε όλη την εικόνα των γηπεδούχων και λίγο αργότερα ήρθαν και τα γκολ από τον Λούκας (72’), τον Αθανασιάδη (80’) και τον Βούκιτς (90’) για να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Διούδη, ο οποίος για 72΄κρατούσε τον Άρη στο παιχνίδι, ενώ τον έσωσε και από πολλά παραπάνω γκολ, αφού οι παίκτες του Στέφενς είχαν 22 (!) τελικές προσπάθειες.

Το ματς:
Σε τέτοια παιχνίδια τα κίνητρα είναι πολλά. Σε αυτό το παιχνίδι ήταν ακόμα περισσότερα. ΠΑΟΚ και Άρης ήθελαν να διορθώσουν τα… κακώς κείμενα που «έγραψαν» μέχρι σήμερα και με αυτό το σκεπτικό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ανωτερότητα της ομάδας του Στέφενς ήταν εμφανής και αποτυπωνόταν στο χορτάρι, κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Κίτσιου και τον Λόρενς να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι.

Οι φάσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη, όμως ο «δικέφαλο του Βορρά» βρέθηκε απέναντι από τον εξαιρετικό και σχεδόν ανίκητο Σωκράτη Διούδη. Ο νεαρός τερματοφύλακας έδειχνε πως δεν έχει την παραμικρή διάθεση να δεχτεί γκολ. Αυτό που ο Μιλίνκοβιτς ήθελε όμως, ήταν να βγει η ομάδα του λίγο πιο ψηλά, να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να κάνει και την έκπληξη. Αυτό στα πρώτα 45 λεπτά δεν έγινε και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς γκολ. Μελανό σημείο ο σοβαρός τραυματισμός του Τριανταφυλλάκου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάταγμα στην κνήμη.

Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μαζικές επιθέσεις από τον ΠΑΟΚ και δημιουργία από τα άκρα, έκαναν επικίνδυνους τους παίκτες του Στέφενς, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Και κάπου εκεί έρχεται ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Άρης, φτάνει στο τέρμα με μια από τις λίγες αντεπιθέσεις του και με τον μόνιμο σκόρερ του, Ουντότζι «παγώνει» την Τούμπα. Οι πρώτες αποδοκιμασίες έκαναν την εμφάνισή τους, με αποκορύφωμα την αλλαγή του Ολίσε, ο οποίος τα «άκουσε» για τα καλά.

Όπως έχει δείξει όμως φέτος, ο ΠΑΟΚ, δύσκολα επηρεάζεται από το σκορ. Πολύ γρήγορα και ειδικότερα μετά τις αλλαγές των Στοχ και Λούκας, η εικόνα άλλαξε για τα καλά. Ο Ισπανός ισοφάρισε, ο Κλάους έκανε την ανατροπή, όμως πίσω από όλα κρυβόταν ο Σλοβάκος, ο οποίος με την εμφάνισή του έκλεισε στόματα. Το τρίτο γκολ από τον Βούκιτς, ήρθε απλά για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, σε μια μεγάλη και… αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ, κόντρα στον συμπολίτη Άρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (57’ Βούκιτς), Ολίσε (64’ Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (67’ Λούκας).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Σκόνδρας, Νέτσιντ.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Τριανταφυλλάκος (18’ Ντμαρλής), Τάτος, Αγγελούδης, Ουντόντζι (82’ Ρένια), Μαργαρίτης, Μανιάς (69’ Σταυρόπουλος), Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Σουνάς, Γκόλιας, Τσουκάνης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: Τούμπας Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με Τριανταφυλλάκο!!

Ιδιαίτερα σοβαρός είναι ο τραυματισμός που ανάγκασε τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο να αποχωρήσει στο 18’ του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Κάταγμα στο δεξί πόδι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Σοκ με Τριανταφυλλάκο
Άτυχος στάθηκε ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός μέσος του Άρη αντικαταστάθηκε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στον ΠΑΟΚ από τον Νταμαρλή και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι.

Ο Τριανταφυλλάκος μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.Πηγή: sport-fm.gr

Κούκλα, κούκλα!!

Έστω και με το «φτωχό» 1-0, έστω και με δυσκολία, η Καλλονή επικράτησε (και) του Πλατανιά και με τη νέα νίκη τους οι νεοφώτιστοι... βλέπουν πεντάδα!

Κούκλα, κούκλα!
Κούρσα... όνειρο κάνει μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λίγκα η Καλλονή, αν και πρωτάρα! Οι νησιώτες επικράτησαν του Πλατανιά 1-0 για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, διευρύνοντας το σερί νικών τους στα τρία παιχνίδια.

«Χρυσός» σκόρερ ο Καζάκης στο 66’ που κυνήγσε σε όλο το παιχνίδι το γκολ και τελικά βρήκε δίχτυα ύστερα από 38 ματς στην πρώτη κατηγορία! Οι Κρητικοί ηττήθηκαν, αλλά διατηρούν μια μίνι διαφορά... ασφάλειάς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Είναι πάντως άξιο αναφοράς το γεγονός πως η Καλλονή έχει μέχρι στιγμής έξι νίκες κι άλλες τόσες ήττες, με την ισοπαλία για την ώρα να... αγνοείται!

Το ματς
Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ορεξάτοι, όμως οι οδηγίες του Αναστόπουλου για πίεση ψηλά έφεραν... καρπούς, αφού όσο περνούσε η ώρα ο Πλατανιάς ανέβαζε στροφές, έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες και στα μισά του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα, όμως ο Χογκ είπε όχι στον Τόρες. Η κατοχή ναι μεν ήταν οριακά υπέρ της Καλλονής, όμως οι Κρητικοί έδειχναν πιο επικίνδυνοι.

Οι νησιώτες όμως δεν είχαν σκοπό να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο. Και φρόντισαν να στείλουν το μήνυμά τους, όταν λίγα λεπτά πριν το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών, ο Καζάκης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Και δεν έμειναν εκεί. Έστω και με την 15λεπτη διακοπή στο ημίχρονο, οι παίκτες του Μαντζουράκη είχαν βάλει σαφή στόχο να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Ακόμα κι όταν η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Γιατί στο 54’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καζάκης αρχικά σημάδεψε το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μανούσος δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ε, μία δεν του βγήκε, την δεύτερη δεν τον ήθελε, η τρίτη ήταν η... φαρμακερή! Ο Καζάκης επωφελήθηκε την μπαλιά του Μαρσέλο και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 1-0 στο 66’! Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Μαντζούρακης κάλυψε πλήρως την ομάδα του, δεν επέτρεψε στον Πλατανιά να επιστρέψει, με τους Κρητικούς βέβαια να χάνουν στην τελευταία φάση του αγώνα μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράλ!

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Μανούσος (85' Γάλας), Λεοζίνιο (77' Σιλιγαρδάκης), Γκαρσία, Καζάκης (80' Περόνε)

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Ραφαέλ, Τετέ (63' Σιώπης), Αγκιλέρα, Μπέλιτς, Γουνδουλάκης (77' Μπεριάν), Κάταϊ (68' Μοράλ), Τόρες

Πηγή: sport-fm.gr

SKODA με όλα τα… κομφόρ!

Έχοντας τα αστέρια της και κυρίως τον δαιμόνιο Κάλβο σε σπουδαία μέρα, η SKODA Ξάνθη "γκαζώνοντας" στο δεύτερο μέρος, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Παναιτωλικού νικώντας τον 3-1.

SKODA με όλα τα… κομφόρ!
Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε το «βαρύ πυροβολικό» της Ξάνθης απέναντι στον Παναιτωλικό. Με κορυφαίο τον Κάλβο και άξιους συμπαραστάτες τους Σολτάνι, Σολάρι, Μάνταλο και Ντιέ, οι «Ακρίτες» νίκησαν 3-1 την ομάδα του Αγρινίου.

Μοιρασμένο το ματς στο πρώτο μέρος, ολοκληρωτική η ανωτερότητα των γηπεδούχων στο δεύτερο και πρώτη ήττα μετά από 8 ματς για τον Παναιτωλικού που φεύγει ηττημένος από το γήπεδο για πρώτη φορά από την 1η Σεπτεμβρίου.
Σολτάνι, Μάνταλος, Σολάρι τα γκολ των γηπεδούχων, ένα αλλά εξαιρετικό από τον Θεοδωρίδη για τους φιλοξενούμενους.


Το ματς


Ούτε η βροχή, ούτε το κρύο, ούτε καν η πενιχρή (για τους προηγούμενους δύο λόγους) παρουσία του κόσμου επηρέασαν τους παίκτες της Ξάνθης και του Παναιτωλικού που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και εκμεταλλευόμενοι το πολύ νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων, δημιούργησαν δύο φάσεις για γκολ. Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που λατρεύει τα κλισέ, έγινε αυτό που αρέσκονται να λένε όσοι χρησιμοποιούν τέτοια. Η Ξάνθη στο πρώτο «καλησπέρα» στα αντίπαλα καρέ, ευτύχησε να σκοράρει με τον Σολτάνι, αλλά ενώ φάνηκε να βρίσκει αντίδοτο στην επιθετικότητα του αντιπάλου της, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με το… αριστερό πόδι του Θεοδωρίδη.

Ο έμπειρος παίκτης του Παναιτωλικού απάντησε με ένα γκολ-ποίημα από 30 μέτρα και αν δεν έπεφτε πάνω στον Τσέμα, θα μπορούσε να σημειώσει ένα εξίσου όμορφο γκολ πριν φύγει το ημίχρονο. Αντίστοιχα και ο Ράφαελ στην απέναντι εστία είχε και αυτός τις δικές του ευκαιρίες να δείξει τα αντανακλαστικά του και τελικά ήταν η καλή μέρα των δύο γκολκίπερ η βασική αιτία που μετά από ένα σχεδόν «άναρχο» πρώτο μέρος το σκορ έμεινε στο 1-1.

Φαίνεται πως από όσα είδε ο Μάουρερ στο πρώτο μέρος, εκείνο που τον εκνεύρισε περισσότερο ήταν η νωθρότητα των πρώτων λεπτών. Έτσι, οι γηπεδούχοι βγήκαν στο δεύτερο μέρος πιο… υποψιασμένοι και ήταν εκείνοι που κατάφεραν να δημιουργήσουν καλές στιγμές και –τελικά- να δουν την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα μετά από πολύ ωραίο γκολ του Μάνταλου.

Κι εκεί που όλα πήγαιναν όλα… δεξιά για τους «Ακρίτες» ήρθε η φαγωμάρα από… μέσα. Η αντικατάσταση του Ντιέ από τον Βασιλακάκη δεν άρεσε ούτε στον ίδιο, ούτε στον κόσμο κι έφερε μουρμούρα στο γήπεδο αποπροσανατολίζοντας τους γηπεδούχους και δίνοντας το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να πάρει τα πάνω του. Ο Χάβος άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα, γύρισε σε 4-3-3 το σύστημα της ομάδας, αλλά… προκοπή δεν είδε, αφού τα «βαριά χαρτιά» της Ξάνθης φώναξαν ξανά «παρών».

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν ακόμη ένα γκολ, αυτήν τη φορά με τον Σολάρι, ο οποίος έγινε μάγκας (καθόλου τζάμπα πάντως, αφού ήταν πολύ καλός έτσι κι αλλιώς) από τον Κάλβο, τον κορυφαίο ίσως παίκτη της Ξάνθης στο ματς, έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στο συμπαίκτη του και τον είδε να σκοράρει, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ (63’ Βασιλακάκης) , Ντε Γκουζμαν, Μάνταλος, Σολάρι (88’ Ράνος), Σολτάνι, Κάλβο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μαρίν, Σουάρες, Τσαμούρης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ραφαελ, Μπικέι, Μπόγιοβιτς, Καμαρά (80’ Ιωάννου), Γκάλο, Γοδόι, Ζούνιορ, Θεοδωρίδης, Μελισσάς (69’ Μπελόν), Κούσας, Μπακάκης (69’ Γκόλιας).

Στον πάγκο: Τακίδης, Καλί, Μουμίν, Καλογέρης. Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη στο… «εξοχικό»

Την τέταρτη νίκη του σε έξι ματς στο Παγκρήτιο πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη με γκολ του Μπαράλες. «Σεφτέ» στις εκτός έδρας νίκες από την ομάδα του Βεργέτη.

Πρώτη στο… «εξοχικό»
Είχε την παράδοση με το μέρος του και την διατήρησε.

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη, φετινή, εκτός έδρας νίκη του, επικρατώντας 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

«Χρυσός» σκόρερ ο Τζερόνιμο Μπαράλες (58’), με το τρίτο φετινό του τέρμα στην Σούπερ Λίγκα. Μέτριο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι με τον Κοντοέ και αρκετές χαμένες ευκαιρίες μετά το γκολ. Τέταρτη νίκη σε έξι παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο, για την ομάδα της Αρκαδίας.

Το ματς:


Ο ένας η φετινή ευχάριστη έκπληξη. Ο άλλος, η… δυσάρεστη φετινή. Ο Εργοτέλης μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως στο γκολ δεν μπορούσε να φτάσει. Με τον Πελέ να είναι ο κορυφαίος και τον Χαντί να είναι πολύ κινητικός, οι Κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία και φυσικά τον έλεγχο.

Από την άλλη πλευρά, ο Βεργέτης επέμενε σε ένα μη αποδοτικό σύστημα, χωρίς ξεκάθαρο οργανωτή στο παιχνίδι, με τους Μουνάφο και Ουσέρο να ψάχνουν τους ρόλους τους και τον Ντε Μπλάσις αβοήθητο,οι Αρκάδες αδυνατούσαν να απειλήσουν. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, χωρίς ωστόσο αυτό να προκαλεί έκπληξη,αν αναλογιστεί κανείς τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, ή μάλλον… δεν δημιουργήθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Ο Πετράκης έμενε ικανοποιημένος από την ομάδα του, όπως και ο Βεργέτης, ο οποίος όμως ανέβασε την αμυντική του γραμμή λίγο ψηλότερα, όπως και την πίεση στην πρώτη πάσα του Εργοτέλη. Με την είσοδο του Γκρατσίνι, μάλιστα, απέκτησε και καλύτερη κυκλοφορία, με τον Αργεντινό να ελέγχει τον ρυθμό και το παιχνίδι των Αρκάδων.

Όταν άλλαξε η εικόνα της ομάδας του Αστέρα, δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Δεν ήρθε στο δοκάρι του Κοντοέ, όμως αυτό έγινε από τον Μπαράλες, ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά στην Σούπερ Λίγκα και φυσικά έβαλε στη θέση του οδηγού την ομάδα της Τρίπολης. Οι κινήσεις από τους δύο πάγκους δεν άργησαν να έρθουν. Ο Πετράκης έριξε όλα τα επιθετικά του όπλα στην αναμέτρηση, την στιγμή που ο Βεργέτης… «μάζευε» την ομάδα του ψάχνοντας τις κόντρες. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Αρκάδες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (63’ Μπαντιμπανγκά), Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Κοιλιάρας (8’ λ.τ. Τζανακάκης), Καρντόσο (71’ Αναστασάκος), Πελέ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Χαντί, Διαμαντάκος.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Χαλκιαδάκης, Μπουχαλάκης, Σαρρής.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι (76’ Ζαραδούκας), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Σέτι, Μουνάφο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (58’ Γκρατσίνι), Μπαράλες (72’ Τσαμπούρης).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Πιπίνης, Καράσκο, Χουάνμα.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Παγκρήτιο
Πηγή: sport-fm.gr

«Ανάσα» για Αμβούργο, «κρίση» για Ανόβερο!!

Το Αμβούργο επέστρεψε στις νίκες με 3-1 και βύθισε ακόμη περισσότερο σε κρίση το Ανόβερο.
Μετά από δύο σερί ήττες το Αμβούργο είχε πέσει ξανά χαμηλά, όμως οι παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ επιβλήθηκαν δίκαια 3-1 του Ανόβερο και βύθισαν τους αντιπάλους τους ακόμη περισσότερο σε κρίση, καθώς έμειναν για 7ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στην Μπουντεσλίγκα.
Το ματς ήταν ανοιχτό στη μεγαλύτερη διάρκειά του και ισορροπημένο στο πρώτο μέρος. Ο Λασόγκα (14') έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, πριν οι φιλοξενούμενοι φτάσουν στο γκολ στο 28'. Ο Άντλερ έδωσε στον Ρινκόν, εκείνος αποφάσισε να προσπαθήσει να ντιμπράλει με τρεις (!) παίκτες του Ανόβερο γύρω του και φυσιολογικά ο Χούζτι έκλεψε την μπάλα και μόνος απέναντι στον Γερμανό γκολκίπερ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1!
Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει, όταν στο 31' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαλάνογλου, ο Τσίλερ έδιωξε με γροθιές, όμως η μπάλα κατέληξε στον Μπαντέλι, που εκτός περιοχής με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα πενέμορφο γκολ για το 1-1! Λασόγκα (33') και Τα (43') είχαν καλές στιγμές μέχρι το ημίχρονο, με το σκορ να μένει στο 1-1.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Βέστερμαν έκανε την κούρσα στα δεξιά, πήρε την μπάλα, έβγαλε την σέντρα και ο Μπάιστερ με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1! Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Φαν Μάρβαϊκ κυριάρχησαν και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Λασόγκα (48', 57', 67') έχασε τις καλύτερες από αυτές (ήταν αρκετές), με τον Τσαλάνογλου να τελειώνει το παιχνίδι με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 84' για το τελικό 3-1.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Παρασκευή (22/11)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 0-2
(37' Ράφαελ, 73' Βεντ)
Σάββατο (23/11)
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-1
(72' Γκίντσεκ - 39' Άρνολντ)
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 2-0
(17', 23' Αλτίντοπ)
Μπράουνσβαϊγκ-Φράιμπουργκ 0-1
(52' Φερνάντες)
Άιντραχτ-Σάλκε 3-3
(56' Φλουμ, 61', 68' Χοσέλου - 14' αυτ. Φλουμ, 18' Μάτιπ, 86' Χέβεντες)
Χέρτα-Λεβερκούζεν 0-1
(29' Κίσλινγκ)
Ντόρτμουντ-Μπάγερν 0-3
(65' Γκέτσε, 85' Ρόμπεν, 87' Μίλερ)
Κυριακή (24/11)
Αμβούργο-Ανόβερο 3-1
(31' Μπαντέλι, 46' Μπάιστερ, 84' Τσαλάνογλου - 28' Χούζτι)
Βέρντερ-Μάιντς (18:30)
Πηγή: gazzetta.gr

Συζητήσεις με επενδυτή!!

mikra
Συνάντηση  μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ και υποψήφιων επενδυτών υπήρξε σήμερα το μεσημέρι στην Μίκρα.  Η προοπτική  της μεταβίβασης της ΠΑΕ και η συμμετοχή νέων προσώπων στην ομάδα ήταν το βασικό στοιχείο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο υποψήφιος επενδυτής είναι Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Συζητήθηκαν  ζητήματα οικονομικής φύσεως και της προοπτικής που υπάρχει στην ομάδα.  Όπως έγινε γνωστό το καθοριστικό ραντεβού θα είναι αύριο(25/11) το μεσημέρι όπου θα ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο.
Πηγή: arenafm.gr

«Μυθεύματα των ΜΜΕ της Τουρκίας»

Για μυθεύματα των ΜΜΕ της Τουρκίας έκανε λόγο ο Μίροσλαβ Στοχ, με αφορμή τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα σχετικά με την εξωγηπεδική του ζωή στη Θεσσαλονίκη.

«Μυθεύματα των ΜΜΕ της Τουρκίας»
Έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά το τελευταίο διάστημα για το ντεφορμάρισμα του Μίροσλαβ Στοχ στον ΠΑΟΚ, αλλά και για την εξωγηπεδική του ζωή τους τέσσερις μήνες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, κυρίως στον Τύπο της Τουρκίας, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός, μιλώντας στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ, έκανε λόγο για μυθεύματα, ενώ μίλησε και για την μέχρι τώρα αγωνιστική παρουσία του.

«Αυτά είναι τα ΜΜΕ της Τουρκίας... Όλοι ξέρουν ότι αρέσκονται σε μυθεύματα, τα οποία μάλιστα δεν καλούνται ποτέ να αποδείξουν. Το έκαναν στα τρία χρόνια που ήμουν εκεί, κατά τα οποία θα είναι ζήτημα αν βγήκα, μετά από ματς, πέντε φορές συνολικά, με ξαναθυμήθηκαν και τώρα, δεν ξέρω με ποιο ερέθισμα! Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρίσκομαι τέσσερις μήνες, βγήκα μόλις μια φορά. Στα γενέθλια μου, μετά από νίκη μας και πριν από ρεπό. Δεν μπορώ να καταλάβω, λοιπόν, γιατί με ακολουθεί αυτή η φήμη» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ξέρω πολύ καλά πότε είμαι καλός και πότε όχι. Ήρθα στον ΠΑΟΚ με πολύ μεγάλη όρεξη, μπήκα αμέσως στην ομάδα και τα παιχνίδια της και όντως έτυχε να είμαι σε τοπ φόρμα και τα πρώτα μας να μου βγουν πολύ καλά! Ξέρω, επίσης, ότι ο κόσμος περιμένει από εμένα να είμαι μόνιμα και σταθερά σε πολύ καλή κατάσταση και το ίδιο προσπαθώ κι εγώ, την ίδια απαίτηση έχω από τον εαυτό μου! Έπειτα από μια σεζόν στην οποία δε βρήκα ποτέ ρυθμό, σε μια σεζόν με τόσα πολλά και συνεχόμενα ματς, ίσως να μην έχω ακόμη την κατάλληλη προσαρμογή. Δεν ψάχνω δικαιολογίες φυσικά...».

«Πολίτικη»… ντουζίνα!!

Μια ντουζίνα γκολ πήγε να βάλει η Μάντσεστερ Σίτι στην Τότεναμ! Τελικά οι «πολίτες» έβαλαν μόνο… μισή και με το εντυπωσιακό 6-0, υπενθύμισαν ότι είναι παρόντες στη μάχη του τίτλου της Premier League!

«Πολίτικη»… ντουζίνα!
Η ήττα απ’ τη Σάντερλαντ πριν τη διακοπή άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι μακριά απ’ την κορυφή. Οδήγησε σε εκτιμήσεις ότι δύσκολα θα μπορέσει να τη διεκδικήσει. Κι όλα αυτά φαίνεται ότι νευρίασαν την ομάδα του Πελεγκρίνι.

Τόσο πολύ ώστε να… την πληρώσει άσχημα σήμερα η Τότεναμ! Με πρωταγωνιστές τους Νάβας και Αγουέρο που πέτυχαν από δυο γκολ (το άλλο ήταν αυτογκόλ του Σάντρο και ένα ακόμη προσέθεσε ο Νεγκρέδο) οι «πολίτες» ισοπέδωσαν 6-0 τους Λονδρέζους στο Μάντσεστερ.

Υποχρεώνοντάς τους λοιπόν στη βαρύτερη ήττα τους από καταβολής Premier League, δεν προσέφεραν απλώς το καλύτερο δώρο στον σεΐχη Μανσούρ (υπό την ιδιοκτησία του οποίου συμπλήρωσαν 100 παιχνίδια).

Προσέφεραν και στον… εαυτό τους την ευκαιρία να μείνουν σε απόσταση τέτοια απ’ την κορυφή (έξι πόντους), πού σίγουρα να μπορεί να καλυφθεί με παραστάσεις όπως η αποψινή.


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο, 23/11

Έβερτον-Λίβερπουλ 3-3
(8’ Μιραλάς, 72’, 82’ Λουκάκου - 5’ Κουτίνιο, 19’ Σουάρες, 89’ Στάριτζ)

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον 2-0
(22’. 86’ πεν. Ζιρού)

Φούλαμ-Σουόνσι 1-2
(64’ Πάρκερ - 56’ αυτ. Χιούζ, 80’ Σέλβεϊ)

Χαλ-Κρίσταλ Πάλας 0-1
(81’ Μπάναν)

Νιούκαστλ-Νόριτς 2-1
(2’ Ρεμί, 38’ Γκουφράν - 80’ Φερ)

Στόουκ-Σάντερλαντ 2-0
(30’ Άνταμ, 81’ Ενζονζί)

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-3
(21’ πεν., 84’ Λάμπαρντ, 34’ Όσκαρ)

Κυριακή, 24/11

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 6-0
(1’, 90’+1’ Νάβας, 34’ αυτ. Σάντρο, 41’, 50’ Αγουέρο, 55’ Νεγκρέδο)

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 25/11

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 30/11 (17:00)

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ (17:00)
Κάρντιφ-Άρσεναλ (17:00)
Έβερτον-Στόουκ (17:00)
Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ (17:00)
Νιουκάστλ-Γουέστ Μπρομ (19:30)

Κυριακή, 01/12

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Χαλ-Λίβερπουλ (16:05)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (18:10)
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (18:10) Πηγή: sport-fm.gr

Δίδυμο... πρωτιάς! (video)

Γιορέντε και Τέβες έλυσαν τον γόρδιο δεσμό της άμυνας της Λιβόρνο και η Γιουβέντους πέρασε, 2-0, από το «Αρμάντο Πίτσι» σκαρφαλώνοντας –έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Serie A. Πρώτο γκολ ο Λέτο.

Δίδυμο... πρωτιάς (video)
Στην πρώτη θέση του Καμπιονάτο, έπειτα από 13 αγωνιστικές ανέβηκε η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» πέρασαν νικηφόρα, 2-0, από την έδρα της Λιβόρνο χάρη στα τέρματα των Φερνάντο Γιορέντε στο 63ο λεπτό και Κάρλος Τέβες στο 75’ και περιμένουν την αυριανή αναμέτρηση της Ρόμα απέναντι στην Κάλιαρι για να δουν αν θα παραμείνουν μόνιμα στην κορυφή.

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που έπαιζε... μονότερμα τους γηπεδούχους και έφτασε τους 34 βαθμούς στην Serie A.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Κυριακής, η Τορίνο ισοπέδωσε με σκορ 4-1 στην έδρα της την Κατάνια (μείωσε προσωρινά ο Σεμπάστιαν Λέτο), ενώ σημαντική νίκη πήρε και η Σασουόλο απέναντι στην Αταλάντα, 2-0. Έσωσε την παρτίδα, 1-1, στο 90+3’ η Λάτσιο στην έδρα της Σαμπντόρια, «στραβοπάτημα» και για τη Φιορεντίνα που είδε την Ουντινέζε να παίρνει τη νίκη στο «Φρίουλι» με σκορ 1-0.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/11

Βερόνα-Κιέβο 0-1
(90’+2 Λαζάρεβιτς)

Μίλαν-Τζένοα 1-1
(4’ Κακά - 8’ πεν. Τζιλαρντίνο)

Νάπολι-Πάρμα 0-1
(81’ Κασάνο)

Κυριακή 24/11 (16:00)
Λιβόρνο-Γιουβέντους 0-2
(63' Γιορέντε, 75' Τέβες)

Ουντινέζε-Φιορεντίνα 1-0
(34' Χέρτο)

Σαμπντόρια-Λάτσιο 1-1
(67' Σοριάνο - 90+3' Τσάνα)

Σασουόλο-Αταλάντα 2-0
(63' Ζάζα, 67' Μπεράρντι)

Τορίνο-Κατάνια 4-1
(10' Ιμομπίλε, 34', 61' Ελ Καντουρί, 59' Μορέτι - 50' Λέτο)

Μπολόνια-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 25/11
Ρόμα-Κάλιαρι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 30/11
Πάρμα-Μπολόνια (19:00)
Τζένοα-Τορίνο (21:45)

Κυριακή 01/12
Κατάνια-Μίλαν (13:30)
Αταλάντα-Ρόμα (16:00)
Κάλιαρι-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Λιβόρνο (16:00)
Ίντερ-Σαμπντόρια (16:00)
Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Δευτέρα 02/12
Φιορεντίνα-Βερόνα (20:00)
Λάτσιο-Νάπολι (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Ο Παναθηναϊκός τον… κουμαντάρει!

Τη 16η συνεχή νίκη του επί του Άρη για την Α1 πέτυχε ο Παναθηναϊκός, με 75-59 στο «Nick Galis Hall». Ο πλουραλισμός έκανε τη διαφορά για τους «πράσινους», που καθάρισαν το ματς στην 4η περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός τον… κουμαντάρει
Παρότι ο Λάσμε απουσίαζε και ο Γκιστ χρησιμοποιήθηκε μόνο στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το «Nick Galis Hall» με 75-59 απέναντι στον Άρη. Πρόβλημα τα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά όπλο ο πλουραλισμός για τους «πράσινους», που δεν έχουν χάσει από τους «κίτρινους» για την Α1 από τις 24 Φεβρουαρίου του 2008.

Το ματς…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι. Με δύο τρίποντα του Διαμαντίδη κι ένα του Φώτση, καθώς και δύο καλάθια του Μαυροκεφαλίδη, προηγήθηκε πολύ γρήγορα με δέκα (3-13). Στο 5-0 του Άρη οι «πράσινοι» απάντησαν με το τρίτο τρίποντο του Διαμαντίδη και με τον Μπατίστ να προσφέρει λύσεις από τον πάγκο έκλεισαν στο +7 (15-22) την πρώτη περίοδο. Η λύση-έκπληξη στο σκορ για τους γηπεδούχους λεγόταν… Σαρικόπουλος, που φτάνοντας γρήγορα τους οκτώ πόντους έφερε την ομάδα του με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ στο -3 (25-28). Διαδοχικοί πόντοι από Μπατίστ και Φώτση ανέβασαν τη διαφορά ξανά στους δέκα (25-35) και παρέμεινε στα επίπεδα αυτά μέχρι το τρίποντο του Λαρεντζάκη να γράψει τον επίλογο στο ημίχρονο (34-41).

Ο άποντος στο πρώτο μέρος Πελεκάνος ξεκίνησε το δεύτερο με επτά και ο Άρης παίζοντας με σχήμα χωρίς σέντερ πλησίασε στο καλάθι (41-43). Όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σωστά, με το δίδυμο Φώτση και Μαυροκεφαλίδη να ανεβάζει ξανά τη διαφορά (41-48). Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστράτευσε από τον πάγκο τον Γκιστ βλέποντας την ομάδα του να μην καθαρίζει το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι παρέμειναν κοντά στο σκορ με τρίποντα από Βεζένκοφ και Γκίκα στην εκπνοή (49-53). Ό,τι όμως κέρδιζε ο Άρης με τα επιθετικά ριμπάουντ, το έχανε από τα πολλά λάθη του, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κλείσουν και το τρίτο δεκάλεπτο στο +7 (52-59). Ένα τρίποντο και δύο βολές του Γκιστ έφεραν για πρώτη φορά στους έντεκα (55-66) έξι λεπτά πριν το τέλος τον Παναθηναϊκό, που έδειχνε αυτή τη φορά να απομακρύνεται οριστικά. Το τελικό +16 ήταν και η μέγιστη τιμή της διαφοράς.

Δεκάλεπτα: 15-22, 34-41, 52-59, 59-75.

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 5, Πελεκάνος 9, Γκίκας 7, Ασημακόπουλος 2, Πουλιανίτης, Χαρίσης, Λαρεντζάκης 3, Βεζένκοφ 13, Σαρικόπουλος 11, Μούρτος 2, Αθηναίου 7.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι, Μπατίστ 8, Φώτσης 11, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 10, Παππάς 10, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Βαρδάλος. Πηγή: sport-fm.gr

Φωτογραφήθηκαν για τελευταία φορά!

Την τελευταία τους φωτογραφία έβγαλαν οι πιλότοι του πρωταθλήματος της Formula 1 ενόψει του τελευταίου γκραν πρι της σεζόν στη Βραζιλία.

Φωτογραφήθηκαν για τελευταία φορά
Το πρωτάθλημα της Formula 1 αισίως έφτασε στο τέλος του με το γκραν πρι της Βραζιλίας να σηματοδοτεί το πέσιμο της αυλαίας της φετινής σεζόν.

Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς που ολοκληρώνεται συγκεντρώθηκαν στο γκριντ του Ιντερλάγκος, όπου και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί για τελευταία φορά, δεδομένου ότι από το 2014 θα υπάρξουν πολλές αλλαγές.

Αρκετοί πιλότοι έχουν ήδη υπογράψει νέα συμβόλαιο με άλλες ομάδες (Ρικιάρντο- Red Bull, Μάσα- Williams, Ραϊκόνεν- Ferrari), ενώ άλλοι ακόμη ψάχνουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του Μαρκ Γουέμπερ σε γκραν πρι της F1 αφού μετά τη Βραζιλία θα αποχωρήσει από τα γκριντ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Στον τελικό η Σπόρτινγκ!! (videos)

Το πρώτο MLS Cup από το 2000 θα διεκδικήσει στις 7 Δεκεμβρίου η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ανατολής χάρη σε 2-1 σε βάρος των Χιούστον Ντάιναμο.
Στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του MLS και στα ημιτελικά των playoffs της βορειοαμερικανικής λίγκας, οι δύο Σπόρτινγκ και Ντάιναμο αρκέστηκαν σε 0-0. Στην προκειμένη, όμως, οι Τεξανοί προηγήθηκαν από το 3ο λεπτό με τον 29χρονο Όσκαρ Μπόνιεκ Γκαρσία.
Στο 14ο, όμως, ο Σι Τζέι Σαπόνγκ ισοφάρισε σε 1-1 για τη Σπόρτινγκ, που στηρίχθηκε από 21,650 θεατές, ενώ στο 63ο λεπτό ο 23χρονος Άγλλος Ντομ Ντουίερ ολοκλήρωσε την ανατροπή και διασφάλισε την πρόκριση για τους εκπρόσωπους του Κάνσας. Τέλος σημειώνουμε πως αύριο (25/11, 04:00) οι Πόρτλαντ Τίμπερς υποδέχονται τη Ρέαλ Σολτ Λέικ, η οποία κέρδισε με 4-2 τον πρώτο αγώνα των τελικών της Δύσης.








Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Πυροβόλησε» ο Εντμίλσον για Βάσκο! (videos)

Ελπίδες για τη σωτηρία της διατήρησε η Βάσκο Ντα Γκάμα κερδίζοντας με 2-1 την Κρουζέιρο, η οποία έχει αναδειχθεί ήδη πρωταθλήτρια Βραζιλίας.
Ο Τάιλες άνοιξε το σκορ από το 3ο λεπτό, ενώ στο 31ο ο 31χρονος Εντμίλσον σημείωσε το 2-0 με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής. Ακολούθησε το 2-1 από τον Παουλάο στο 65ο λεπτό, αλλά οι πρωταθλητές του Brasileiro άργησαν να… ξυπνήσουν και γνώρισαν την ήττα. Από την πλευρά τους, Κρισιούμα και Βιτόρια, που κινδυνεύουν επίσης με υποβιβασμό, αρκέστηκαν σε 1-1, καθώς το πέναλτι του Ουίλεγκτον Παουλίστα υπέρ των γηπεδούχων στο 13ο λεπτό ισοφαρίστηκε από τον Ντινέι στο 52ο.
Δέσποσε, όμως, ο Ντιέγκο Ταρντέλι στο πρώτο κομμάτι της 36ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, καθώς πέτυχε τρία όμορφα γκολ στο 4-1 της Ατλέτικο Μινέιρο εναντίον της Γκοΐας, με το οποίο οι νικητές παρέμειναν στο «κυνήγι» για μία θέση στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ειδικότερα, ο Φερνάντο διαμόρφωσε το 1-0 στο 22ο λεπτό και ο Ταρντέλι το 2-0 στο 32ο, ενώ ο 28χρονος στράικερ «ζωγράφισε» στο 65ο και στο 72ο λεπτό, ώστε να απαντήσει στο 2-1 του Αμαράλ στο 43ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Βάσκο-Κρουζέιρο 2-1
Κρισιούμα-Βιτόρια 1-1
Ατλέτικο Μινέιρο-Γκοΐας 4-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
36
75
Γκρέμιο
35
60
Γκοΐας
36
59
Ατλέτικο Παραναένσε
35
58
Μποταφόγκο
35
57
Ατλέτικο Μινέιρο
36
55
Βιτόρια
36
55
Σάο Πάολο
35
49
Κορίνθιανς
35
49
Σάντος
35
48
Ιντερνασιονάλ
35
45
Φλαμένγκο
35
45
Πορτουγκέζα
35
44
Κρισιούμα
36
43
Φλουμινένσε
35
42
Μπαΐα
35
42
Κοριτίμπα
35
41
Βάσκο Ντα Γκάμα
36
41
Πόντε Πρέτα
35
35
Ναούτικο
35
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Σωτήριος Πιάτι για Σαν Λορένζο!! (videos)

Ισοπαλία με 2-2 απέσπασε η πρωτοπόρος της αργεντίνικης Inicial, Σαν Λορένζο, στην έδρα της Ατλέτικο Ραφαέλα χάρη σε δύο γκολ του Ιγνάσιο Πιάτι.
Ο 28χρονος μέσος διαμόρφωσε το 2-1 στο 65ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ και το 2-2 στο 85ο λεπτό, αλλά απλά μείωσε τη χαρά των υπόλοιπων διεκδικητών της Inicial, οι οποίοι ήθελαν στραβοπάτημα της Σαν Λορένζο. Βέβαια, οι Νιούελς Ολντ Μπόις, Λανούς, Άρσεναλ, Βελέζ και Μπόκα θα προτιμούσαν ήττα των «κουέρβο», για την οποία δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις από τους Λούκας Αλεμπερτένγκο στο 11ο λεπτό και Ντιέγκο Βέρα στο 51ο λεπτό, αλλά αρκέστηκαν στην ισοπαλία.
Σε προγενέστερο ματς, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Κίλμες έμειναν στο 1-1, χωρίς να επιδιώξουν γκολ με πάθος κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, αν και αμφότερες οι ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Στο πρώτο, όμως, ο 32χρονος Πάμπλο Γκαρνιέρ άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων από το 22ο λεπτό, ενώ στο 41ο ο Ροντρίγκο Γκόμεζ ισοφάρισε με… φωτοβολίδα. Τέλος, η ουραγός της τριετής κατάταξης, Ολίμπο, κέρδισε με 1-0 τη Ροζάριο Σεντράλ χάρη σε κεφαλιά του Ελβετού Ντίλαν Γκίσι στο 77ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Κίλμες 1-1
Ολίμπο-Ροζάριο Σεντράλ 1-0
Ατλέτικο Ραφαέλα-Σαν Λορένζο 2-2
Παρακάτω η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
17
31
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
29
Λανούς
16
28
Άρσεναλ Σαραντί
16
28
Βελέζ Σάρσφιλντ
17
27
Μπόκα Τζούνιορς
16
27
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
25
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
25
Γοδόι Κρουζ
17
24
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
23
Ροζάριο Σεντράλ
17
22
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
16
20
Κίλμες
17
20
Τίγκρε
16
19
Ρίβερ Πλέιτ
16
17
Ολίμπο
17
17
Ολ Μπόις
16
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
9
Κολόν Σάντα Φε
15
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.67
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.63
Άρσεναλ Σαραντί
1.63
Λανούς
1.63
Ρίβερ Πλέιτ
1.50
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.46
Σαν Λορένζο
1.43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.32
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.31
Ροζάριο Σεντράλ
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Κίλμες
1.27
Τίγκρε
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Ολ Μπόις
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Γοδόι Κρουζ
1.19
Ολίμπο
1.00
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr