Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τέσσερα στο ρελαντί!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανθρακικού.
Τέσσερα στο ρελαντί
Ιδιαίτερη κριτική να κάνεις για το 1-4 του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή δεν μπορείς. Δεν είδαμε μπαλάρα. Οι πρωταθλητές είχαν αλλού το μυαλό τους. Επαιξαν με πειραματική ενδεκάδα, πολλές αλλαγές και δίχως διάθεση να τρέξουν. Το παιχνίδι στο Παρίσι είναι υψηλής σημασίας με αποτέλεσμα αυτό με τον Πανθρακικό να πάει χωρίς το πόδι στο γκάζι.

Τα τέσσερα γκολ είναι πολλά τόσο για την εμφάνιση που έκαναν οι Πειραιώτες όσο και για προσπάθεια που κατέβαλαν οι γηπεδούχοι. Αυτό που μετράει πάντα όμως είναι το αποτέλεσμα. Τέσσερα έβαλε πάλι ο Ολυμπιακός και πάει ήρεμος στη Γαλλία. Σκέφτεται τα ρεκόρ στην Ελλάδα και παράλληλα την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μίτσελ πάει τρένο και κανείς στον Πειραιά δεν μπορεί να έχει παράπονο. Επί των στατιστικών και των ρεκόρ.

Πλέον, αν ο Ολυμπιακός μείνει αήττητος στο επόμενο εκτός έδρας ματς (αυτό με τον Αρη στις 15/12) θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 29 σερί αγώνων χωρίς ήττα ως φιλοξενούμενος. Θα το σπάσει αν φύγει αλώβητος κι από τη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα (21/12) . Με τα τέσσερα γκολ που έβαλε έφτασε τα 38 και ανέβασε τον μέσο όρο του στα 3,16 γκολ ανά ματς. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά με τέτοια νούμερα μπορεί να σπάσει το ρεκόρ των 102 τερμάτων που κρατάει 40 ολόκληρα χρόνια.

Ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα που κρατούσε από την εποχή του Μπούκοβι με 11 νίκες και 1 ισοπαλία και θέλει ως το φινάλε του πρώτου γύρου να το σπάσει υπογράφοντας νέα ρεκόρ. Θα πρέπει όμως να είναι πιο σοβαρός από το χθεσινό παιχνίδι. Το προσέγγισε με τη λογική της φανέλας και της ανώτερης ομάδας. Δεν το δούλεψε καλά μέσα στο γήπεδο. Εχει όμως την ποιότητα να σκοράρει με υψηλότατα ποσοστά ευστοχίας έστω κι αν σε όλο το ματς δυσκολεύεσαι να βρεις μια οργανωμένη προσπάθεια. Μοναδική εξαίρεση το τέταρτο γκολ από τον Σαβιόλα που αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του MVP του αγώνα Ανδρέα Σάμαρη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: